DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



V dnešnej ponuke sú pre vás pripravení traja laureáti: oscarové Ratatouille Once či Českým levom ocenené Tajnosti. Zabudnúť nesmieme ani na monster movie klasiku King Kong.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

RATATOUILLE - DOBRÚ CHUŤ  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Po tom, čo zaviedli divákov do sveta áut, superhrdinov, rýb, strašidiel a hračiek, tvorcovia zo štúdia Pixar pripravujú ďalší originálny príbeh, v ktorom spoja nemysliteľné – svet päťhviezdičkových reštaurácií a potkanov v animovanej komédii Bon Apéttit! Mladý potkan Remy sníva o tom, že sa napriek želaniu svojej rodiny a očividnej prekážke svojho pôvodu stane veľkým francúzskym šéfkuchárom. Osud Remyho zaveje do stoky pod vyhlásenou reštauráciou, ktorú preslávil jej zakladateľ, kulinárska legenda Auguste Gusteau. Nehľadiac na nebezpečenstvo a fakt, že je neobvyklým a hlavne nevítaným návštevníkom špičkovej francúzskej reštaurácie, Remy sa napriek “volaniu kanála” rozhodne splniť svoj sen. Jeho vášeň pre varenie a kvalitné jedlo spustí sled komických situácií, ktorý obráti hore nohami kulinársku scénu v Paríži...


ONCE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

On je pouličný muzikant a občas si privyrába v dielni svojho otca. Jeho snom je živiť sa hudbou, ale vôbec sa mu to nedarí. Ona je výborná pianistka z Čiech, ktorá odišla do Írska kvôli obžive a predáva na ulici ruže. Tí dvaja sa samozrejme stretnú a zistia, že ich spoločná hudba má takú silu, že sa im podarí získať peniaze nielen na prenájom štúdia, kde natočia spoločnú platňu, ale tiež priazeň a obdiv všetkých, ktorí sa na jej vzniku podieľajú. Obaja si čoskoro uvedomia, že takého človeka, akým je ten druhý, sa im v živote podarí stretnúť iba raz. Jeho znovu nadobudnutá sloboda a jej minulé záväzky však oboch postavia pred rozhodnutie, čo sú pre seba ochotní obetovať a či vôbec majú možnosť zostať spolu. Film vznikol s neuveriteľne nízkym rozpočtom priamo v uliciach Dublinu, v autentických interiéroch a s nehercami. V januári 2007 získal divácku cenu na jednom z najprestížnejších filmových festivalov v americkom Sundance. Nasledovalo uvedenie do amerických kín, kde sa film stal nečakaným hitom. Pesnička „Falling Slowly“ bola len prednedávnom ocenená Oscarom za najlepšiu filmovú pieseň roka.


TAJNOSTI  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Julie má všetko. Úspešného a dobre vyzerajúceho manžela, zdravú a múdru dospievajúcu dcéru, prácu prekladateľky, oddaného milenca a teraz dokonca aj nový, veľký dom, kam sa celá rodina práve presťahovala. Ale pod týmto zdanlivo spokojným povrchom sa skrýva mnoho tajomstiev, ktoré sa nebudú dať ukrývať donekonečna. Julii sa však nechce robiť zásadné rozhodnutia. Namiesto toho sa vrhne na úplne nezmyselnú misiu. Keď ráno v správach započuje, že zomrela jazzová speváčka a klaviristka Nina Simone, ktorú v mladosti obdivovala, spomenie si na časy, keď bolo všetko akési jednoduchšie, a keď neexistovali žiadne hory tajností. Úplne iracionálne a napriek protestom celej svojej rodiny sa rozhodne kúpiť si piano, na ktoré ako malá hrávala. Aj keď tým na prvý pohľad uteká od všetkých problémov, ukáže sa, že tento jediný deň, keď opustí bezpečnú rutinu svojho života a vydá sa hľadať vytúžený nástroj, prevráti naruby celý jej doterajší život. A presne to niekedy potrebujeme, keď máme začať odznovu.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KING KONG S. E. (2DVD)  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Slávna dobrodružná klasika z roku 1933 znamenala revolúciu v oblasti vizuálnych efektov a únik z reality v časoch Veľkej hospodárskej krízy. Film nasledovali dva remaky: v roku 1976 v hlavnej úlohe s Jessicou Langeovou to skončilo prepadákom a pred troma rokmi s príbehom prerastenej opice slušne obstál Peter Jackson. Legendárny príbeh prichádza v špeciálnej dvojdiskovej edícií s audiokomentárom a novým 7-dielnym dokumentom.


HRDINOVIA A ZBABELCI  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Je vojna, i keď to tak na prvý pohľad nevyzerá. Tisíce mladých mužov nasadzuje americká armáda v najrôznejších kútoch sveta, aby bojovali s terorizmom. Ich osud však riadia politici z dobre zabezpečených pracovní vo Washingtone. Sú to práve ich rozhodnutia, ktoré môžu zmeniť život tisíckam ľudí a zďaleka nie takým spôsobom, ako by si pôvodne priali. Arian a Ernest študujú na univerzite v Kalifornii a pod vplyvom svojho profesora Malleya (Robert Redford) sa rozhodnú vstúpiť do armády. Ich idealistické predstavy sa však veľmi rýchlo menia na nočnú moru, pretože realita Afganistanu je im na hony vzdialená. Na druhej strane zemegule sedí vo svojej kancelárii ambiciózny senátor Irving (Tom Cruise), ktorého rozhodnutia zasahujú do vojenskej oblasti a priamo ovplyvňujú prežitie alebo neprežitie Ernesta s Arianom...


ZÁHRADA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Príbeh tridsiatnika Jakuba, na ktorého sa valí jeden problém za druhým. Je nespokojný s doterajším učiteľským životom, nevie riešiť svoj vzťah s vydatou Terezou, nerozumie si s otcom. Rozhodne sa utiecť pred svetom do schátralého domu svojho deda. Jakub vo veľkej záhrade znovuobjavuje jednoduché veci, práca okolo zanedbaného domu mu pomáha nájsť stratenú duševnú rovnováhu. Spoznáva záhadnú Helenu, ktorá mu svojím výstredným a zároveň tajomným správaním odkrýva nový rozmer sveta okolo neho. Jakub si nanovo definuje vzťah k najzákladnejším existenčným hodnotám a nachádza miesto v živote. Tretí celovečerný film Martina Šulíka (Krajinka, Slnečný štát). 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ZABITIE JASSEHO JAMESA ZBABELCOM ROBERTOM FORDOM (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Pre tých, ktorých okradol a pre rodiny svojich obetí bol Jesse James (Brad Pitt) len obyčajný zločinec. Ale vďaka šokujúcim novinovým článkom a šestákovým románom Jamesa Ganga bol zároveň objektom obdivu mnohých čitateľov. Bol akýmsi Robinom Hoodom Divokého západu. Jedným z jeho najväčších obdivovateľov bol Robert Ford (Casey Affleck) – idealistický mladý muž, ktorý túžil patriť do Jesseho bandy. Nikdy si nepredstavoval, že raz sa do histórie zapíše ako "malý špinavý zbabelec", ktorý od chrbta zastrelil Jesseho Jamesa. Ale kto bol vlastne Jesse James – skutočná postava stojaca za legendami a článkami z novín? A kto bol len 19-ročný Robert Ford, ktorý patril k Jesseho najbližším a ktorý zabil obávaného renegáta, hoci sa to nepodarilo ani jednému mužovi zákona v celých štátoch? Ako sa z nich stali priatelia a čo sa stalo počas dní a hodín, ktoré viedli k Jesseho smrti? Celú pravdu sa nikto nikdy nedozvie...


NIET NÁVRATU  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Newyorská rozhlasová moderátorka Erica Bain (Jodie Foster) má úžasný život a snúbenca (Naveen Andrews), ktorého zbožňuje. Nasleduje však brutálny útok, ktorý zanechá Ericu ťažko zranenú a jej snúbenca mŕtveho. Erica sa nedokáže s touto tragédiou vyrovnať, začne sa túlať nočnými ulicami a sledovať mužov, o ktorých si myslí, že sú za útok zodpovední. Jej honba za spravodlivosťou sa dostane do pozornosti verejnosti, ktorá je jej odvážnymi činmi fascinovaná. Ale v pätách má neustále detektíva newyorskej polície (Terrence Howard), ktorý zúfalo pátra po páchateľovi nočných útokov. Erica sa musí rozhodnúť, či je jej cesta za pomstou skutočne správna, alebo či sa sama nestáva rovnakou ako sú tí, ktorých sa snaží zastaviť.


KEĎ SI CHUCK BRAL LARRYHO  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Pýchy brooklynského hasičského zboru Chuck Levine a Larry Valentine by jeden za druhého obetovali život. Sú to najlepší kamaráti, aj keď sú odlišní ako deň a noc. Zodpovedný vdovec Larry sa snaží všetok voľný čas tráviť so svojimi deťmi, naopak „pohodár“ Chuck sa častým striedaním partneriek snaží vyhnúť tomu, aby nejakých potomkov niekedy vôbec mal. Keď ho teda Larry s ohľadom na nezmyselný byrokratický predpis požiada, aby podpísal formulár, potvrdzujúci, že žijú spolu v jednej domácnosti, aby si zaistil, že deťom bude vyplatená jeho životná poistka, Larry ho bez váhania podpíše. Asi by sa nič nestalo, nebyť jedného znudeného úradníka, ktorý má pocit, že v tom ich úhľadnom hniezdočku lásky nie je niečo v poriadku. Chuck a Larry teda pred zrakmi šokovaného okolia začnú predstierať, že sa majú naozaj radi (tak nejako ináč radi). Na obhajobu svojho vzťahu si dokonca najmú roztomilú právničku, čo sa následne ukáže ako veľká chyba. Ťažko sa totiž predstiera homosexualita človeku, ktorý sa po uši zamiluje do ženskej.


autor Michal Šmajda 5.3.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.