Netflix, Apple TV, HBO novinky: Painkiller, Home Before Dark, Heart of Stone, Telemarketers

Pravdepodobne jedna z najkvalitnejších tohtoročných minisérií z dielne Netflixu. V šiestich epizódach, natočených ...

pridal Lukáš Šútor 9.8.2023 o 0:59
Netflix, Apple TV, HBO novinky: Painkiller, Home Before Dark, Heart of Stone, Telemarketers


Prvá dáma amerického hip-hopu (Ladies First: A Story of Woman in Hip-Hop) – utorok, 8. august, Netflix

USA, 2023

Štvordielny dokumentárny seriál, v ktorom rapperky, hudobné publicistky a ďalšie osobnosti analyzujú vplyv žien na hiphopovú kultúru. A ten nebol vôbec malý, naopak. Uvidíme Queen Latifah, Sha-Rock, Roxanne Shante, MC Lyte, Remy Ma, Yo-Yo, Da Brat, Rah Digga, Coi Leray, Bahamadia, Tierra Whack, Latto, Monie Love, Kash Doll, Saweetie, Rapsody, Chika...

Neslýchané: Johny Manziel (Untold: Johny Football) – utorok, 8. August, Netflix

USA, 2023, Ryan Duffy

Dokuportrét Johnyho Manziela, aktuálne 30-ročného bývalého quarterbacka z NFL. Manzielovu kariéru vždy sprevádzala kontroverzná povesť. Na jednej strane nesmierne talentovaný športovec, na strane druhej bohém, ktorého je ťažké udržať na uzde. Samotnému Manzielovi sa to niekedy darilo viac, väčšinou však menej. A hoci sa v roku 2014 ocitol v prvom kole draftu NFL, neuniesol slávu. Film je veľmi otvorenou a úprimnou spoveďou, v ktorej nás hlavný hrdinami sprevádza svojimi vrcholmi a pádmi. Spoznáme tiež Johnyho blízkych, hlavne strýka Natea, ktorý zohral v Johnovom živote jednu z najpodstatnejších rolí.

Divná planéta (Strange Planet) – streda, 9. august, Apple TV+

USA, 2023, Dan Harmon

Divná planéta, nový komediálny animák pre dospelých, sa odohráva v roztomilo divnom svete, ktorý pripomína farby cukrovej vaty, pričom dominuje ružová, fialová, červená a rozhodne aj modrá. Obyvateľmi planéty sú totiž isté modré bytosti, správaním nie nepodobné ľuďom. Každopádne – bude to zábava ad absurdum. Zaručuje to fakt, že showrunnerom je Dan Harmon, tvorca seriálových hitov ako Rick a Morty a Komunita. Divná planéta je adaptáciou úspešných komiksových knižiek a webkomiksov od Nathana W. Pyleho.

Zabijak bolesti (Painkiller) – štvrtok, 10. august, Netflix

USA, 2023, Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster

Pravdepodobne jedna z najkvalitnejších tohtoročných minisérií z dielne Netflixu. V šiestich epizódach, natočených podľa skutočných udalostí, sledujeme príbeh obrovskej opioidnej epidémie, ktorá zamorila USA po roku 1996. Na počiatku katastrofy stojí farmaceutická spoločnosť Purdue Pharma a jej nový trhák; liek proti bolesti s názvom OxyContin. Ten sa začal predávať v lekárňach predávať ako obyčajný liek proti bolesti, čo malo fatálne dôsledky pre signifikantnú časť americkej spoločnosti. Viac nám porozpráva režisér Peter Berg  (More v plameňoch, Útok na maratón: Teror v Bostone, Kráľovstvo). V hlavnej úlohe uvidíme dobre známeho hollywoodsky herca Matthewa Brodericka (Nič v zlom, Miesto pri mori, Majstrovský plán).

Robo kadeti (Mech Cadets) – štvrtok, 10. august, Netflix

USA, 2023, Tohru Patrick Awa

Ďalší animovaný seriál, tentoraz pre detského diváka. Akčné sci-fi dobrodružstvo, vyrozprávané s vtipom a nadhľadom. Príbeh sa odohráva v budúcnosti, 50 rokov po tom, čo na našu planétu zaútočil nepriateľský mimozemský druh. Ďalší útok je len otázkou času. Stanford Yu je dospievajúci mladík, outsider, rojko. Pracuje ako správca v spoločnosti Sky Corps a sníva svoj veľký sen. Túži sa stať sa pilotom jedného z obrovských vesmírnych robotov, ktoré nám prišli na pomoc počas mimozemského útoku. Keď začne byť jasné, že nový útok na Zem sa blíži, hlavnému hrdinovi sa naskytne príležitosť premeniť sen na realitu.

Rachel Stone: Stávka na srdce (Heart of Stone) – piatok, 11. august, Netflix

USA, 2023, Tom Harper      

Akčná špionážna jazda. Rachel Stone je elitná špiónka pracujúca pre Chartu, prísne tajnú mierovú organizáciu, ktorá využíva top technológie na likvidáciu globálnych hrozieb. V civile je Rachel techničkou v elitnej jednotke MI6. Po tom, čo sa hlavnej hrdinke pripletie do života tajomná hackerka Keya Dhawan, začne sa nepredvídateľne dobrodružstvo. Rachel stvárňuje izraelská herecká hviezda Gal Gadot (Flash, Hnev bojov, Liga spravodlivosti Zacka Snydera). Režisérom je Tom Harper (Vzduchoplavci, Vojna a mier, Žena v čiernom 2: Anjeli smrti).

Telemarketéri (Telemarketers) – nedeľa, 13. August, Max/HBO Max

USA, 2023, Adam Bhala Lough

Rozhodne pozoruhodný trojdielny dokument. V hlavných úlohách dvojica zamestnancov pochybnej telemarketingovej firmy. Sam Lipman-Stern a Pat Pespas majú svoje muchy, ale nedá sa im uprieť zmysel pre spravodlivosť. Keď si uvedomia, že firma, v ktorej pracujú, klame a podvádza svojich zákazníkov nechutným spôsobom, rozhodnú sa jej ublížiť z vnútra. A to ako dvojití agenti.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.