SKÁKAJÚCA PRVÁ PÄŤKA USA

SKÁKAJÚCA PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Prvý predĺžený víkend roku 2008 spolu s Valentínom dopadol najlepšie pre akčný film Jumper režiséra prvého Bourna a Pána a pani Smithovcov Douga Limana. Medzi prvú päťku sa dostali ešte ďalšie tri novinky.

TOP 15.2. 2008 - 18.2. 2008
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Jumper Fox 1. týždeň 31,7 mil    38,3 mil
2.

The Spiderwick Chronicles

Paramount 1. týždeň 24,4 mil    26,7 mil
3. Step Up the Streets Buena Vista 1. týždeň 21,5 mil    28,1 mil
4. Fool's Gold Warner Bros. 2. týždeň 15,0 mil    43,9 mil
5. Definitely, Maybe Universal 1. týždeň 11,4 mil    14,5 mil
6. Welcome Home Roscoe Jenkins Universal 2. týždeň 10,4 mil    30,6 mil
7. Juno FoxSearchlight 11. týždeň  5,5 mil

 124,9 mil

8.

The Bucket List

Warner Bros.

8. týždeň

 4,6 mil

   81,6 mil
9. Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour Buena Vista 3. týždeň

 3,8 mil

   59,0 mil
10. 27 Dresses Fox 5. týždeň  3,7 mil    70,5 mil

Skákajúca Prvá päťka USA Skákajúca Prvá päťka USA Skákajúca Prvá päťka USA

Jumper
Štrnásťročný David žije so svojim otcom na predmestí, kde naňho žiadna žiarivá budúcnosť nečaká. V škole sa s ním nikto nebaví, otec je na neho prísny a pochopenie nachádza iba u svojej spolužiačky Millie, za čo si ho spolužiaci začnú doberať. Pri jednej nevinnej šarvátke sa David prepadne ľadovcom do divokého prúdu rieky. Ale namiesto toho, aby skončil mokrý a zmrznutý na kosť, je úplne suchý a ešte k tomu v knižnici medzi regálmi. David zisťuje, že vďaka nejakej zvláštnej genetickej chybe alebo odchýlke sa môže teleportovať kdekoľvek po celom svete. Stačí pomyslieť na nejaké miesto, poriadne si ho predstaviť a... A David to hneď využíva. Prvá cesta vedie do bankových trezorov, kde si „požičia“ pár dolárov na luxusné bývanie, cesty po Londýne, Tokiu a Ríme... Zatiaľ čo si David nerušene užíva novo nadobudnutej slobody a luxusu, v pätách mu je agent Cox, ktorého jediným cieľom je Davida a ostatných Jumperov, ktorí bez stopy miznú z miest svojich činov, nájsť a zabiť. Po rokoch sa prenasledovaný David vracia na predmestie za jedinou skutočnou priateľkou, ktorú kedy mal, za Millie. Tým ale svojich blízkych zatiahne do nebezpečnej hry o život. Našťastie je tu ďalší z Jumperov, Griffin, ktorý Davida zasvätí do boja s Coxom a jeho prisluhovačmi a poskytne mu úkryt. Agent Cox je však stále nablízku a pred Griffinom a Davidom stojí prvý veľký boj o život.

Réžia: Doug Liman
Hrajú: Hayden Christensen, Jamie Bell, Rachel Bilson, Diane Lane
Premiéra na Slovensku: 6. 3. 2008

Akčné sci-fi Jumper Douga Limana sa stalo najnavštevovanejšou novinkou uplynulého víkendu. Premietalo sa v 3 428 kinách už od valentínskeho štvrtka a do pondelka zarobil tento film 38,3 milióna dolárov, čo je štvrtý najlepší zárobok počas predĺženého víkendu, ale nemal by byť do tohto výsledku započítaný štvrtkový zárobok, ktorý bol 6,6 miliónov. Tým pádom je Jumper až piatym filmom za Ghost Riderom, 50 First Dates, Deredevilom a Constantinom. 85 miliónový Jumper mal veľkú reklamnú podporu štúdia a aj keď kritiky nie sú celkom pozitívne, na svoj rozpočet by mohol doskočiť.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 15%, imdb.com – 6,3/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Skákajúca Prvá päťka USA Skákajúca Prvá päťka USA Skákajúca Prvá päťka USA

The Spiderwick Chronicles (Kronika rodu Spiderwickov)
Dom prastrýka Spiderwicka do ktorého sa súrodenci Jared, Simon a Mallory práve nasťahovali, vyzeral už na prvý pohľad veľmi záhadne. A druhý pohľad im stačil na to, aby vytušili, že ich na tejto čudnej adrese čaká najväčšie dobrodružstvo ich života. Najzvedavejšie z detí, Jared, nájde v jednej z izbičiek knihu, na ktorej je rukou napísaná poznámka „Nech sa ju nikto nikdy neopováži čítať“ a samozrejme ju okamžite otvorí. Autor – jeho strýko Arthur Spiderwick – v nej popisuje magické bytosti, ktoré žijú v okolí jeho trochu strašidelného sídla. Prefíkaného pľuvača Hogsqueala, bandu nebezpečných goblinov, nádherné víly a tajomných škriatkov však môže vidieť iba ten, kto sa na ne pozerá cez kúzelný „kameň na kukanie“ alebo komu uviazol v oku pľuvačov pľuvanec. Kniha nie je iba sprievodcom po alternatívnom svete a jeho obyvateľoch, ale zároveň v sebe skrýva zdroj moci nad ním. Aj preto sa o jej získanie usiluje zlobor Mulgarath, jeho najnebezpečnejší obyvateľ. Jared, Simon a Mallory budú musieť pred ním zachrániť nielen túto ríšu fantázie, ale aj sami seba.
 
Réžia: Mark S. Waters
Hrajú: Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Nick Nolte, Joan Plowright
Premiéra na Slovensku: 13. 3. 2008

Ak by sme brali do úvahy klasický víkend od piatku do nedele, na druhom mieste by nebola Kronika rodu Spiderwickov, ale Lets Dance 2. Predĺžený President´s Day Weeked však znamenal doláre k dobru pre Kroniku rodu Spiderwickov, adaptáciu populárnej rovnomennej knižnej série, v ktorej ožíva fantastický svet obývaný ešte fantastickejšími bytosťami (tie má na svedomí trikový tím zo spoločnosti Industrial Light & Magic). Paramount nasadil začínajúcu sériu do 3 847 kín, z ktorých padol celkový zárobok od štvrtka do pondelka 26,7 miliónov dolárov, čo je pre viac ako 90 miliónový film pre celú rodinu celkom málo, aj keď recenzie filmu sú pomerne pozitívne. Kronika rodu Spiderwickov by sa dala porovnať s minuloročným filmom Most do krajiny Terabithia, ktorý v prvom víkende zarobil 22,6 miliónov dolárov, 82,3 miliónov celkovo v amerických kinách a ďalších 53,4 miliónov vo svete.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 79%, imdb.com – 7,5/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Skákajúca Prvá päťka USA Skákajúca Prvá päťka USA Skákajúca Prvá päťka USA

Step Up 2 the Streets (Lets Dance 2)
Patrick študuje na Marylandskej škole umenia tanec, no to, čo mu škola poskytuje, považuje za príliš strnulé a staromódne. Dopočuje sa o legendárnej undergroundovej tanečnej súťaži a chce sa na ňu dostať... V tom čase začína na Marylandskej škole umenia študovať talentovaná Andie, ktorá patrí do favorizovanej skupiny v tanečnej súťaži. Podarí sa Patrickovi dostať na súťaž? Bude mu Andie ochotná pomôcť? A čo láska?

Réžia: Jon Chu
Hrajú: Briana Evigan, Robert Hoffman, Will Kemp, Cassie Ventura
Premiéra na Slovensku: 13. 3. 2008

Tretie miesto v predĺženom víkende patrí tanečnému film s originálnym názvom Step Up 2 the Streets a slovenským názvom Lets Dance 2. Otvárací víkend filmu Step Up pri 12 miliónovom rozpočte bol 20,6 miliónov. V amerických kinách zarobila jednotka 65,3 miliónov a 48,8 miliónov vo svete. Step Up 2 sa premietalo v 2 470 kinách, čo je takmer o 1 400 kín menej ako prvý diel. Aj tak mala dvojka takmer rovnaký štart. 19,1 miliónov od piatku do nedele a 28,1 miliónov od štvrtka do pondelka.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 27%, imdb.com – 5,1/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C-

Trailer
Oficiálna stránka

             

Fool's Gold
Ben Fin Finnegan je dobrosrdečný lovec pokladov, ktorý je posadnutý nájdením legendárneho pokladu z 18. storočia Queen's Dowry. Exotický poklad sa stratil na mori v roku 1715. Finn vložil do hľadania pokladu všetko. Manželstvo s Tess aj svoju starú dobrú loď. Práve keď Tess začala pracovať pre miliardára Nigela na jeho jachte Finn objavil zásadný kľúč na odhalenie miesta pokladu. Je si istý, že s novou informáciu mu sadne na nos aj šťastie a pomocou svojho šarmu presvedčí veľkého magnáta a jeho loď, aby sa pripojili k honbe za španielskym pokladom. Ale nie sú jediní, ktorí si robia zálusk na poklad.

Réžia: Andy Tennant
Hrajú: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Donald Sutherland
Premiéra na Slovensku: 1. 5.2008

Šampión minulého víkendu, dobrodružná romantická komédia Fool's Gold klesla na štvrté miesto o 30%, na 15 miliónov dolárov v druhom, predĺženom víkende. 11 dňový zárobok filmu je 43,9 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 09%, imdb.com – 4,8/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

             

Definitely, Maybe (Určite, možno)
Will Hayes má niečo cez tridsať, je pred rozvodom a má desaťročnú dcéru Mayu, ktorá začína byť zvedavá a pýta sa na všetko. Hlavne ako sa jej rodičia stretli a zamilovali sa do seba. Willov príbeh začína v roku 1992, keď sa ako mladý politik plný ideálov presťahoval z Wisconsinu do New Yorku, aby mohol spolupracovať na prezidentskej kampani. Will rozpráva o praktikách veľkej politiky, ale hlavne o romantických vzťahoch s tromi rozdielnymi ženami. V rozprávaní upravil dej, aby bol prístupný detským ušiam a zmenil mená hlavných hrdiniek príbehu. Maya nevie, s ktorou z nich sa jej otec nakoniec oženil. Je jej matkou Willova kolegyňa, spoľahlivá suseda Emily, alebo je ňou otcova dlhodobo najlepšia priateľka a dôverníčka April? Možno má za mamu ambicióznu novinárku Summer? Maya dáva dokopy kúsky z otcových romantických skladačiek a začína rozumieť tomu, že život nie je jednoduchý a ľahký. Keď Will príbeh dorozpráva, Maya ho presvedčí, že nikdy nie je neskoro sa vrátiť späť a nájsť si v živote šťastný koniec. 

Réžia: Adam Brooks
Hrajú: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Derek Luke, Abigail Breslin, Elizabeth Banks
Premiéra na Slovensku: 8. 5.2008

Aj štvrtá novinka víkendu sa dostala medzi prvú päťku. Je ňou 24 miliónová komédia Definitely, Maybe. Premietala sa v 2 204 kinách, kde zarobila 7,9 milióna počas riadneho víkendu a s pridaným štvrtkom a pondelkom je jej zárobok 11,4 milióna dolárov. Predchádzajúca romantická komédia Ryana Reynoldsa Just Friends z roku 2005 mala otvárací víkend vo výške 9,1 miliónov a skončila s 32 miliónmi. Film Definitely, Maybe by mohol dopadnúť podobne.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 70%, imdb.com –7,5/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer 
Oficiálna stránka 

Prvých dvanásť filmov zarobilo dohromady 139,6 milióna dolárov počas predĺženého víkendu.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

   16.2.- 18.2. 2007

Ghost Rider 45,4 mil
  17.2.- 19.2. 2006 Eight Below 20,2 mil
  18.2.- 20.2. 2005 Hitch

31,4 mil

Budúci piatok a celý víkend sa bude niesť hlavne v znamení komédií, ktoré štartujú hneď tri. Za Be Kind Rewind stojí Michel Gondry a medzi hercami nájdeme Jacka Blacka, Mos Defa, Danny Glovera a ďalších. Pod scenárom aj réžiou komédie Witless Protection je podpísaný televízny režisér Charles Robert Carner a „hviezdiť“ v ňom bude Larry The Cable Guy. Treťou komédiou je Charlie Bartlett, ktorého si zahral Anton Yelchin. Okrem komédii bude v ponuke aj triler Vantage Point, v ktorej atentát na prezidenta riešia Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker a Sigourney Weaver. V limitovanom počte kín sa predstaví horor The Signal.


autor Matej Oravec 19.2.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.