Top seriálové zážitky roka 2014 podľa redaktorky serialy.sk

Rok sa s rokom stretol, je na čase bilancovať, aký bol. Namiesto toho, aby som sa sústredila na všetko zlé, nechávam to za dverami a vyberám sa príjemnejším

pridal Elendilka 30.12.2014 o 23:28

Top seriálové zážitky roka 2014 podľa redaktorky serialy.sk


Rok sa s rokom stretol, je na čase bilancovať, aký bol. Namiesto toho, aby som sa sústredila na všetko zlé, nechávam to za dverami a vyberám sa príjemnejším smerom – zhrniem to najlepšie, čo sa podľa mňa dostalo na obrazovky v roku 2014. Ako aj vlani, aj teraz budem prezentovať nie len novinky, ale aj zabehnuté veci.


Doctor Who
Ako prvému sa budem venovať seriálu, s ktorým majú mnohí (vrátane mňa) love-hate relationship. Prečo som ho sem dala? Z veľmi jednoduchého dôvodu – aj napriek tomu, že táto séria mala slabé miesta (a bolo ich teda dosť), to dobré prevážilo pokrivkávania. Peter Capaldi je v roli Doctora božský a práve vďaka nemu sa seriál v mojich očiach vrátil medzi moje obľúbené a myslím, že ak ste mu doteraz nedali šancu, je načase zmeniť to. Obzvlášť ma potešila epizóda Caretaker ako aj vianočný špeciál, ktorý bol po troch rokoch konečne pozerateľný.

Doctor sa na obrazovky vráti v priebehu roka 2015. Moffata a ani Claru zatiaľ neplánujú vymeniť. (Musíme vydržať!)

Gadget Man
Pomerne nový objav mojej osoby zosobňuje všetko, čo mám na svete najradšej – geekovstvo, inovatívne hračky a Richarda „Mossa z IT Crowdu“ Ayoade. Jedná sa o dvadsať minútovú dokumentárnu show, v ktorej sa moderátor zaoberá najnovšími výmyslami zo zvolenej oblasti. Nie len, že v nej Richard tieto veci testuje, ale za sebou má tím ľudí, ktorí mu rôzne zlepšováky konštruujú. Takisto, v každej časti sa vyskytne nejaký hviezdny hosť, takže o zábavu je postarané. Osobne sa mi najviac páčilo, keď spolu s Noelom Fieldingom testovali gadgety určené na dovolenku.

Show má na konte tri série (prvú uvádzal Stephen Fry), posledná sa skončila vianočným špeciálom. Štvrtá séria zatiaľ nebola oficiálne potvrdená.


South Park
Možno sa čudujete, čo tu hľadá tento seriál. Osobne si ho nikdy nenechám ujsť a rada by som vypichla jeho aktuálnu sériu, nakoľko sa tvorcovia rozhodli urobiť v nej zaujímavé veci. Do deja zakomponovali kontinuálne udalosti, čiže hrdinovia si pamätajú veci z predošlých epizód a do aktuálnych udalostí sa púšťajú svojím typickým humorom. Osobne sa mi najviac páčila tá časť, kde sa zaoberali drónmi, ale ani epizóda s umierajúcou obývačkou nebola na zahodenie.

South Park bude v novom roku pokračovať. Celé epizódy si legálne môžete pozrieť tu.


Modern Family
Modern Family je jeden zo sitcomov, ktorý ma stále baví. Momentálne beží šiesta séria, ktorá naozaj stojí za to a jednotlivé epizódy považujem za najlepšie, ktoré boli počas jeho existencie napísané. Ak ste sa doňho doteraz nepustili, myslím, že by ste nemali otáľať. Nie nadarmo totiž každý rok berú jeho protagonisti a tvorcovia toľké ocenenia.

Modern Family sa na obrazovky vráti v priebehu januára, vysiela sa už aj v našich zemepisných končinách.

Selfie
Za seriál, ktorý ma tento rok najviac prekvapil, považujem jednoznačne Selfie. Prvé dve epizódy boli, ľudovo povedané, na figu, no potom sa to celkom slušne pozbieralo. Seriál je adaptáciou My Fair Lady do súčasných pomerov a využíva pri tom sociálne siete. V hlavných úlohách účinkujú Karen Gillan a John Cho. Seriál sa kvôli sledovanosti nedočká druhej série. Ak však potrebujete rozptýlenie po náročnom dni, neváhajte.American

American Horror Story: Freakshow
Aktuálna miniséria AHS sa zaoberá prostredím cirkusu v päťdesiatych rokoch. Napriek rozpačitému pilotu radím túto sériu medzi highlighty roka 2014. Celkom slušne sa pozbieral a vzhľadom na to, že až tak veľmi neodbočuje od svojich predchodcov (je plný zvráteností a niektoré veci v ňom až hraničia s nechutnosťou), má prekvapivo výnimočný feeling a oceňujem zobrazenie životov jednotlivých protagonistov, ktoré je často až dojímavé. Takisto, haloweensky dvojdiel mal čosi do seba a bol dokonca aj desivý.

V roku 2015 nás čakajú posledné tri časti Freakshow. Seriál bude pokračovať v novom prostredí.

Penny Dreadful
Hororový seriál s hviezdnym obsadením, ktorý je založený na desivých halierových románoch viktoriánskej éry. Dej sa sústredí na tím zložený z média Vannesy Ives, doktora Frankensteina a jeho monštra, či Doriana Graya a iných. Odohráva sa vo viktoriánskej ére a skupina hrdinov bojuje proti nadprirodzeným hrozbám súdobého Londýna. Penny Dreadful je jeden zo seriálov, ktorý si neberie servítku pred ústa a preto vám ho odporúčam len ak máte silný žalúdok. Ak ste fanúšikom hororov, rozhodne ho nevynechajte.

Na obrazovky sa vráti na jar 2015 s druhou sériou.


The Walking Dead Game
Áno, čítate dobre. Do svojich seriálových highlightov som zahrnula aj dvojsériovú hru z dielne Telltale Games, ktorá čerpá inšpiráciu z komiksov The Walking Dead. „Namotala“ ma na ňu Sue a som jej za to veľmi vďačná. Táto počítačová hra sa odohráva epizódnym štýlom a je vystavaná ako jednotlivé časti seriálu. Obrovský rozdiel oproti prijímaniu zábavy cez obrazovku je však ten, že vy sami robíte rozhodnutia za hlavného hrdinu a ostatní si vaše správanie všímajú a pamätajú. Ak ste fanúšikom seriálu, hra vás bude baviť omnoho viac. Ak sa vám seriál nepáčil, hra to napraví. Je naozaj taká dobrá, ako všetci vravia. Podľa mňa dokonca ešte lepšia.

K dispozícii je momentálne 11 hrateľných epizód v rámci dvoch sérií, tretia by sa k nám mala dostať počas roka 2015.


Dúfam, že vás moje highlighty zaujali a počas dlhých zimných večerov, ktoré na nás čakajú, sa na niektoré z nich vrhnete. Samozrejme, vypichla som len to, čo ma nejakým spôsobom špeciálne počas roka zaujalo. Stále si však nenechám ujsť Elementary, Downton Abbey, 2 Broke Girls, či Mad Men. Rovnako by som chcela vyzdvihnúť Orphan Black a Orange Is The New Black, ktoré vlani prezentovali moje kolegyne – oba seriály mali totiž vynikajúce druhé série. Takže, milí priatelia, na záver mi nezostáva nič iné, len vám zapriať veľa zdaru do roku 2015 a nech za to stojí na obrazovke i mimo nej.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.