TV TIPY 28.1. - 2.2. 2020

TV TIPY 28.1. - 2.2. 2020

VOD recenzia



UTOROK 28.1.

Fotograf (Česko, 2015, Jiřina Pavlásková), ČT 1, 21.00
Irena Pavlásková sa pustila do neľahkej úlohy, preniesť na plátno život a komplikovanú povahu fotografa a umelca Jana Saudka. Ten je známy svojimi radikálnymi názormi na všeličo, preslávili ho hlavne umelecké akty žien rôzneho veku a váhy. Vo filme fotograf tohto kultového umelca stvárnil Karel Roden. Vo filme tým pádom vystupuje množstvo ženských postáv, ktoré sa okolo Jana točia ako planéty okolo Slnka. Film bol zostrihaný pre televízne účely na dve časti.

Jednou ranou (A Single Shot, VB, USA, 2013, David M. Rosenthal), Dajto, 22.00
Sam Rockwell si v tomto trileri zahral farmára, ktorý zhodou okolností príde o svoju farmu a bude si musieť nájsť nový spôsob obživy. Keďže je aj výborný lovec, stane sa z neho pytliak. Jedného dňa sa bohužiaľ vlúdi chybička a rana z jeho pušky skončí inde, kde bolo pôvodne zamýšľané a prinesie hrdinovi mnoho problémov. Film má skutočne hviezdne obsadenie, okrem Rockwella si v ňom zahrali Jason Isaac, Jeffrey Wright, William H. Macy alebo Kelly Reilly.

Cela (The Cell, USA, 2000, Tarsem Singh), Film+, 22.00
Mysteriózny triler, vďaka ktorému na seba na poli hranej kinematografie upozornil režisér slávnych videoklipov, Ind Tarsem Singh. Jennifer Lopez si v ňom zahrala doktorku, ktorá sa vďaka novej technológii snaží nájsť ďalšiu obeť nebezpečného vraha. Ten je zadržaný, avšak dostane sa do kómy a jedinou nádejou na úspech vyšetrovania je dostať sa do jeho mysle, a to doslova. Čaká nás vizuálne úchvatný výlet do mysle šialenca, plný sadistických, ale aj nádherných obrazov.

TV tipy 28.1. - 2.2. 2020

STREDA 29.1.

Zemský ráj to na pohled (Česko, 2009, Irena Pavlásková), ČT 1, 21.10
Dramedy Ireny Pavláskovej nás zavedie do normalizačných sedemdesiatych rokov v Československu. Ide o príbeh troch žien, jednej osamelej matky a jej dvoch dcér Mama v podaní Vilmy Cibulkovej hľadá toho pravého, výsledkom je však iba striedanie partnerov. Do osudov postáv sa ale premieta aj neutešená politická situácia v krajine. Okrem Cibulkovej si vo filme zahrali Tereza Ramba-Voříšková, Dana Marková a v úlohách „tatínkov“ Miroslav Etzler alebo Ondřej Vetchý.

Jednotka príliš rýchleho nasadenia (Hot Fuzz, Francúzsko, VB, USA, 2007, Edgar Wright), Dajto, 22.00
Nicolas Angel je tak superschopný policajt, že hádže zlé svetlo na svojich londýnskych kolegov. Je tak prevelený do akéhosi provinčného mestečka, kde mu je pridelený nový parťák. Tu nie je ani dôvod na zločineckú činnosť, takže duo by mali čakať pokojné smeny. Ale ako to už chodí, práve vtedy, keď Angel začne v Sandforde pôsobiť, v meste sa objaví séria zločinov. Parodický akčný film Edgara Wrighta si užahuje a zároveň vzdáva hold rôznym buddy policajným komédiám a trilerom typu Bad Boys.

Polnočný vlak (The Midnight Meat Train, USA, 2008, Rjúhei Kitamura), Film+, 22.00
Na motívy poviedky klasika hororového žánru Clivea Barkera vznikol malý sympatický hororík odohrávajúci sa vo vozňoch metra v New Yorku. V podzemí totiž začína vyčíňať masový vrah a po jeho stope sa vydáva istý fotograf. V úlohe vraha sa predstavil hromotĺk Vinnie Jones, fotografa si netradične strihol Bradley Cooper. Ženský element zase, opäť veľmi netradične, zastupuje Brooke Shields. V menšej úlohe môžete zaregistrovať Teda Raimiho.

TV tipy 28.1. - 2.2. 2020

ŠTVRTOK 30.1.

Interstellar (USA, VB, 2014, Christopher Nolan), Dajto, 20.15
Ľudstvo na tom nie je najlepšie, na Zemi prestávajú rásť plodiny a pomaly si začíname uvedomovať, že život na našej planéte do pár desiatok rokov skončí. Nádej by tu ale bola, v našej slnečnej sústave sa objavila červia diera, cesta do iných solárnych systémov s potenciálne obývateľnými planétami. Na cestu do neprebádaných končín vesmíru sa vydáva kozmonaut s tvárou Matthewa McConaugheyho a to, čo nájde, navždy ovplyvní chod dejín, ale aj jeho rodiny.

Brexit (VB, 2019, Tod Haynes), Jednotka, 21.30
Pokiaľ máte ako politik vlastnú víziu, treba vedieť, akými správnymi nitkami treba zaťahať, aby ste si ju presadili. Problémom však môže byť, ak je vašou víziou odchod vašej domovskej krajiny z Európskej únie. Tento zásadný krok môže výrazne ekonomicky ovplyvniť ako celú Veľkú Britániu, tak aj samotný starý kontinent. Aký priebeh nakoniec toto kontroverzné rozhodnutie britských občanov bude mať, čakáme už roky, vy si zatiaľ môžete vychutnať aspoň film o priebehu referenda s Benedictom Cumberbatchom v hlavnej úlohe.

Malostranské humoresky (Česko, 1995, Zdeněk Gawlik, Jan Pecha, Jaromír Polišenský), ČT 2, 21.50
Poviedkový film troch mladých režisérov z FAMU sú voľne inšpirované dielom Malostranské povídky spisovateľa Jana Nerudu. Všetky tri zhruba polhodinové poviedky sa od seba značne líšia, od vykreslenia klasického „čechíčkářství“ až po pokus o umenie. Celý film si pre seba kradne charizmatický Karel Heřmánek v postave Žorža, ktorý je neustále obletovaný miestnymi ženami. Ďalej uvidíte Josefa Kemra, Petra Nárožného alebo Arnošta Goldflama.

TV tipy 28.1. - 2.2. 2020

PIATOK 31.1.

Drsný Harry (Dirty Harry, USA, 1971, Don Siegel), Jednotka, 22.35
Clint Eastwood v ikonickej úlohe vyšetrovateľa v San Franciscu, ktorý ide po krku istému masovému vrahovi. Ten zabíja svoje obete okrem iného aj zo striech svojou puškou na veľké vzdialenosti, takže chytiť ho nebude vôbec jednoduché. Dokonca Harry bude občas v situáciách, kedy tajomný vrah bude mať nad ním výraznú prevahu. Drsná krimi Dona Siegela určite nestojí len na cool Eastwoodových pohľadoch, ale je aj kritickým komentárom k spoločenskej situácii 70- rokov.

Otec Italie (Taliansko, 2016, Fabio Mollo), Dvojka, 22.35
Talianska road movie nám predstavuje dve hlavné postavy. Jednou z nich je mladý introvertný muž Paolo, zamestnanec v obchode. Zoznamuje sa s peknou tehotnou ženou s červenou hrivou Miou a spolu sa vydávajú naprieč Talianskom, aby našli otca dieťaťa, ktoré Mia čaká. Pre citlivejšie duše môže ísť o pomerne silný emocionálny zážitok, katarziu prináša najmä záver filmu. Luca Marinelli v hlavnej úlohe svojim vzhľadom pripomenie srbského tenistu Novaka Djokovica.

Hmla (The Fog, USA, 1980, John Carpenter), ČT 2, 23.20
Legendárny horor Johna Carpentera sa dočkal už aj nepodareného remakeu v roku 2005, takže určite sa radšej sústreďte na originál. Do malého pobrežného amerického mestečka Antonio Bay s blíži od oceánu tajomná hmla a prináša so sebou smrteľné nebezpečenstvo. Tomu musí čeliť typologicky rôznorodá skupinka miestnych obyvateľov. V jednej z úloh sa samozrejme predstavila aj nová scream girl, Jamie Lee Curtis, ktorú Carpenter pre svet objavil v horore Halloween.

TV tipy 28.1. - 2.2. 2020

SOBOTA 1.2.

Babička (Česko, 1940, František Čáp), Dvojka, 20.40
Prvá adaptácia románu Boženy Nemcovej vznikla v réžii slávneho režiséra Františka Čápa. Stará žena prichádza na dedinu za svojimi vnúčatami a tie si ju hneď obľúbia. Postupne sa zoznamuje aj so susedmi a stáva sa pre nich akousi bútľavou vŕbou. Postupne tak spoznávame osudy viacerých miestnych obyvateľov. Film z roku 1940 pôsobí dnes už značne archaickým, až naivným dojmom, ale aj v tom tkvie jeho nesmrteľné kúzlo a bude si tak stále nachádzať nových divákov.

Francúzska spojka 2 (French Connection 2, USA, 1975, John Frankenheimer), ČT 2, 22.00
Pokračovanie vynikajúcej temnej krimi s nedoriešeným záverom nás z New Yorku prenáša do francúzskeho Marseille, kde Pepek, opäť v podaní Genea Hackmana, spojí sily s miestnou políciou, aby dopadli nebezpečného drogového bossa, opäť s tvárou Fernanda Reya. Pepek to tu ale bude mať ešte ťažšie než doma, gang si ho odchytí a začne mu dávkovať do žíl heroín. Podarí sa policajtovi prekonať závislosť a dotiahnuť prípad do úspešného konca? Odpoveď prinesie vynikajúca záverečná naháňačka po uliciach mesta.

Na návšteve (The Visit, USA, 2015, M. Night Shyamalan), JOJ Plus, 23.05
Úspešný návrat na scénu pre už takmer odpísaného novodobého kráľa hororu. Shyamalanova Na návšteve stála štúdio iba 5 miliónov dolárov a celosvetovo ich zarobila takmer 100. Dvaja teenageri prichádzajú na návštevu k svojim starým rodičom, ktorých ešte nikdy nevideli. Návštevu sa snažia zaznamenať na ručnú kameru. Postupne zisťujú, že so starkými nie je niečo v poriadku a čaká ich nejedno prekvapenie. Shyamalan v druhom pláne otvára viacero zaujímavých tém, preto sa dá The Visit považovať za veľmi chytrý žánrový film.

TV tipy 28.1. - 2.2. 2020

NEDEĽA 2.2.

Život je zázrak (Život je čudo, Srbsko, Čierna Hora, Francúzsko, Taliansko, 2004, Emir Kusturica), Dvojka, 21.35
Režisér Emir Kusturica sa vo svojom diele Život je zázrak zameral na obdobie občianskej vojny v bývalej Juhoslávii počas deväťdesiatych rokov. Zameriava sa na jednu rodinu, ktorá sa usadí v kraji ďaleko od Belehradu. Inžinier Luka chce v tomto kraji pracovať na budovaní železnice a prispieť tak k rozvoji regiónu. Do ich života však náhle vstúpi vojna a prevráti ho naruby. Syn je odvedený do bojov a žena Jadranka si nájde novú známosť. Lukovi neostáva nič iné, iba vyčkávať ich návratu. Medzičasom sa ale zoznamuje so Sabahou...

Srdečný pozdrav zo zemegule (Československo, 1982, Oldřich Lipský), ČT 2, 21.40
Milan Lasica a Július Satinský ako dvaja mimozemšťania v nesmierne zábavnej komédii Oldřicha Lipského. Duo prichádza na československé panelové sídlisko v ufe v tvare odpadkového kontajnera a zamerajú sa na obyčajného muža z davu v podaní Jiřího Menzela. Spoznávajú tak náš svet a nestačia sa diviť, ako to tu funguje. Dlhý čas zabíjajú anketami typu, „Čo by ste robili, ak by ste sa stretli s návštevníkmi s cudzej planéty?“ Odpovede sú rôznorodé, istý obyvateľ paneláku by ich napríklad nakopal do prdele...

Spása (The Salvation, Dánsko, VB, JAR, Švédsko, Belgicko, 2104, Kristian Levring), JOJ, 22.40
Drsný western s Madsom Mikkelsenom, Evou Green a Jeffreym Deanom Morganom v hlavných úlohách. Mikkelsen stvárnil dánskeho prisťahovalca Jona, ktorý sa snaží o to, aby za ním do nového domova mohli pricestovať aj jeho žena a syn. Po ich príchode však dochádza k nešťastiu a muž zabíja jedného z páchateľov zločinu spáchaného na jeho rodine. Jeho brat však veci nenechá len tak a vydáva sa za Jonom, aby pomstil bratovu smrť. Spása prekvapí netradičnou atmosférou, nechýbajú ale aj tradičné westernové prestrelky.


autor Erik Binder 28.1.2020
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.