BLACKJACK ZAÚTOČIL NA PRVÚ PÄŤKU USA

BLACKJACK ZAÚTOČIL NA PRVÚ PÄŤKU USA

článok



Jim Carrey to skúšal s Číslom 23, avšak tú správnu kombináciu na úspech nenašiel. Potom prišla spoločnosť Sony a skúsila šťastie s kartovou hrou a číslom 21 a počas posledného marcového víkendu roku 2008 sa dostala na vrchol rebríčka. A keďže aspoň voľajaká spravodlivosť existuje, Superhero Movie skončil až na treťom mieste.

TOP 28.3. 2008 - 30.3. 2008
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. 21 Sony 1. týždeň 24,1 mil    24,1 mil
2.

Horton Hears a Who!

Fox 3. týždeň 17,7 mil  117,5 mil
3. Superhero Movie MGM/Weinstein 1. týždeň   9,5 mil      9,5 mil
4. Meet The Browns Lions Gate 2. týždeň   7,4 mil   32,5 mil
5. Drillbit Taylor Paramount 2. týždeň   5,7 mil   20,4 mil
6. Shutter Fox 2. týždeň   5,2 mil   18,9 mil
7. 10,000 B.C. Warner Bros. 4. týždeň   4,9 mil

  84,9 mil

8.

Stop-Loss

Paramount

1. týždeň

  4,5 mil

    4,5 mil
9. College Road Trip Buena Vista 4. týždeň

  3,4 mil

  38,3 mil
10. The Bank Job Lions Gate 4. týždeň   2,7 mil   24,0 mil

Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA

21 (21: Oko berie)
Ben Campbell je plachý, ale vynikajúci študent M.I.T., ktorý potrebuje zaplatiť školné a riešenie nájde v kartách. Prizvali ho do skupiny najnadanejších študentov školy. Tí každý víkend navštevujú Las Vegas vyzbrojení falošnými preukazmi totožnosti a know-how ako premeniť stávky v kartovej hre blackjack vo svoj prospech. S netradičným profesorom matematiky a štatistickým géniom Micky Rosom v čele odhalili kľúč k výhre. Pomocou rátania kariet a s využitím prepracovaného systému znamení dokáže tento tím pripraviť kasíno o veľké peniaze. Kvôli pokušeniu z bohatstva, životnému štýlu v Las Vegas a inteligentnej sexi spoluhráčke Jill Taylor stratí Ben kontakt s realitou. Hoci rátanie kariet nie je nezákonné a stávky sú vysoké, výzva nie je len v tom, ako udržať čísla v hlave, ale zároveň byť aj krok pred hrozivým kontrolórom kasína Cole Williamsom.

Réžia: Robert Luketic
Hrajú: Kevin Spacey, Kate Bosworth, Laurence Fishburne, Jim Sturgess
Premiéra na Slovensku: 8. 5. 2008

Dobrodružný film 21: Oko berie je inšpirovaný skutočným príbehom o skupine študentov matematiky na M.I.T (jedna z najprestížnejších škôl v USA), ktorí obrali Las Vegas o milióny. Režisér Robert Luketic má za sebou komédiu Diabolská svokra a svoje postavenie si vylepšil práve týmto filmom. 21 počas prvého víkendu v 2648 kinách zarobil 24,1 milióna dolárov, čo je najlepší výsledok v rebríčku v prepočte na počet projekcií a finálny zárobok. Výskum spoločnosti Sony ukázal, že 53 percent návštevníkov bolo pod 25 rokov a 53 percent boli ženy.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 32%, imdb.com – 7,1/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA

Dr. Seuss' Horton Hears a Who! (Horton)
Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá hovorí. Myslí si, že hlasy sú v jeho hlave a že sa jednoducho zbláznil. Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta – zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona. Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí na tom, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova.

Ale Horton je trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov. Hortonovo „šialenstvo“ ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína...

Réžia: Jimmy Hayward, Steve Martino
Hovoria: Jim Carrey, Steve Carell, Will Arnett, Amy Poehler, Isla Fisher
Hovoria v českom znení: Martin Dejdar, Petr Rychlý, Zdeněk Svěrák ...
Premiéra na Slovensku: 10. 4. 2008

Dvojtýždňový šampión Horton klesol na druhé miesto so zárobkom 17,7 mil. v treťom víkende premietania. Zárobok po sedemnástich dňoch je 117,5 miliónov dolárov a Horton je tak prvým filmom s premiérou v roku 2008, ktorý prekročil 100 miliónovú hranicu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 79%, imdb.com – 8,0/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – A-

Trailer
Oficiálna stránka
 

Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA Blackjack zaútočil na Prvú päťku USA

Superhero Movie
Séria nešťastných a nepredvídateľných okolností a jedno uhryznutie vážky urobí zo stredoškolského losera Ricka Rikera superčloveka so superschopnosťami menom The Dragonfly. Proti seba má však obávaného protivníka menom The Hourglass! Bude schopný Dragonfly zastaviť Hourglassa a zachrániť svet? S veľkou silou prichádza...

Réžia: Craig Mazin
Hrajú: Sara Paxton, Drake Bell, Leslie Nielsen, Christopher McDonald, Brent Spiner

MGM a Weinstein Company sa spojilo, aby dali dohromady peniaze na ďalšiu šialenú komédiu, či radšej, aby sme boli presný paródiu s názvom Superhero Movie. K dokonalosti názvu už podľa mňa chýba len číslovka 2, ktorá by to ešte trochu ozvláštnila. Film mal k dispozícii viac kín ako 21: Oko berie a predsa nedokázal zarobiť toľko, koľko sa očakávalo. Žeby Američania dostali rozum a nechodili na každú zlátaninu šitú horúcou ihlou? Meet the Spartans zarobili 18,5 miliónov v otváracom víkende, Epic Movie 18,6 miliónov a Superhero Movie len 9,5 milióna dolárov. Ostáva nám len dúfať, že si chvíľu tento žáner odpočinie. A my s ním.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 18%, imdb.com – 4,5/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

             

Tyler Perry's Meet the Browns
Brenda je slobodná matka žijúca v Chicagu. Zomrel jej otec a ona berie svoju rodinu do Georgie na pohreb človeka, ktorého nikdy poriadne nepoznala. Tu sa Brenda stretáva s rodinou, o ktorej existencii nemala ani tušenia - Brownovými.

Réžia: Tyler Perry
Hrajú: Tyler Perry, David Mann, Tamela Mann, Angela Bassett, Lance Gross

V druhom víkende klesol Tyler Perry a jeho Meet the Browns o 61 percent, čo je najväčší pokles zo všetkých jeho filmov. 7,4 milióna v druhom víkende a 32,5 za 10 dní, to je aj na Perryho málo.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 29%, imdb.com – 3,7/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

             

Drillbit Taylor (Tvrďák Taylor)
Všetko to začalo keď Ryan, Wade a Emmit nastupujú na strednú školu. Všetko je v poriadku, kým sa nestretnú s Filkinsom, vychýreným školským bitkárom a to čo vyzeralo na najlepší rok na škole sa mení na denné peklo. Jedinou cestou je nájsť si niekoho, kto by nad nimi držal ochrannú ruku. Podajú inzerát a dočkajú sa odpovede od bývalého žoldniera Drillbita Taylora. Drillbit je  mocný, nebezpečný a ovláda všetky exotické bojové športy. Ale zároveň je to totálny pako. Vezme trojicu na výcvikový tábor, kde sa ukáže, že klamal a že je absolútne neschopný. Ryan, Wade a Emmit sa musia postarať o to, aby z Drillbita Taylora urobili človeka, ktorého poprosili o pomoc.
 
Réžia: Steven Brill
Hrajú: Owen Wilson, Alex Frost, Matt Gallini, Troy Gentile, Nate Hartley
Premiéra na Slovensku: 17. 7.2008

Tínedžerská komédia Tvrďák Taylor klesla o 44 percent, na 5,7 milióna dolárov za víkend. Vyzerá to, že finálny zárobok filmu nebude vyšší ako 30 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 24%, imdb.com – 6,3/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

Treťou novinkou v rebríčku vojnová dráma Stop-Loss. Premietala sa v 1 291 kinách, kde zarobila 4,5 milióna dolárov. Ryan Phillippe ako vojnový veterán získal priaznivé ohlasy od kritikov. Mimo prvej desiatky filmov skončila komédia Run, Fat Boy, Run, ktorá si z 1133 kín odniesla len veľmi slabých 2,4 milióna dolárov a zlé kritiky.

Prvých dvanásť filmov zarobilo dohromady 90,2 milióna dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

   30.3.- 1.4. 2007

Blades of Glory 33,0 mil
  31.3.- 2.4. 2006 Ice Age: The Meltdown 68,0 mil
  1.4.- 3.4. 2005 Sin City

29,1 mil

Valiace sa kamene a Martin Scorsese? Jasné! Hudobný dokument s názvom Shine a Light. George Clooney opäť ako režisér a herec? OK! Športová komédia odohrávajúca sa v roku 1925 Leatherheads. Jodie Foster v epickom dobrodružnom filme pre celú rodinu? Jasnačka! Nim's Island. Dreamworks a horor? Môže byť. The Ruins. Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman? A k tomu ešte Kar Wai Wong na režisérskom poste??? My Blueberry Nights bohužiaľ len v limitovanom počte kín. Keby sa dalo, tak si na víkend určite odskočím za veľkú mláku.
 


autor Matej Oravec 2.4.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.