FILMOVÉ PREMIÉRY 27.3. 2008

FILMOVÉ PREMIÉRY 27.3. 2008

článok



Vynikajúci slovenský dokument, talianska dráma, nórska komédia a tri americké filmy: monštruózny útok na New York v peknom (digitálnom) balení, rashomonovský pohľad na atentát prezidenta a romantická komédia o smutnej svadobnej družičke. Nech sa páči, vyberajte podľa vlastných chutí... 

Filmové premiéry 27.3. 2008 Filmové premiéry 27.3. 2008 Filmové premiéry 27.3. 2008

SLEPÉ LÁSKY  (HIT TÝŽDŇA)

Nájsť si to pravé miesto naplnenia a šťastia na svete je veľakrát ťažké pre nás vidiacich, o to komplikovanejšia je táto cesta pre človeka nevidomého. Ich pohľad na svet je v mnohých veciach základný a čistý a často odkrýva „nevidené dimenzie“, ktoré napovedajú, čo v skutočnosti šťastie znamená. Film rozpráva štyri príbehy o rôznych podobách lásky medzi nevidomými ľuďmi.

Slepé lásky (SR, 2008 77 min.)
Réžia: Juraj lehotský. Námet: Marek Leščák, Juraj Lehotský. Scenár: Marek Leščák, Juraj Lehotský. Kamera: Juraj Chlpík. Vystupujú: Peter Kolesár, Iveta Koprdová, Miro Daniel, Monika Brabcová, Zuzana Pohánková, Manželia Elena a Laco s dcérou Gabikou 

Filmové premiéry 27.3. 2008 Filmové premiéry 27.3. 2008 Filmové premiéry 27.3. 2008

NEZNÁMA

Hrdinkou filmu je mladá Irena, ktorej minulosť je plná násilia a ponižovania. Snaží sa nájsť si v severotalianskom meste prácu a oslobodiť sa od svojej minulosti. Podarí sa jej zamestnať sa ako opatrovateľka malej dcéry bohatých rodičov. Čo púta Irenu k rodine u ktorej pracuje? Čo skrýva jej minulosť a prečo sa neprestajne vracia? Nový film režiséra Maleny, veľmi dobre prijatý divákmi i kritikmi.

La Sconosciuta (Tal./Franc., 2006, 118 min.)
Réžia: Giuseppe Tornatore. Scenár: Giuseppe Tornatore. Spolupráca na scenári: Massimo De Rita. Kamera: Fabio Zamarion. Hudba: Ennio Morricone. Hrajú: Kseniya Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Pierfrancesco Favino, Alessandro Haber, Piera Degli Esposti, Clara Dossena

Filmové premiéry 27.3. 2008 Filmové premiéry 27.3. 2008 Filmové premiéry 27.3. 2008

KURZ NEGATÍVNEHO MYSLENIA

Partia niekoľkých hendikepovaných ľudí pod vedením ráznej psychologičky vyráža za svojim ďalším cieľom: presvedčiť tridsaťpäťročného Geira, ktorý po autonehode skončil na vozíku (na viac ako impotentný), že by sa mal pridať k ich skupine, naučiť sa spoločne s nimi pozitívne myslieť a zachrániť tak svoje rozpadajúce sa manželstvo. Psychologička ale netuší s kým má tú česť. Namiesto toho, aby Geir prijal ich „učenie pozitívneho myslenia“ vzbúri sa tento seba deštruktívny milovník Johnnyho Casha a vojnových filmov proti nevítanej invázii „pozitívnej “ energie a s pomocou miestami až brutálnej úprimnosti, alkoholu a marihuany, ovládne celú situáciu. Vitajte v „kurze negatívneho myslenia“! Debutujúci režisér Bard Breiner zmiešal škandinávsku psychologickú dráma o medziľudských vzťahoch so sarkasticky čiernou komédiou. Originálnemu tvaru pridáva na atraktivite použitá hudba (Steppenwolf, Nina Simone či spomínaný Johnny Cash).

Kunsten å tenke negativt (Nórsko, 2006, 79 min.)
Réžia: Bard Breien. Scenár: Bard Breien. Kamera: Gaute Gunnari. Hudba: Stein Berge Svendsen. Piesne: Johnny Cash. Hrajú: Fridtjov Saheim, Marian Saastad Ottesen, Kjersti Holmen, Henrik Mestad, Kari Simonsen, Kirsti Eline Torhaug, Per Schaaning

             

CLOVERFIELD

V útulnom newyorskom klube prebieha party na rozlúčku. Jej aktérom je Rob, ktorý sa rozhodol dať zbohom mestu prezývanému Big Apple a odísť pracovať do Japonska. Zábava je v plnom prúde, digitálna kamera sníma rozjarené tváre Robových priateľov, lenže potom všetko preruší blesk, výpadok prúdu a neidentifikovateľný zvuk, ktorý sa rozlieha nad mestom. Dodávka elektriny sa síce po chvíli obnoví, ale úľava je len dočasná. Zatiaľ čo televízni reportéri špekulujú o zemetrasení alebo inej prírodnej katastrofe, neďaleký horizont ožaruje mohutná explózia, znovu sprevádzaná tým podivným zvukom pripomínajúcim kvílenie nejakého pravekého monštra. Party razantne končí, nastáva panika. Zle sa však uteká, keď netušíte pred čím vlastne utekáte.

Cloverfield (USA, 2008, 87 min.)
Réžia: Matt Reeves. Scenár: Drew Goddard. Kamera: Michael Bonvillain. Hrajú: Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T. J. Miller, Michael Stahl-David, Mike Vogel, Odette Yustman.

             

UHOL POHĽADU

Bravúrne vystavaný napínavý príbeh, v štýle Rashomona od Akira Kurosawi, je o atentáte na amerického prezidenta vyrozprávaný z pohľadu rôznych účastníkov jednej udalosti. Vďaka perfektnému strihu a neustále gradujúcemu scenáru, plnému nečakaných zvratov, vás tento film udrží v napätí až do samotného konca. Zároveň ho možno považovať za návod na spáchanie atentátu na najstráženejšieho prezidenta sveta. V trileri spoločnosti Columbia Pictures Uhol Pohľadu, má osem cudzincov osem rôznych uhlov pohľadu, aby odhalili jednu pravdu o atentáte na prezidenta USA. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) sú agenti tajnej služby, ktorá má za úlohu chrániť prezidenta Ashtona (William Hurt) na významnom samite o svetovom boji proti terorizmu. Potom, čo prezidenta tesne po jeho príchode do Španielska postrelia, nastane chaos a okolnosti spoja rôznych ľudí, ktorí sa ženú za jedným cieľom - dolapiť atentátnika. V dave divákov je Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, ktorý si myslí, že zachytil strelca na svojej videokamere, keď nahrával celú akciu pre deti, ktoré naňho čakajú doma. Okrem toho je pri tom aj producentka svetového spravodajstva Rex Brooks (Sigourney Weaver), ktorá prenáša túto historicky významnú udalosť divákom do celého sveta. Kým ona spolu s ostatnými odhaľujú svoje príbehy, jednotlivé časti skladačky začínajú do seba zapadať – a je čoraz jasnejšie, že za tým všetkým stoja šokujúce podnety.

Vantage Point (USA, 2008, 90 min.)
Réžia: Pete Travis. Scenár: Barry Levy. Kamera: Amir M. Mokri. Hudba: Atli Örvarsson. Hrajú: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, William Hurt. 

             

27 ŠIAT

Jane je idealistická, romantická a sebestačná žena. Vždy sa vedela dobre postarať o iných, ale na svoje šťastie príliš nedbala. Celý jej život sa starala o to, aby ľudia boli šťastní a už 27 krát bola na svadbe ako družička. Tajne je zamilovaná do svojho šéfa. Keď však vyjde najavo, že práve on chystá svadbu s jej mladšou sestrou Tess, celý svet sa Jane obráti hore nohami. Dokáže zabojovať, alebo sa navždy stane len družičkou?

27 Dresses (USA, 2008, 109 min.)
Réžia: Anne Fletcher. Scenár: Aline Brosh McKenna. Kamera: Peter James. Hudba: Randy Edelman. Hrajú: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Judy Greer, Edward Burns, Melora Hardin, Brian Kerwin


autor Michal Michalovič 27.3.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.