FILMOVÉ PREMIÉRY 3.4. 2008

FILMOVÉ PREMIÉRY 3.4. 2008

článok



Až sedem filmov si to namierilo tento týždeň do našich kín. Tri české novinky (dve komédie a jednu dokumentárnu detektívku) bude zo zálohy ostreľovať akčný hrdina osemdesiatych rokov – Rambo. Najmä mládeži je určený tanečný film Let's Dance 2, náročnejším divákom a priaznivcom domácej tvorby zase dokument Martina Šulíka. Premiérovú ponuku tento týždeň uzatvára nemecká dráma 4 minúty. 

Filmové premiéry 3.4. 2008 Filmové premiéry 3.4. 2008 Filmové premiéry 3.4. 2008

ZTRACENÁ DOVOLENÁ

V roku 2000 našiel český cestovateľ vo Švédsku kufor, v ktorom bolo dvadsaťdva dôsledne zabalených negatívov. Keď ich v Prahe vyvolal, zistil, že obsahujú 756 fotografií siedmich neznámych Ázijcov z ich cesty po Škandinávii. Dokumentaristka Lucie Králová sa so svojím tímom rozhodla zistiť, či je možné v súčasnom svete vypátrať niekoho výlučne podľa stratených fotografií. Výsledkom niekoľkomesačného pátrania filmovej detektívnej jednotky bolo zistenie, že ide o skupinu čínskych úradníkov. Nasledovala cesta do Číny, reportáž Centrálnej čínskej televízie (CCTV) a ďalšie hľadanie. Ztracená dovolená je investigatívny dokument, je to detektívka pracujúca so stopami, indíciami a dedukciami. Nejde však iba o záznam dobrodružného pátrania, ale aj o úvahu nad výpovednou hodnotou fotografie a jej zmyslom.

Ztracená dovolená (Česká republika, 2007, 84 min.)
Réžia: Lucie Králová. Scenár: Lucie Králová. Kamera: Tomáš Stanek, Braňo Pažitka. Hudba: Petra Gavlasová, Astor Piazzola / Escualo, Yoshue Zamashita Trio, John Rose, Otono Yoshihide / Tatak. Hrajú: nálezca fotografií Láďa Jelínek, sinológovia Olga Lomová, Oldřich Král, Oldřich Švarný a ďalší.

Filmové premiéry 3.4. 2008 Filmové premiéry 3.4. 2008 Filmové premiéry 3.4. 2008

RAMBO: DO PEKLA A SPÄŤ

Starnúci vietnamský veterán John Rambo sa usadil v juhovýchodnej Ázii. Jeho pokojný život naruší misionárska skupina vedená Michaelom Burnettom a Sarah Miller, ktorá sa napriek jeho varovaniu vydá do Barmy. Tam ich však nič dobré nečaká. Keď niekoľko misionárov zajmú barmskí vojaci, musí John opäť vziať spravodlivosť do vlastných rúk. A potečie krv. A nebude jej málo! Surové bitie, striekajúca krv a useknuté hlavy. Rambo sa s nikým nemazná!

Rambo (USA / SRN, 2008, 93 min.)
Réžia: Sylvester Stallone. Námet: David Morrell – postava z knihy Rambo I. Scenár: Sylvester Stallone, Art Monterastelli. Kamera: Glen MacPherson. Hudba: Brian Tyler. Hrajú: Sylvester Stallone, Julie Benz, Paul Schulze, Matthew Marsden, Graham McTavish, Tim Kang, Rey Gallegos, Jake La Botz.

Filmové premiéry 3.4. 2008 Filmové premiéry 3.4. 2008 Filmové premiéry 3.4. 2008

LET'S DANCE 2

Po obrovskom úspechu filmu Let's Dance prichádzajú jeho tvorcovia s ďalším príbehom plným hip-hopu a street dance. Patrick študuje na Marylandskej škole umenia tanec, no to, čo mu škola poskytuje, považuje za príliš strnulé a staromódne. Dopočuje sa o legendárnej undergroundovej tanečnej súťaži a chce sa na ňu dostať... V tom čase začína na Marylandskej škole umenia študovať talentovaná Andie, ktorá patrí do favorizovanej skupiny v tanečnej súťaži. Podarí sa Patrickovi dostať na súťaž? Bude mu Andie ochotná pomôcť? A čo láska?

Step Up 2: The Streets (USA, 2008, 98 min.)
Réžia: Jon Chu. Scenár: Toni Ann Johnson, Karen Barna, Duane Adler. Kamera: Max Malkin. Hudba: Aaron Zigman. Hrajú: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Cassie, Will Kemp, Danielle Polanco a ďalší.


4 MINÚTY

Jenny je mladá, ale jej život už skončil. Zabila. A urobila by to znovu. Jenny sa skrýva za svojou nepreniknuteľnou maskou a skrýva za ňu aj svoj obrovský hudobný talent. Keď však 80-ročná učiteľka hry na klavír Traude Krüger odhalí desivé tajomstvo mladej Jenny, jej brutalitu a jej sny, rozhodne sa jej pomôcť. Chce v nej znovu vzkriesiť záujem o hudbu… a o život.

Vier Minuten (SRN, 2006, 112 min.)
Réžia: Chris Kraus. Scenár: Chris Kraus. Kamera: Judith Kaufmann. Hudba: Annette Focks. Hrajú: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung, Sven Pippig, Richy Müller, Jasmin Tabatabai, Amber Bongard, Stefan Kurt, Vadim Glowna, Nadja Uhlo.


MARTIN SLIVKA – MUŽ, KTORÝ SADIL STROMY

Film je poctou Martinovi Slivkovi, jednej z najvýznamnejších postáv slovenskej kinematografie a kultúry. Bol tvorcom slovenského dokumentárneho národopisného filmu, režisérom, scenáristom, dramaturgom, filmovým teoretikom, pedagógom, autorom, etnografom a najmä - výnimočným človekom. Dokument je nielen spomienkou na majstra Slivku prostredníctvom rozprávania jeho blízkych a spolupracovníkov, ale zároveň pokusom poodhaliť tajomstvo jeho bohatého života a tvorby. Martin Slivka, človek s láskavou tvárou, so šibalskými, usmievavými očami, s veľkým srdcom a s krásnou priateľskou dušou, prísny pedagóg, chápajúci priateľ, umelec, náročný sám na seba a dôsledný v práci, nám zanechal bohatý odkaz – posolstvo, ktoré sa ukrýva nielen v jeho filmoch, ale aj v jeho osobnosti a vo všetkom, čo urobil. Tento film nie je len prejavom obdivu k doyenovi slovenského dokumentárneho filmu, ale aj výrazom potreby analyzovať a zhodnotiť jeho veľké dielo a umiestniť ho do európskeho kontextu.

Martin Slivka – Muž, ktorý sadil stromy (Slovenská republika, 2007, 90 min.)
Réžia: Martin Šulík. Námet: Ingrid Mayerová, Rudolf Urc. Scenár: Rudolf Urc, Ingrid Mayerová, Martin Šulík. Kamera: Richard Krivda. Hudba: muzika bratov Muchovcov, Stanislav Palúch (husľové improvizácie). Hrajú: Olga Slivková, Jano Slivka, Ondrej Slivka, Miloslav Kubík, Ludvík Baran, Milan Černák a ďalší.


SVATBA NA BITEVNÍM POLI

V malom moravskom mestečku Zvěstov žijú všetci chlapi starými historickými bitkami. Predstavujú francúzsku armádu v čele so svojim starostom Touchynom (Bolek Polívka), ktorý má už roky monopol na rolu Napoleona. Tentokrát sa pripravujú na veľkú akciu - odhalenie napoleonskej fontány v susednom meste Podolí za prítomnosti televízie a novinárov. Podolský starosta má však pre Touchyna zlú správu - tentokrát angažoval na rolu Napoleona skutočného zahraničného herca, ktorý je mu aj viac podobný. Touchyn sa urazí a rozhodne se slávnosť ignorovať. Presvedčí o tom i zvestovčanov, ktorým však príde ľúto, že nacvičovali nadarmo... V tej dobe sa vracajú do mesta po viac než dvoch rokoch Tomáš, syn miestneho kronikára. Tomáš bol vždy sukničkár, ktorého zbožňovali všetky miestne dievčatá, ale tentokrát prišiel otcovi povedať, že sa skutočne zamiloval a chce se ženiť. Pôvabnej Francúzke Claire sľúbil tajnú romantickú svatbu v miestnom kostolíku... Ibaže otec vyzradí Tomášovo tajomstvo v krčme a starosta Touchyn dostane geniálny nápad - ide predsa o veľkú medzinárodnú udalosť, takže žiadny utajený sobáš! Dedina vystrojí milencom veľkolepú svatbu za účasti francúzskeho vojska a samotného Napoleona!.. A tak sa začnú diať veci...
 
Svatba na bitevním poli (Česká republika, 2008, 100 min.)
Réžia: Dušan Klein. Scenár: Eva Papoušková. Kamera: Peter Beňa. Hudba: Karel Holas. Hrajú: Bolek Polívka, Zlata Adamovská, Josef Somr, Miroslav Šimůnek, Jana Doleželová, Otmar Brancuzský, Roman Vojtek, Jitka Čvančarová, Marek Vašut, Jan Budař, Monika Hilmerová.


CHYŤTE DOKTORA

Gynekológa Michala dostihne nevera a musí riešiť komplikovanú, takmer klasickú, situáciu manželskéhpo trojuholníka. V komédii Chyťte doktora! ju bude riešiť hneď niekoľkými rôznymi spôsobmi. Potom, čo jeho pokus záchranu manželstva nedopadne celkom podľa predstáv, vráti sa na začiatok filmu do miesta jedného rozhodnutia a začne znovu. Inak. Celkom trikrát sa diváci spolu s hlavným hrdinom vrátia na rovnaké miesto jedného dňa a trikrát sa spolu s ním nebudú stačiť čuedovať, čo všetko sa môže stať.

Chyťte doktora (Česká republika, 2007, 85 min.)
Réžia: Martin Dolenský. Scenár: Martin Dolenský. Kamera: Antonín Chundela. Hrajú: Tatiana Vilhelmová, Michal Malátný, Iva Janžurová, Vladimír Javorský, Pavel Landovský, Kryštof Hádek, Luděk Sobota, Zuzana Stivínová, Kristýna Nováková, Karel Janák, Dagmar Bláhová, Marek Vašut, Petr Čtvrtníček, Zdena Hadrbolcová, Pavel Bém. 
 


autor Michal Michalovič 3.4.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.