PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Žltá ovládla Ameriku a celý svet sa konečne dočkal Simpsonovcov na veľkom plátne. A že nešlo o žiaden omyl svedčí aj vysoká čiastka, ktorú tento dvojrozmerný film zarobil za prvý víkend.

TOP 27.7. 2007 - 29.7. 2007
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Simpsons Movie Fox 1. týždeň 74,0 mil    74,0 mil
2. I Now Pronounce You Chuck and Larry Universal 2. týždeň 19,1 mil    71,7 mil
3. Harry Potter and the Order of the Phoenix Warner Bros. 3. týždeň 17,7 mil    242,0 mil
4. Hairspray New Line 2. týždeň 15,9 mil     59,7 mil
5. No Reservations Warner Bros. 1. týždeň 11,7 mil     11,7 mil
6. Transformers Paramount/DW 4. týždeň 11,6 mil   285,0 mil
7. Ratatouille Buena Vista 5. týždeň 7,46 mil   180,0 mil
8.

Live Free or Die Hard

Fox

5. týždeň

5,62 mil

  125,0 mil
9. I Know Who Killed Me Sony 1. týždeň 3,51 mil    3,51 mil
10. Who's Your Caddy? MGM/Warner Bros. 1. týždeň 2,76 mil    2,76 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Simpsons Movie (Simpsonovci vo filme)
Homer Simpson musí zachrániť svet pred katastrofou, ktorú zapríčinil on sám. Všetko to začalo prasaťom a deravým silom plným exkrementov, ktoré rozpúta pohromu, akú Springfield ešte nezažil. Pohroma, za ktorou stojí Homer, upúta pozornosť prezidenta USA Schwarzeneggera a Agentúru pre ochranu životného prostredia EPA. Osud Springfieldu je neistý a Homer sa pustí do osobnej Odysey spásy. Hľadá odpustenie u Marge, chce zjednotiť roztrieštenú rodinu a zachrániť jeho rodné mesto.

Réžia: David Silverman
Hovoria: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Yeardley Smith, Nancy Cartwright
Hovoria v českom dabingu: Vlastimil Zavřel, Jiří Lábus, Martin Dejdar
Premiéra na Slovensku: 26. 7. 2007

Po osemnástich rokoch sa najdlhšie vysielaný seriál v Spojených štátoch dočkal filmového spracovania. Simpsonovci vo filme mali rozpočet 75 miliónov dolárov, premietali sa v 3 922 kinách v Severnej Amerike a Kanade, kde za prvé tri dni dokázali zarobiť 74 miliónov dolárov! Ide o štvrtý najlepší júlový zárobok po druhých pokračovaniach Pirátov Karibiku (135,6 mil.), Spider-Mana (88,1 mil.) a Fénixovho rádu Harryho Pottera (77,1 mil.). Simpsonovcom vo filme však v istom ohľade patrí prvenstvo, pretože film nie je pokračovaním. Medzi animovanými filmami sú po premiére Simpsonovci na treťom mieste za astronomickými sumami, ktoré zarobil Shrek Tretí (121,6 mil.) a Shrek 2 (108 mil.) V klasickej animácii je 74 miliónov výnimočný zárobok, posledným úspešným filmom bol Leví kráľ, ktorý v roku 1994 zarobil 40,9 milióna dolárov. Simpsonovci vo filme sa postarali aj o najlepší výsledok v tabuľke najziskovejších animovaných televíznych adaptácií. Premiérový víkend je jednoznačne ďaleko a vysoko oproti Pokemonom či SpongeBob SquarePants a s istotou možno povedať, že v rebríčku, ktorému zatiaľ kraľuje The Rugrats Movie so 100 miliónmi bude žltá rodinka jasným víťazom. Simpsonovci sú na tom najlepšie aj v rebríčku najziskovejších televíznych adaptácii, kde porazili aj Mission: Impossible II.

Simpsonovci si počas 18tich rokov nepodmanili len Ameriku, ale doslova celý svet a film zaujímal nielen mladých ale aj tých, čo Simpsonovcov pozerali pred osemnástimi rokmi a hoci ich už seriál nezaujíma, film si pozrú. Mimo Spojených štátov sa Simpsonovci premietali v 73 krajinách, kde zarobili 168 miliónov dolárov. Pokračovanie je možné očakávať do troch rokov...

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 89%, imdb.com – 8,5/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

I Now Pronounce You Chuck and Larry (Keď si Chuck bral Larryho)
Chuck Levine a Larry Valentine sú pýchou ich požiarnej stanice. Títo dvaja chlapi stoja vždy pri sebe a sú ochotní  urobiť pre toho druhého čokoľvek. Vdovec Larry chce jedinú vec: chrániť svoju rodinu. Jeho kamarát Chuck chce tiež len jednu vec: tešiť sa zo slobodného stavu. Chuck raz zachránil Larrymu život pri hasičskom zásahu, a Larry by teraz potreboval od Chucka vrátiť dlh, pretože ho štát chce pripraviť o deti. Chuck a Larry teda začnú predstierať, že sú partnermi, aby oklamali americký sociálny systém.

Réžia: Dennis Dugan
Hrajú: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Steve Buscemi, Ving Rhames
Premiéra na Slovensku: 13. 9. 2007

Minulotýždňová víťazná komédia Keď si Chuck bral Larryho klesla o jednu priečku a 44 percent, na 19,1 miliónov dolárov počas druhého víkendu premietania. 71,4 milióna dolárov je presne ten zárobok, ktorý mávajú Sandlerovky po desiatich dňoch. Bohužiaľ Keď si Chuck bral Larryho nebude patriť k tým lepším Sandlerovým komédiám.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 14%, imdb.com – 6,6/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter a Fénixov rád)
Harry sa vracia do Rockfortu, aby začal piaty ročník štúdia. Zistí, že väčšina čarodejníckej komunity si myslí, že jeho príbeh o stretnutí so Lordom Voldemortom je len lož a pochybujú o jeho čestnosti. A čo je ešte horšie, Minister Mágie Cornelius Fudge vymenoval novú učiteľku Obrany proti čiernej mágii, pokryteckú profesorku Dolores Umbridgeovú. Jej "Ministerstvom schválené" kurzy obrannej mágie však mladých čarodejníkov neučia nič o boji so skutočnými Temnými silami, ktoré ich ohrozujú. Takže na podnet svojich priateľov Hermiony a Rona vezme Harry veci do vlastných rúk. Tajne sa stretne s malou skupinou študentov, ktorí si dajú meno "Dumbledorova armáda". Harry ich začne učiť, ako sa majú brániť proti Čiernej mágii a pripravuje odvážnych mladých čarodejníkov na mimoriadne náročný a nebezpečný súboj.

Réžia: David Yates
Hrajú: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith
Premiéra na Slovensku: 12. 7. 2007

Tretí víkend, tretie miesto pre Harryho Pottera a Fénixov rád. 17,7 milióna je najnižší zárobok z Potterovskej série v treťom víkende. Po devätnástich dňoch má piaty Potter na konte 242,4 miliónov z Amerických kín a 454 miliónov z mimo amerických kín. Hoci je pokles diváckeho záujmu viac ako zreteľný, piaty Potter skončí s celosvetovým zárobkom okolo 900 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 77%, imdb.com – 8,1/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Oficiálna stránka

             

Hairspray
Tracy Turnbaldová, veľké dievča s veľkým účesom a ešte väčším srdcom, má len jednu vášeň – tanec. Sníva o tom, že sa objaví v baltimorskej televíznej tanečnej show "The Corny Collins Show". Mohlo by sa zdať, že Tracy do show dokonale zapadne. Má však jeden malý problém – nezapadne. Vďaka svojej bucľatej postave vždy vyčnievala z davu, čo jej neustále pripomína aj jej milujúca, ale príliš starostlivá bucľatá matka Edna. To ale Tracy nezastaví. Na školskom plese sa jej podarí zaujať Cornyho Collinsa, získa miesto v show a okamžite sa stane televíznou senzáciou. Čo sa ale nepáči súčasnej hviezde show Amber Von Tussleovej, ani jej jedovatej matke Velme, ktorá riadi televíznu stanicu WYZT. Ešte horšie pre Amber však je, že do Tracy sa zamiluje nielen publikum, ale zdá sa, že Amberin priateľ Link Larkin nevie odolať Tracynmu šarmu. A tak medzi dievčatami vypukne nepriateľstvo a boj o vytúžený titul "Miss Teenage Hairspray" sa stáva osobným...

Réžia: Adam Shankman
Hrajú: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes
Premiéra na Slovensku: 23. 8. 2007

Vysoko hodnotený muzikál Hairspray klesol o 42 percent na 15,8 miliónov dolárov za víkend. Po desiatich dňoch má na konte necelých 60 miliónov a celkovo by mohol prekročiť 100 miliónovú hranicu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 94%, imdb.com – 7,9/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

             

No Reservations (Iba na objednávku)
Kate Armstrongová je úspešná šéfkuchárka, ktorej život prevráti naruby rodinná tragédia. Stane sa poručníčkou deväťročnej netere Zoe. Navyše sa musí vysporiadať s novým zástupcom šéfkuchára, ktorý práve nastúpil. Rivalita sa mení na romancu a Kate sa bude musieť naučiť vyjadriť svoje city aj mimo kuchyne...

Réžia: Scott Hicks
Hovoria: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Patricia Clarkson, Abigail Breslin
Premiéra na Slovensku: 13. 9. 2007

O tom, že láska prechádza žalúdkom nás presviedča Catherine Zeta-Jonesová v komédii No Reservations - Iba na objednávku. Film sa premietal v 2 425 kinách, kde počas prvého víkendu zarobil 11,7 milióna dolárov aj vďaka pozitívnym recenziám.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 42%, imdb.com – 6,4/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Medzi prvú desiatku najnavštevovanejších filmov víkendu sa dostali ešte dve novinky. Thriler I Know Who Killed Me s Lindsay Lohanovou, ktorý zarobil len 3,5 miliónov v 1320 kinách. Komédia MGM Who's Your Caddy? dopadla ešte o niečo horšie, keď v 1019 kinách zarobila 2,7 milióna dolárov.

Prvých dvanásť filmov zarobilo dohromady 172,4 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

 28.7.- 30.7. 2006

Miami Vice   25,2 mil
 29.7.- 31.7. 2005 Wedding Crashers   20,0 mil
 30.7.- 8.8. 2004 The Village   50,7 mil

Budúci víkend uzavrie Matt Damon a Paul Greengrass trilógiu o agentovi menom Bourne vo filme The Bourne Ultimatum. Spoločnosť mu bude robiť rodinná komédia Underdog o psovi menom Shoeshine. Premiéru bude mať aj film podľa skutočnej udalosti El Cantate, čistokrvná komédia Bratz: The Movie o štyroch najlepších kamarátkach na strednej škole a akčná komédia o kaskadérovi, ktorý plánuje pre záchranu svojho otca preskočiť 15 kamiónov - Hot Road. S akým pomerom sa Bourneovi podarí zosadiť z prvého miesta Simpsonovcov uvidíme o týždeň.


autor Matej Oravec 31.7.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.