ZELENÁ PRVÁ PÄŤKA USA

ZELENÁ PRVÁ PÄŤKA USA

článok



120 miliónov dolárov zarobili filmy na prvých troch miestach. Najviac sa počas víkendu chodilo na Neuveriteľného Hulka, druhú novinku, Shyamalanovu Udalosť však predbehla Kung Fu Panda.

TOP 13.6. 2008 - 15.6. 2008
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Incredible Hulk Universal 1. týždeň 55,4 mil    55,4 mil
2.

Kung Fu Panda

Paramount/DW 2. týždeň 33,6 mil  117,2 mil
3. The Happening Fox 1. týždeň 30,5 mil    30,5 mil
4. You Don't Mess with the Zohan Sony 2. týždeň 16,3 mil    68,7 mil
5. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull Paramount 4. týždeň

14,7 mil

 276,5 mil
6. Sex and the City New Line 3. týždeň   9,7 mil  119,5 mil
7. Iron Man Paramount 7. týždeň   5,6 mil

 297,9 mil

8.

The Strangers

Rouge Picture

3. týždeň

  4,0 mil

    45,2 mil
9. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Buna Vista

5. týždeň

  3,1 mil

 131,9 mil
10. What Happens in Vegas Fox 6. týždeň   1,6 mil    75,7 mil

Zelená prvá päťka USA Zelená prvá päťka USA Zelená prvá päťka USA

The Incredible Hulk (Neuveriteľný Hulk)
V civilnom živote je Bruce Banner sympatický vedec s krehkou dušou, v stave zúrivosti sa však mení na šialené monštrum, ktoré bezmyšlienkovito ničí všetko okolo seba. Teraz žije dobrovoľne izolovaný od svojej životnej lásky Betty Rossovej a jej otca, armádneho generála Thaddeusa Rossa, ktorý by rád využil jeho schopnosti v prospech amerických ozbrojených síl. Kým sa Bruce snaží prísť na to, ako tlmiť svoje deštruktívne výkyvy, na scéne sa objaví Emil Blonsky, ktorému obdobné nekontrolovateľné stavy vôbec nevadia a mení sa na obludu menom Abomination. Bruce stojí pred zásadnou výzvou: dobrovoľne sa zrieknuť svojho vlastného slušného ja, zozelenieť a rozdať si to s Abominationom ako chlap s chlapom, respektíve ako monštrum s monštrom. 

Réžia: Louis Leterrier
Hrajú: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Tim Blake Nelson, Ty Burrell
Premiéra na Slovensku: 17. 7. 2008

Reparát Hulka Marvelu vyšiel. Z 3 505 kín si počas prvého víkendu odniesol 55,4 milióna dolárov, čo síce nie je toľko, ako zarobil Hulk Anga Leeho v roku 2003 (62,1 mil.), ten však skončil len s 132,1 miliónmi na konte. Hulk s Edwardom Nortonom získal viac-menej pozitívne recenzie, takže zárobok nového Hulka by mal prekonať starého. Predchádzajúci film štúdia Marvel (tiež distribuovaný spoločnosťou Paramount) Iron Man zarobil necelých 100 miliónov počas otváracieho víkendu a s 298 miliónmi mu zatiaľ patrí miesto najziskovejšími filmami roku 2008. Neuveriteľný Hulk mal rozpočet 150 miliónov dolárov a Marvel od začiatku staval svoju propagáciu na vizuálne efekty a Edwarda Nortona. Mimo Ameriky sa Hulk premietal v 38 krajinách, kde zarobil ďalších 31 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 67%, imdb.com – 7,9/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka
 

Zelená prvá päťka USA Zelená prvá päťka USA Zelená prvá päťka USA

Kung Fu Panda
Nadšený, veľký a trochu nemotorný. To je Po. Najväčší fanúšik kung-fu a všetkého okolo neho. Kung-fu sa ale nedá stíhať, keď Po musí byť stále v rodinnom podniku. Je to ale on, kto musí splniť staroveké proroctvo. Poov sen sa stane skutočnosťou, keď sa dostane do sveta kung-fu a študovať tento druh boja môže priamo u legendárnej skupiny Furious Five pod vedením majstra Shifu. Ten musí naučiť najlenivejšie zviera kung-fu, pretože silní nepriatelia na čele s leopardom menom Tai Lung sú už za bránami Údolia Mieru. Všetci však dúfajú v naplnenie proroctva, že príde Vyvolený a zachráni ich krásne údolie. Po sa musí naučiť veriť v seba samého, a tak dokázať aj nemožné.

Réžia: Mark Osborne, John Stevenson
Hovoria: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Ian McShane, Jackie Chan
Premiéra na Slovensku: 3. 7. 2008

Minulý víkend sa v štúdiu DreamWorks sa zrodil nový hrdina, ktorý dokáže konkurovať aj Shrekovi. Po je mladý, roztomilý a totálne nešikovný panda chlapík, ktorý zaujal amerických divákov natoľko, že mu v pokladniciach kín nechali 60,2 miliónov dolárov počas prvých troch dní premietania. Príbeh o tom, ako sa zúfalcovi splnil sen, premietalo 4 114 kín. 60,2 miliónov dolárov znamená tretie miesto v rebríčku najväčších júnových premiér. Úspešnejší bol len Harry Potter a väzeň z Azkabanu (93,6 mil.) a Hulk (62,1 mil.). Kung Fu Panda prekonala zárobok Pixarovských áut o 119 621 dolárov, čo sa tiež dá považovať za malé víťazstvo. 60,2 miliónov dolárov je zároveň aj tretí najziskovejší prvý víkend štúdia DreamWorks. Len Shrek Tretí (121,6 mil.) a Shrek 2 (108 mil.) dokázali zarobiť viac. Na štvrtom mieste by sme našli Kung Fu Pandu v rebríčku počítačovo-animovaných filmov, ktoré nie sú pokračovaním za Rodinkou Úžasných (70,4 mil.), Hľadá sa Nemo (70,2 mil.) a Príšerky s.r.o. (62,5 mil.), čo sú vlastne všetko filmy Pixaru. DreamWorks spraví určite z Kung Fu Pandy sériu filmov a vyzerá to tak, že ich čakajú podobné úspechy ako so Shrekom. Kung Fu Panda má 3 týždne na to, aby zarobila čo najviac, pretože na 27. júna je naplánovaný štart Wall-E.

Druhý víkend znamenal pre Pandu 43 percentný pokles na 33,6 milióna dolárov. Po desiatich dňoch má film na konte 117,2 milióna dolárov a ešte mu ostávajú 2 týždne do príchodu Wall-E. V tejto chvíli už je celkom jedno koľko Kung Fu Panda zarobí, pretože v DreamWorkse už dostalo zelenú ďalších 5 filmov série.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 86%, imdb.com – 8,1/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Zelená prvá päťka USA Zelená prvá päťka USA Zelená prvá päťka USA

The Happening (Udalosť)
V dôsledku ekologickej katastrofy sa začnú na Zemi šíriť v hojnom počte samovraždy. Elliot Moore sa snaží za každú cenu zachrániť seba a svoju rodinu...

Réžia: M. Night Shyamalan
Hrajú: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, Robert Bailey Jr., Spencer Breslin, Betty Buckley
Premiéra na Slovensku: 12. 6. 2008

Kde je ten starý Manoj Shyamalan, ktorý si podmanil celý svet Šiestym zmyslom a svoj status potvrdil komiksovým Vyvoleným??? Udalosť je režisérov prvý eRkom ohodnotený film a americkí diváci boli ochotní v prvom víkende zaplatiť celkom 30,5 miliónov dolárov. Ide o druhý najvyšší zárobok pre film s prístupnosťou eR. Úspešnejší bol len Sex v meste: Film s 56,8 miliónmi. Za 30,5 miliónov Udalosti môže Shyamalan ďakovať hlavne marketingovej kampani a ľuďom, ktorí do poslednej chvíle držali film pred novinármi a kritikmi. Asi vedeli prečo to robia, pretože 21% na rottentomatoes hovorí za všetko. Môžeme len dúfať, že sa nebude odohrávať rovnaký scenár ako pri filme Dáma vo vode, ktorá pri 70 miliónovom rozpočte zarobila 18 miliónov v prvom víkende a 42,3 miliónov celkovo.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 21%, imdb.com – 5,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka


You Don't Mess with the Zohan
Zohan, špičkový izraelský agent, sfalšuje svoju vlastnú smrť, aby si splnil svoj sen – stať sa kaderníkom v New Yorku. Aj keď by chcel zabudnúť na svoj minulý život, uniknúť koreňom je ťažké. Ale nech už sa starí alebo noví nepriatelia snažia o čokoľvek, všetkých ešte stále dokáže presvedčiť, že so Zohanom sa neradno zahrávať!
 
Réžia: Dennis Dugan
Hovoria: Adam Sandler, Rob Schneider, Mariah Carey, Shelley Berman, Premiéra na Slovensku: 14. 8. 2008

Zohan to v prvom víkende premietania dotiahol na druhé miesto s veľmi slušným zárobkom 38,5 miliónov. Pre Sandlera je to ôsmy film, ktorý v prvom víkende prekročil hranicu 35 miliónov dolárov. Pre štúdio Sony je 38,5 miliónov dolárov najväčší debut od Spider-Mana 3, ktorý pozbieral 151,1 miliónov v prvom víkende. Aj keď na scenári spolupracoval Judd Apatow, recenzie na Zohana sú skôr negatívne.

Druhý víkend znamenal 57 percentný pokles na 16,3 milióna dolárov a desaťdňový zárobok 90 miliónového filmu sa zastavil na 68,7 miliónov. 90 miliónová komédia by aj tak nemala mať problém na seba zarobiť.
 
Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 34%, imdb.com – 5,8/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky)
Príbeh sa odohráva symbolicky presne 19 rokov po Poslednej krížovej výprave, v dobe rodiacej sa Studenej vojny. Indiana Jones je v ňom profesorom archeológie na prahu penzie, ktorý si napriek búrlivej minulosti zo všetkého najviac užíva kľud a nebezpečne sa začína podobať svojmu otcovi. Staré inštinkty sa v ňom prebudia vo chvíli, keď sa objavia stopy vedúce k legendárnej Krištáľovej lebke a hlavne informácie, že po tomto údajne mocnom artefakte prahnú sovietski agenti. Indy preto strasie únavu a vydá sa na ďalšiu mimoriadne dobrodružnú cestu, ktorá ho zavedie až do vnútra peruánskej džungle, v ktorej sa má táto vzácna relikvia ukrývať. Jeho úhlavným nepriateľom bude tento raz všetkého schopná ruská agentka Irina Spalko, sprevádzaná armádou hrdlorezov. Ani Indy nie je na svoju výpravu sám. Na jeho strane stojí spriaznený dobrodruh Mac, ktorý má však tendenciu každú chvíľu ho podraziť, ďalej napomádovaný frajer Mutt Williams, ktorý si permanentne uťahuje z jeho veku, a jeho prvá a zrejme životná láska Marion. 
 
Réžia: Steven Spielberg
Hrajú: Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Karen Allen, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent
Premiéra na Slovensku: 22. 5. 2008

Prvú päťku uzatvára štvrtý Indy, ktorý v piatom víkende zarobil 14,7 milióna dolárov a priebežný zárobok 185 miliónového filmu je 276,5 miliónov dolárov, čo Kráľovstvo krištáľovej lebky radí na tretie miesto najziskovejších filmov Stevena Spielberga za E.T. (435 mil.) a Jurský Park (357 mil.).

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 78%, imdb.com – 7,4/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Sekcia na Kinema
Trailer

Oficiálna stránka
 

Prvých dvanásť filmov zarobilo dohromady 175,7 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  15.6.- 17.6. 2007

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer 58,1 mil
  16.6.- 18.6. 2006 Nacho Libre 33,7 mil
  17.6.- 19.6. 2005 Batman Begins

48,7 mil

Opäť budú o prvenstvo v rebríčku bojovať dva nové filmy. Situácia je o to komplikovanejšie, že ide o dve komédie. Jedna je akčná a druhá s Mike Myersom. Get Smart je o tajných agentoch, ktorí musia zachrániť svet pred nebezpečným syndikátom KAOS so Steve Carellom, Anne Hathaway a Dwayne Johnsonom. The Love Guru je Mike Myers, ktorý je skrátka Mike Myers ako Love Guru. A komu by ste dali prednosť vy? 
 


autor Matej Oravec 18.6.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.