PRVÚ PÄŤKU USA DOBYLA POPOVÁ HVIEZDA

PRVÚ PÄŤKU USA DOBYLA POPOVÁ HVIEZDA

článok



Veľkonočné sviatky vzala do parády Miley Cyrus ako Hannah Montana. Hoci to v piatok vyzeralo na slušný víkendový zárobok, výsledok nie je dych berúci. Ale na prvé miesto to stačilo. Na Rýchle Monštrá a Zbesilých Votrelcov nestačil Seth Rogen ako šéf ochranky v nákupnom centre.

TOP 10.4. - 12.4. 2009
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Hannah Montana: The Movie Buena Vista 1. týždeň    32,3 mil     32,3 mil
2.

Fast & Furious

Universal 2. týždeň    27,2 mil   116,4 mil
3. Monster vs. Aliens Paramount / DreamWorks 3. týždeň    21,8 mil   140,2 mil
4. Observe and Report Warner Bros. 1. týždeň    11,0 mil      11,0 mil
5. Knowing Summit Entertainment 4. týždeň

     6,4 mil

     67,7 mil
6. I Love You, Man Paramount / DreamWorks 4. týždeň      6,2 mil      58,8 mil
7. The Haunting in Connecticut  Lionsgate 3. týždeň      5,9 mil

    46,4 mil

8.

Dragonball Evolution

Fox

1. týždeň

     4,7 mil

      4,7 mil
9. Adventureland

Miramax

2. týždeň

     3,3 mil

   11,3 mil
10. Duplicity Universal 4. týždeň      2,9 mil    36,8 mil

Prvú päťku USA dobyla popová hviezda Prvú päťku USA dobyla popová hviezda Prvú päťku USA dobyla popová hviezda

Hannah Montana The Movie
Miley Stewart sa snaží stíhať školu, priateľov a ešte aj svoju tajnú identitu, popovú hviezdu. Keď stúpajúca popularita Hannah Montany hrozí tým, že ovládne celý jej život, je ochotná to podstúpiť. Jej otec ju preto odvezie domov do Crowley Corners v Tennessee, aby poznala skutočný život, čím spustí dobrodružstvo plné srandy, smiechu a romantiky, že si to ani Hannah Montana nedokázala predstaviť.

Réžia: Peter Chelsom
Hrajú: Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso
Premiéra na Slovensku: 16. 7. 2009

Televízny fenomén zo stanice Disney Channel sa dočkal nečakaného prijatia pred rokom, keď experiment Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour počas SuperBowlovského víkendu vytiahol z 683 3D kín - 31,1 milióna dolárov. Skutočné strieborné plátna dobýja mladá hviezda až teraz. Titul Hannah Montana The Movie s 32,2 miliónovým zárobkom z 3.118 kín sa postaral o druhý najziskovejší Veľkonočný víkend. Úspešnejšia bola len paródia Scary Movie 4 v roku 2006 (40,6 mil.). Medzi najziskovejšími aprílovými premiérami jej patrí piate miesto.

Vďaka silnej fanúšikovskej základni rozpútala Hannah Montana hotovú histériu. V piatok počas prvého dňa premietania zarobila Miley Cyrus 17,4 milióna dolárov. V sobotu bol zárobok len 10,4 milióna a v nedeľu klesol až na 4,4 milióna dolárov. Takmer 54 percent z víkendového zárobku pozbieral tento film v piatok.

79 percent divákov boli ženy a 60 percent bolo pod vekovou hranicou 18 rokov. Najúspešnejším filmom, ktorý si z televíznej stanice Disney Channel našiel cestu na veľké plátno, je zatiaľ High School Musical 3: Senior Year. Ten v prvom víkende zarobil 42 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 45%, imdb.com – 2,6/10

Trailer
Oficiálna stránka

Prvú päťku USA dobyla popová hviezda Prvú päťku USA dobyla popová hviezda Prvú päťku USA dobyla popová hviezda

Fast & Furious (Rýchli a zbesilí)
V Dominikánskej republike sa Torrettova skupina pripravuje ukradnúť „pár litrov“ benzínu z idúceho konvoja... V Los Angeles sa policajt Brian O´Conner práve snaží rozkryť drogový kartel, ktorého členovia pašujú drogy do Spojených štátov cez mexickú hranicu nebezpečnými jazdami podzemnými tunelmi. Majster volantu O´Conner získa od nadriadených oficiálne povolenie oprášiť svoje šoférske umenie a preniknúť do tohto gangu ako jeden z vodičov. Rovnaký zámer, a omnoho osobnejší cieľ má aj Dominic Toretto. A tak sa obaja stretávajú na štarte nelegálneho závodu, kde víťazi získajú právo stať sa členmi gangu a pracovať pre nich. Motory hučia, pneumatiky trhajú asfalt a okrem benzínu potečie aj krv.

Réžia: Justin Lin
Hrajú: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, John Ortiz
Premiéra na Slovensku: 2. 4. 2009

Luxusné vybavenie, nablýskaná kapota a pod ňou osvedčené súčiastky... a máme tu prvý blokbaster roku 2009. Je ním Fast & Furious so starými známymi v réžii staronového Justina Lina. Štvrtý diel akčnej automobilovej série zarobil 70,9 miliónov dolárov počas prvých troch dní premietania v 3.461 kinách. Je to najväčší aprílový štart v histórii. Rýchli a zbesilí prekonali 6 rokov starý hit Kurz sebaovládania. Ten v roku 2003 zarobil 42,2 milióna dolárov a až doteraz bol na čele aprílových zárobkov v prvom víkende. 65 200 dolárov je rozdiel medzi zárobkom filmu 300 a Rýchli a zbesilí. Takže aj v rebríčku najlepších jarných premiér si môžu Vin Diesel a Paul Walker pripísať prvenstvo. Mimo Spojených štátov už zarobili 30,7 miliónov dolárov.

Prvý diel série The Fast and the Furious sa začal premietať v roku 2001. Mal Vina Diesela a Paula Walkera a rozpočet 38 miliónov dolárov. V prvom víkende zarobil 40 miliónov, celkovo 144,5 miliónov dolárov v Severoamerických kinách. 62,7 milióna pridal zvyšok sveta. Druhý diel 2 Fast 2 Furious prišiel na plátna presne po dvoch rokov s rozpočtom 76 miliónov, ale bez Diesela. Prvý víkend 50,4 milióna, ale len 127,1 milióna z amerických kín. Zvyšok sveta pridal 50,4 miliónov. Trojka, Fast and the Furious: Tokyo Drift, v réžii Justina Lina si prepožičala len názov a hviezdy sa nezúčastnili. Aj tak dokázal tretí diel zarobiť 23,9 miliónov v prvom víkende, 62,5 miliónov celkovo v Amerike a 95,9 miliónov v ostatnom svete. To bol celkom jasný dôvod, prečo sa vo štvrtom dieli vrátili aj Justin Lin aj Diesel s Walkerom. Fast & Furious mal rozpočet 85 miliónov a postaral sa o najlepší prvý víkend série, 70,9 milióna dolárov. Rýchli a zbesilí sa stali aj najziskovejším automobilovým filmom. Porazili animovaný hit Autá (60,1 mil.). Počas prvých 4 mesiacov roku bol na prvovíkendový zárobok úspešnejší len Gibsonov The Passion of the Christ, ktorý koncom februára 2004 zarobil 83,8 milióna dolárov v prvom víkende.  Ak to s názvami série Rýchlo a zbesilo pôjde ďalej, piaty diel sa bude volať The F & The F a šiesty len F & F : ).

Rýchli a zbesilí sa takmer postarali o najväčší hit štúdia Universal v prvom víkende. Prvé výsledky hovorili o zárobku 72,5 milióna dolárov, presnejšie výpočty sa zastavili na 70,9 miliónov. Najziskovejším filmom štúdia Universal naďalej ostáva Jurský Park: Stratený svet, ktorý v roku 1997 zarobil počas Memorial Day víkendu 72,1 milióna dolárov.

Druhý víkend zaznamenala Dieselova partia pokles o 62 percent, na 27,2 milióna dolárov. Je to takmer taký istý prepad ako mal v roku 2003 2 Fast 2 Furious (z 50,4 mil. na 18,6 mil.). Desaťdňový zárobok 85 miliónového filmu je v tejto chvíli 116,4 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 24%, imdb.com – 7,2/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka
 

Prvú päťku USA dobyla popová hviezda Prvú päťku USA dobyla popová hviezda Prvú päťku USA dobyla popová hviezda

Monsters Vs. Aliens (Monštrá verzus Votrelci)
Suzan, obyčajné dievča z Kalifornie, má už o pár hodín povedať svoje „Áno“ svojmu vyvolenému. Keď ju do hlavy trafí meteorit plný kozmického slizu, dosť ju to vykoľají. Následne narastie do výšky 15 metrov a to ju rozhodí ešte o niečo viac. Než sa stačí svojho vyvoleného opýtať, či mu bude jej výška vadiť, zaútočí na ňu špeciálna vojenská jednotka, zajme ju a uväzní v tajnom vládnom komplexe. Tu Suzan, oficiálne premenovaná na Megacicu zisťuje, že so svojou výnimočnosťou rozhodne nie je sama. Okrem nej je tu väznený geniálny vedec Dr. Šváb, PhDr., ktorému po jednom neúspešnom pokuse nahradila vlastnú hlavu hlava mušia a Chýbajúci článok, čo je reprezentant evolučného prechodu medzi rybou a človekom...

Réžia: Rob Letterman, Conrad Vernon
Hrajú: Will Arnett, Paul Rudd, Seth Rogen, Hugh Laurie, Reese Witherspoon
V Slovenskom znení: Zuzana Mauréry, Juraj Kemka, Štefan Skrúcaný, Vladimír Jedľovský, Marián Miezga, Lenka Košická, Martin Kaprálik, Ján Gallovič.
Premiéra na Slovensku: 26. 3. 2009

Ešte stále premietalo 4.136 kín, 3D počítačovo-animované Monštrá a Votrelcov. 100 miliónová hranica bola prekonaná v nedeľu, desiaty deň premietania. Po troch víkendoch je zárobok filmu 140,2 miliónov dolárov. 175 miliónový animák by nemal mať problém prekonať 200 miliónovú hranicu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 70%, imdb.com – 7,3/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Recenzia

Trailer
Oficiálna stránka

             

Observe and Report
Vo Forest Ridge Mall je šéfom bezpečnosti Ronnie Barnhardt, ktorý stráži obchodný dom so železnou päsťou. Bojuje so skateboardistami, zlodejmi a aj s príležitostnými nepríjemnými zákazníkmi. Ale sníva o dni, keď bude môcť svoju baterku vymeniť za skutočný policajný odznak a pištoľ. Jeho fantázie budú podrobené skutočnej skúške, pretože obchodným domom sa pohybuje exhibicionista. Ronnie má konečne pod heslom „slúžiť a chrániť“ možnosť dokázať, že sa v ňom skrýva oveľa viac a konečne získať srdce jeho milovanej predavačky Brendi. Jeho cesta za slávou nebude jednoduchá. Rovnaký zámer má aj detektív Harrison z Conway Police.

Réžia: Jody Hill
Hrajú: Seth Rogen, Anna Faris, Michael Peña, Ray Liotta, Collette Wolfe
Premiéra na Slovensku: 28. 5. 2009

Až štvrté miesto sa ušlo novinke Observe and Report so Sethom Rogenom v hlavnej úlohe. 18 miliónová policajná komédia stihla za prvý víkend zarobiť rovných 11 miliónov v 2.727 kinách. Hviezda komédii Nabúchaná a Pineapple Express, nemala príliš šťastie pri uvedení Zack and Miri Make a Porno. Úspech Observe and Report však ťaží na úspechu filmu Paul Blart: Mall Cop, ktorý štartoval začiatkom roka.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 19%, imdb.com – 5,9/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

             

Knowing
V schránke do ktorej v roku 1958 uložili kresby a diela detí zo základnej školy, po päťdesiatich rokoch našli aj nezrozumiteľný list papiera pokrytý na prvý pohľad nezrozumiteľnými číslami. Profesor matematiky Ted Myles však nájde v číslach zmysel a odkaz, ktorý ho šokuje: čísla presne predpovedajú všetky katastrofy za posledných 50 rokov! A nielen to: posledný odkaz hovorí o konci sveta, ktorý má nastať o niekoľko dní...

Réžia: Alex Proyas
Hrajú: Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Ben Mendelsohn
Premiéra na Slovensku: 1. 10. 2009

21 percentný pokles oproti minulému víkendu mal triler Knowing. 6,4 miliónov dolárov vo štvrtom víkende je na film Nicolasa Cagea celkom úspech. Za 24 dní sa dopracoval k priebežnému zárobku 67,7 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 32%, imdb.com – 7,1/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Minulý víkend sa medzi elitnú prvú päťku nedostala novinka Adventureland. Tento víkend to isté postihlo novinku štúdia Fox Dragonball Evolution.

Prvých 12 filmov v tabuľke zarobilo počas víkendu 125,7 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  11.4.- 13.4. 2008

Prom Night 20,8 mil
  13.4.- 15.4. 2007 Disturbia 22,2 mil
  14.4.- 16.4. 2006

Scary Movie 4

40,2 mil

Budúci víkend sa odohrá poriadna chlapská bitka. Proti sebe totiž nastúpia chlapi s veľkým CH. Tú najmladšiu generáciu bude oslovovať božský Zac Efron, ktorý ako mladšia podoba Matthewa Perryho bude znovu zažívať krásne obdobie na strednej škole vo veku 17 rokov – 17 Again. Pre testosterónovú časť populácie je nabitý Jason Statham – Crank: High Voltage. Pre tých, ktorý si nevedia vybrať medzi týmito mužmi, je tu Russell Crowe a Ben Affleck v kriminálnej dráme State of Play. Alebo znovu zaboduje Hannah Montana?


autor Matej Oravec 15.4.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.