Čo je nové na Netflixe a HBO GO? The Midnight Sky, The County, Saint Frances

Na tento týždeň sa netešia len všetky deti a dospelí fanúšikovia Vianoc, ale aj viacero VOD portálov...

pridal Tatiana Rusnáková 22.12.2020 o 18:26
Čo je nové na Netflixe a HBO GO? The Midnight Sky, The County, Saint Frances


Na tento týždeň sa netešia len všetky deti a dospelí fanúšikovia Vianoc, ale aj viacero VOD portálov. Tie uvedú v tomto čase dlho očakávané snímky ako aj nové tituly, ktorými chcú zaujať užívateľov. Zaujímavé je, že sa neobjavujú žiadne vianočné tituly, Netflix aj HBO však stavili aj na animovaný film a seriál určený tým najmenším divákom. Tešiť sa môžete na nezávislú dramedy Svätá Frances, ktorú niektorí recenzenti označujú za jeden z najlepších filmov roka, islandskú snímku Ďaleko od Reykjavíku o osamelej vzbúrenkyni voči zaužívanému systému a aj režisérsky počin Georgea Clooneyho, o ktorom sme pre vás zozbierali aj prvé ohlasy.

Polnočné nebo (The Midnight Sky) – streda, 23. december (Netflix)

USA, 2020, George Clooney

George Clooney je jedno z najznámejších mien Hollywoodu už vyše 20 rokov. Preslávil sa najmä ako herec, spolupracoval s tvorcami ako Alfonso Cuarón, Robert Rodriguez, Terrence Malick, Wolfgang Petersen, Steven Soderbergh, bratia Coenovci alebo Alexander Payne. S réžiou začal v roku 2002 svojou prvotinou "Confessions of a Dangerous Mind"/Milujte svojho zabijaka. Odvtedy sa však ako režisér podpísal pod viacero úspešných titulov  - "The Ides of March"/Deň zrady, "Good night and Good Luck"/Dobrú noc a veľa šťastia či seriál "Catch 22"/Hlava 22. Po štyroch rokoch hereckej odmlky sa Clooney vracia ako režisér dystopickej sci-fi, v ktorom sa snaží zabrániť príletu vedcov na zdevastovanú zem, odkiaľ niet úteku.

Bridgerton, 1. séria – piatok, 25. december (Netflix)

USA, 2020, Sheree Folkson, Julie Anne Robinson, Tom Verica

Britský dobový dramatický seriál je točený na motívy úspešnej knižnej série bestsellerov Julie Quinnovej. Tie zobrazujú vyššiu georgiánsku spoločnosť Londýna. Producentsky zastrešuje sériu Shonda Rhimes, jedna z najúspešnejších autoriek televíznych seriálov, podpísaná pod hitmi ako "Grey's Anatomy"/Klinika Grace, "Scandal" či "How to get Away with Murder"/Vražedné práva. Bridgerton je prvou spoluprácou Rhimesovej produkčnej spoločnosti s Netflixom. V seriáli sa objaví viacero britských seriálových hercov, ako rozprávač príbehu však vystupuje legendárna Julie Andrews. Tvorcovia sľubujú novú perspektívu dobových romantických drám, presvedčiť sa o tom môžete na 1. sviatok vianočný.

Ďaleko od Reykjavíku (The County) – sobota, 26. december (HBO)   (recenzia filmu)    

Island, Dánsko, Nemecko, Francúzsko, 2019, Grímur Hákonarson

Režisér Hákonarson je autorom aj vari medzinárodne najslávnejšej islandskej snímky posledných rokov "Hrútar"/Barani z roku 2015. Ďaleko od Reykjavíku je príbehom farmárky Ingy, ktorá po smrti manžela ostala sama na veľkú farmu. Práce je stále viac a viac, peňazí, ktoré prácou zarobí je však menej, keďže podiel zo zisku odvádza družstvu. Inge sa to prestáva páčiť, v rozhodnutí postaviť sa proti družstvu jej pomôžu aj nové okolnosti manželovej tragickej smrti. Príbeh z prostredia nehostinného, chladného Islandu vyniká najmä stvárnením hlavnej hrdinky herečkou Arndís Hrönn Egilsdóttir, známej aj z titulov "Fúsi" alebo "Þrestir"/Vrabčiaci.

Fast & Furious: Spy Racers, 3. séria – sobota, 26. december (Netflix)

USA, 2020, Jay Vincent, Ryan Lofty

Sériu 'Fast & Furious'/Rýchlo a zbesilo asi netreba predstavovať. Má dostatok fanúšikov na to, aby dosiaľ vzniklo osem filmov, deviata a desiata časť sú už v príprave. Nedávno tvorcovia oznámili, že akčná séria končí. Okolo nej však vznikol veľký fikčný vesmír, do ktorého patrí aj tento animovaný spin-off. Netflix uvedie na 2. sviatok vianočný už jeho tretiu sezónu s názvom Spy Racers. Hlavným hrdinom je mladší bratranec Dominica Toretta Tony a jeho partia závodníkov, ktorí sa aj tentoraz musia pokúsiť zahubiť zločineckú organizáciu. Tretia séria sa odohráva na púšti, konkrétne na Sahare, kde musia vypátrať Kelsa a jeho bandu zločincov.

Svätá Frances (Saint Frances) – nedeľa, 27. december (HBO)

USA, 2019, Alex Thompson

Kelly O'Sullivan je meno, ktoré sa na filmových portáloch skloňovalo takmer po celý rok. Herečka napísala k tejto snímke scenár, zahrala si v nej hlavnú rolu tehotnej pestúnky Bridget, ktorá sa stará o malú Frances. Na festivale South by Southwest v Texase získala dramédia Cenu publika aj Špeciálnu cenu poroty. Cenu získala aj na viacerých amerických festivaloch. Hlavnou devízou je podľa viacerých novinárov rozšírenie vyobrazenia ženských hrdiniek na plátne, citlivá réžia O'Sullivanovej skutočného partnera Alexa Thompsona, búranie tabu a inteligentný scenár.




SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.