Rozhovor s “Hannibalom”

Premiéra seriálu Hannibal na NBC bola včera v noci nášho času. Len o pár dní neskôr, 10. apríla, sa novinka začne vysielať aj v našich končinách, a to na AXN. Novú epizódu si tak budeme môcť pozrieť..

pridal Sue 5.4.2013 o 15:33

Rozhovor s “Hannibalom”


Premiéra seriálu Hannibal na NBC bola včera v noci nášho času. Len o pár dní neskôr, 10. apríla, sa novinka začne vysielať aj v našich končinách, a to na AXN. Novú epizódu si tak budeme môcť pozrieť každú stredu o 22:00 len s týždňovým odstupom oproti americkej NBC a už aj s dabingom. Aby ste sa na prichádzajúcu premiéru poriadne navnadili, v najbližších dňoch vám prinesieme preklady časti rozhovorov s predstaviteľmi hlavných postáv z tlačovej konferencie v Los Angeles. Ako prvý vám prinášame rozhovor s Madsom Mikkelsenom, ktorý stvárnil Hannibala Lectera:

Hannibal je ikonická rola, nebojíte sa toho, že vás budú porovnávať s Anthonym Hopkinsonom?

Nech sa toho budem akokoľvek obávať, nakoniec k tomu dôjde. Podal fantastický výkon a samozrejme, že sa od postavy nemôžeme úplne odpútať. A napriek tomu začíname v rozdielnych situáciách. Nie som väzňom, som ordinujúcim psychiatrom. Som na slobode, takže nesmiem ukázať všetky svoje karty. Musím s nimi hrať obozretne. Takže s touto postavou budete mať možnosť vidieť iné scény než aké ste videli s Anthonym. Ale áno, doviedol ju do dokonalosti, takže sa to nesnažíme napodobniť.

Je Hannibal záporný hrdina? Antihrdina? Kam spadá v rámci morálneho spektra?

Nemyslím si, že Hannibal vidí seba samého ako hrdinu a vo svojom živote nerozlišuje hrdinov a podliakov. Sám seba vidí ako muža, ktorý miluje vytríbené veci v živote. Nenávidí všetko banálne. Čokoľvek banálne je smiešne a v podstate každý sériový vrah, o ktorom počul je banálny – niečo sa stalo v ich detstve alebo ide o niečo, čo spravila ich matka. To je pre neho otrepané. Krása života sa podľa neho nachádza na prahu smrti a to skúma.

Prečo je vaša postava tak rýchlo fascinovaná Willom? Vyzerá ním byť posadnutý od chvíle, keď ho stretne.

Pre Hannibala je život plný príležitostí. Nikdy nemal veľký dlhodobý plán, ani len o tom, čo sa stane na druhý deň. Pre neho je zaujímavejšie prevrhnúť fľašu a uvidieť, akú reakciu to vyvolá. Keď stretne Willa, hneď sa v ňom vidí. Niečo z toho mladého muža spoznáva aj u seba samého a je tu aj krehkosť a otvorenosť. Will má vela empatie a ja tiež. On tú svoju kontroloať nedokáže, ja áno. Tak sa snažím nájsť príležitosť spoznať ho a možno sa s ním aj spriateliť.

Prečo, podľa vás, táto postava fascinuje celý svet vyše 30 rokov?

Nejde len o túto postavu. Myslím, že temná stránka ľudskej povahy bola vždy fascinujúca. Je dramatická a vždy sme hľadali pravé porozumenie – nie nevyhnutne ju prijať, ale sme uchvátení a chceme pochopiť, čo sa deje. To isté by sa dalo povedať o veľkých životopisoch Lenina, Stalina a Hitlera. Ľudia si ich kupujú, pretože je úchvatné porozumieť, čo sa dialo. Myslím, že to platí aj o tejto postave.

Chvíľu to potrvá, kým Will na základe vývoja deja začne upodozrievať Hannibala. Čo Hannibalovi umožňuje nejako “blokovať” Willove pozorovacie schopnosti?

Samozrejme ide len o dohady, ale verím, že Hannibal má schopnosť dostať sa ľuďom do hlay a donútiť ich myslieť si take myšlienky, o ktorých ani nevedeli. V tomto bol vždy majster. Je empatický a vie to využiť. Nepretvaruje sa. Práve preto dokonale rozumie Willovi. Mojou úlohou je presvedčiť Willa o istej veci – neskôr v seriáli sa dozviete o čo ide. Čím viac sa snažím, tým viac sa jeho podozrenie presúva zo mňa na neho samého.

Je ťažké vcítiť sa do postavy ako Hannibal?

Ako človek áno, ale ak zájdem trocha ďalej, nájdem jeho slabé miesta. Nájdem miesta, kde sa mu zrýchľuje tep. Ale vždy, keď sa stiahnem, je, samozrejme, netvor. Budeme musieť nájsť malé jamky, ktoré mu umožňujú niečo cítiť. Možno to robí naschvál, ale myslím, že dokáže kontrolovať svoje pocity. Ak chce niečo cítiť, tak to precíti. Nie je to pre neho nič prekvapivé. Dokáže to zapnúť a vypnúť.

Uvidíme flashbacky z detstva Hannibala Lectera?

Z mnohých dôvodov dúfam, že nie. V Hannibalovom svete sú všetci vrahovia (a obzvlášť sérioví vrahovia) založení na niečom banálnom. V ich minulosti sa vždy vyskytuje domáce násilie alebo niečo, čo spravili ich matky a to on považuje za otrepané. Je to úbohé. To čo robia, robia z istých dôvodov, či už je to sexuálne uspokojenie alebo frustrácia. On nie. Robí to z úplne iného dôvodu. Priamo na prahu medzi životom a smrťou je krása, mimoriadna krása nášho bytia. Takže je nad to všetko povznesený. Nemá to nič dočinenia s jeho detstvom. Je diabol. Aj keď koná neopísateľné veci, nie je obyčajným sériovým vrahom.

Môžete trocha bližšie opísať vzťah medzi Hannibalom a Willom? Majú veľmi blízky a intímny vzťah. Mohli by ste ho nejako hlbšie opísať?

Will je v mnohých ohľadoch zvláštna postava, v tom zmysle, že má emormne veľkú schopnosť vcítiť sa do druhých ľudí. Svoju empatiu však nedokáže kontrolovať a v tom sa vidím, pretože tiež mám veľkú empatiu a viem ako ju využiť. To znamená, že sa sám v tom spoznávam. Vidím mladšieho brata, ktorý nevie ako používať svoje vlastné nástroje, ale dúfajme, že ho to naučím. Som ním veľmi fascinovaný a mám mám ho veľmi rád.

Môžete nám povedať, či sa v priebehu prvej série objaví postava, ktorá začne upodozrievať Hannibala?

Je ťažké ho do istej miery neupodozrievať, ale hlavné podozrenie je vždy inde. Z tohto dôvodu dúfam, že nám to prejde a Hannibalovi tiež. Ak sa však ocitne v podozrení, dokáže sa postarať o to, aby nebol. Je to múdry muž.

Ako si myslíte, že Will a jeho vzťah k Hannibalovi menia Hannibalovu osobnosť?

Myslím, že nájsť niekoho, kto je takmer úplne na jeho úrovni mnohých oblastia




KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.