TV TIPY 23.3. - 29.3. 2020

TV TIPY 23.3. - 29.3. 2020

článok



PONDELOK 23.3.

V žiari noci (In the Heat of the Night, USA, 1967, Norman Jewison), ČT 2, 21.45
V malom Meste Sparta v štáte Mississippi žijú ľudia pokojným životom. Ako blesk z čistého neba však obyvateľov zasiahne správa o vražde miestneho veľkopodnikateľa Colberta. Ten mal v pláne v meste vybudovať továreň a zvýšiť tak životnú úroveň v kraji. Miestny policajný náčelník má síce ihneď podozrivého, prípad ale bude zložitejší a na pomoc je mu pridelený afroamerický policajt Virgil Tibbs. Okrem komplikovaného vyšetrovania musí čeliť Tibbs aj rasizmu tunajších južanov.

Vojačik (Le Petit Soldat, Francúzsko, 1963, Jean-Luc Godard), Dvojka, 22.25
Mladý francúzsky vojak dezertuje z armády a je prinútený alžírskymi povstalcami, aby pre nich pracoval ako terorista. Režisér Jean-Luc Godard v šesťdesiatych rokoch točil politicky angažované snímky a prostredníctvom osudov jednotlivca sa snaží otvoriť témy, ako osobná zodpovednosť, francúzska povýšenosť nad vlastnými kolóniami alebo terorizmus. Vo filme si zahrali Michel Subor a Anna Karina.

Dobrú noc a veľa šťastia (Good Night and Good Luck, USA, Francúzsko, 2005, George Clooney), JOJ Plus, 23.40
A do tretice politika na pondelok, tentokrát začiatok studenej vojny v päťdesiatych rokoch v USA a neslávny hon na čarodejnice v rámci tzv. mccarthyizmu. Historický film Georgea Clooneyho sa zameriava na rozhovory komentátora stanice CBS a samotného Josepha McCarthyho. Zasiahnutie televízie do nespravodlivých procesov do značnej miery urýchlilo koniec tejto dobovej mašinérie. Film je nakrútený na čiernobiely materiál a pokiaľ ste nefajčiari, môže vám počas jeho sledovania prísť z množstva cigaretového dymu nevoľno.

TV tipy 23.3. - 29.3. 2020

UTOROK 24.3.

Cez kosti mŕtvych (Poľsko, Česko, 2017, Agnieszka Holland), ČT 2, 20.00
Netradičná detektívka v réžii Agnieszky Holland nám predstavuje postaršiu učiteľku angličtiny v dedine na česko-poľských hraniciach. Kraj je otrasený viacerými vraždami miestnych obyvateľov, ako aj krutým zabíjaním zvere. Všetko sa ale ukazuje vzájomne prepojené a identita vraha mnohých divákov určite prekvapí. V koprodukcii Poľska a Česka si dôležitú úlohu zahral aj herec Miroslav Krobot. Film bol nakrútený na motívy románu spisovateľky Olgy Tokarczuk.

Pasažieri (Passengers, USA, 2016, Morten Tyldum), Dajto, 20.15
Pasažieri je ambiciózny sci-fi film okorenený o romantickú linku. Niet divu, pretože v ňom prevažne hrajú iba dvaja herci, a to Jennifer Lawrence a Chris Pratt. Tí si zahrali dvoch účastníkov medzihviezdnej výpravy za účelom osídlenia novej planéty vo vesmíre. Dvojica je však prebudená z hibernačného spánku o niekoľko desiatok rokov skôr, ako bolo v pláne a bude musieť zistiť, z akého dôvodu sa tak stalo. Nakoniec však uvidíte vo filme hercov viac, napríklad Michaela Sheena alebo Laurencea Fishburnea.

Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: Golden Circle, USA, VB, 2017, Matthew Vaughn), JOJ Plus, 20.25
Kingsman je medzinárodná špionážna agentúra, ktorá je tak tajná, že o jej existencii bežný smrteľník nemá poňatia. Jedného dňa je jej centrála zničená a Kingsmani sú nútení spojiť sily s kolegami z americkej tajnej služby s názvom Statesman. Asi nikoho neprekvapí, že účelom tohto spojenectva je záchrana sveta pred nebezpečným protivníkom, akému dovtedy čelil snáď len James Bond. Druhý diel série síce nedosahuje kvalít toho prvého, to sa dá ale pričítať aj faktu, že „wow“ efekt je skrátka preč, zábava je to stále veľmi slušná.

TV tipy 23.3. - 29.3. 2020

STREDA 25.3.

Hellboy 2: Zlatá armáda (Hellboy II: The Golden Army, USA, Nemecko, 2008, Guilermo del Toro), Dajto, 20.15
Pokračovanie úspešnej komiksovej adaptácie si opäť zobral na starosť Guilermo del Toro a nakrútil rovnako zábavné a vizuálne podmanivé pokračovanie osudov Hellboya a jeho partičky z úradu pre paranormálne aktivity. Tentokrát budú spoločne bojovať proti vládcovi podsvetia Nuadovi, ktorý si pod povrchom Zeme vybudoval zlatú armádu. V hlavnej úlohe sa opäť predstavil charizmatický Ron Perlman a ako sme videli naposledy v nevydarenom remaku, tak iba on je jediný skutočný Hellboy.

Mína (Mine, USA, Španielsko, Taliansko, 2016, Fabio Guaglione, Fabio Resinaro), JOJ Plus, 20.25
Armie Hammer v úlohe vojaka, ktorý sa ocitne v neľahkej situácii v africkej púšti po tom, čo jeho partnera zabije nášľapná mína. V tomto kraji ich je ale zakopaných pod zem viac a vojak bude musieť dávať veľký pozor, aby ho nepostretol podobný osud. Č o čert nechcel, Mike taktiež stúpi na mínu, avšak tá nevybuchne, ale v momente, kedy z nej zdvihne nohu, vybuchne. Ako sa s touto situáciou vysporiada? Púšť však skrýva aj ďalšie nebezpečenstvá a začne trpieť aj vojakova psychika.

Operácia Entebbe (Entebbe, USA, VB, Francúzsko, 2018, José Padilha), JOJ Cinema, 21.50
Cestujúci na linke Tel Avivu do Paríža v istý deň roka 1972 boli unesení teroristami bojujúcimi za oslobodenie Palestíny. Avšak nešlo iba o prepustenie väzňov, únoscovia žiadali aj štedré výkupné 5 miliónov dolárov. Prekvapivo však nešlo o islamistov, ale o dvojicu nemeckých radikálov. Lietadlo pristálo v meste Entebbe v Ugande, podľa ktorého bola aj samotná náročná akcia viacerých ochranných zložiek nazvaná. V hlavných úlohách únoscov uvidíme Rosamund „gone girl“ Pike a Daniela „Laudu“ Brühla. 

TV tipy 23.3. - 29.3. 2020

ŠTVRTOK 26.3.

Aljaška v plameňoch (On Deadly Ground, USA, 1994, Steven Seagal), Dajto, 20.15
Znie to neuveriteľne, ale akčná hviezda 90- rokov Steven Seagal má na svojom konte aj režijný počin. Tým je stará známa klasika Aljaška v plameňoch, na ktorú sme v roku 1994 chodili aj do slovenských kín. No a o čo ide tentokrát? Ropná spoločnosť má na Aljaške zopár ropných plošín, avšak bezpečnosť zamestnancov nepatrí medzi jej priority. Na vec sa dojde pozrieť špecialista na explózie ropných vrtov v podaní Seagala. Ten zistí, že spoločnosť využíva pre zisk nekalé praktiky a tak ich všetkých buď zbije, alebo zastrelí.

Nevedomí (Oblivion, USA, 2013, Joseph Kosinski), JOJ Plus, 20.25
Vizuálne, ale aj myšlienkovo podnetné autorské sci-fi režiséra Josepha Kosinskiho, ktorý film nakrútil na základe vlastnej poviedky. Predstavuje nám v ňom svet budúcnosti, v ktorom je ľudská civilizácia na pokraji vyhynutia. Jack žije pokojným životom so svojou manželkou, avšak jedného dňa nájde členku posádky stroskotanej vesmírnej lode a tá mu tvrdí, že majú spoločnú minulosť. Okrem toho v oblasti operuje aj tajná a ilegálna podzemná armáda. Zistí Tom Cruise pravdu o minulosti Zeme?

Díky za každé nové ráno (Česko, 1994, Milan Šteindler), ČT 2, 21.55
Na základe vlastnej knihy napísala Halina Pawlowská scenár pre režiséra Milana Šteindlera, ten si tu zahral aj malú úlohu „fízla“. Díky za každé nové ráno. Ide o tradičnú českú „laskavú tragikomediu“, kde žiari predovšetkým 30-ročná Ivana Chýlková hrajúca mladú teenagerku. Sledujeme osudy Olgy a jej ukrajinskej rodiny v období normalizačných sedemdesiatych rokov. Vo filme sa predstavila celá plejáda českej hereckej smotánky, okrem Chýlkovej si ale najviac zapamätáte hlavu rodiny v podaní Frantiszeka Pieczka. 

TV tipy 23.3. - 29.3. 2020

PIATOK 27.3.

Bournovo ultimátum (Bourne Ultimatum, USA, 2007, Paul Greengrass), JOJ Plus, 20.25
Záverečný diel trilógie o agentovi tajnej služby s amnéziou, ktoré nakoniec dostalo nepriame pokračovanie a následne aj štvrtý diel. V hlavnej úlohe Jasona Bournea, ktorý v Ultimáte ostane odpovede takmer na všetky otázky, stvárnil Matt Damon. Ttretí diel je všeobecne považovaný za najlepší, obsahuje tri výnimočné akčné scény, predovšetkým naháňačka po strechách a v uliciach Tangeru patrí medzi najlepšie akčné scény nového milénia. Kamera je stále roztrasená, avšak akcia je prehľadnejšia než v Bourne Supremacy.

Účtovník (The Accountant, USA, 2016, Gavin O´Connor), Markíza, 20.30
Kombinácia konšpiračného trileru a akčného filmu, kde si hlavnú úlohu zahral Ben Affleck. Ten si zahral matematického génia a zároveň účtovníka niekoľkých zločineckých organizácií Christiana Wollfa. Tým však ide po krku ministerstvo financií a logicky sa dostávajú aj na Wollfovu stopu. Nedávno sme získali informáciu, že by sa v látke mohlo pokračovať prostredníctvom televízneho seriálu. Okrem Afflecka uvidíte J. K. Simmonsa ako vedúceho vyšetrovateľa a Annu Kendrick.

Denník rušňovodiča (Dnevnik masinovodje, Srbsko, Miloš Radovič), Dvojka, 21:35
Podľa štatistík každý rušňovodič v Srbsku za svoju kariéru neúmyselne usmrtí 15 až 20 ľudí. Neslávny rekord drží Ilja, ktorý má na konte 28 zabití. Rušňovodičom sa stal rovnako ako jeho otec a dedo a na prahu dôchodku predáva štafetu svojmu adoptívnemu synovi Simovi. Sima sa však odmieta zmieriť s faktom, že by sa stal vrahom. Kolegovia mu síce tvrdia, že sa nehode nevyhne, no dni ubiehajú a nešťastia Sima obchádzajú. Ilja začína mať obavy, že sa z jeho syna „poriadny“ rušňovodič nestane, a tak berie veci do vlastných rúk...

Gran Torino (USA, Nemecko, 2008, Clint Eastwood), Jednotka, 22.35
Clint Eastwood symbolicky bilancuje svoju kariéru v akomsi modernom westerne, zasadenom však do prostredia moderného amerického predmestia. Starý pán Walt v jeho podaní nemá rád nikoho, vrátane členov vlastnej rodiny, aký môže mať potom vzťah k miestnym ázijským prisťahovalcom, že. Jedného dňa sa pokúsi ukradnúť jeho milované auto Gran Torino kórejský outsider Thao. Ten si nakoniec bude musieť svoj čin u neho odpracovať. Medzi oboma sa vytvorí zvláštne puto, problémy však iba začínajú. 

TV tipy 23.3. - 29.3. 2020

SOBOTA 28.3.

Bojovali za vlasť (Oni srazhalis za rodinu, ZSSR, 1975, Sergej Bondarčuk), ČT 2, 20.00
V bývalom Sovietskom zväze sa okrem množstva balastu nakrúcali aj veľmi kvalitné snímky venujúce sa bojom počas druhej svetovej vojny. Jedno z najlepších diel je určite aj veľkofilm Sergeja Bondarčuka Bojovali za vlasť. Počas takmer troch hodín sledujeme ústup vojakov Červenej armády z nehostinných donských stepí. Film sa zameriava na prekreslenie charakterov, ich prežívanie krízy a ponúka silné dialógy. Bondarčuk nakrútil film na základe predlohy Michaila Šolochova.

Obyčajná tvár (Wonder, USA, 2017, Stephen Chbosky), Markíza, 20.30
Pokiaľ ste dlho nevideli film z kategórie „klasický hollywoodsky doják“, tak si určite nenechajte ujsť Obyčajnú tvár. Toto prirovnanie ale v tomto prípade myslíme v dobrom, Wonder ponúka dojemný príbeh školáka Augusta, ktorý sa narodil s fyzickým handicapom. Jeho okolie sa mu snaží vytvoriť čo najlepšie podmienky pre vedenie čo najnormálnejšieho života. Rodičov dieťaťa si zahrali Julia Roberts a Owen Wilson. Ide o adaptáciu románu spisovateľa R. J. Palacia.

Amadeus (USA, 1984, Miloš Forman), ČT 1, 21.15
Legendárna životopisná snímka Miloša Formana mapuje kariéru kontroverzného muzikanta Wolfganga Amadea Mozarta, činí tak ale prostredníctvom jeho konkurenta na dvore cisára Josefa II., Antoniho Salieriho. Ten si začína uvedomovať, že jeho hudobný talent sa s tým Amadeovým nemôže rovnať a snaha ho dostihnúť tvrdým tréningom skrátka nestačí. Forman sa zaoberá otázkou akéhosi božieho rozdelenia talentu. Taktiež sa nebojí ukázať slávneho muzikanta ako márnotratného a rozmaznaného človeka. 

TV tipy 23.3. - 29.3. 2020

NEDEĽA 29.3.

Cesta do hlubin študákovy duše (Československo, 1939, Martin Frič), Jednotka, 16.25
Ocitáme sa medzi žiakmi septimy na istom českom gymnáziu. Každý študent je iný, alebo ak chcete, tak výrazná osobnosť. Máme tu výborného futbalistu, šplhúňskeho šprta, klasického frajírka a lajdáka či talentovaného muzikanta. A práve hudobníkovi Vaňkovi film venuje najviac pozornosti. Najzaujímavejšou postavou je ale postarší dobrosrdečný biológ Matulka v podaní Jindřicha Plachtu. Triednemu učiteľovi prepožičal svoj prísny kukuč Jaroslav Marvan.

Zlomený oštep (Broken Lance, USA, 1954, Edward Dmytryk), ČT 2, 20.00
Rančer Matt Deveraux pre udržanie poriadku na svojom veľkom pozemku častokrát berie do svojich rúk nielen zodpovednosť, ale aj zákon. Vybaví si to s majiteľmi kameňolomu, vďaka ktorému sa znečistila voda na území v jeho vlastníctve. Urobil však chybu, súd ho totiž odsúdi na tri roky vo väzení. Trest však nastúpi jeho obetavý syn. Ďalší Mmattovi synovia však takí dobrosrdeční nie sú a čakajú, kedy by mohli sami prevziať moc nad veľkým majetkom a pozemkami. V hlavnej úlohe uvidíte Spencera Tracyho.

Tepuy: Cesta do hlbín zeme (Slovensko, 2007, r. Pavol Barabáš), Dvojka, 20:10
Filmový dokument Pavla Barabáša - Tepuy, je strhujúcim príbehom odohrávajúcim sa hlboko uprostred orinockého pralesa vo Venezuele. Vďaka jeho nedostupnosti sa tu zachovali prehistorické formy života, staré milióny rokov. V gigantickom labyrinte najstarších hornín sveta vyleptali kolónie bizarných organizmov najväčšiu kremencovú jaskyňu na svete. Skupina slovenských a českých jaskyniarov a nadšencov sa vydala na nebezpečnú expedíciu do tohto trezoru času, kam človek doteraz neprenikol... V mohutnom podzemí odhaľujú stratený svet. Nájdu však viac otázok ako odpovedí...

Prípad Thomasa Crowna (The Thomas Crown Affair, USA, 1968, Norman Jewison), ČT 2, 21.40
Určite poznáte príjemnú jednohubku rovnakého názvu, kde si zahrali Pierce Brosnan a René Russo, išlo však o remake úspešného staršieho snímku so Steveom McQueenom a Faye Dunaway. McQueen si zahral elegantného milionára Crowna, ktorý si spestruje život lúpežami bánk. Po jednej takejto akcii mu začne dýchať na krk vyšetrovateľka poisťovne. Bude však schopná odolať šarmu tohto sympatického chlapíka? Film nakrútil legendárny režisér Norman Jewison (V žiaru noci, Jesus Christ Superstar).


autor Erik Binder 23.3.2020
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.