Pomáha lož prežiť? Pozrite si trailer k novému slovenskému filmu Malá ríša

Slovensko čaká bohatá filmová jeseň, v októbri príde do kín film Malá Ríša, ktorý vám svojím príbehom vnukne ...

pridal kinema 9.9.2019 o 23:59
Pomáha lož prežiť? Pozrite si trailer k novému slovenskému filmu Malá ríša


Slovensko čaká bohatá filmová jeseň, v októbri príde do kín film Malá Ríša, ktorý vám svojím príbehom vnukne otázku, či ľuďom môže lož pomôcť prežiť. Svojím konaním vás postavy nútia zamyslieť sa, či je možné zachovať si vlastnú tvár aj v hraničných situáciách. Film angažoval zahraničných a slovenských hercov, čím vzniká svetový slovenský film, ktorý sa odohráva v prostredí unikátnych slovenských lokalít, a tým, že využíva reálne prostredia, naberá na autentickosti. Práca kameramana umocnila využitie dobového filmového dizajnu a spoločne tak  sľubujú nevídaný obrazový zážitok.

Nová slovenská dobová dráma so svetovým hereckým obsadením. Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko.

Slovenská produkčná spoločnosť FilmFrame v spolupráci s islandským producentom Saemundurom Norðfjörðom, (Loki film), českým producentom Janom Schwarczom, (UP&UP Production), maďarským producentom Csanadom Darvasom, (Orchestra Films Budapest) vytvorili unikátny filmový projekt, ktorý má ambíciu svojím príbehom prehovoriť aj k divákom ďaleko za hranicami Slovenska. Koprodukčným partnerom filmu je aj VFX spoločnosť Blue Faces, ktorá sa postarala o vytvorenie všetkých vizuálnych efektov vo filme. Realizáciu tohto filmu podporil Audiovizuálny fond v spolupráci s SPP. “Nápad vytvoriť podľa divadelného predstavenia fyzického tanca EPIC od Debris Company celovečerný film vznikol pred viac ako štyrmi rokmi, ale svoju finálnu podobu v dramatickom prevedení nadobudol až v lete 2018, vďaka ocenenému britskému scenáristovi Ewanovi Glassovi, ktorý príbeh zasadil do industriálneho prostredia slovenského vidieka na konci druhej svetovej vojny,” uvádza producent filmu Branislav Chlpík. Spolu s producentkou Zuzanou Chadimovou sa aj vďaka záujmu britskej kastingovej režisérky Nancy Bishop (ktorá pracovala na filmoch ako James Bond: Casino Royale či Mission Impossible) rozhodli ponechať celý príbeh v angličtine. Nancy vybrala po náročných castingoch medzinárodné herecké obsadenie, pričom najpočetnejšími hereckými skupinami sú slovenskí a britskí herci.

Filmovú hudbu zložil islandský hudobný producent a progresívny skladateľ Valgeir Sigurðsson, zakladateľ Greenhouse Studio, u ktorého nahrávali a produkovali hudbu aj známe projekty ako Sigur Rós, Kronos Quartet, Ben Frost alebo Björk.

Hlavná časť natáčania prebehla počas novembra a decembra 2018. Producent Branislav Chlpík hovorí: “Vďaka skvelému filmovému štábu a výbornej koncentrácii tvorcov natáčanie prebehlo hladko, aj keď chladné počasie a 16 hodinové šichty dali všetkým zabrať. V náročných momentoch si herecký team symbolicky pomáhal skladbou od Queenu - Under Pressure.” Natáčalo sa vo viacerých pôvodných slovenských lokáciách - napríklad v obrovskej továrni v Nižnej Slanej, ktorá je dnes už mimo prevádzky, či v kultúrno-kreatívnom centre zrekonštruovaného františkánskeho kláštora v Rožňave, ktoré v príbehu poslúžilo ako nevestinec. V továrni v Štóse sa štábu podarilo nájsť dobové autentické stroje, na ktorých sa vyrábala munícia ešte počas 2. svetovej vojny. Príbeh dotvorilo aj natáčanie v malebnej dedinke Špania dolina, s bohatou banskou históriou alebo kaštieľ v Tomášikove, ktorý filmu poslúžil ako symbol bohatstva a sídlo majiteľa továrne. Vďaka využitiu týchto lokácií nebolo potrebné scény pre film budovať umelo

“Príbeh Evy Kováčovej bol pre mňa obrovskou inšpiráciou. Jej konanie je obdivuhodným a silným odkazom vytrvalosti žien v ťažkých časoch počas vojny,” tvrdí švédska herecká hviezda Alicia Agneson, ktorú môžete poznať z celosvetovo populárneho seriálu Vikingovia. Hereckej výzvy na slovenskej strane sa chopili charizmatickí herci - Ján Jackuliak, Marián Labuda ml., Lucia Vráblicová, Kristína Kanátová, Katarína Šafaříková, Lucia Hurajová, Gregor Hološka, Juraj Hrčka, David Hartl, Ondrej Kaprálik a dokonca aj hviezda MMA zápasov Attila Végh. Počas natáčania nebola prekážkou ani jazyková bariéra, pretože herci mali k dispozícii profesionálneho jazykového coacha a poctivo drillovali výslovnosť. Celé natáčanie sa nieslo v príjemnom tímovom duchu pod vedením režiséra Petra Magáta.

Titulnú skladbu k filmu Malá Ríša zložila a naspievala skvelá slovenská hudobníčka a skladateľka Sima Martausová, ktorú zaujala téma filmu. Skladba sa v týchto dňoch finalizuje.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.