TV TIPY 18.2. - 24.2. 2008

TV TIPY 18.2. - 24.2. 2008

článok



18.2.
PONDELOK

22:00 Posledné metro (Le Dernier métro), Francúzsko, 1980 (Dvojka)
Retrofilm z divadelného prostredia sa odohráva počas nemeckej okupácie Francúzska za 2. svetovej vojny. Majiteľ parížskeho divadla Montmartre, Lucas Steiner, musí kvôli židovskému pôvodu zmiznúť. Vedenie divadla po ňom preberie jeho manželka a prvá dáma scény Marion. V neľahkých časoch okupácie, vojny a antisemitských nálad pripravuje novú hru podľa manželových režijných poznámok. Hra má názov Stratená a Marion v hlavnej úlohe sekunduje nenapraviteľný sukničkár Bernard Granger. V kritickom období sa divadlo viac ako kedykoľvek predtým stáva obrazom života: každý niečo predstiera, hrá svoju úlohu a nikto nemôže nikomu veriť. Napriek všeobecnému ovzdušiu ohrozenia a nedôvery sa však počas skúšok začne medzi Bernardom a Marion vyvíjať vzťah.

00:20 Hana a jej sestry (Hannah and Her Sisters), USA, 1986 (Čt2)
Na osudoch Hany, April a Lee, troch sestier z newyorskej umeleckej rodiny, ich manželov, rodičov, druhov a priateľov, rozohráva známy americký filmár Woody Allen dômyselnú "koláž", zloženú zo svojich obľúbených tém, ktorými sú láska, smrť a zmysel života.


19.2.
UTOROK

22:00 Po úradných hodinách (After Hours), USA, 1985 (Dvojka)
Paul Hackett je počítačový poradca vo veľkej firme a jeho pracovné dni sú plné rutinnej a nudnej práce. Ani po úradných hodinách mu jeho život neposkytuje veľa vzrušenia. Preto keď jedného dňa v reštaurácii spozná atraktívnu Marcy a získa jej telefónne číslo, dlho neváha a ešte v ten istý večer jej zavolá. Marcy ho pozve do sochárskeho ateliéru svojej priateľky Kiki v newyorskom Soho. Takto nevinne sa začína jeho nočné putovanie, ktoré sa pod vplyvom zdanlivo náhodnej zhody bizarných okolností zmení na nočnú moru.

01:25 Volavka (Mou gaan dou), Hong Kong, 2002 (Film+)
Dvaja kadeti donútení sledovať dve rôzne cesty. Ming bol regrutovaný vodcom najväčšieho hongkonského gangu, aby sa infiltroval do radov polície ako tajný vyzvedač. Policajt Yan sa medzitým úspešne infiltruje do gangu a získava si dôveru mafiánskeho bosa a Ming je povýšený do CIB - útvaru zvláštneho spravodajstva, oddelenia pre vyšetrovanie vnútorných záležitostí. Polícia má podozrenie, že v jej radoch niekto sliedi, a tak potrebuje volavku.

TV Tipy 18.2. - 24.2. 2008 TV Tipy 18.2. - 24.2. 2008

20.2.
STREDA

Nuž pokiaľ nie ste fanúšikmi športových prenosov alebo nemeckej dáviacej romantiky, máte dve možnosti. Ísť spať, alebo počkať do polnoci na klasiku.

00:10 Oceľový tátoš (The Iron Horse), USA, 1924 (Čt2)
Režisér a producent John Ford sa pri nakrúcaní tohto westernu pokúsil vyhnúť zbytočnej veľkoleposti a nájsť akýsi pocit autentickosti. Pri nakrúcaní bolo vybudovaných niekoľko kilometrov železničnej trate, na oboch stranách vznikli miesta pripomínajúce niekdajšie prvé osídlenia belochov a aj mesto. Dramatické okamžiky a napätie dômyselne striedajú chvíle plné sentimentu, nechýbajú búrlivé masové scény aj pôsobivé zábery jazdcov na koňoch na pozadí neba. V mnohých pasážach Oceľový tátoš zaujme svojou vizuálnou nápaditosťou, využitím nakrúcania niekoľkými kamerami naraz.


21.2.
ŠTVRTOK

09:55 Rozvodová záležitosť (A Bill of Divorcement), USA, 1932 (Čt1)
Na štedrovečernom večierku pôvabná a mierne slobodomyseľná Sydney sľúbi svojmu milému Kitovi, že sa zaňho vydá a odíde s ním do Kanady, kde chcú vychovať svoje deti. Aj jej matka Meg Fairfieldová plánuje svadbu so svojim dlhoročným priateľom. Práve tým sa chce konečne zbaviť ťaživého rodinného bremena, ktorý jej leží na srdci mnoho rokov a dať svojmu životu nový zmysel. Všetko ale zmení nečakaná udalosť. Po pätnástich rokoch strávených v kľude za múrom psychiatrickej liečebne sa domov vracia Hilary Fairfield, ktorý ušiel z dohľadu lekárov potom, ako sa mu vrátila jeho pamäť.

23:10 Krásna hašterilka - Divertimento (La Belle noiseuse), Fra/Švaj, 1991 (Čt2)
Krásna hašterilka má pôvodne dve verzie - štvorhodinovú a kratšiu (v názve rozlíšenú prídavkom Divertimento), v ktorej Rivette použil iné zábery z nakrúcania pôvodnej verzie a vytvoril tak samostatné dielo, nie len obyčajný zostrih. Maliar Nicolas a jeho krásna priateľka Marianne sa na vidieckom sídle stretnú so slávnym výtvarníkom, ktorého Nicolas veľmi obdivuje. Umelec však ako keby vzdal zápas o majstrovské dielo, o umelecké snaženie. Akoby jeho život vyhasol v rodinnom živote s jeho bývalou modelkou. Ale krásna Marianne ho zaujme natoľko, že má naraz chuť namaľovať podľa nej obraz Krásna hašterilka, inšpirovaný postavou kurtizány zo sedemnásteho storočia.

TV Tipy 18.2. - 24.2. 2008 TV Tipy 18.2. - 24.2. 2008

22.2.
PIATOK

20:45 Smrtonosná zbraň 4 (Lethal Weapon 4), USA, 1998 (Markíza)
Štvrté pokračovanie úspešnej série akčných filmov. Tentoraz čelí dvojica sympatických, už starnúcich detektívov hrozbe zo strany čínskej mafie a hongkongského zabijaka. Aj tak môže skončiť výlet na ryby.

21:50 Slabosť boľševika (La Flaqueza del bolchevique), Špan., 2003 (Dvojka)
Zvláštny milostný príbeh o štyridsiatnikovi, ktorý sa na prvý pohľad zamiluje do mladej študentky. Film španielskeho režiséra Manuela Martína Cuencu sa citlivým spôsobom vyrovnáva s chúlostivou lolitovskou témou a nevtieravo svojmu divákovi kladie otázky o tom, čo to znamená byť mladý a prečo sa oplatí žiť.

23:05 Ukľudni sa! (Descongélate!), Španielsko, 2003 (Čt1)
Tito je nezamestnaný herec, ktorý čaká na svoju príležitosť a zatiaľ sa živí predvádzaním scénok v bratovom bare. Jeho žena prevádzkuje  školu zdravého varenia a jeho matka má najväčšiu starosť, ako sa im dvom motať do života. Nanešťastie býva v rovnakom dome. Iris z toho už napol šalie a napol rezignovala, ale vitálna svokra je pochopiteľne neúnavná. A tak tam spolu vychádzajú až do dňa, kedy sa v bare objaví jeden mladý a talentovaný režisér. Bez váhania ponúkne Titovi úlohu vo svojom novom filme.

00:10 Fantóm Paríža (Vidocq), Francúzsko, 2001 (Joj)
Začiatok 19. storočia zachytáva Francúzsko vo veľmi zaujímavej dobe. Obdobie nových vynálezov, veľkých zmien a revolúcií, ktoré zásobujú gilotínu najvznešenejšími hlavami, rovnako ako hlavami brutálnych zločincov. Jeden z nich, Vidocq, na poslednú chvíľu zmenil svoj osud. Miesto trestu smrti sa postavil na stranu zákona. Muž, ktorý sa ešte za svojho života stal legendou, vytvoril v Paríži zvláštne policajné komando. Vďaka znalosti podsvetia dostal do žalára väčšinu veľkých rýb.


23.2.
SOBOTA

20:00 Sexbomba od vedľa (The Girl Next Door), USA, 2004 (Markíza)
Osemnásťročný Matthew Kidman je normálny mladík, ktorý doteraz poriadne nežil. Potom sa ale zamiloval do svojej novej susedky, krásnej a zdanlivo nevinnej Danielle. Keď Matthew zistí, že perfektná „sexbomba od vedľa“ je niekdajšia porno hviezda, jeho krehká existencia je otrasená od základov. Nakoniec ale práve Danielle pomôže Matthewovi vystúpiť z jeho ulity a odhaliť starú pravdu, že kvôli človeku, ktorého milujete, niekedy musíte riskovať úplne všetko.

20:15 Terminátor 3: Vzbura strojov (Terminator 3 ...), USA/VB/ Nem, 2003 (Joj)
Od momentu, keď sa Johnovi Connorovi podarilo odvrátiť súdny deň a zachrániť ľudstvo pred zničením, uplynulo 10 rokov. V súčasnosti dvadsaťdvaročný Connor žije inak, ako väčšina ľudí - bez domova, bez kreditných kariet, bez mobilného telefónu a bez práce. Bez akýchkoľvek záznamov o svojej existencii. Žije spôsobom, ktorý znemožňuje, aby ho vystopoval Skynet. Z tieňa budúcnosti však jedného dňa vystúpi T-X, doposiaľ najvyspelejší vražedný stroj Skynetu, ktorý vyslali z budúcnosti, aby dokončil prácu svojho predchodcu T-1000.

22:00 Posadnutosť (Fatale), Fran./VB, 1992 (Dvojka)
Stephen Fleming, dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou, priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Martyn požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň.

22:55 The Hit (The Hit), Veľká Británia, 1984 (Čt1)
Týmto filmom sa v roku 1984 britský režisér Stephen Frears po vyše trinásťročnej práci pre televíziu vrátil k filmovej tvorbe. Komornému príbehu niekoľkých ľudí v hraničnej životnej situácii dodávajú vierohodnosť a hĺbku predovšetkým výborné herecké výkony všetkých troch protagonistov (John Hurt, Tim Roth a Terence Stamp), práve tak ako svojho druhu ironický nadhľad, s ktorým sa tvorcovia dokázali na svoju tému pozrieť.

00:25 Carlitova cesta (Carlito's Way), USA, 1993 (Jednotka)
Carlito Brigante pochádza z Portorika a práve ho prepustili z väzenia. Je rozhodnutý definitívne skoncovať so svojim predchádzajúcim spôsobom života, ale tlak okolia sa stupňuje. Je takmer nemožné uniknúť nálepke prostredia, z ktorého pochádzate a to Carlito veľmi dobre vie. Carlito sa však pevne rozhodol nepokračovať. Carlito je stará škola, pre ktorého je priateľstvo najvyššou hodnotou a tak keď ho požiada o pomoc mafiánsky advokát Kleinfeld, nemôže povedať nie. 

TV Tipy 18.2. - 24.2. 2008 TV Tipy 18.2. - 24.2. 2008

24.2.
NEDEĽA

16:45 Mildred Pierce (Mildred Pierce), USA, 1945 (Čt2)
Hlavnou hrdinkou slávneho filmu Michaela Curtiza je žena, ktorá sa po odhalení nevery manžela postupne mení z domácej "paničky" v emancipovanú bohatú podnikateľku. Celý svet jej môže ležať pri nohách a muži po nej šalejú. Jedinou jej slabosťou je nekritická láska k rozmaznanej a márnivej dcére. Klasický ženský film "noir", pohybujúci sa na rozhraní psychologickej rodinnej melodrámy a thrilleru, bol veľkou príležitosťou pre Joan Crawford, ktorá  predvádza jeden zo svojich najlepších hereckých výkonov.

20:15 Cliffhanger (Cliffhanger), USA/Tal/Fran, 1993 (Joj)
Gabe opustil svoju priateľku aj milované povolanie horského vodcu potom, ako nepriamo zavinil smrť dievčaťa svojho kolegu. Po niekoľkých mesiacoch sa vracia. Traumatizovaný, zdeptaný. Muž, ktorý si siahol až na dno psychických síl. Zdanlivo. Netuší, že v rovnakú dobu prebieha vysoko nad oblakmi lúpež storočia.

00:05 Volavka 2 (Mou gaan dou II), Hong Kong, 2003 (Film+)
Dvaja kadeti vedú paralelný a rovnako nebezpečný život. Jeden je vyslancom mafie, infiltrovaný v policajnom prostredí ako vyzvedač a druhý naopak vyzvedačom polície v kruhoch mafie. Špionážna dráma pokračuje na oboch stranách. Naproti vzrastajúcej dôvere začína nielen  mafia, ale aj polícia cítiť šikovný podvod. Stres sa zvyšuje a Chan a Lau musia len jediné: dostať sa z tejto hry živí.


HIT TÝŽDŇA

23.2.
SOBOTA

00:25 Carlitova cesta (Carlito's Way), USA, 1993 (Jednotka)
Carlito Brigante pochádza z Portorika a práve ho prepustili z väzenia. Je rozhodnutý definitívne skoncovať so svojim predchádzajúcim spôsobom života, ale tlak okolia sa stupňuje. Je takmer nemožné uniknúť nálepke prostredia, z ktorého pochádzate a to Carlito veľmi dobre vie. Carlito sa však pevne rozhodol nepokračovať. Carlito je stará škola, pre ktorého je priateľstvo najvyššou hodnotou a tak keď ho požiada o pomoc mafiánsky advokát Kleinfeld, nemôže povedať nie.


SHIT TÝŽDŇA

19.2.
UTOROK

02:25 Sukničkár (The Ladies Man), USA, 2000 (Joj)
Moderátor obľúbenej rozhlasovej talkshow radí poslucháčom a poslucháčkam z Chicaga vo veciach srdca i tela. Ženy ho zbožňujú, ale on aj napriek tomu príde o miesto, pretože jeho šéfke sa jeho ľúbostné komentáre nepáčia. Práve vtedy však dostane tajomný list s veštbou, ktorá ho vyzýva, aby sa do rozhlasu vrátil, pretože sa už čoskoro zaľúbi a zbohatne.


autor Tomáš Daneček 18.2.2008
KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.