14 dôvodov, prečo nevynechať 14. ročník Cinematiku

Sme v pokojnom po-hudobnom období. Máte ešte pred semestrom a hudobné festivaly sú minulosťou. Filmový festival má inú ...

pridal kinema 9.8.2019 o 12:42
14 dôvodov, prečo nevynechať 14. ročník Cinematiku


1. Sme v pokojnom po-hudobnom období. Máte ešte pred semestrom a hudobné festivaly sú minulosťou. Filmový festival má inú atmosféru a hlavne je dlhší. Ten pravý koniec leta zažijete u nás v dobrej spoločnosti. Stejdže vystriedajú kinosály, kapely - filmy. To čo zostáva podobné, je málo spánku :)

2. Máme skvelé filmy a je ich naozaj veľa. 10. sekcii a skoro stovka titulov. Pripravili sme pre vás absolútne novinky, ale aj výlety do minulosti. Nebudú chýbať filmové úvody a vášnivé diskusie. Cinematik sa snažíme pripraviť tak, aby sme na neho chceli prísť, aj keď by nebol náš.

3. Ak pracujete, nezabudnite, že v piatok 13. septembra - je Deň pozitívneho myslenia! Urobte si preto predĺžený víkend. Ideálne je prísť v utorok, alebo v stredu a zobrať si dva-tri dni voľna. Potom vás už čaká skvelá sobota aj nedeľa.

4. Piešťany ponúkajú širokú škálu ubytovacích možností pre náročnejších aj pre študentov. Vyberte si z našich partnerských možností TU. Rovnako existuje možnosť stanovania. Diváci sú pre nás najdôležitejší a snažíme sa pre vás pripraviť dostupné možnosti ubytka.

5. Cena akreditácie je nastavená viac než sympaticky a to aj pre študentov. Množstvo ľudí si myslí, že zohnať kapelu na hudobný festival je oveľa ťažšie, ako zohnať film na filmový festival. Nie je to tak. Naše stejdže sú kiná a naši headlineri sú filmové diela, ktoré sme na festival preniesli. Niektoré sme vybavovali dlhé týždne a mesiace.

6. Neponúkame len filmy, ale aj sprievodné podujatia, koncerty, diskusie, nočné zábavy a veľa stretnutí ľudí z filmovej komunity. Cinematik bude tento rok rozložený na viacerých miestach v Piešťanoch a to sa týka aj sprievodných podujatí.

7. Ak celý rok nestíhate podrobne sledovať filmový svet (vieme, fungujete hlavne na seriáloch) Cinematik vám ponúkne naozaj zaujímavý prehľad toho najdôležitejšieho za ostatné mesiace. Za pár dní viete dobehnúť všetko zameškané a zároveň objaviť filmy a tvorcov, o ktorých ste vôbec netušili. Náš balík filmov vám možno vydrží až do konca roka.

8. Organizátori Cinematiku nie sú ukrytí niekde v hoteloch, ale počas festivalu nás môžete stretávať v kinosálach. Radi sa s našimi divákmi vidíme a debatujeme. Cinematik má v rámci domácich filmových festivalov špecifický prístup k návštevníkom a radi si vypočujeme každý názor, pochvalu a kritiku.

9. Nebojte sa počasia a akejsi pochmúrnej septembrovej atmosféry. Nič z toho neplatí. Stále beží leto, vysokoškoláci majú prázdniny a pracujúci právo na príjemné voľno v krásnych Piešťanoch. Ostatné roky mávame príjemné počasie aj na vonkajšie premietania. A keď na filmovom festivale prší, nič strašné sa nedeje... v kinách sa stále premieta.

10. Podľa reakcii na sociálnych sieťach sa ľudia na 14. ročník Cinematiku mimoriadne tešia a my sme radi, že sa nám od roka 2006 postupne podarilo vybudovať podujatie, ktoré minulý rok uvítalo v sálach 14 tisíc naklikaných divákov, čo je na počet dní a filmov, najväčšia divácka návštevnosť podobného podujatia na Slovensku.

11. Na Cinematiku to funguje veľmi jednoducho. Kúpite si akreditáciu, ktorá vám umožňuje vstup na všetky premietania a sprievodné podujatia. Nemusíte si kupovať žiadne lístky. Je to skoro to isté, ako na hudobnom festivale. Len miesto stejdžov - sú kiná. Celý deň potom sledujete filmy, ochutnávate dobré piešťanské jedlo, debatujete a v noci sa vytancujete v našom stane, či na koncerte.

12. Kúpeľné mesto Piešťany je jednoducho v septembri najkrajšie. Kaviarne, parky, kiná... všetko ožije návštevníkmi Cinematiku. Spojenie ľudí milujúcich film s podmanivými Piešťanmi je tá skutočná festivalová atmosféra o ktorú sa snažíme.

13. Tohtoročný Cinematik bude patriť aj novému portugalskému filmu, na čele s retrospektívou oceňovaného režiséra a scenáristu Joao Pedra Rodriguesa. Chýbať nebudú ani súťažné sekcie Meeting Point Europe a Cinematik.doc, nočná sekcia Za hranicou kultu a množstvo dôležitých titulov zo svetových festivalov. Ak chcete vedieť, čo hýbe svetom skutočného filmu, Cinematik je jasná voľba. 

14. Pre niektorých z vás to bude vôbec prvý ročník Cinematiku, a my urobíme všetko preto, aby ste si festival užili. Vy ostatní už viete, že to bude opäť nezabudnuteľných šesť filmových dní. Predpredaj akreditácii na vás čaká TU.

Čítajte viac o tohtoročnom Cinematiku:

Skryté perly portugalskej kinematografie na 14. MFF Cinematik v Piešťanoch

Cinematik ovládnu dôležité dokumenty. Bude medzi nimi aj svetová premiéra

MFF Cinematik predstaví novú mimoriadnu sekciu Žiť znamená zabúdať





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.