MFF BRATISLAVA AJ V IMAXE

MFF BRATISLAVA AJ V IMAXE

článok



Od 28.11. do 6.12.2003 ponúkne kino Orange IMAX Bratislava v rámci sekcie Veľkoformátový film MFF Bratislava 2003 svojim návštevníkom päť nových 2D filmov. Hlasovaním v tejto sekcii vyberiete jeden z festivalových filmov, ktorý sa v budúcom roku dostane do riadneho programu kina Orange IMAX Bratislava.

MFF Bratislava aj v IMAXe  MFF Bratislava aj v IMAXe

EVEREST

Veľkoformátový film Everest z dielne filmovej spoločnosti MacGillivray Freeman je jedným z prvých veľkoformátových filmov opisujúcich skutočný dobrodružný príbeh zo súčasnosti. Pravdivý príbeh odvážneho výstupu horolezeckej expedície na najvyšší vrchol sveta prenesený na najväčšie filmové plátno, aké existuje. Špeciálna kamera IMAX zachycuje nádherné momenty obrovského úspechu medzinárodného tímu horolezcov, ktorí navzdory práve prežitej tragédii dokázali nájsť nádej, krásu a triumf.

Everest, doteraz najúspešnejší film vo veľkoformátových kinách, prilákal už 22.000.000 divákov z celého sveta. Vstúpte aj vy do reality praskajúcich lavín, snehových priepastí, vysokých štítov a nebezpečnej zóny riedkeho vzduchu.

Film spoločne režírovali a produkovali David Breashears a Greg MacGillivray.

MFF Bratislava aj v IMAXe  MFF Bratislava aj v IMAXe


THE LIVING SEA (Živé more)

Veľkoformátový film The Living Sea spoločnosti MacGillivray Freeman Films, ktorý bol v roku 1995 nominovaný na Oscara za najlepší krátky dokumentárny film je impozantnou oslavou krásy, sily a dôležitosti svetových oceánov.

Film sa snaží skúmať vzťah človeka a mora, je však skôr relaxujúcou vizuálnou básňou než vedeckým dokumentom. Bol nakrúcaný na viacerých miestach na svete, pričom časť strhujúcich záberov sa nakrúcala aj nad hladinou - z pohybujúcich sa surfov. Film režíroval Greg MacGillivray, jeho anglickú verziu nahovorila Meryl Streepová a o hudobnú stránku sa postaral Sting.

Ponorte sa aj vy pod hladinu morí, kde tenké lúče slnka prebleskujú pomedzi lesy morských chalúh a kde miliardy drobných živočíchov tancujú balet na Stingove karibské rytmy - a to všetko znásobené monumentálnosťou veľkoformátového plátna.


ROCK NAŽIVO

Predstavte si, že máte priepustku na neobmedzený prístup do zákulisia veľkého koncertu. Že sa Vám ochrankári uhýbajú z cesty a vy môžete byť pri zvukových skúškach, nazrieť do šatní hudobníkov a vypočuť si ich rozhovory. Jednoducho že vidíte to, čo inak vidí len málokto. K tomuto všetkému Vás oprávňuje priepustka All Access, priepustka ktorá umožní zažiť rock naozaj naživo!

Uvidíte Stinga ako pred desaťtisícovým publikom spieva svoju skladbu Desert Rose kombinujúcu západnú rytmiku so španielskymi, marockými a arabskými prvkami. Uvidíte Carlosa Santanu a Roba Thomasa s rozšírenou verziou svojho slávneho hitu Smooth špeciálne upravenou pre tento film, otca funku Georgea Clintona spolu s kráľovnou hip-hopu Mary J. Blige, Mobyho  so živou verziou svojho hypnotizujúceho hitu Porcelain, nespútaného Kida Rocka, zmyselnú Sheryl Crow, legendárneho bluesmena BB Kinga či Macy Gray.

Recenzia tu


PULSE, a STOMP ODYSSEY (Rytmus Zeme)

Veľkoformátový film Pulse, a Stomp Odyssey je vizuálnou i zvukovou oslavou rozmanitosti kultúr, rytmov a zvukov tejto planéty. Je akousi rytmickou cestou okolo sveta, počas ktorej sa tvorcovia filmu snažia divákom ukázať najrozličnejšie druhy rytmov a melódií. Na svojich zastávkach predstavujú divákom bubnové a perkusiové skupiny z Brazílie, Japonska, Indie, Južnej Afriky či Anglicka. Hudobné produkcie sa vždy odohrávajú v strhujúcej scenérii danej krajiny.

A tak je divák na chvíľu spolu so severoamerickými indiánmi kdesi nad Grand Canyonom a o chvíľu zasa s bubeníkmi Kodo v japonskom kláštore, alebo so španielskou tanečnicou flamenca na streche budovy v španielskej Granade, či brazílskymi bubeníkmi počas karnevalu v meste Salvador. Uvidí bubnovať "bushmenov" z kalaharskej púšte, ale aj indických bubeníkov bubnujúcich na slonoch či anglických hráčov na zvonoch. Všetky rytmy sa zlievajú kdesi na streche newyorského mrakodrapu, kde bubnujú členovia súboru STOMP na bežných predmetoch z ulice.

Päť rozličných kontinentov sa spája vďaka univerzálnemu jazyku rytmu a hudby na obrovskom plátne veľkoformátového kina.

Film režírovali spoločne Luke Cresswell a Steve McNicholas, ktorí sú aj zakladateľmi pôvodného brodwayského hudobného projektu STOMP, na základe ktorého film vznikol. 

MFF Bratislava aj v IMAXe  MFF Bratislava aj v IMAXe

ADRENALINE RUSH (V zajatí adrenalínu)

Film Adrenaline Rush je strhujúcim veľkoformátovým pohľadom na svet parašutizmu a skokov voľným pádom, skokov z budov, mostov či útesov. Popri dramatických záberoch skokov z útesov v Mojabskej púšti či z nádherných fjordov v Nórsku sa film snaží skúmať psychologické a fyziologické sily, ktoré nás vedú k riskovaniu. Film sa pozerá aj na alchýmiu riskovania v každodennom živote.

Príbeh filmu sa krúti okolo odborníka na riziko, Adriana Nicholasa, skúseného parašutistu, ktorý absolvoval tisíce výskokov a je držiteľov rekordu za najdlhší let človeka bez akýchkoľvek pomôcok. Vo filme sme svedkami jeho príprav na jedinečný vedecký experiment: Adrian sa pokúsi zoskočiť a letieť s padákom, ktorý v roku 1485 navrhol Leonardo da Vinci.

Film, ktorý režíroval Marc Fafard dáva divákom možnosť na vlastnej koži si vyskúšať, aké je to letieť voľným pádom. Vďaka kamerám umiestneným na telách profesionálnych skokanov divák z bezprostrednej blízkosti zažíva zoskok z 1300-metrového útesu v Nórku. A to všetko znásobené monumentálnosťou veľkoformátového plátna.

 


autor tlačová správa 26.11.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.