10 SKVELÝCH FILMOV NA STIAHNUTIE!

10 SKVELÝCH FILMOV NA STIAHNUTIE!

článok



Kinema.sk prináša svojim čitateľom novú službu – Video On Demand (skratka VOD). Všetky podrobnosti, ako aj zoznam ponúkaných titulov nájdete na stránke filmy.kinema.sk. Dnes vám ponúkame prehľad desiatich titulov, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Nech sa páči...

10 skvelých filmov na stiahnutie! 10 skvelých filmov na stiahnutie! 10 skvelých filmov na stiahnutie!

Match Point – Hra osudu (r. Woody Allen)  (STIAHNI FILM)
Thriller, pripomínajúci svojou atmosférou známy film Talentovaný pán Ripley. Legenda filmového plátna Woody Allen natočil film, ktorý sa stane v jeho filmografii absolútne výnimočným. Po prvých uvedeniach v Európe zaznamenal obrovský ohlas a stal sa tak komerčne najúspešnejším filmom Woodyho Allena za posledných 10 rokov a prekonal tak aj úspešných Darebáčikov. Dráma muža, ktorý postupuje na spoločenskom rebríčku, ale jeho ambície majú tragické následky. Hlavný hrdina sa ocitne medzi dvoma ženami, nenachádza východisko a rozhodne sa pre krajné riešenie. Film má vynikajúce obsadenie anglickými hercami, medzi ktorými dominuje Scarlett Johansson. (recenzia filmu)

Hľadanie krajiny-nekrajiny (r. Marc Forster)  (STIAHNI FILM)
Johnny Depp a Kate Winslet v čarovnom príbehu o zrode jednej z najznámejších postáv sveta rozprávok – Petrovi Panovi.James Barrie žije v Londýne na začiatku 20.storočia. Ako spisovateľovi a dramatikovi sa mu veľmi nedarí. Jedného dňa stretáva očarujúcu ženu, ktorá má štyroch synov. Život s ňou a s jej deťmi sa stáva pre Barrieho silnou inšpiráciou . Nová rodina mu pomáha na tvorivej ceste do ríše fantázie , v ktorej sa zrodí Peter Pan a jeho magický svet... (recenzia filmu)

Domino (r. Tony Scott)  (STIAHNI FILM)
Domino predstavuje zábavnú zmes drsnej akcie, temného thrilleru a ostrých vizuálnych efektov. Film je voľne inšpirovaný životopisom Domino Harvey – dcéry slávneho herca Lawrenca Harveyho, ktorá sa vzdala kariéry úspešnej modelky, aby sa stala nájomnou lovkyňou ľudí. Príbeh dievčaťa, ktoré sa narodilo do sveta luxusu, ale nadovšetko milovala slobodu, sebestačnosť a nezávislosť. Okrem modelingu pracovala v nočnom klube, navrhovala a predávala tričká, získala si rešpekt prácou pre požiarny zbor San Diega. Potom prijala prácu pre istú agentúru v LA, ktorá sa zaoberá chytaním utečencov. Začala svoju vražednú kariéru lovkyne ľudí. (recenzia filmu)

10 skvelých filmov na stiahnutie! 10 skvelých filmov na stiahnutie! 10 skvelých filmov na stiahnutie!

Zlomené kvety (r. Jim Jarmusch)  (STIAHNI FILM)
Pod taktovkou jedného z najlepších amerických nezávislých režisérov, Jima Jarmuscha, podáva Bill Murray ďalšiu zo svojich neopakovateľných hereckých kreácií, ktoré sa natrvalo zapíšu do pamäte filmových fanúšikov. V Zlomených kvetoch hrá Dona Johnstona, typického predstaviteľa muža, ktorému je cudzí dlhodobý vzťah a rodinný život. Všetko sa zmení v okamihu, keď sa z anonymného listu dozvie, že je otcom syna, o ktorom nevedel. Dá na radu suseda (Jeffrey Wright) považujúceho sa za detektíva-amatéra a začne hľadať vo svojej minulosti ženu, ktorá by prichádzala do úvahy ako matka jeho dieťaťa. Postupne sa stretáva so všetkými svojimi bývalými láskami, ktoré už dávno vedú svoje vlastné – šťastné či sklamané – život. Jarmusch používa svoju klasickú rozprávačskú formu, ktorou je štruktúra deja do jednotlivých epizód. Hoci režisér nepropaguje sentimentálne hollywoodske emócie, sú Zlomené kvety určené širokej diváckej obci. Je to dané nielen hviezdnym hereckým obsadením, ale aj príťažlivou témou filmu. (recenzia filmu)

Dom z piesku a hmly (r. Vadim Perelman)  (STIAHNI FILM)
Kathy Nicol je mladá žena, ktorá sa zúfalo snaží nájsť nový zmysel života, potom ako sa zbavila závislosti na alkohole. Vinou úradného omylu a ľahostajnosti je vysťahovaná z malého bungalovu v Severnej Karolíne, ktorý pre ňu predstavoval poslednú životnú istotu - bezpečný domov. Ocitá sa bez strechy nad hlavou a bez pomoci: dom má byť predaný hlboko pod cenu v aukcii. Kathy hladá spôsoby, ako tomu zabrániť. Jej protivníkom sa stáva iránsky imigrant, bývalý plukovník iránskeho letectva, ktorý po úteku z vlasti prijal ponižujúce zamestnanie v USA, aby manželke a synovi zaistil aspoň zlomok dávnej prosperity. Dom je pre neho zhmotnením amerického sna v ktorého splnenie neprestáva veriť. Film bol nominovaný na Oskara v kategórii: Najlepší herec v hlavnej úlohe (Ben Kingsley), Najlepšia herečka vo vedlajšej úlohe (Shohreh Aghashloo) a Najlepšia hudba (James Horner).

5x2 (r. François Ozon)  (STIAHNI FILM)
Film zachytáva 5 príbehov zo života dvoch milencov. Je zvláštny tým, že sa odvíja od konca k začiatku ich spoločného života. Od rozvodu na začiatku, cez návštevu homosexuálneho brata s priateľom, pôrod a svadbu až k romantickému zoznámeniu na dovolenke. (recenzia filmu)

Old Boy (r. Chan-wook Park)  (STIAHNI FILM)
Únos Dae-sua sa odohrá rovno pred jeho domom, kde doteraz pokojne žil so svojou rodinou. Kdesi v podivnom domácom väzení sa dozvie z televízie, že jeho žena bola medzitým brutálne zavraždená a on je hlavný podozrivý. V tmavej miestnosti strávi 15 rokov až sa nečakane jedného dňa objaví na slobode. Od tej chvíle sa sústredí na pomstu neznámemu väzniteľovi. Spletitá dráma, je plná napätia a tajomstiev, ale podľa režiséra je predovšetkým úvahou o pomste a túžbe, ktorú každý zažije, ale málokto uskutoční, pretože spoločnosť ju zavrhuje ako negatívnu a skazonosnú. (recenzia filmu)

10 skvelých filmov na stiahnutie! 10 skvelých filmov na stiahnutie! 10 skvelých filmov na stiahnutie!

Nenávisť (r. Takashi Shimizu)  (STIAHNI FILM)
Američanka Karen (Sarah Michelle Gellar) študuje v Tokiu za sociálnu pracovníčku a svoj osud si spečatí vo chvíli, keď sa rozhodne zastúpiť istú zdravotnú sestru, ktorá sa jedného dňa z ničoho nič jednoducho neukáže v práci. Vydáva sa na miesto určenia - do tajomne tichého domu v tajomne tichej uličke - a nachádza tam iba postaršiu americkú ženu, ktorej nie je práve do reči. Keď začuje zhora zvuky, vydáva sa tam, aby zistila, o čo ide, a tým sa zamotá do bludného kruhu nadprirodzenej hrôzy, akú si nedokázala predstaviť ani v najhorších snoch. Keď niekto zomrie v záchvate intenzívnej zlosti, ostane po ňom prízrak, ktorý sa postupne šíri na ďalšie obete a "nedá im spávať", až kým ich nedoženie k šialenstvu alebo samovražde. Dokáže Karen čeliť tejto nočnej more? Dokáže ju zastaviť, kým je ešte čas? (recenzia filmu)

Rekviem za sen (r. Darren Aronofsky)  (STIAHNI FILM)
Ovdovelá Sara Goldfarbová žije na Coney Island a ľahko podlieha mámeniam rôznych televíznych programov. Práve teraz drží diétu, aby sa mohla zúčastniť jednej reality show. Jej milý, ale bezmocný syn harry má novú priateľku marion a spoločne sa snažia čeliť bolestnej realite útekom do snov. Ani Harryho najlepší priateľ Tyrone, ktorý sa živí predajom drog, nemá jednoduchý život. A tak sa štvorica ľudí, ktorým osud nedoprial štastie, točí v blúdnom kruhu bezmocnosti a beznádeje. (recenzia filmu)

Svet podľa Prota (r. Iain Softley)  (STIAHNI FILM)
Kevin Spacey, držiteľ dvoch hereckcých Oskarov, v roli pacienta v psychiatrickej liečebni, ktorý tvrdí, že je na návšteve na Zemi a pochádza z planéty K-Pax. Prepracovaný doktor Powell zo štátnej nemocnice však nachádza u svojho "vesmírneho" pacienta celý rad nezvyčajných prejavov. Čo ak je skutočne mimozemšťan ? A naviac je doktorovi Powellovi stále viac a viac sympatickejší. Film sa viac venuje každodenným otázkam bytia ako bežným sci-fi témam a jednotlivé situácie popisuje s láskavým humorom a pochopením. (recenzia filmu)


autor Samuel Mokrý 23.8.2007
KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.