PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Pokles tretích Pirátov Karibiku bol viac ako jasný a tak sa prekvapením víkendu stala komédia od tvorcov filmu 40 rokov panic – Knocked Up, ktorej víkendový zárobok bol viac ako 30 miliónov.

TOP 1.6. 2007 - 3.6. 2007
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Pirates of the Caribbean: At Worlds End Buena Vista 2. týždeň 44,2 mil  217,5 mil
2. Knocked Up Universal 1. týždeň 30,6 mil    30,6 mil
3. Shrek the Third Paramount/DW 3. týždeň 28,0 mil  255,9 mil
4. Mr. Brooks MGM 1. týždeň 10,0 mil    10,0 mil
5. Spider-Man 3 Sony 5. týždeň  7,5 mil  318,3 mil
6. Waitress FoxSearchlight 5. týždeň  2,0 mil     9,4 mil
7. Gracie Picturehouse 1. týždeň  1,3 mil     1,3 mil
8.

Bug

LionsGate

2. týždeň

1,28 mil

    6,1 mil
9. 28 Weeks Later FoxAtomic 4. týždeň 1,21 mil   26,5 mil
10. Disturbia Paramount/DW 8. týždeň  1,1 mil   76,7 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Pirates of the Caribbean: At World's End (Piráti Karibiku: Na konci sveta)
Éra pirátov sa končí a nastávajú pre nich temné časy. Lord Cutler Beckett z Východoindickej spoločnosti získal kontrolu nad hrôzostrašnou loďou duchov - Lietajúcim Holanďanom a jeho diabolským kapitánom, napoly človekom, napoly chobotnicou Davym Jonesom. Lietajúci Holanďan teraz pod velením admirála Norringtona nezastaviteľne brázdi sedem morí, bez zmilovania zabíja pirátov a ničí ich lode. Will Turner, Elizabeth Swann a kapitán Barbossa sa vydajú na zúfalú výpravu zhromaždiť Deviatich lordov z Brethren Court, jedinú nádej, ako zastaviť Becketta, Lietajúceho Holanďana a jeho armádu. Ale jeden z lordov chýba - kapitán Jack Sparrow, uväznený v pasci Davyho Jonesa. Naši hrdinovia, vrátane veštice menom Tia Dalma, musia najprv odcestovať do exotického, ale zároveň nebezpečného Singapúru, čeliť čínskemu pirátskemu kapitánovi Sao Fengovi, aby získali mapu a loď, ktoré ich dovedú až na kraj sveta - a k Jackovi...

Réžia: Gore Verbinski
Hrajú: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Chow Yun Fat, Bill Nighy, Stellan Skarsgard

Disneyho 300 miliónové tretie pokračovanie atrakcie zo zábavného parku Piráti Karibiku: Na konci sveta kleslo v zárobku počas druhého víkendu o 61%, na 44,2 milióna dolárov za víkend. Po desiatich dňoch majú na konte 217,5 miliónov dolárov. Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža zaznamenali v druhom víkende pokles o 54 percent, keď v druhom víkende zarobili ešte veľmi slušných 62,3 milióna dolárov. Identický pokles zažil aj Spider-Man 3, ktorý podobne ako tretí Piráti nemali v druhom víkende vážnejšieho konkurenta.

Tretí Piráti si výborne počínajú vo svete, kde zarobili po dvoch víkendoch 406,5 miliónov dolárov, takže celosvetovo má Na konci sveta zarobených 624 miliónov dolárov.

Prvé tri veľké blockbusterové filmy (Spider-Man 3, Shrek Tretí a Piráti Karibiku: Na konci sveta) už majú za sebou premiéru aj druhý víkend a môžeme sa pustiť do menšieho porovnávania. Najväčší rozpočet 300 miliónov majú tretí Piráti, Spider-Man 3 je na druhom mieste s 258 miliónmi a 160 miliónov stál Shrek Tretí. Rovnaké poradie je aj s minutážou: Piráti - 2 hodiny 48 minút, Spider-Man 3 - 2,20 a Shrek Tretí - hodinu a 32 minút. Prvý víkend vyšiel najlepšie Spider-Manovi – 151,1 miliónov, Shrek Tretí mal otvárací víkend 121,6 miliónov a Piráti „len“ 114,7 miliónov dolárov. Najmenší pokles v druhom víkende mal Shrek Tretí – 56,4 percenta a tretí Piráti s tretím Spider-Manom sú na tom rovnako 61,5%. Najväčší počet kín mali k dispozícii Piráti – 4 362, Spider-Man 3 sa premietal v 4 252 kinách a Shrek Tretí v 4 122.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 47%, imdb.com – 7,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia 
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Knocked Up
Allison Scott je 24 ročná, postupuchtivá žurnalistka, ktorej život ide rýchlym tempom. Zasekne sa vo chvíli, keď Allison po bujarom večierku s takmer opitým Benom Stoneom zistí, že je tehotná. Musí sa veľmi rýchlo rozhodnúť, či bude dieťa vychovávať sama, alebo so skutočným otcom dieťaťa. Ben ale nie je príliš príkladným otcom.

Réžia: Judd Apatow
Hrajú: Seth Rogen, Paul Rudd, Leslie Mann, Katherine Heigl, Jason Segel

Komédií Knocked Up od tvorcov filmu 40 rokov panic veľmi pomohla kritika, ktorá sa o najnovšom filme Judda Apatowa vyjadruje ako o najlepšej komédií roka. Na film s hodnotením R, silných 30,6 miliónov z 2 871 kín stačilo s prehľadom na druhé miesto. 30,6 miliónov je ešte o 8 miliónov viac ako Apatowov spiaci hit 40 rokov panic, ktorý v auguste roku 2005 zarobil 21,4 miliónov v premiérovom víkende a 109,4 miliónov celkovo. Katherine Heigl a Seth Rogen si zahrali aj v 40 rokov panic, Knocked Up mala rozpočet 30 miliónov dolárov a čaká ju ešte určite krásna cesta za vyšším zárobkom.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 92%, imdb.com – 8,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Shrek the Third (Shrek Tretí)
Shrek, zelený obor so srdcom zo zlata sa nevie dočkať, až bude môcť konečne opustiť rušný život v kráľovstve Za siedmimi horami a vrátiť sa spolu s manželkou Fionou a so svojimi priateľmi – Kocúrom v čižmách a Oslíkom – k prostému životu v bažine. Zistí však, že vziať si za ženu princeznú so sebou prináša aj patričnú dávku kráľovskej zodpovednosti.

Réžia: Chris Miller, Raman Hui
Hrajú: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese, Rupert Everett, Eric Idle, Justin Timberlake
Premiéra na Slovensku: 14. 6. 2007

V treťom víkende klesol na tretie miesto Shrek Tretí o ďalších 47%, na 28 miliónov dolárov. Je to omnoho väčší pokles ako mala Disneyovka Za plotom, ktorá klesla po Memorial Day víkende len o 24%. Napriek tomu má 160 miliónový Shrek Tretí na konte 255,9 miliónov dolárov, čím bol prekonaný zárobok animovaných Monsters a.s.. Shrek Tretí má za sebou 250 miliónovú hranicu, ale ďalších 100 miliónov sa mu asi v Amerike už nepodarí zarobiť.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 41%, imdb.com – 6,9/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

             

Mr. Brooks
Pán Brooks je úspešným obchodníkom. Je veľkorysý filantrop, milujúci otec a oddaný manžel. Zdanlivo je perfektný. Lenže pán Brooks má tajomstvo. Je nenásytným sériovým vrahom, tak smrtiaco chytrým, že ho nikto nikdy nepodozrieval. Až doteraz. Earl Brooks je muž, ktorý si vie ustrážiť jeho dva nezlučiteľné svety vo svojich hraniciach. Ale teraz musí čeliť poslednému zločineckému nutkaniu. Fotoamatér sa stal svedkom zločinu a má pádne dôkazy, ktoré by mohli pána Brooksa usvedčiť a na päty mu šliape húževnatý detektív Tracy Atwood. Podarí sa pánovi Brooksovi okabátiť jeho protivníkov a ukryť jeho šokujúci dvojaký život s manželkou a dcérou, alebo sa niekto stane jeho poslednou obeťou a jeho identita bude prezradená raz a navždy? 

Réžia: Bruce A. Evans
Hrajú: Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, William Hurt, Marg Helgenberger

Kevinovi Costnerovi sa už zunovalo hrať dobrákov a tak vzal postavu rozdvojenej osobnosti sériového vraha. Film Mr. Brooks sa premietal v 2 453 kinách, kde zarobil rovných 10 miliónov dolárov. Bohužiaľ v záplave nových filmov to bude mať pán Brooks veľmi ťažké. Iba ak by sa postaral o konkurenciu svojim spôsobom.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 54%, imdb.com – 7,7/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

             

Spider-Man 3
Peter Parker konečne nachádza rovnováhu medzi oddanosťou k Mary Jane a jeho povinnosťami, ktoré má ako superhrdina. No za rohom už číha nebezpečenstvo. Keď sa jeho kostým z ničoho nič zmení na farbu čiernu ako uhoľ, zväčší sa zároveň jeho sila a premení aj Petra. Prebudí v ňom zlo, pomstychtivú stránku jeho osobnosti, ktorú sa snaží ovládať. Účinkom kostýmu sa Peter stáva povýšenecký a začne zanedbávať ľudí, ktorí ho majú najradšej. Je donútený vybrať si medzi príťažlivou silou nového kostýmu a tým akým býval - spravodlivým hrdinom. Peter musí poraziť svojich vlastných démonov ako aj dvoch najobávanejších lumpov, akí tu doteraz boli. Sandman a Venon nazhromaždili nevídanú silu a prahnú po pomste, aby ohrozili Petra a všetkých, ktorých miluje.

Réžia: Sam Raimi
Hrajú: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard
Premiéra na Slovensku: 3. 5. 2007

Super hrdina spoločnosti Sony Spider-Man 3 klesol o 48 percent, na piate miesto so zárobkom 7,5 milióna dolárov. V Amerike má na konte 318,3 miliónov a mimo nej až 526,6 miliónov. Celosvetovo po mesiaci má Spider-Man 3 zarobených 844 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 61%, imdb.com – 7,1/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

Slovenská stránka

Treťou novinkou je film Gracie z prostredia ženského futbalu. Ten však zarobil len 1,4 milióna dolárov v 1 164 kinách, čo je menej ako minulý rok Goal! The Dream Begins. Naopak výborne sa drží nezávislá komédia Waitress, ktorej sa znovu rozrástol počet kín a po piatich týždňoch má na konte takmer 10 miliónov dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 123,6 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

 2.6.- 4.6. 2006

The Break-Up   39,2 mil
 3.6.- 5.6. 2005 Madagascar   28,1 mil
 4.6.- 6.6. 2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban   92,6 mil

Leto je už v plnom prúde a na amerických divákov čaká ďalšie ťažké rozhodovanie. Ťažké ako ťažke... Pre deti s rodičmi bude jasnou voľbou animovaná komédia Surf's Up o surfujúcich tučniakoch s hlasmi Shia LaBeoufa alebo Jona Hedera, pre fanúšikov nadmerného počtu mužských hviezd v jednom filme je pripravený Ocean's Thirteen Stevena Soderbergha a pre hororových nadšencov pripravil Eli Roth pokračovanie Hostelu, o ktorom sa hovorí, že je lepší ako jednotka : ).


autor Matej Oravec 5.6.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.