PRVÁ PÄŤKA USA O ATENTÁTE NA PREZIDENTA

PRVÁ PÄŤKA USA O ATENTÁTE NA PREZIDENTA

článok



Tak ako bola Oscarová noc skromná na prekvapenia, tak dopadol aj víkend v kinách. Najnavštevovanejším filmom sa stal triler Vantage Point o rôznych pohľadoch na atentát na prezidenta.

TOP 22.2. 2008 - 24.2. 2008
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Vantage Point Sony 1. týždeň 22,8 mil    22,8 mil
2.

The Spiderwick Chronicles

Paramount 2. týždeň 13,1 mil    44,0 mil
3. Jumper Fox 2. týždeň 12,7 mil    56,2 mil
4. Step Up 2 the Streets Buena Vista 2. týždeň   9,6 mil    41,2 mil
5. Fool's Gold Warner Bros. 3. týždeň   6,5 mil    52,7 mil
6. Definitely, Maybe Universal 2. týždeň   5,2 mil    21,8 mil
7. Welcome Home Roscoe Jenkins Universal 3. týždeň 4,16 mil

  35,6 mil

8.

Juno

FoxSearchlight

12. týždeň

4,15 mil

130,4 mil
9. Be Kind, Rewind New Line 1. týždeň

 4,0 mil

   4,0 mil
10. There Will Be Blood ParamountVantage 9. týždeň  2,6 mil  35,1 mil

Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta

Vantage Point (Uhol pohľadu)
Thomas Barnes a Kent Taylor sú dvaja tajní špeciálni agenti, dohliadajúci na bezpečnosť prezidenta Ashtona na summite o celosvetovej vojne proti terorizmu. Po prílete do Španielska je na prezidenta spáchaný atentát a začína sa naháňačka na neznámeho atentátnika. V dave sa nachádzal americký turista Howard Lewis, ktorému sa mu podarilo zachytiť incident na videokameru. Ale nie je jediným svedkom. Vyšetrovatelia majú k dispozícii až osem rôznych náhľadov na priebeh udalostí. Jednotlivé puzzle musia poskladať do seba a až potom sa im vynorí mrazivá ...

Réžia: Pete Travis
Hrajú: Dennis Quaid, Matthew Fox, William Hurt, Forest Whitaker
Premiéra na Slovensku: 10. 4.2008

Jediným novým filmom v širokej distribúcii bol Vantage Point, ktorý sa hral v 3 149 kinách, kde za prvé tri dni zarobil 22,8 miliónov dolárov. 40 miliónový triler však príliš kritikov neoslovil, takže celkový zárobok by mohol byť niekde okolo 55 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 35%, imdb.com –7,0/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta

The Spiderwick Chronicles (Kronika rodu Spiderwickov)
Dom prastrýka Spiderwicka, do ktorého sa súrodenci Jared, Simon a Mallory práve nasťahovali, vyzeral už na prvý pohľad veľmi záhadne. A druhý pohľad im stačil na to, aby vytušili, že ich na tejto čudnej adrese čaká najväčšie dobrodružstvo ich života. Najzvedavejšie z detí, Jared, nájde v jednej z izbičiek knihu, na ktorej je rukou napísaná poznámka „Nech sa ju nikto nikdy neopováži čítať“, samozrejme ju okamžite otvorí. Autor – jeho strýko Arthur Spiderwick – v nej popisuje magické bytosti, ktoré žijú v okolí jeho trochu strašidelného sídla. Prefíkaného pľuvača Hogsqueala, bandu nebezpečných goblinov, nádherné víly a tajomných škriatkov však môže vidieť iba ten, kto sa na nich díva cez kúzelný „kameň na kukanie“ alebo komu uviazol v oku pľuvačov pľuvanec. Kniha ale nie je iba sprievodcom po alternatívnom svete a jeho obyvateľoch, ale zároveň v sebe skrýva zdroj moci nad ním. Aj preto sa o jej získanie usiluje zlobor Mulgarath, jeho najnebezpečnejšieho obyvateľ. Jared, Simon a Mallory budú musieť pred ním zachrániť nielen túto ríšu fantázie, ale aj sami seba.
 
Réžia: Mark S. Waters
Hrajú: Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Nick Nolte, Joan Plowright
Premiéra na Slovensku: 13. 3. 2008

V druhom víkende sa ukázalo, že to s Kronikou rodu Spiderwickovcov nebude až také zlé. Pokles bol len o 31 percent, na 13,1 milióna dolárov, aj keď pre 90 miliónový rodinný film je 44 miliónov dolárov stále málo.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 79%, imdb.com – 7,5/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta Prvá päťka USA o atentáte na prezidenta

Jumper
Štrnásťročný David žije so svojim otcom na predmestí ale žiadna žiarivý budúcnosť na neho nečaká. V škole sa s ním nikto nebaví, otec je na neho prísny, a pochopenie nachádza iba u svojej spolužiačky Millie, ze čo si ho spolužiaci začnú doberať. Pri jednej nevinnej šarvátke, sa David prepadne ľadovcom do divokého prúdu rieky. Ale namiesto toho, aby skončil mokrý a zmrznutý na kosť, je úplne suchý a ešte k tomu v knižnici medzi regálmi. David zisťuje, že vďaka nejakej zvláštnej genetickej chybe alebo odchýlke, sa môže teleportovať kdekoľvek po celom svete. Stačí pomyslieť na nejaké miesto, poriadne si ho predstaviť a... A David to hneď využíva. Prvá cesta vedie do bankových trezorov, kde si „požičia“ pár dolárov na luxusné bývanie, cesty po Londýne, Tokiu a Ríme... Zatiaľ čo si David nerušene užíva novo nadobudnutej slobody a luxusu, v pätách mu je agent Cox, ktorého jediným cieľom je Davida a ostatných Jumperov, ktorí bez stopy miznú z miest svojich činov, nájsť a zabiť. Po rokoch sa prenasledovaný David vracia na predmestie za jedinou ozajstnou priateľkou, ktorú kedy mal, za Millie. Tým ale svojich blízkych zatiahne do nebezpečnej hry o život. Našťastie je tu ďalší z Jumperov, Griffin, ktorý Davida zasvätí do boja s Coxom a jeho prisluhovačmi a poskytne mu úkryt. Agent Cox je však stále nablízku a pred Griffinem a Davidem stojí prvý veľký boj o život.

Réžia: Doug Liman
Hrajú: Hayden Christensen, Jamie Bell, Rachel Bilson, Diane Lane
Premiéra na Slovensku: 6. 3. 2008

S Jumperom Douga Limana to ešte v nedeľu vyzeralo, že bude v rebríčku druhý, ale pondelkové výsledky odhalili prepad oproti minulému víkendu až o 53 percent, na 12,7 milióna dolárov. 85 miliónový film má po desiatich dňoch na konte 56,2 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 15%, imdb.com – 6,3/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

             

Step Up 2 the Streets (Lets Dance 2)
Patrick študuje na Marylandskej škole umenia tanec, no to, čo mu škola poskytuje, považuje za príliš strnulé a staromódne. Dopočuje sa o legendárnej undergroundovej tanečnej súťaži a chce sa na ňu dostať... V tom čase začína na Marylandskej škole umenia študovať talentovaná Andie, ktorá patrí do favorizovanej skupiny v tanečnej súťaži. Podarí sa Patrickovi dostať na súťaž? Bude mu Andie ochotná pomôcť? A čo láska?

Réžia: Jon Chu
Hrajú: Briana Evigan, Robert Hoffman, Will Kemp, Cassie Ventura
Premiéra na Slovensku: 13. 3. 2008

O jedno miesto nižšie sa posunul tanečný film Step Up 2 the Streets. Prvý diel zarobil v prvom víkende 20,6 miliónov a v tom druhom 10,1 miliónov. Lets Dance 2 zarobil v druhom víkende 9,6 milióna dolárov. Dá sa predpokladať, že dvojka skončí tak ako jednotka - so 60timi miliónmi dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 27%, imdb.com – 5,1/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C-

Trailer
Oficiálna stránka

            
Fool's Gold
Ben Fin Finnegan je dobrosrdečný lovec pokladov, ktorý je posadnutý nájdením legendárneho pokladu z 18. storočia Queen's Dowry. Exotický poklad sa stratil na mori v roku 1715. Finn vložil do hľadania pokladu všetko. Manželstvo s Tess aj svoju starú dobrú loď. Práve keď Tess začala pracovať pre miliardára Nigela na jeho megajachte, Finn objavil zásadný kľúč na odhalenie miesta pokladu. Je si istý, že s novou informáciu mu sadne na nos aj šťastie a pomocou svojho šarmu presvedčí veľkého magnáta a jeho loď, aby sa pripojili k honbe za Španielskym pokladom. Ale nie sú jediní, ktorí si robia zálusk na poklad.

Réžia: Andy Tennant
Hrajú: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Donald Sutherland
Premiéra na Slovensku: 1. 5.2008

Najdlhšie premietaným filmom v prvej päťke je Fool's Gold dvojice Hudson/McConaughey. V treťom víkende zarobili 6,5 miliónov dolárov čo prispelo k celkovému zárobku 52,7 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 09%, imdb.com – 4,8/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Novinka Michaela Gondryho Be Kind, Rewind sa premietala len v 808 kinách, kde zarobila len 4 milióny dolárov. Omnoho horšie sú na tom komédie Witless ProtectionCharlie Bartlett ktoré mali k dispozícii viac ako 1100 kín, ale zarobili len niečo okolo dvoch miliónov dolárov.

Čo sa týka Oscarov a zárobkov z Box Office je na tom najlepšie komédia Juno, ktorá získala Oscara za pôvodný scenár. Má na konte 130,4 milióna dolárov. Dva Oscary získala Edith Piaf (Le Vie en Rose) za najlepšiu herečku a najlepšie masky, ale v Amerike zarobil tento film len 10 miliónov dolárov. 2 Oscary má aj There Will Be Blood (Herec a kamera) a zárobok 35,1 miliónov. Tri Oscary z troch nominácii v technických kategóriách získalo Bournovo ultimátum a jeho zárobok z kín je 227,4 milióna dolárov. Najlepší film roku 2007 No country for Old Men má zatiaľ na konte 64,2 miliónov dolárov.

Prvých dvanásť filmov zarobilo dohromady 90 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

   23.2.- 25.2. 2007

Ghost Rider 20,1 mil
  24.2.- 26.2. 2006 Madeas Family Reunion 30,0 mil
  25.2.- 27.2. 2005 Diary of a Mad Black Woman

21,9 mil

Oscarove šialenstvo opadlo a okrem starých filmov, o ktoré sa zvýši záujem sa začne premietať historická dráma dvoch sestier The Other Boleyn Girl s Natalie Portman a Scarlett Johansson. Druhou novinkou bude športová komédia Semi-Pro a v nej sa Will Farrell a Woody Harrelson predstavia ako basketbalisti. V limitovanom počte kín sa budú premietať Chicago 10, Penelope, City of Men a Bonneville.


autor Matej Oravec 26.2.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.