Západozemie sa teší na opätovné stretnutie - Hra o tróny 10. výročie

Predstavitelia postáv zo seriálu Hra o tróny sa zišli v Belfaste a zaspomínali na vzrušujúce, vtipné i náročné chvíle ...

pridal kinema 22.4.2021 o 14:55
Západozemie sa teší na opätovné stretnutie - Hra o tróny 10. výročie


Predstavitelia postáv zo seriálu Hra o tróny sa zišli v Belfaste a zaspomínali na vzrušujúce, vtipné i náročné chvíle z natáčania tohto svetoznámeho seriálu. Táto akcia vznikla v spolupráci s populárnym televíznym moderátorom Conanom O‘Brienom a je jedinečná tým, že v publiku sedeli výhradne herci a štáb seriálu HRA O TRÓNY. Ponúkame 8 zaujímavých informácií, ktoré sme sa o natáčaní seriálu v tomto programe, ktorý je teraz k dispozícii na HBO GO, dozvedeli. Tie môžu byť nové aj pre tých najzapálenejších fanúšikov.

1. Mnoho hlášok z HRY O TRÓNY sa okamžite stalo súčasťou populárnej kultúry a bolo zrejmé, že ich herci často počujú aj vo svojom osobnom živote. Je to samozrejme vtipné, keď na vás pri mrazničke v supermarkete niekto znenazdajky zakričí „Hodor!“ - iste tušíte, že ide o historku, ktorú rozprával Kristian Nairn, predstaviteľ tohto láskavého obra, avšak na najbizarnejšiu príhodu si spomenula Lena Headey. Herečka bola v nemocnici, kde sa jej práve narodila dcéra. Chvíľu trvalo, kým sa jej vytvorilo mlieko. Jedna milá sestrička jej ponúkla pomoc. Ako fanynka seriálu Hra o tróny sa už niekoľko dní držala na uzde, keď to nemohla vydržať, a v tú najhoršiu možnú chvíľu - zatiaľ čo herečke masírovala prsia - vyhŕkla: „Hanba“.

2. Na tvorbe seriálu sa tiež podieľali príbuzní niektorých hercov. Brat Emilie Clark (Daenerys) bol kameramanom, sestra Roryho McCanna (Stavač) pracovala ako kostýmová výtvarníčka a mladší brat Conletha Hilla (Varys) sa na natáčaní podieľal ako zvukár. Čo sa týka Hilla, predstaviteľ Pavúka si prvýkrát pomyslel, že by bolo skvelé si zahrať v nejakom filme či seriáli z produkcie HBO, keď pred niekoľkými rokmi prvýkrát videl geniálny seriál Sopranovci.

3. Na túto akciu síce neboli pozvané žiadne zvieratá, ale vďaka Markovi Addymu sme si niektorých štvornohých hercov pripomenuli. Herec, ktorý v seriáli hrá Roberta Baratheona, rozprával o vážnych problémoch, ktoré mali s jedným koňom. Pri natáčaní scény, kedy kráľ so svojim sprievodom prichádza na Zimohrad a hlasno sa zasmeje, jeden kôň herca zakaždým napodobnil. Vždy erdžal spôsobom, ktorý pripomínal smiech, a prinútil tak celý štáb natočiť túto scénu niekoľkokrát po sebe.

4. Vedľa úvah hercov, ktorí sa v jednej chvíli navzájom chvália a potom si zo seba uťahujú, boli na tejto akcii premietnuté aj množstvá záberov zo zákulisia a tiež niekoľko nahrávok z kastingov - nie však nahrávka Kita Harringtona, čo mu očividne príliš nevadilo. Predstaviteľ Jona Sneha sa na kasting totiž dostavil s monoklom. A nebol to pekný pohľad! Dôvod jeho zranenia nebol až tak zaujímavý. Večer pred ním sa pobil v McDonalde. Príčina bitky by však postave Jona Sneha zodpovedala. Harrington sa snažil brániť česť dievčaťa, ktoré v reštaurácii niekto urazil.

5. Herci, ktorých dejové línie sa v seriáli prelínali, spolu prakticky vyrástli - v niektorých prípadoch takmer doslova. Nairn, ktorý hral úlohu Hodora a ktorého sme tu už spomenuli, nosil po celú dobu Isaaca Hempsteada Wrighta na chrbte. Najväčšou výzvou pre neho však nebolo to, že mladučký predstaviteľ Brana postupom času dosť vyrástol, ale to, že mu jeho mladý kolega s obľubou do uší pohmkával pesničky zo Spongeboba.

6. Na vtipnú historku zo spoločného nakrúcania si spomenula ďalšia herecká dvojica. Maisie Williams so smiechom spomínala, že v scéne, kedy Arya Stavačovi vypaľuje ranu na krku, aby mu ju ošetrila, mal byť Rory McCann podľa scenára polonahý. Herec začal držať šialenú diétu a jedol iba kuracie mäso (téma kurčiat sa nám tu nejako opakuje!) a vajcia. Prestal dokonca piť aj alkohol, a tak bol ešte mrzutější ako obvykle. Keď nastal deň, kedy sa mala daná scéna natáčať, jeden z členov štábu McCannovi povedal, že je príliš zima a že si môže košeľu nechať.

7. Ian Glen, ktorý v seriáli hrá Sera Joraha, je oddaným a spoľahlivým priateľom i mimo obrazovky. Mimochodom veľmi roztomilo reagoval na informáciu, že mu internetová komunita dala prezývku „Ser Friendzone“. Emilia Clarková, ktorá priznala, že mala odjakživa strach z koní, pripomenula, ako ju aj kone Ian Glen pri natáčaní jej prvej jazdeckej scény striedavo upokojoval.

8. Na pódiu sa objavil aj Jason Momoa (samozrejme s pivom) a rozprával, že keď v Belfaste natáčali prvú sériu, nikdy sa na konci dňa neodlíčil, ale keď taký svalnatý chlapík s očnými linkami vošiel do krčmy, nikto sa nečudoval . O‘Brien pripomenul, čo povedal jeden z producentov, keď herec seriál opustil: „Odišlo telo i duša tohto večierku“. Momoa bol totiž na pľaci najväčší zabávač.

Západozemie sa teší na opätovné stretnutie - Hra o tróny 10. výročie

Po dojemnom rozlúčkovom zostrihu záberov z natáčania seriálu sa nakoniec na pódiu objavila aj scenáristická dvojica D & D (David Benioff a D. B. Weiss) a spoločne predniesli reč, ktorá publikum dojala...

Ak sa chcete dozvedieť, aké podmienky si stanovil Peter Dinklage ešte predtým, než si prečítal scenár, čo si Sean Bean schoval do tajného vrecka všitého do jeho kostýmu, akým bláznivým spôsobom Jason Momoa, predstaviteľ Khala Droga, pozdravil Emiliu Clark, keď sa prvýkrát stretli, a čo bolo v liste, ktorý napísal George RR Martin Conlethovi Hillovi, predstaviteľmi Varysa, pozrite sa na Stretnutie u Conana O‘Briena. A ak neodoláte pokušeniu vrátiť sa do Západozemia, na HBO GO nájdete všetkých osem sérií strhujúceho seriálu HRA O TRÓNY.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.