PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Počas víkendu, kedy sa končili Zimné Olympijské hry sa na vrchol rebríčka dostalo voľné pokračovanie filmu Diary of a Mad Black WomanMedea´s Family Reunion a zarobilo úctyhodných 30 miliónov dolárov.

TOP 24. 2. - 26. 2. 2006
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Madeas Family Reunion Lions Gate 1. týždeň  30,0 mil    30,0 mil
2. Eight Below Buena Vista 2. týždeň  15,8 mil    45,2 mil
3. The Pink Panter Sony 3. týždeň  11,1 mil    60,8 mil
4. Date Movie Fox 2. týždeň    9,1 mil    33,8 mil
5. Curious George Universal 3. týždeň    7,2 mil    43,3 mil
6. Firewall Warner Bros. 3. týždeň    6,6 mil    37,2 mil
7. Final Destination 3 New Line 3. týždeň    5,4 mil     44,9mil
8. Doogal Weinstein Co. 1. týždeň

   3,6 mil

    3,6 mil
9. Running Scared New Line 1. týždeň    3,3 mil     3,3 mil
10. Freedomland Sony 2. týždeň    2,8 mil    10,7 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Madea´s Family Reunion
Madea sa chystá na zaslúžený odpočinok. Starosti jej začne robiť Nikki, ktorú jej súd pridelil do opatrovníctva a vnučky Lisa a Vanessa, ktoré riešia svoj vzájomný vzťah.

Réžia: Tyer Perry (Diary of a Mad Back Woman)
Scenár:  Tyer Perry
Hrajú: Tyer Perry (Diary of a Mad Black Woman), isa Arrindell Anderson (Big Momma´s House 2), Rochele Aytes (White Chcks), Keke Palmer (Barbershop 2)

V Amerike sú veľmi úspešné filmy, v ktorých sa hlavný hrdina prezlieka. Tyler Perry sa po prvýkrát presadil v roku 2002 filmom, ktorý smeroval rovno na videu a niesol názov Madea´s Family Reunion. Tu prvýkrát predstavil hrdinku menom Mable “Medea“ Simmons, ktorú si s chuťou aj sám zahral. V pokračovaní nazvanom Diary of a Mad Back Woman, si napísal scenár, film si produkoval aj režíroval a samozrejme v ňom aj zohral kľúčovú postavu Madei. V roku 2002 ešte stihol natočiť I Can Do Bad All by Myself a v roku 2003 pribudla Madea´s Class Reunion. O dva roky neskôr, teda v roku 2005 prišiel na veľké plátno film Diary of a Mad Black Woman a za prvý víkend dokázal v amerických kinách zarobiť 21,9 milióna dolárov. Na režisérskej stoličke síce nesedel Perry, ale Darren Grant. Celkovo si z amerických kín film odniesol 50,6 miliónov dolárov, čo pri rozpočte 5,5 milióna znamenalo isté pokračovanie, hoci sa film mimo USA takmer vôbec nepresadil.

Madea´s Family Reunion prišiel presne rok po Diary of a Mad Black Woman. Na režisérskej stoličke už sedí stvoriteľ Meadei Tyler Perry, ktorý si okrem hlavnej postavy zahral ešte dve ďalšie. Jeho film sa premietal v 2 194 kinách, kde zarobil rovných 30 miliónov dolárov pri rozpočte, ktorý neprekročil 6 miliónov. Je takmer isté, že do roka a do dňa nám Tyler Perry naservíruje ďalšiu porciu dobrodružstiev Madei.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 32%, imdb.com – 2,5/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Hneď na úvodnej stránke sa vám prehrá trailer a než sa celou stránkou preklikáte, zaberie to chvíľu času, pretože tento web ponúka všetko čo má ... 

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Eight Below
Expedícia troch členov: Jerry Shepard, jeho najlepšieho priateľa Coopera a Amerického geológa je nútaná opustiť svoje ťažné psy a bojovať o vlastné prežitie. Psi musia rovnako sami bojovať o prežitie v antarktickej zime viac ako 6 mesiacov. 

Réžia: Frank Marshall (Congo)
Scenár: David DiCilio, Toshirô Ishido
Hrajú: Paul Walker (Rýchlo a zbesilo 2), Bruce Greenwood (Capote), Moon Bloodgood (Takmer ako láska), Jason Biggs (Prci, prci, prcičky)

Snežný film a minulotýždňová jednotka zaznamenala 20 percentný pokles a zarobila 15,8 miliónov. Hlavná hviezda Eight Below Paul Walker má medzi prvou desiatkou ešte jeden film – Running Scared, ktorý však skončil len na deviatom mieste so zárobkom 3,3 milióna dolárov. Eight Below má po desiatich dňoch na konte 45,2 miliónov a ešte by raz toľko mohol zarobiť.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 71%, imdb.com – 7,3/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka

Celkom príjemné intro, ale po ňom sa ako jediná možnosť naskytla „Build Your Team“, ale všetky mestá na mape hlásia len Comming Soon.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Pink Panter
Inšpektor Clouseau sa zhostí najdôležitejšieho prípadu, aký kedy riešil. Futbalový team vedený svetoznámym trénerom Yvesom Gluantom práve zvíťazil nad reprezentáciou Číny. V priebehu bujarých osláv s fanúšikmi a krásnou milenkou, popovou hviezdou Xaniou ho zasiahne otrávená šipka. V panike, ktorá vznikla sa záhadne stratí jeho diamantový prsteň nevyčísliteľnej hodnoty – Ružový panter. Vražda sa stane ostro sledovanou mediálnou senzáciou a jej riešením je poverený šéfinšpektor Dreyfus, ktorý sa usiluje o získanie prestížneho vyznamenania, ktoré mu v minulosti už šesť krát tesne uniklo. S vedomín, že teraz nesmie urobiť najmenšiu chybičku – aspoň nie takú, ktorá by sa dala prišiť jemu – poverí vyšetrovaním nezdolateľného inšpektora Clouseaua. Clouseau a jeho nový pomocník, ľadovo kľudný francúzsky policajt Gilbert Ponton, vedú vyšetrovanie neuveriteľnými a fascinujúcimi metódami. Nikdy nestrácajú sústredenie, ťah na bránku a schopnosť pokaziť nepokaziteľné. Aj tak sa im darí neomylne sťahovať slučku okolo krku zatiaľ neznámeho zločinca.

Réžia: Shawn Levy (Dvanásť do tucta)
Scenár: Len Blum, Steve Martin
Hrajú: Steve Martin (Dvanásť do tucta), Kevin Kline (Wild Wild West), Beyoncé Knowles (Taxi), Jean Reno (Purpurové rieky 2)

Po troch víkendoch zarobil Ružový panter takmer 61 miliónov. Je takmer isté, že sa 80 miliónová investícia spoločnosti Sony vráti.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 22%, imdb.com – 4,3/10, Roger Ebert – 1,5/4, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

Známa hudobná melódia a po špičkách kráčajúci tieň ružového pantera... Diamant Ružového pantera bol ukradnutý a potrebná je práve vaša pomoc, aby sa odhalila táto záhada. Vyberiete si autíčko a na rôznych miestach sa odkrývajú trailery, fotky, herci aj tvorcovia. Moc záhadné to nie je, ale aspoň to nie je obyčajný oficiálny web...

             

Date Movie
Romantička Julia Jones konečne stretla muža svojich snov – Angličana Granta Fonckyerdodera. Ale predtým ako budú mať svoju veľkú tučnú grécku svadbu sa musia stretnúť s fotrovcami – lotrovcami, zorganizovať svadbu podľa Mary a súťažiť so svadbou najlepšieho priateľa.

Réžia: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Scenár: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Hrajú: Alyson Hanning (Prci, prci, prcičky), Jennifer Coolidge (Prci, prci, prcičky), Adam Campbell, Tony Cox, Fred Willard

Paródia so zlými recenziami Date Movie ešte vôbec nehodlá opustiť tabuľku. Hoci jej zárobok klesol o viac ako 50 percent, zárobok 9,1 milióna s prehľadom stačil na štvrté miesto. 20 miliónová paródia by tak mohla zarobiť až 50 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com – 2,9/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C

Trailer 

Oficiálna stránka
Stránka nezaprie, že ide o paródiu so všetkým, čo k tomu patrí. Veľmi dobre som sa pobavil na „King is Kong“ – stratených produkčných denníkov oficiálne neoficiálnej oficiálnej stránky...

            
Curious George
Curious George je nemá opica, ktorá sa veľmi rada hrá s vedrami s farbou. Opica nasleduje svojho pána, archeológa Teda, muža v žltom klobúku, zo svojej rodnej krajiny Afriky až do múzea vo veľkomeste.

Réžia: Matthew O´Callaghan (Mickey's Twice Upon a Christmas)
Scenár: Robert L. Baid, Ken Kaufman, H.A. Rey
Hovoria: Drew Barrymore (50 krát a stále po prvý raz), Will Ferrell (Elf), Shane Baumel (Bondage), David Cross (Man in Black II), Eugene Levy (Dvanásť do tucta 2)

Zárobok v treťom víkende premietania detského filmu Curious George - 7,1 milióna, stačil len na piate miesto. Nezbedná opica už v amerických kinách zarobila celkovo 43,3 miliónov doláčov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 71%, imdb.com – 7,2/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Ahoj deti! Moje meno je Ted a toto je môj dobrý priateľ Curious George... a obaja potrebujeme vašu pomoc. Tak sa vydajte do Zoo, do mesta, do múzea a do Afriky.

Filmu spoločnosti Weinstein Company Doogal sa nepodarilo zopakovať úspech Karcoolky, ktorá už prekročila hranicu 50tich miliónov zarobených dolárov. Doogal zarobil 3,6 miliónov za víkend a patrí mu ôsme miesto v tabuľke.
 
Prvých desať filmov zarobilo dohromady 94,9 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
25 - 27 február 2005 Diary of a Mad Black Woman 21,9 mil
20 - 22 február 2004 50 First Dates 20,4 mil
21 - 23 február 2003 DareDevil 18,1 mil

Budúco-týždňovou jednotkou by sa mohol stať film 16 Blocks, nielen preto, že jeho režisérom je Richard Donner a v hlavných úlohách sa predstavia Bruce Willis a Mos Def, ale hlavne preto, že tento film bude nasadený v 2.706tich kinách. Ďalším filmom s premiérou v prvom marcovom víkende je rodinná komédia Aquamarine, ačný scfi horor Ultraviolet s Millou Jovovich a hudobná komédia Michela Gondryho Block Party.


autor Matej Oravec 3.3.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.