TV TIPY 22.8. - 28.8. 2011

TV TIPY 22.8. - 28.8. 2011

VOD recenzia



22.8.
PONDELOK

20:00 Siréna od Mississippi (La Sirène du Mississippi), Francúzsko/ Taliansko, 1969 (Cinemax)
Mladý pestovateľ tabaku Louis očakáva na tichomorskom ostrove svoju neznámu nevestu Juliu. Tú však počas plavby na zaoceánskej lodi zavraždila podvodníčka Marion. Louis okamžite podľahne jej šarmu a bezhlavo sa do nej zamiluje. Marion si počína veľmi obozretne a čoskoro získa prístup k Louisovým peniazom, s ktorými utečie  do Francie. Louis je odhodlaný ju nájsť a pomstiť sa.

21:55 Grindhouse: Planéta Teror (Grindhouse: Planet Terror), USA, 2007 (Nova Cinema)
Manželia Dakota a William (Mary Shelton a Josh Brolin) pracujú v nemocnici ako lekári. Ich dnešná šichta vyzerá skôr na funus. Čakáreň zaplavuje dav potrhaných ľudí z mesta. Symptómy sú podozrivo rovnaké: neprítomný pohľad a odpudivé hnisajúce rany. Medzi zranenými je aj tanečnica Cherry (Rose McGowan), ktorá prišla o nohu pri jednom z útokov. Jej parťák Wray (Freddy Rodriguez) sa ponáhľa do nemocnice, aby jej kryl chrbát. Aj keď bez nohy, Cherry ešte nezatancovala svoje posledné číslo. Ako sa vredmi pokrytí spoluobčania menia v zúrivých agresorov, Cherry a Wray vedú skupinku náhodných bojovníkov do divokej noci. Budúcnosť neponúka nič, než milióny nakazených a nespočetné množstvo mŕtvych. Len niekoľko (zatiaľ) šťastlivcov hľadá posledné bezpečné útočisko na Planéte teroru.

22:00 Ozajstný život (Sleepwalking), Kanada/ USA, 2008 (Čt2)
Filmová dráma o tom, ako obtiažne je vymaniť sa z nepriaznivých rodinných okolností a predurčenosti osudu nakrútil režisér Bill Maher. Vo svojom debute sa oprel o silný príbeh a herecké výkony známych predstaviteľov: Charlize Theron a Dennis Hopper. Hudbu k filmu zložil skladateľ Christopher Young.


23.8.
UTOROK

20:00 Mackenovo Zlato (Mackenna’s Gold), USA, 1969 (Čt2)
Divácky western nakrútil režisér J. Lee Thompson, ktorý stavil na silný príbeh, pôsobivé prostredie (slnkom vyprahnutého Monument Valley v Arizone a Glen Canyone v Utahu) a herecké výkony oboch hlavných hviezd - Omara Sharifa v úlohe lupiča Colorada a Gregory Pecka, ktorý stelesnil šerifa MacKennu. Mohol sa ale oprieť aj o prepracovaný scenár producenta a scenáristu Carla Foremana, ktorý je tiež podpísaný pod slávnou snímkou Na pravé poludnie. Svoju pôsobivosť do dnes nestratila hudba a pieseň José Feliciana, rovnako  ako strhujúci a nečakaný záver filmu.

22:40 Sliedič (Sleuth), USA, 2007 (Čt1)
Starnúci autor detektívnych románov, milovník všetkých hier Andrew Wyke, si do svojho domu, postavenom vo výstredne avantgardnom štýle, pozval milenca svojej krásnej ženy Maggie. Obaja muži okrem iného delí rozdielny vek, ale spájajú ich atavistické pudy. Nezamestnaný herec Milo Tindle sa domnieva, že oklamaného a pomstychtivého manžela ľahko prehovorí k rozvodu. To sa ale zmýlil, Wyke si na tento večer pripravil drsnou hru. Teraz už zostáva iba vyčkať, ako ich vzájomný zápas dopadne. Film nakrútil známy britský herec a režisér Kenneth Branagh. Jeho Sliedič je remakom rovnomenného filmu z roku 1972, ktorý bol ocenený štyrmi nomináciami na Oscara a v ktorom si tiež zahral Michael Caine. Tentokrát sa predstaví ako arogantný spisovateľ Andrew Wyke.


TV tipy 22.8. - 28.8. 2011 TV tipy 22.8. - 28.8. 2011 TV tipy 22.8. - 28.8. 2011

24.8.
STREDA

20:00 Bílá nemoc, ČSR, 1937 (CS Film)
Filmová adaptácia divadelnej hry Karla Čapka - Bílá nemoc patrila k najvýznamnejším filmom tridsiatych a prvej polovice štyridsiatych rokov. Hugo Haas akoby viac než mnoho iných tušil, aké aktuálne je nebezpečenstvo moci diktátora a ohrozenia ľudských práv a slobôd. Haasovou Bílou nemocí vyvrcholila predvojnová éra českého filmu.

21:00 Tlkot môjho srdca sa zastavil (De battre mon coeur s'est arręté), Fr., 2005 (Filmbox)
Dvadsaťosem ročný Tom Seyr (Romain Duris) je kriminálnik rovnako ako jeho otec Robert (Niels Arestrup). Náhoda mu privedie do cesty klavír, vďaka ktorému si spomenie na svoju starú túžbu stať sa koncertným majstrom ako jeho matka. Hrať ho učí Číňanka Miao Lin (Linh Dan Pham), ktorá nerozumie ani slovo po francúzsky, takže sa hudba stáva ich jediným dorozumievacím nástrojom. Až sa jedného dňa opäť vynorí na svetlo jeho temná minulosť.

21:00  Doktor Živago  (Doctor Zhivago), VB/ Nemecko/ USA, (Filmbox Extra)
Román Doktor Živago vyniesol autorovi Borisovi Pasternakovi Nobelovu cenu za literatúru (1958), ale aj taký odpor sovietskeho režimu, že ocenenie radšej odmietol.  Veľkolepá freska zachytáva najdramatickejšie obdobie novodobých dejín Ruska, prvú polovicu dvadsiateho storočia, predovšetkým prvú svetovú vojnu a boľševickú revolúciu. Britsko-americký film je v poradí druhou adaptáciou Pasternakovej predlohy.  Po prvý krát ju sfilmoval režisér David Lean s Omarom Sharifom, Julie Christie, Geraldine Chaplin a Rodom Steigerom v hlavných úlohách. Vo verzii talianskeho režiséra Giacoma Campiottiho uvidíme Hansa Mathesona, Keiru Knightley, Alexandru Mariu Lara a Sama Neilla. Snímka vznikla v českých (pražských) a slovenských lokalitách.

23:25 Tajomná rieka  (Mystic River), USA/Austrália, 2003 (Markíza)
Vyrastali spolu v drsnej časti Bostonu. Jimmy Markum, Dave Boyle a Sean Devine trávili dni hraním baseballu na ulici v štvrti východného Buckinghamu. Nič sa tu nedialo, až kým Dave navždy nezmenil ich život. O dvadsaťpäť rokov neskôr sa všetci traja opäť stretávajú. Jimmyho deväťnásťročná dcéra je totiž zavraždená. Sean, ktorý je policajtom, je nasadený na tento prípad. On a jeho partner sú posadnutí vyriešením tohto zločinu. Musia však byť o krok vpredu pred Jimmym, ktorý je plný hnevu a túžby nájsť vraha svojej dcéry. Dave je pod tlakom okolností nútený postaviť sa zoči-voči démonom z minulosti. Vyšetrovanie je stiesňujúce a tento hrozivý príbeh čoskoro naruší priateľstvo, rodinu a nevinnosť.

23:40 Beetlejuice (Beetlejuice), USA, 1988 (MGM)
Sympatický manželský pár, Adam a Barbara, majú po dopravnej nehode, pri ktorej spadli z mostu do rieky, zvláštny pocit. V rieke sa totiž utopili a teraz sú z nich duchovia. Len čo sa so situáciou aspoň nejako vyrovnajú (a letmo prelistujú príručku pre zosnulých), už im osud uštedrí ďalšiu podpásovku - dom, v ktorom žili, nemôžu opustiť, a ešte sa k nim nasťahujú noví nájomníci. Tí sú nielenže živí a nesympatickí až na kosť, ale navyše  neveria na duchov. Našťastie je tu ON - bioexorcista Beetlejuice.


25.8.
ŠTVRTOK

20:00 Šašek a královna, ČSSR, 1987 (Kino CS)
Jaryn Slach, kastelán chátrajúceho hradu, miestny filozof a blázon v očakávaní vzácnych zahraničných hostí zaspí nad knihou zo zámockej knižnice. Sníva sa mu o príchode bohatého Nemca Königa, ktorý má v pláne zúčastniť sa poľovačky na jeleňa. Sprevádza ho francúzska priateľka Regina, ktorú ich vzťah už omrzel, a preto tu hľadá zábavu. A keďže sme v stále v sne, König sa premení na nasprostastého kráľa, kastelán Slach na opovrhovaného a ponižovaného šaša, ktorého deptá Regina – rozmarná a panovačná kráľovná.

23:10 Slneční anjeli (Anjos do Sol), Brazília, 2006 (Film+)
Život dospelých začal pre negramotnú, chudobnú brazílsku vidiečanku Mariu priskoro. V dvanástich rokoch ju vlastní otec predal kupcovi „bieleho mäsa“ Tadeuovi s tým, že sa musí snažiť o lepšiu existenciu ako služobná. Lenže predstava spokojnej budúcnosti sa rozplynula potom, ako sa dievča dostala k farmárovi, ktorý ju najskôr zbavil poctivosti a potom poníženú a zneuctenú Mariu „prenechal“ synovi, aby s ňou získal prvé sexuálne skúsenosti. Tým ale pre Mariu nočná mora iba začína.  

00:10 Sekera (Le Couperet), Belgicko/ Francúzsko/ Španielsko, 2005 (Prima)
Bruno Davert, chemik pracujúci pre papiernickú spoločnosť, dostane padáka. Ani po troch rokoch sa mu nepodarí nájsť prácu -  príliš veľa konkurencie na pár pracovných pozícii v jeho brandži. Poslal tony životopisov, navštívil množstvo kvalifikačných kurzov, skúsil všetko ale žiadny výsledok. Jediná rozumná spoločnosť preňho je Arcadia, ale dostať sa tam, je nesplniteľný sen. Bruno je zúfalý. Čo má robiť: zabiť všetku konkurenciu?

01:00 Obeste ich vysoko (Hang 'Em High), USA, 1968 (Cinemax)
Dej amerického westernu sa odohráva v 80. rokoch 19. storočia v Oklahome. Hlavnou postavou je mladík Jed Cooper, ktorého skupina deviatich mužov obviní z krádeže dobytka a vraždy farmára. Bez súdu ho povesia na najbližšom strome. Skôr než stačí zomrieť ho zachráni šerif, ktorý mu vystaví deväť zatykačov. Jed potom, ako federálny agent, začína prenasledovať mužov, ktorí sa ho pokúsili zabiť. 
 

TV tipy 22.8. - 28.8. 2011 TV tipy 22.8. - 28.8. 2011 TV tipy 22.8. - 28.8. 2011

26.8.
PIATOK

20:00 Byt (The Apartment), USA, 1960 (Cinemax)
Bud Baxter je snaživý mladý úradník v newyorskej poisťovacej spoločnosti. Snaží sa šplhať po kancelárskom rebríčku a získať si sympatie nadriadených tak, že im požičiava svoj byt na tajné milostné avantúry. Neraz potom nájde svoj byt v žalostnom stave, ale vždy ho uteší myšlienka na kariérny postup. Jedného dňa však Bud vo svojom byte narazí na problém, ktorý už nevie tak jednoducho vyriešiť.

21:55 Náuka o snoch (La Science des réves), Francúzsko, 2006 (Filmbox Extra)
Náuka o snoch je romantická fantázia odohrávajúca sa v chaotickom mozgu Stephana Mirouxa (Gael Garcia Bernal), mladého výstredného muža, ktorého sny mu neustále napádajú reálny svet. Keď drieme, stáva sa z neho charizmatický moderátor "Stephane TV", ktorý prednáša "náuku o snoch" do papierových kamier. V skutočnom živote má nudnú prácu vo vydavateľstve parížskeho kalendára a zomiera od lásky k svojej susedke Stephanie (Charlotte Gainsbourg).

23:15 Indiana Jones a posledná križiacka výprava (Indiana Jones and the Last Crusade), USA, 1989 (Joj)
Rok 1938, Priceton/Venice the Holy Land. Indiana Jones si už po tretí krát nasadzuje svoj zmačkaný klobúk, lenže tentokrát sa k nemu pridáva aj jeho otec (Sean Connery). Tvorcovia filmu sa postarali o to, aby duo otec - syn netrpelo nedostatkom dobrodružných situácií. Obaja Jonesovia sa vydávajú hľadať tajuplný "Svätý grál". Iba o vlások sa im darí v nebezpečných naháňačkách unikať pred nepriateľmi.


27.8.
SOBOTA

20:00 Tajomstvo jej očí (El Secreto de sus ojos), Argentína/ Španielsko, 2009 (Cinemax)
Oscarová argentínska dráma režiséra Juana Josého Campanellu, rozpráva príbeh právnika na odpočinku, ktorý píše román a dúfa, že uzavrie prípad jednej nevyriešenej vraždy a vyrovná sa s neopätovanou láskou k svojej bývalej nadriadenej.

21:50 Pondelok (Monday), Japonsko, 2000 (Dvojka)
Muž sa po pitke prebudí v hoteli a spomína, čo všetko sa mu prihodilo. Za normálnych okolností plachý a bojazlivý japonský úradník si len pomaly vybavuje jednotlivé situácie z predchádzajúceho dňa - návštevu pohrebu, stretnutie s priateľkou, ktoré sa skončilo fiaskom, alkohol v podniku, zoznámenie sa s členom yakuzy a jeho krásnou milenkou, brokovnica. Po tomto pondelku už nič nebude také ako predtým.

22:00 Leon (Léon), Franc/USA, 1994 (Čt1)
Leon je nájomný vrah. Zabijak, akého by ste márne hľadali. Je nemilosrdný a nezničiteľný. Sám dokáže to, čo inak robí celé komando zabijakov. Žije samotárskym životom a jediným jeho spoločníkom je kvetina v kochlíku, o ktorú sa stará ako o domáce zvieratko. Všetko sa zmení v momente, keď zachráni dievča od susedov. Pred jeho očami postrieľajú celú jej rodinu, vrátane detí. Dvanásťročná Mathilda sa k nemu nasťahuje. Chce sa stať zabijakom, aby sa mohla pomstiť. Jej rodinu vyvraždila banda vedená psychopatickým policajtom. Mathilda učí Leona písať a čítať, on ju učí zabíjať a strieľať. Ich životy sa spoja, ale sadistický fízel je blízko a rád by dokončil to, čo začal.

22:25 Neskorý sobáš (Chatuna meucheret), Izrael/ Francúzsko, 2001 (Čt2)
Nesmierne trefná, vtipná a zároveň horká štúdia rodinných vzťahov a tradícii na strane jednej a osobnej odvahy a zodpovednosti na strane druhej. Film gruzínskeho režiséra získal 10 izraelských výročných filmových cien z 12 možných, bol vyhlásený izraelským filmom roku a na niekoľkých medzinárodných festivaloch získal ceny za ženský herecký výkon, scenár, za réžiu a ceny FIPRESCI.

23:45 Chungking express (重慶森林), Hong Kong, 1994 (Cinemax)
Film je považovaný za vrchol Wong Kar-waiovho špecifického a formálne slobodomyseľného štýlu, v ktorom napr. kameramani snímajú jednotlivé obrazy takmer výhradne z ruky. Zachytáva milostné problémy dvoch policajtov, ktorí sa vyrovnávajú s tým, že ich opustili partnerky. Zľahka načrtnuté príbehy slúžia k štýlovo čistej a pôsobivej štúdii, štylizovane zachytávajúcej každodenný život. Film je zložený z dvoch nezávislých príbehov o ľuďoch z okraje spoločnosti alebo o ľuďoch pre spoločnosť úplne bezvýznamných, ako sú pašeráci či predavačky v bufete. Hovoria o samote uprostred davu, o neschopnosti komunikácie a nenaplnenej láske.


TV tipy 22.8. - 28.8. 2011 TV tipy 22.8. - 28.8. 2011 TV tipy 22.8. - 28.8. 2011

28.8.
NEDEĽA

15:55 Noční jazdci,  ČSSR, 1981 (Jednotka)
Oproti sebe stoja dvaja zásadoví, nekompromisní muži. Jeden má za sebou obyvateľov chudobnej dediny, druhý zákon. Konflikt čaká na vyvrcholenie v záverečnej prestrelke. Výstrely z pušiek nakoniec padnú, no nestane sa tak na divokom západe, ale na slovensko-poľskom pohraničí. Michal Dočolomanský v úlohe pašeráka koní a Radoslav Brzobohatý ako pražský colník sa v Hollého Nočných jazdcoch stretli v takmer westernovej konfrontácii, zasadenej do neistých a často dramatických rokov novozaloženej Československej republiky.

20.00 Adelheid, ČSSR, 1969 (Kino CS)
Adelheid je prvou farebnou snímkou Františka Vláčila a druhou spoluprácou zo scenáristom Vladimírom Körnerom. Podobne ako pri prvej - na filme Údolie včiel - ide aj v tomto príbehu o rozpor medzi túžbou po normálnom živote a nemožnosťou riešiť a prekonávať dobovú situáciu. Psychologická dráma sa odohráva v pohraničnej dedine tesne po skončení 2. svetovej vojny. Príslušník zahraničného odboje Viktor je poverení správou znárodneného majetku nemeckého továrnika Heidenmanna ktorý je pre svoje zločiny súdený, a ktorého dcéra Adelheid čaká na odsun.

20:00 Tobruk, Česko/ Slovensko, 2008 (Čt1)
Druhá svetová vojna, jeseň roku 1941. Do Nemcami a Talianmi obliehaného mesta Tobruku v severoafrickej Líbyi sú odvelení vojaci 11. východného československého útvaru. Medzi nimi i mladý vojak Jiří Pospíchal. Jeho naivné a idealistické predstavy o hrdinstve a vojne sú surovo konfrontované s neznesiteľným peklom africkej púšte, dennodenným ohrozením života a všadeprítomnou smrťou. To všetko si u neho vyberá svoju krutú daň – postupnú stratu vlastnej sebaúcty a odvahy. Odvaha je sila vôle, ktorej žiadny muž nemá navyše. Keď sa používa, čoskoro sa vyčerpá. Odvaha je kapitál, ktorý postupne utrácame. Posledný rozkaz potom môže byť príkazom k výplate z konta, ktoré sa blíži nule.

20:15 Meno ruže  (Der Name der Rose), SRN/ Francúzsko/ Taliansko, 1986 (Jednotka)
V benediktínskom opátstve v roku 1327 sú po záhadnej smrti jedného z mníchov všetci ostatní presvedčení, že sa blíži apokalypsa. Do opátstva je vyslaný všeobecne uznávaný a rešpektovaný františkánsky mních William of Baskerville (Sean Connery), aby zistil, čo sa v opátstve vlastne deje. William začína s  vyšetrovaním, avšak čím je bližšie k odhaleniu záhady, tým viac sa stupňuje počet ďalších úmrtí. William objaví starú záhadnú knižnicu a hneď pochopí, že úmrtia budú mať čosi do činenia práve s knižnicou. Je na Wiliamovi, aby svojou inteligenciou a svojimi deduktívnymi schopnosťami zistil, o čo v opátstve vlastne ide ešte predtým, než sa do celej záhady zapojí aj ktosi iný

21:35 Capote (Capote), USA, 2005 (Čt2)
Film nakrútil debutujúci režisér Bennett Miller podľa spisovateľovej biografie, ktorú napísal v roku 1988 Gerald Clarke. Pôsobivé dielo s presne vystihnutou dobovou atmosférou je postavené na fenomenálnom výkone Philipa Seymoura Hoffmana v titulnej úlohe, vyznamenanom radom prestížnych cien. Sekundujú mu málo známy Clifton Collins Jr. (vnuk populárneho mexického herca Pedra Gonzalez Gonzaleza) ako Perry Smith a Catherine Keener v úlohe Capoteho priateľky, spisovateľky Harper Lee.

22:00 Crash (Crash), USA/Nemecko, 2004 (Nova Cinema)
Príbeh sa začína počas jednej tmavej noci v Los Angeles, mestečku absolútnej ignorácie a rozsiahleho defektu u niektorých ľudí. Pár navonok nijak prepojených osôb, sa v najbližších hodinách stretne a určitým spôsobom ovplyvní. Sú to ľudia viacerých rás a rôzneho postavenia. Ľudia trpiaci, bojujúci o prežitie či naopak tí, ktorí si nevážia ani toho, kto im je najväčšou oporou. Paul Haggis bez okolkov dáva do popredia nenávisť dvoch rás, ktorá je nielen zbytočná, ale niekedy spôsobí obrovskú bolesť u nevinných ľudí. Rasizmus je celosvetovým problémom, a Haggis dokázal týmto dospelým, vyzretým filmom poukázať na možný spôsob riešenia. Neznášanlivosť je občas predsudkom, ktorým si sami vopred zamykáme cestu k tomu druhému. Tento film by ju práve mohol odomknúť.

HITY TÝŽDŇA

24.8.
STREDA

21:00 Tlkot môjho srdca sa zastavil (De battre mon coeur s'est arręté), Fr., 2005 (Filmbox)
Dvadsaťosem ročný Tom Seyr (Romain Duris) je kriminálnik rovnako ako jeho otec Robert (Niels Arestrup). Náhoda mu privedie do cesty klavír, vďaka ktorému si spomenie na svoju starú túžbu stať sa koncertným majstrom ako jeho matka. Hrať ho učí Číňanka Miao Lin (Linh Dan Pham), ktorá nerozumie ani slovo po francúzsky, takže sa hudba stáva ich jediným dorozumievacím nástrojom. Až sa jedného dňa opäť vynorí na svetlo jeho temná minulosť.

27.8.
SOBOTA

20:00 Tajomstvo jej očí (El Secreto de sus ojos), Argentína/ Španielsko, 2009 (Cinemax)
Oscarová argentínska dráma režiséra Juana Josého Campanellu, rozpráva príbeh právnika na odpočinku, ktorý píše román a dúfa, že uzavrie prípad jednej nevyriešenej vraždy a vyrovná sa s neopätovanou láskou k svojej bývalej nadriadenej.

28.8.
NEDEĽA

21:35 Capote (Capote), USA, 2005 (Čt2)
Film nakrútil debutujúci režisér Bennett Miller podľa spisovateľovej biografie, ktorú napísal v roku 1988 Gerald Clarke. Pôsobivé dielo s presne vystihnutou dobovou atmosférou je postavené na fenomenálnom výkone Philipa Seymoura Hoffmana v titulnej úlohe, vyznamenanom radom prestížnych cien. Sekundujú mu málo známy Clifton Collins Jr. (vnuk populárneho mexického herca Pedra Gonzalez Gonzaleza) ako Perry Smith a Catherine Keener v úlohe Capoteho priateľky, spisovateľky Harper Lee.


autor Tomáš Daneček 23.8.2011
KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.