Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Manhunt, Wonka, Philomena, Paula, The Bloody Hundreth ...

Bum! Zastrelenie Abrahama Lincolna  odštartovalo 15. apríla 1865  jedno z najdôležitejších a ...

pridal Lukáš Šútor 18.3.2024 o 22:42
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Manhunt, Wonka, Philomena, Paula, The Bloody Hundreth ...


Paula – pondelok, 11. marec, HBO Max

Argentína, Taliansko, 2022, Florencia Wehbe

Bulímia, anorexia a Paula, štrnásťročná dievčina. A zvodná, sektárska sila internetovej komunity. Paula si na počesť nenávisti k svojmu telu založí internetový blog, v ktorom živo a otvorene popisuje frustráciu z proporcií svojho tela. Odozva a pozornosť, ktorej sa hlavnej hrdinke dostanú, ju však vtiahnu do nebezpečnej špirály sebanenávisti, radikalizácie a zároveň potreby niekam zapadnúť.

Venuša (Venus) – pondelok, 11. marec, HBO Max

Španielsko, 2022, Jaume Balagueró

Najnovší film Jaumeho Balaguerá, režiséra úspešných hororov Nepremožiteľné zlo (2005), [Rec] (2007), [Rec] 2 (2009) a Kým spíš (2011). Po akčnom trileri Veľká španielska lúpež (2021) sa vtedy 53-ročný režisér prinávrátil k hororového žánru. Výsledok je uspokojivý, ale kvalitu štyroch spomínaných snímok asi nedosahuje. Hlavnou hrdinkou je tanečníka, ktorá ukradne mafii vrecko s extázou. Pri úteku sa ukryje sa v jednom strašidelnom baráku, ale možno by spravila lepšie, keby sa radšej vydala mafii...

Philomena – pondelok, 11. marec, HBO Max

Veľká Británia, USA, Francúzsko, 2013, Stephen Frears

Pojem „padlé ženy“ našincovi možno veľa nepovie, avšak ten, kto sleduje britskú kinematografiu už mohol naňho viackrát naraziť. Najznámejším filmom zaoberajúcim sa ženami, ktoré otehotneli v teenagerskom veku, dieťa im bolo po čase odobraté na adopciu a mladé slečny boli umiestnené do kláštora, je zrejme Philomena Stephena Frearsa. Príbeh sa odohráva 50. rokov po inkriminovaných udalostiach a sleduje cestu „padlej“ Philomeny (Judi Dench) a novinára Sixmitha (Steve Coogan) za svojím strateným synom do USA.

Wonka – pondelok, 11. marec, HBO Max

USA, 2023, Paul King

Minuloročný hit štúdia Warner Bros. prichádza na HBO Max rok po premiére v našich kinách. Timothée Chalamet ako legendárny Willy Wonka. Hravý režisér Paul King (Paddington, Paddington 2) rozpráva veselý dobrodružný príbeh o tom, ako sa titulný hrdina zoznámil s kmeňom trpasličích Umpa-Lumpov. Ako vieme, Umpa-Lumpovia neskôr vytvoria základ pracovnej sily v legendárnej továrni na výrobu čokolády. Za odvedenú prácu sú platení  kakaovými bôbmi (asi vedia, čo je skutočne dobré).  Paul King napísal scenár spolu so Simonom Richom (An American Pickle, Nebo s. r. o.) a Simonom Farnabym (Mindhorn, Pinocchio, Paddington 2). Okrem Chalameta uvidíme vo filme aj Oliviu Colman, Rakhee Thakrar, Keegana-Michaela Keya či Rowana Atkinsona.

Tenet – pondelok, 11. marec, HBO Max

USA, Veľká Británia, 2020, Christopher Nolan

Do ponuky nových filmov na HBO Max pribudla nová kolekcia od režiséra, ktorého netreba predstavovať (Tenet, Dunkirk, Interstellar, Počiatok, Dokonalý trik, zatiaľ tam Oppenheimer nie je). Všetci jeho filmy poznáme, videli sme ich, mnohí aj niekoľkokrát, ale ak by som mal predsa len vybrať jeden Nolanov film, ktorý tu vyzdvihnem, vyberám Tenet. Ten pred štyrmi rokmi v kinách trochu zapadol (prisilné slovo?) kvôli  pandémii. Špionážny sci-fi príbeh o pretínaní času a časových rovín (a nielen o tom) ponúka asi najkomplexnejšie a najzábavnejšie Nolanovo rozprávanie.

Zlomové okamžiky: Atómová bomba a studená válka (Turning Point: The Bomb and the Cold War) – utorok, 12. marec, Netflix

USA, 2024, Brian Knappenberger

Každá významná historická udalosť si zaslúži vlastný a podľa možností aj kvalitný dokument. Pred troma rokmi očarila medzinárodnú divácku verejnosť investigatívna päťdielna séria Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu, ktorá mapovala a reflektovala udalosti z 11. septembera  2001. Netflix a režisér Brian Knappenberger sa teraz spojili opäť, aby sa obdobným spôsobom pozreli na obdobie studenej vojny, ktorá...nikdy tak celkom neskončila. V týchto časoch to pociťujeme na dennej báze a nie sú to príjemné pocity. „Žijeme ešte v horšom mieste ako počas studenej vojny. Studená vojna bola studená. Toto je nepredvídateľná horúca vojna, ktorá môže viesť ku katastrofálnym výsledkom.“ Knappenberger uvedie takmer 7 hodín materiálu rozriedených do 9 epizód – pre fanúšikov geopolitiky by to mala byť lahôdka.

Pěkná banda (Bandidos) – streda, 13. marec, Netflix

Objaviť dávny poklad, to je mokrý sen každého poriadneho banditu. Miguel, Lilí, Wilson rozhodne k takým banditom patria. Ich sen naberie reálne kontúry, keď objavia starovekú mapu. Nuž, čo iné im ostane, len sa pekne pobaliť a vydať sa na cestu. Karibské dobrodružstvá bývajú poriadne divoké. Režisérom všetkých siedmich epizód je Adrian Grunberg, ktorý už má skúsenosti s veľkými hollywoodskymi akčnými trhákmi (Rambo: Posledná krv, Moje letné prázdniny). 

Girls5Eva – štvrtok, 14. marec, Netflix

USA, 2024, Meredith Scardino

Tretia séria ženského seriálu o trampotách štvorčlennej dievčenskej skupiny Girls5Eva. Príbeh dnes už zrelých žien, ktoré v 90. rokoch zažiarili na popovej scéne jediným hitom, aby následne rýchlo zhasli a skupina zanikla. Tá však zhodou náhod nečakane dostáva druhú šancu a to o 2 desiatky rokov neskôr. Seriál odštartoval pôvodne na Peacocku a druhá séria preň mala byť konečnou. Tretej série sa však nečakane chytil Netflix.

Gaspar má 24 hodin (24 Jam Bersama Gaspar) – štvrtok, 14. marec, Netflix

Indonézia, 2023, Yosep Anggi Noe

Futuristická Jakarta. Hoci sú jej farby sýte a pastelové, budúcnosť, ktorú v nej vidíme, nevyzerá dvakrát prívetivo. Extrémne sociálne rozdiely, všadeprítomná sociálna ľahostajnosť – ľudia kašlú jeden na druhého, hľadia si len vlastné záujmy. Čo presne situáciu spôsobilo, nevieme, ale vieme, že to vypuklo v roku 2025, kedy zasiahla pandémia vírusu. Uprostred chaosu sledujeme chaotického detektíva Gaspara, ktorý vyšetruje vládne zločiny a zároveň pátra po zmiznutej kamarátke. Náš hrdina má však vážny problém – choré, umelé srdce, ktoré čochvíľa skolabuje. Čas nie je Gasparov kamarát, čas sa kráti. Hlavnú postavu stvárňuje 37-ročný Reza Rahadian, doma mimoriadne populárny herec, hviezdou je aj herečka a modelka Laura Basuki. 

Po atentáte (Manhunt) – piatok, 15. marec, Apple TV+

USA, 2024, Monica Beletsky

Bum! Zastrelenie Abrahama Lincolna  odštartovalo 15. apríla 1865  jedno z najdôležitejších a najmohutnejších pátraní v americkej histórii – prenasledovanie a zatknutie atentátnika Johna Wilkesa Bootha. Celé to trvalo 12 dní. Akcia sa odohrávala v meste, močiaroch i lesoch. Všetko v dobe, kedy sa Spojené štáty spamätávali z čerstvo skončenej občianskej vojny. Sedemdielna séria showrunnerky, producentky a scenáristky Monici Beletsky (Fargo) a režiséra Carla Franklina (Lovci myšlienok, Prezumpcia neviny, Jediná správna vec) je adaptáciou rovnomennej literatúry faktu, ktorá v roku 2007 vyhrala cenu Edgar v kategórii Fact Crime. Hrajú Tobias Menzies, Patton Oswalt či Matt Walsh. 

Irské přání (Irish Wish) – piatok, 15. marec, Netflix

USA, Írsko, 2024, Janeen Damian

Nový film s Lindsay Lohan. Áno, je to tak - nový film s Lindsay Lohan. Niekdajšia hviezdička hollywoodskeho filmu mala v posledných rokoch problém nájsť si slušný angažmán – hlavne kvôli rôznym osobným problémom. Napokon klapol Netflix.  Ide o jednoduchú romantickú komédiu, ale dávnych priaznivcov talentovanej ryšavky môže v tejto temnej dobe potešiť. Irské přání rozpráva príbeh Maddie, ktorú ani trochu neteší, že sa jej životná láska zasnúbila s niekým iným. Vyberá sa však na svadbu. A potom sa jedného dňa zobudí a role sú zázračne vymenené – Maddie je odrazu tá, ktorá si berie svoju životnú lásku. Prelínanie sna a reality, všetko sa odohráva v rozprávkových írskych lokáciách. 

Kuřecí kroketa (Dakgangjeong) – piatok, 15. marec, Netflix

Južná Kórea, 2024, Byeong-heon Lee

Niečo pre fanúšikov kórejskej tvorby a bizarných nápadov. Dvanásťdielna séria totiž rozpráva príbeh ženy, z ktorej sa nestane nič iné, ako...kuřecí kroketa. Fakt. Choi Min-ah, dcéra prestížneho manažéra, totiž omylom vstúpi do nejakého podivného stroja a ten sa postará o nečakanú premenu. Život v novom tele nie je žiadna sranda (či?) a hlavnej hrdinke pomáha  s premenou späť stážista Go Baek-joong. Seriál vychádza z komixovej - webtoonovej predlohy.  

Krvavá stovka (The Bloody Hundreth) – piatok, 15. marec, Apple TV+

USA, 2024, Laurent Bouzereau, Mark Herzog

Dokumentárny film a zároveň doplnkový materiál ambicióznej vojnovej série Vládcovia nebies.  Reálny príbeh stej bombardovacej skupiny. Fokus rozprávania sa zameriava na postavy, ktoré sú stvárnené v seriáli. John Egan (hrá ho Callum Turner), Gale Cleven (Austin Butler), Harry Crosby (Anthony Boyle), Robert “Rosie” Rosenthal (Nate Mann), Frank Murphy (Jonas Moore), Alexander Jefferson (Brandon Cook), Richard Macon (Josiah Cross) a ďalší. Tak, ako v prípade Vládcov nebies, i tu sa o produkciu postarali Tom Hanks, Steven Spielberg a Gary Goetzman.

Gratuluju, je to vražda (Murder Mubarak) – piatok, 15. marec, Netflix

India, 2024, Homi Adajania

2 a pol hodinový indický detektívny triler, v ktorom by nemala byť núdza o zbrane, krv, sex, ale oni o ani dobrú náladu. Prenesieme sa do prostredia nočných klubov v Dillí, v ktorom vyvádza záhadný vrah. Vrah je (pravdepodobne) len jeden, ale podozrivý je každý.  Hra s divákovou dedukciou a intuíciou sa môže začať.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.