MICHAEL JACKSON PRÍDE DO KÍN

MICHAEL JACKSON PRÍDE DO KÍN

článok



Počnúc 28. októbrom sa budú môcť návštevníci kín po celom svete stať účastníkmi posledného koncertu Michaela Jacksona doslova v prvom rade, vo filme vo filme spoločností Sony Pictures Entertainment a Sony Music Entertainment - Michael Jackson's „This is it“.

This is it“ vzniká za plnej podpory Estate of Michael Jackson a je zostavený zo záznamov stoviek hodín skúšok a záberov zo zákulisia. Boli nakrútené vo vysokom rozlíšení (Red One kamery) a s využitím najmodernejších technológií  pre digitálny záznam zvuku v priebehu príprav na chystanú sériu svetových koncertov nedávno zosnulého speváka. Film poskytne jedinečný pohľad na umelcovu kariéru a bude obsahovať rozhovory s niektorými z Jacksonových najbližších priateľov a spolutvorcov.

Spoločne so Sony sa na ohlásení filmu podieľala aj organizácia The Estate of Michael Jackson, spravovaná jeho dlhoročným právnym zástupcom Johnom Brancom a veteránom hudobného priemyslu Johnom McClainom, ktorý je priateľom s Jacksonovou rodinou už vyše 40 rokov. Prostriedky, ktoré uvedením filmu Estate of Michael Jackson získa, budú venované organizácií Michael Jackson Family Trust, ktorú Michael Jackson vo svojom závete určil ako dediča celého svojho majetku.

Práva k týmto exkluzívnym záberom poskytli organizácie AEG Live a The Estate of Michael Jackson. Sony Pictures a Sony Music sa budú na vzniku filmu s AEG Live a The Estate of Michael Jackson podieľať ako koproducenti a Sony Pictures bude film celosvetovo distribuovať. Producenti filmu budú Randy Phillips a Paul Gongaware zo spoločnosti AEG Live.

Veľká väčšina materiálov, ktoré budú vo filme použité, bola nakrútená v júny 2009 v STAPLES Center v Los Angeles v Kalifornii a v The Forum v Inglewoodu v Kalifornii, kde sa Jackson pripravoval na plánovanú sériu päťdesiatich koncertov „This Is It“, ktorá mala prebiehať v O2 Aréne v Londýne.

Film „This is it“ Michael Jackson ponúkne Jacksonovým fanúšikom a milovníkom hudby po celom svete ojedinelý pohľad do zákulisia na speváka samotného, jeho kariéru aj na veľkolepú koncertnú show, ktorá sa chystala. Poskytne im nezabudnuteľné zábery doslova z prvej rady, ktoré boli vybrané z rozsiahleho archívu záznamov Jacksonových perfekcionistických príprav na londýnske koncerty.

Michael Jackson príde do kín Michael Jackson príde do kín

„Našim cieľom je spolupráca s partnermi, ktorí s Michaelovým odkazom budú nakladať s úctou a rešpektom, a súčasne nám umožnia významným spôsobom prispieť na podporu pani Katherine Jackson, Michaelových troch detí a na charitatívne účely, ktoré pre neho v priebehu jeho života toľko znamenali,“ prehlásil Branca. „Sme si istí, že sme v Sony Pictures Entertainment a Sony Music Entertainment našli tých pravých partnerov. Kladné vzťahy medzi Sony a Michaelom boli dlhodobé a obojstranne prospešné a je správne, aby aj naďalej pokračovali.“

„Tento film nie je len poctou umelcovi, ktorý dokázal nadchnúť svoje publikum každou sekundou svojho pobytu na javisku, ale taktiež vhodným darom pre milióny fanúšikov po celom svete, ktorí ho milovali a ktorým zasvätil celý svoj život,“ usúdil McClain. „Sme s Johnom nadšení, že môžeme v spolupráci so Sony pokračovať v budovaní Michaelovho hudobného odkazu spôsobom, z ktorého vzídu dostatočné prostriedky pre jeho rodinu a pre deti v núdzi.

„Ľudia, ktorí tieto zábery videli, sú ohromení neuveriteľnou kvalitou výkonov Michaela Jacksona,“ povedal Lynton. „Tieto zábery historicky posledných okamžikov, v priebehu ktorých spieval a tancoval na javisku, predstavujú tohto legendárneho umelca fantasticky pôsobivým spôsobom prostredníctvom krištáľovo čistého obrazu a zvuku. Chápeme dôležitosť toho, aby výsledkom bol film, ktorý bude skladať poctu Michaelovi ako umelcovi, a je nám veľkou cťou, že môžeme spolupracovať s Estate of Michael Jackson na tom, aby sme divákom venovali dar v podobe záznamu jeho posledných vystúpení. Viem, že tento film bude ďalším dôkazom toho, že Michael Jackson bol jednou z najväčších osobností zábavného priemyslu, ktorá kedy stála na pódiu.“

„Michael naďalej žije prostredníctvom svojich piesní, svojho tvorivého génia, svojho diela a svojej vášne pre umenie,“ prehlásil Rob Stringer. „Bol to, čo sa svojich vystúpení týka, absolútny perfekcionista a diváci budú mať možnosť prostredníctvom tohto filmu uvidieť, v mnohých prípadoch prvýkrát, s akým nasadením Michael pracoval na tom, aby jeho vystúpenia boli rovnako výnimočné, ako boli dokonalé.“

„Svet bude mať možnosť uvidieť to, čo som mal so svojim tímom to šťastie zažiť, teda absolútnu oddanosť, vášeň a tvorivosť, ktoré Michael do tohto projektu vkladal,“ povedal Kenny Ortega, Jacksonov spolutvorca a choreograf koncertov This Is It. Práve on bol architektom projektu This Is It, a my sme iba robili svoju prácu. Záznamy, ktoré boli natočené od úplných prvopočiatkov celého projektu až po skúšky v STAPLES Center v Los Angeles, ukážu Michaela takého, aký skutočne bol – zaoberal sa všetkými prvkami celého projektu, od javiskových konceptov a choreografie až po hudbu, svetlá, výtvarnú stránku a námet pôvodných krátkych filmov a projekcií na pozadí. Ukáže ho ako jedného z najgeniálnejších umelcov sveta a jedného z najkreatívnejších členov hudobného priemyslu. Projekt This Is It bol Michaelovým posledným dielom a napriek tomu, že nebolo nikdy dokončené, myslím, že tieto zábery všetkým jasne dokážu, že proces vzniku celého projektu bol niečím, čomu sa Michael venoval s ozajstnou radosťou a že bolo úplne jasné, že sa tu rodí ďalší z jeho koncertných triumfov.

Michael Jackson príde do kín Michael Jackson príde do kín

V nadchádzajúcich týždňoch sa budú na stránkach www.michaeljackson.com objavovať ďalšie dodatočné informácie o filme „This is it“ Michael Jackson. Petrovi Schlesselovi, prezidentovi pre celosvetové záležitosti, sa v mene Sony Pictures podarilo tieto zábery získať. Zástupcom pozostalosti Michaela Jacksona (The Estate of Michael Jackson) bol John Branca.

Michael Jackson, jeden z najpopulárnejších a najzásadnejších umelcov všetkých čias, zanechal na populárnej hudbe a kultúre svoj nezmazateľný odtlačok.

Jeho päť sólových albumov – Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous a HIStory, všetky vydané pod vlajkou Epic Records, hudobnej značky Sony Music – patria medzi najpredávanejšie albumy v histórií hudobného priemyslu, a album Thriller sa s viac ako 70 miliónmi predaných kópií nachádza na prvej priečke rebríčku najpredávanejších nahrávok v histórií hudobného priemyslu. Okrem toho sa vo svete predalo viac ako 100 miliónov nosičov singlu z albumu Thriller, čo je ďalší doposiaľ neprekonaný rekord.

V priebehu svojej výnimočnej kariéry predal po celom svete odhadom približne 750 miliónov platní, vydal 13 singlov, ktoré sa vyšvihli na prvé priečky rebríčkov predajnosti, a stal sa jedným z mála hudobníkov, ktorí boli dvakrát poctení uvedením do rock and rollovej siene slávy. Guinessova kniha rekordov zaznamenala Jacksonov rekord ako najúspešnejšieho hudobníka všetkých čias a jeho album Thriller ako najpredávanejší album všetkých čias. Jackson získal 13 ocenení Grammy a v rámci American Music Awards mu bola udelená cena Artist of the Century (Najlepší umelec storočia).

Michael Jackson vstúpil do hudobného priemyslu vo svojich jedenástich rokoch, kedy sa spoločne so svojimi bratmi stal členom skupiny Jackson 5. Na začiatku osemdesiatych rokov sa stal inovátorom v oblasti hudobných videoklipov prostredníctvom tak zásadných klipov, akými boli tie ku skladbám Billie Jean, Beat It a monumentálny Thriller. Jacksonov zvuk, štýl a jeho tanečné kreácie ovplyvnili ďalšie generácie popových, soulových, R&B a hip-hopových umelcov.


autor press kit 22.9.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.