Netflix, Apple TV a HBO novinky - All That Breathes, Call Me Chihiro, Liaison ...

Meno dokumentaristu Shaunaka Sena si rozhodne treba zapamätať. Tento indický filmár má len 24 rokov a je ...

pridal Lukáš Šútor 1.3.2023 o 23:43
Netflix, Apple TV a HBO novinky - All That Breathes, Call Me Chihiro, Liaison ...


Vražda Murdaughových: Skandál na jihu (Murdaugh Murders: A Southern Scandal) – streda, 22. február, Netflix

USA, 2023, Jenner Furst, Julia Willoughby Nason

Právnická rodina Murdaughovcov patrila po desaťročia medzi najprominentnejšie a najváženejšie rodiny v USA. Primárny vplyv Murdaughovcov sa viaže k oblasti južnej Caroliny, ktorá sa nazýva Lowcountry. Rok 2014 však zlomil slávnej dynastii krk a vyjavil viacero vážnych obvinení a problematických súvislostí; korupčné kauzy, obchody s drogami, vraždy. Mini dokuséria Vražda Murdaughových: Skandál na jihu sa zaoberá práve prípadmi vrážd a ďalších záhadných úmrtí v Lowcountry, ktoré sa Murdaughovcami priamo či nepriamo spájajú.

Triada (Tryptych) – streda, 22. február, Netflix

Mexiko, 2023, Leticia López Margalli

Ambiciózny mexický seriál, ktorý sa pomerne originálnym spôsobom pohrával s populárnou témou hľadania vlastnej identity. Hlavnou postavou je Rebecca, súdna expertka. Tá počas jednej kontroly miesta činu objaví mŕtvu ženu, ktorá sa na Rebeccu neuveriteľne podobá; v skutočnosti vyzerá úplne rovnako. A tak sa Rebecca pustí do ďalšieho pátrania. Kto je tá mŕtva žena? Prečo vyzerá ako ona? Zakrátko sa objaví ďalšia ženu, ktorá vyzerá úplne rovnako. A následne ďalšia...

Říkejte mi Čihiro (Call Me Chihiro / Chihirosan) – štvrtok, 23. február, Netflix

Japonsko, 2023, Rikiya Imaizumi

Říkejte mi Čihiro, viac ako dvojhodinová autorská dráma Rikiya Imaizumihe, sľubuje horkosladký filmový zážitok. Pekná japonská herečka Kasumi Arimura tu stvárňuje Čihiro, bývalú sexuálnu pracovníčku - prostitútku. Čihiro jedného pekného dňa navštívi jedno pekné prímorské mestečko. Učaruje jej a usadí sa v ňom. Zamestná sa v malom obchode a predáva bentó. Čihiro je čistý a veľmi milý človek, čoskoro si získa mnoho obdivovateľov a priateľov. Napriek tomu sa cíti osamelá a spútaná...

Outer Banks – štvrtok, 23. február, Netflix

USA, 2023, Jonas Pate, Josh Pate, Shannon Burke

Tretia séria teenagerského seriálu a zároveň divokého žánrového dobrodružstva v krásnych prírodných lokáciách južnej Caroliny. Hlavný leivmotív Outer Banks je staromilsky vzrušujúci: honba za pokladom. 2. séria končila dramatickými udalosťami na nákladnej lodi. Hlavní hrdinovia o vlások unikli smrti; skočili do mora a odplávali preč. 3. séria začne pekne po „robinsonovsky“ na opustenom ostrove. Tam najprv všetko prebieha idylicky. Rybárčenie, plávanie, slniečko, žiadne konvenčné starosti, opekačky. Pohoda. To však nemôže trvať večne...

Formula 1: Touha po vítězství (Formula 1: Drive to Survive) – piatok, 24. február, Netflix

Veľká Británia, 2023, James Gay-Rees, Paul Martin, Sophie Todd

Piata séria obľúbeného dokumentárneho seriálu zo zákulisia najpopulárnejšej a najrýchlejšej automobilovej súťaže: F1. Čaro tohto seriálu spočíva v elegantnom kombinovaní adrenalínom nadupaných záberov z pretekov s presvedčivo inscenovanými scénami zo zákulisia pretekov a zo súkromia pretekárov. 5. séria mapuje drámy minulej sezóny F1. Slušný priestor dostávajú hlavne stajne Ferrari, Mercedes a McLaren.

Eugene Levy, zdráhavý cestovatel (The Reluctant Traveler) – piatok, 24. február, Apple TV+

Veľká Británia, 2023, Eugene Levy, David Brindley

76-ročný Kanaďan Eugene Levy nie je nijak zvlášť slávnym alebo významným hercom, napriek tomu ho mnoho z nás pozná. Levy je totiž „Jimmyho táta“ z komediálnej série Prci prci prcičky. Zdráhavý cestovateľ  tak bude v prvom rade komédiou a až v druhom rade cestovateľským seriálom. Počas ôsmich epizód navštívime spolu s netradičným sprievodcom Kostariku, Fínsko, Taliansko, Japonsko, Maledivy, Portugalsko, Južnú Afriku i USA.

Liaison – piatok, 24. február, Apple TV+

Francúzsko, Veľká Británia, 2023

Liaison je 6-dielnou nadupanou krimi minisériou so špičkovým európskym hereckým obsadením. Vincent Cassel a Eva Green stvárňujú dvoch tajných agentov a bývalých milencov, ktorí sú poverení vyšetrovať kybernetické útoky na Veľkú Britániu. Žánrovo by malo ísť o triler plný špionážných a politických intríg. Režisérom projektu je Stephen Hopkins (24 hodín: Nezastaviteľný, The Fugitive, Profesionální lháří), ktorého film Život a smrť Petra Sellersa získal v roku 2004 nomináciu na Zlatú palmu v Cannes.

Máme tu ducha (We Have a Ghost) – piatok, 24. február, Netflix

USA, 2023, Netflix, Christopher Landon

47-ročný americký scenárista a režisér Christopher Landon má množstvo skúseností z komerčne úspešných a aj pomerne kvalitných trilerových/hororových produkcií: Disturbia (2007), séria Paranormal Activity (2010 až 2021), Všetko najhoršie (2017), Všetko najhoršie 2 (2019). Máme tu ducha je Landonovym najnovším hororovým projektom a mal by sa niesť vo vtipnom, uvoľnenom a pohodovom duchu. Hlavným hrdinom je teenager Kevin, ktorý sa spolu s rodičmi presťahuje do nového baráku. Kevin je z prostredia otrávený, ale to sa zmení v momente, kedy spozná jedného špecifického obyvateľa spoločného priestoru: ducha. Nemusíte sa však báť! Tento duch je celkom fajn a čoskoro sa s Kevinom spriatelí.

Všetko živé (All That Breathes) – pondelok, 27. február, HBO Max

Veľká Británia, India, USA, 2022, Shaunak Sen

Meno dokumentaristu Shaunaka Sena si rozhodne treba zapamätať. Tento indický filmár má len 24 rokov a je autorom jedného z najlepších dokumentárnych filmov roka 2022. Všetko živé rozpráva príbeh dvoch moslimských bratov, ktorí sa s obdivuhodným zanietením starajú o vzácnych, dravých vtákov. Ich prirodzené životné prostredie je totiž čoraz znečistenejšie a hrozí im vyhynutie. Senov film sa dostal do finálnej nominácie na tohtoročného dokumentárneho Oscara.

Peniaze (L'Argent) – pondelok, 27. február, HBO Max

Francúzsko, Švajčiarsko, 1983, Robert Bresson

Veľká pochvala pre HBO Max. Už niekoľko týždňov nám servírujú filmy od Roberta Bressona, autora, ktorý patrí medzi najvýznamnejšie, najkanonickejšie postavy svetového umeleckého filmu. Peniaze sú Bressonovou kinematografickou rozlúčkou a nesú všetky poznávacie znaky Bressonovho unikátneho štýlu. Číry minimalizmus rozprávania, oddramatizovanie dramatických momentov, pomerne radikálny realizmus či využívanie hercov nehercov, ktorí ani nehrajú.  Hlavnou postavou Peňazí je úplne nevýnimočný mladý muž menom Yvon, ktorý jedného dňa nechcene zaplatí za jedlo falošnou bankovkou. To bohužiaľ nedopadne dobre...       

Monique Olivier: Součást zla (L'Affaire Fourniret) – štvrtok, 2. marec, Netflix

Francúzsko, 2023, Christophe Astruc

3-dielna dokumentárna miniséria týkajúca sa prípadu francúzskeho masového vraha Michela Fournireta. Ten v rozmedzí rokov 1997 – 2003 zavraždil 12 ľudí. Fourniret však bude vedľajšou postavou príbehu. Primárnu pozornosť je tu upriamená na Monique, Michelovu manželku, ktorá zohrala v manželovej vražednej kariére zásadnú úlohu...

Sex/život (Sex/Life) – štvrtok, 2. marec, Netflix

USA, 2023, Stacy Rukeyeser

Druhá séria pomerne zaujímavého dramaticko-komediálneho seriálu od 42-ročnej showrunnerky Stacy Rukeyser. Billie je matka dvoch detí, má oddaného, starostlivého manžela Coopera a je dobre finančne zabezpečená. Napriek tomu nie je v manželstve nespokojná a manifestujú v nej zanedbané sexuálne túžby a potreby. Priťahuje ju najmä Brad, bývalý priateľ, ktorú má o ňu stále záujem. Billie je tak postavená pred dilemu, ktorá je zložitejšou, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Napriek tomu, že zápletka seriálu vyznieva pomerne povrchne, scenár je napísaný bystro, úprimne a provokatívne.

Je to pasca! (Incastrati) – štvrtok, 2. marec, Netflix

Taliansko, 2023, Salvatore Ficarra, Valentino Picone

Druhá séria 6-dielnej autorskej minisérie od talianskeho komediálneho dua Salvatore Ficarro - Valentino Picone; páni sú showrunnermi, režisérmi, scenáristami seriálu a hrajú v ňom hlavné postavy. Prvá séria rozprávala bláznivý príbeh dvoch televíznych technikov, ktorí sa náhodne pripletú do prípadu vraždy. Prirodzene, snažia sa z toho vymotať, ale nie príliš efektívne. Druhá séria by mala pokračovať v štýlovom trende prvej série, informácie o zápletke však tvorcovia dosiaľ neodkryli.

Perry Mason – pondelok, 6. marec, HBO Max

USA, 2023, Ron Fitzgerald, Rolin Jones

Po trojročnej prestávke sa môžete tešiť na druhú sériu príbehu o Perry Masonovi, fiktívnom hrdinovi z detektívnych románov spisovateľa Erleho Stanleyho Gardnera. Perry Mason je drsný seriál zasadený do obdobia Veľkej hospodárskej krízy zo začiatku 30. rokov 20. storočia. Hlavná postava je na začiatku svojej kariéry a pôsobí ako súkromný detektív.  Prvá séria zobrazovala riešenie senzačného prípadu únosu dieťaťa; tento prípad dostal Masona prvýkrát do povedomia verejnosti. Dej druhej série sa posunie v čase o niekoľko mesiacov vpred a nášho hrdinu čaká nový prípad. Melancholicko-sympatický Brit Matthew Rhys získal v roku 2021 za stvárnenie Masona nomináciu na Zlatý glóbus. Druhá séria ponúkne aj Erica Langeho, Shea Whighama či Seana Astina (Sama z Pána prsteňov).

Pod psa (Rain Dogs) – pondelok, 6. marec, HBO Max

Veľká Británia, 2023, Cash Carraway

Pozoruhodný dramaticko-komediálny seriálový projekt, ktorý skúma atypickú rodinnú dynamiku. Costello Jones je slobodná matka a svoju mladú dcéru vychováva s homosexuálnym kamarátom. Hlavná hrdinka sa snaží byť dobrou mamou, no zároveň sa nevzdáva túžby po naplnení vlastných snov a ambícií. Seriál od 42-ročnej írskej showrunnerky a scenáristiky Cash Carraway by mal byť tiež citlivou sondou do sociálneho prostredia anglosaskej robotníckej triedy.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.