Pokračovania, remaky, spin-offy tohto roka

Rok 2020 prinesie opäť veľa pokračovaní, a nie je to iba kvôli kreatívnej vyčerpanosti autorov. Množstvo filmov ...

pridal Jozef Jurovec 24.2.2020 o 15:21
Pokračovania, remaky, spin-offy tohto roka


Rok 2020 prinesie opäť veľa pokračovaní, a nie je to iba kvôli kreatívnej vyčerpanosti autorov. Množstvo filmov je natoľko obľúbených, že si diváci sami vyžadujú pokračovanie. Ktoré komerčné pokračovania nás teda v roku 2020 ešte čakajú?

Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn (6.2.)
S Harley sme sa prvýkrát stretli v Jednotke samovrahov, a okamžite sa stala najobľúbenejšou ženskou postavou z DC. Pôvodne sa mal nakrúcať film Gotham City Sirens, ale hlavná predstaviteľka Margot Robbie sa zamilovala do všetkých postáv z komiksu Birds Of Prey. Pretlačila si tento projekt a nakoniec teda DC predbehlo Marvel v komplet ženskej jednotke / filme.

Ľadová sezóna 3 (20.2.)
Polárny medveď Norm zažije nové dobrodružstvá a tentokrát sa bude musieť poriadne pochlapiť, aby dokázal, že je hoden svojej koruny. Norm a jeho priatelia pôjdu dokonca do džungle.

3 Bobule (12.3.)
Čaká nás už tretie pokračovanie českej komédie Bobule (2008) a 2 Bobule (2009). Opäť sa pozrieme na životné radosti/starosti dvojice Honzi a Kláry, ktorých preverí nielen rodičovstvo, ale aj krachujúce vinárstvo. A určite nesmie chýbať parťák Jirka.

Tiché miesto 2 (19.3.)
Pokračovanie sa bude odohrávať ihneď po konci jednotky a rozbitá rodina bude musieť bojovať nielen s monštrami, ale aj ľuďmi, ktorí túto tichú apokalypsu prežili. Na čo sa však môžeme tešiť je aj herec Cillian Murphy, ktorý dokáže zahrať nielen kladné, ale aj záporné postavy.

Noví Mutanti (2.4.)
Prekliati film Noví Mutanti čakal skoro dva roky na svoje vydanie. Áno, jedná sa hlavne o samostatný film, ktorý by mal ale doplniť X-menovské univerzum, ktoré však patrilo ešte pod štúdio Fox. Ako s ním naloží štúdio Disney sa dozvieme až v kinách.

Nie je čas zomrieť (8.4.)
Bond číslo 25 by mal byť poslednou úlohou pre Daniela Craiga. Čo nás však veľmi teší je meno režiséra Cary Joji Fukunagu, ktorý zatiaľ slabý film nenakrútil. Pôjde Bond konečne do dôchodku? Prevezme 007 niekto iný?

Trollovia 2: Svetové turné
Anna Kendrick spoločne s Justinom Tiberlakeom opäť naspievajú tento animovaný film. Čo asi v našich kinách asi neuvidíme, keďže sa budú Trollovia 2 premietať pravdepodobne iba v slovenskom dabingu.

Králik Peter na úteku (30.4.)
Peter, Bea, Thomas a králici sú konečne niečo ako rodina. Avšak Peter nech robí čo robí stále je beťár. Preto sa rozhodne ujsť do sveta, kde mu nikto nebude nič vyčítať, alebo to bude naopak?

Scoob! (14.5.)
Tak tento animák môžeme považovať aj za pokračovanie, ako aj prequel, keďže sa prvýkrát pozrieme, ako sa Scooby zoznámil s ostatnými členmi svojej bandy.

Rýchlo a zbesilo 9 (21.5.)
Nevracia sa iba režisér Justin Lin (Rýchlo a zbesilo 3,4,5,6) ale množstvo postáv, či už na strane Torretovcov alebo ich nepriateľov. Najväčším prekvapením je určite návrat Hana, ktorého "zabila" postava Jasona Stathama. Ale tak je potrebné mať niekoho aj pre ázijský trh. A čo hovoríte na brata Dominica, ktorého hrá wrestler John Cena?

SpongeBob vo filme: Hubka na úteku (28.5.)
Pokračovanie bude po prvýkrát čisto CGI animované a čaká nás opäť šialené nielen podvodné dobrodružstvo. Čo nás prekvapilo je meno skladateľa - je ním Hans Zimmer. Síce má na konte aj animované filmy, ale takúto šialenosť sme od neho nečakali.

Wonder Woman 1984 (4.6.)
Pokračovanie hitu od DC sa presunie do roku 1984 a úlohy ústrednej dvojice sa vymenia. V prvom filme to bola Diana, ktorá bola očarená novým svetom. No a v pokračovaní to bude jej láska v podaní herca Chrisa Pina. Ako dobre vieme, na konci prvého filmu...

Spiral: From the book of Saw (18.6.)
Názov nemusí byť finálny, keďže sa ešte oficiálne nepotvrdil. Čo však vieme, že nápad na celý mysteriózny horor mal komik Chris Rock, ktorý sa vo filme aj objaví. Na ako dlho uvidíme. Vracia sa aj režisér Darren Lynn Bousman (Saw 2, 3, 4). Pôjde o remake celej série?

Mimoni: Zloduch sa vracia (2.7.)
Žlté šialenstvo sa opäť vracia. Keďže jednotka zarobila viac ako veľa, nikto nečakal, že sa Gru a jeho žltý pomocníci nevrátia. Pripravte sa na to, že vaše deti začnú znova strácať slová a jediný skomolenený zvuk bude "bananaaa".

Krotitelia duchov: Dedičstvo (9.7.)
Syn režiséra pôvodných krotiteľov Jason Reitman nakrútil pokračovanie, v ktorom sa presťahuje matka so svojimi deťmi na vidiek. Tam objavia nielen tajomný odkaz od ich dedka, ale aj prepojenie na starých ale dobrých Krotiteľov.

Top Gun: Maverick (16.7.)
Režisér Joseph Kosinski sa vie so svojimi filmami vždy vizuálne vyhrať, preto sa doslova tešíme na pokračovanie leteckej drámy s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe. Ten určite nakrútil množstvo nebezpečných scénok v stíhačkách určite sám, a o to lepšie budú vyzerať.

Úniková hra 2 (13.8)
Escape room je nielen obľúbená aktivita, ale aj pomerne úspešný film. Preto ani nie rok po jednotke tu máme dvojku, v ktorej by mala dvojica hľadať spôsob ako ukončiť vražedné únikové hry.

Zabijakov osobný strážca 2 (27.8.)
Jednotka bola príjemné prekvapenie, v ktorej sa nielen strieľalo zo zbraní, ale aj z úst. Vtipná dvojica bodyguard Ryan Reynolds a zabijak Samuel L. Jackson sa pustia do seba aj v pokračovaní a tentokrát zohrajú väčšiu úlohu ich ženy.

V zajatí démonov 3 (10.9.)
Režisér James Wan sa tentokrát nevráti, keďže nakrúca vlastný originálny film. To však nevadí, keďže v pokračovaní figuruje ako autor námetu a rovnako aj ako producent. V trojke The Conjuring sa manželský pár postaví na stranu matky štyroch detí, ktorí žijú v dome zamorenom duchmi.

The Kings Man: Prvá misia (17.9.)
Nejedná sa o pokračovanie ale prequel, ale dozvieme sa veľa o tom ako sa elitná jednotka Kingsmen vytvorila a hlavne kto bol prvý Kingsman. Jedná sa o prvý film zo série, ktorý sa nakrúca pod hlavičkou štúdia Disney.

Death On Nile (Smrť na Níle) (8.10.)
Detektív Poirot nám v prvej časti (i keď knižky šli v inom poradí) vyšetril vraždu v Orient Expresse. V pokračovaní sa detektív vyberie na dovolenku, na ktorej sa stane vražda. A nebol by to Poirot, keby sa do jej vyšetrovania ihneď nepustil.

Halloween Kills (15.10.)
Nový Halloween bude trilógia, čo trošku uberie z napätia druhého filmu, napriek tomu sa diváci môžu tešiť na krvilačný zabijaci stroj s menom Michael Myers a rodinu Laurie Strodovej, ktorá sa len tak ľahko nedá ...

Snake Eyes (29.10.)
Spin-off k filmovej sérii G.I.Joe sa začal len nedávno nakrúcať, takže pri tomto jednom filme by som sa na premiéru v októbri nespoliehal. Tešiť sa však môžete, lebo sa pozrieme na najslávnejšieho z tímu a to ninju s menom Snake Eyes. A čo viem určite je, že ninjov na veľkom plátne nie je nikdy dosť.

Godzilla vs Kong (19.11.)
Tvorcovia ako aj samotné štúdio sa zľaklo nie moc veľkého úspechu pokračovania Godzilly, a aj preto sa premiéra toho mega duelu presunula zo začiatku roku na november. Hádam sa im podarilo pozmeniť čo potrebovali a my si môžeme v kine povedať LET THEM FIGHT!

Perinbaba a dva svety (26.11.)
Legendárny slovenský režisér Juraj Jakubisko nakrútil pokračovanie rozprávky pre celú rodinu. Tentokrát by sme v nej mali vidieť množstvo efektov ako aj svetov do ktorých sa náš mladý hrdina (Lukáš Frlajs) so svojím verným psíkom pozrie.

Krúdovci 2 (24.12.)
Až sedem rokov trvalo štúdiu Dreamworks kým nakrútili pokračovanie ich pravekého hitu. Môžeme sa opäť tešiť na bojazlivú rodinku, ktorá spoznáva okolitý veselo nebezpečný svet.

Máme tu množstvo filmových pokračovaní, pri ktorých sa distribútori dohadujú, či ich do našich kín ešte pošlú, alebo nie je známy dátum premiéry. Tie si aspoň zhrnieme v skratke: Brahms: The Boy 2 (21.2.), Legaly Blonde 3 (8.5), Chicken Run 2 (12.6), Purge 5 (10.7), Bill a Ted face the Music (21.8), Venom 2 (1.10), Coming to America 2 (18.12.)

Bonus: Filmy/seriály z MCU sú svojím spôsobom všetky pokračovania väčšieho celku, prípadne samotných príbehov hrdinov. Čo nás čaká od Marvelu tento rok? Black Widow (30.4.) a seriály The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, ktorých dátumy vydania na Disney Plus sa dozvieme čoskoro.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.