DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



V apríli sa na našom trhu objavilo množstvo nových DVD titulov. Predstavme si aspoň pár z nich...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ANAKONDA 2: LOV NA KRVAVÚ ORCHIDEU  (recenzia filmu)

Pokračovanie filmu Anakonda z roku 1997. Dej filmu sa odohráva v džungli na Borneu, kde rastie veľmi vzácny druh orchidey, pre svoju červenú farbu známy ako "krvavá orchidea". Práve ona by mohla byť kľúčom k výrobe séra, zachovávajúceho mladosť. Skupina vedcov sa vydala na cestu, ktorá - ako dúfajú - im prinesie slávu a ich šéfom peniaze. Čoskoro však zistia, že medzi nimi a orchideou nestojí len zlé počasie a hustý porast džungle. Tajomstvo kvetiny stráži hrozný predátor, ktorý nedovolí, aby z jeho teritória odišiel ktokoľvek živý.


COLLATERAL 2DVD  (recenzia filmu)

Max (Jamie Foxx) si už celých 12 rokov zarába na živobytie ako taxikár. Tváre pasažierov pred ním defilujú ako v zrkadle, prichádzajú a miznú... Až do dneška. Vincent (Tom Cruise) je nájomný vrah. Jeden z najlepších. Keď sa vedenie medzinárodného narkokartelu dozvie, že niektorí jeho príslušníci majú byť obžalovaní hlavnou federálnou porotou, rozhodne sa pre operáciu, pri ktorej budú všetci korunní svedkovia zneškodnení. Posledným termínom uskutočnenia akcie je práve táto noc. Do rána má byť 5 osôb mŕtvych. Zhodou okolností je to práve Maxov taxík, ktorý si Vincent privolá.


HOREM PÁDEM  (recenzia filmu)

Dvom prevádzačom utečencov (Zdeněk Suchý, Jan Budař) zostane po akcii v aute dvojmesačné dieťa. Zabudnutého chlapčeka predajú bezdetnej Miluške (Nataša Burger), ktorá túži po dieťati. Jej manžel František (Jiří Macháček) je však futbalový hooligan a rasista... Štyridsaťročná Hana (Ingrid Timková) pracuje v poradni pre utečencov. Jej o veľa rokov starší partner Otakar (Jan Tříska) skolabuje pri prednáške na univerzite. Ich osemnásťročná dcéra Lenka (Kristýna Boková-Lišková) sa omylom dozvie, že Otakar sa nikdy nerozviedol so svojou prvou ženou Věrou (Emília Vášáryová), s ktorou majú syna Martina (Petr Forman)... Príbehy sa odohrávajú prevažne v kulisách súčasnej Prahy.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

OTVORENÉ MORE  (recenzia filmu)

Susan a Daniel sú dobre situovaný manželský pár. Ich vzťah je v poslednej dobe vzhľadom k pracovnému nasadeniu mierne napätý. Slnečná dovolenka na Bahamách spojená s relaxačným potápaním vyzerá ako vynikajúci nápad - a však len do okamžiku, kedy sa dvojica rozhodne zúčastniť turistického potápačského výletu ku korálovému útesu. Manželia sa vďaka chybe sprievodcov ocitajú na viac ako 24 hodín sami na otvorenom mori, vystavení všetkým predstaviteľným útokom vodného sveta, ktorý doposiaľ považovali len za zaujímavý objekt pozorovania. Film je nakrútený podľa skutočnej udalosti.


SANTA JE ÚCHYL!  (recenzia filmu)

Blížia sa Vianoce a nákupné centrá sa len tak hemžia Santa Clausami. Medzi nimi je aj dvojica podvodníkov, ktorí s chuťou znesväcujú krásne posolstvo toho známeho dobráka s bielou bradou v červenom plášti - prezlečení za Mikuláša a trpaslíka vylúpia každý obchod, do ktorého vniknú. Ich stratégia sa ale skomplikuje , keď sa stretnú s 8-ročným chlapčekom, ktorý im začne vysvetľovať pravý význam Vianoc…. Film sa počas minuloročných Vianoc stal v USA veľkým hitom.


SLÁVICI V KLIETKE  (recenzia filmu)

V roku 1949 nastúpi nezamestnaný učiteľ hudby Clément Mathieu ako odborný asistent na internátnu školu pre problémové deti. Mimoriadne prísny riaditeľ školy Rachin má i napriek sparťanskej výchove problém udržať u žiakov disciplínu. Mathieu sa o to pokúša po svojom. Začne ich učiť spievať...a zmení im tým život. Obrázky spojené s detstvom nosíme v sebe celý život. Pominuteľné radosti i strasti vždy prebijú nové a intenzívnejšie udalosti. Tie staré zahadzujeme ako nepotrebné veci a zabúdame na ne. Ale len zdanlivo. Všetko sa nezmazateľne vrýva do nášho podvedomia a býva z času na čas oživené zdanlivou maličkosťou. Stačí napríklad, aby zaznela jedna hudobná nota, jedna melódia alebo pieseň a spomienky priplávajú ako vzdialená ozvena. Takí sú aj Slávici v klietke.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SEXI BEŠTIA  (recenzia filmu)

Otvárať bankové trezory po celom Anglicku bolo pre Gala kedysi rovnako ľahké ako lúskať oriešky - až na jeden prípad, ktorý ho stál 9 rokov života za mrežami. A tak keď už mal všetkého dosť, zobral manželku a peniaze a kúpil si na španielskej Riviére slušnú vilku. Tu si nažívali spolu s priateľmi Aitchom a Jackie v božom pokoji a sladkom ničnerobení, až kým sa im jedného dňa neohlásil Don Logan, bývalý parťák, s ponukou na superextrahyperlukratívny džob...


SPALOVAČ MRTVOL  (recenzia filmu)

Scenár filmovej adaptácie rovnomennej novely Ladislava Fuksa zvýrazňuje psychologické základy fašizmu. Analyzuje ľudský charakter, ktorý nebránil hlavnému hrdinovi pri páchaní ohavných a nehumánnych činov. Úvodné idylické scény Kopfrkingla s rodinou vystrieda nepriame rozprávanie o zmene jeho osobnosti. Spalovač mrtvol je temnou, nanajvýš štylizovanou štúdiou o premene človeka na zviera. Analyzuje prejavy úchylného človeka, otca rodiny, ktorý pod vplyvom priateľa s prvej svetovej vojny, nachádza v sebe vlohy a talent na súbežníka a vraha.


VZBURA VO VÄZNICI V CARANDIRU  (recenzia filmu)

Doktor Drauzia Varella bol povolaný do najväčšej väznice v Brazílii - Carandiru, aby zahájil prevenciu a liečbu postihnutých vírusom HIV. Dostal sa do prostredia jednej z najdrsnejších väzníc na svete, kde bol priamo konfrontovaný s absolútne neľudským zaobchádzaním s väzňami. Stovky väzňov žili v hrozných podmienkach. V roku 1992 vo väznici Carandiru vypukla séria nepokojov, ktoré prerástli do vzbury, pri ktorom prišlo o život 111 väzňov. Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré opísal doktor Drauzia Varela vo svojej knihe "Carandiru Station".

 


autor Peter Konečný 27.4.2005
KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.