PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Predĺžený President´s Day Weekend pomohol hlavne rodinnému dobrodružnému filmu štúdia Disney - Eight Below. Dobre si viedla aj nízkorozpočtová paródia Date Movie ...

TOP 17. 2. - 20. 2. 2006 - President´s Day Weekend
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Eight Below Buena Vista 1. týždeň  24,9 mil    24,9 mil
2. Date Movie Fox 1. týždeň  21,8 mil    21,8 mil
3. The Pink Panter Sony 2. týždeň  20,8 mil    46,5 mil
4. Curious George Universal 2. týždeň  15,3 mil    33,5 mil
5. Final Destination 3 New Line 2. týždeň  11,5 mil    37,2 mil
6. Firewall Warner Bros. 2. týždeň  10,3 mil    28,7 mil
7. Freedomland Sony 1. týždeň    6,7 mil     6,7 mil
8. When a Stranger Calls ScreenGems 3. týždeň

   5,8 mil

   42,1 mil
9. Big Mommas House 2 Fox 4. týždeň    5,5 mil    62,4 mil
10. Nanny McPhee Universal 4. týždeň    5,1 mil    39,2 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Eight Below
Expedícia troch členov: Jerry Shepard, jeho najlepšieho priateľa Coopera a Amerického geológa, je nútená opustiť svoje ťažné psy a bojovať o vlastné prežitie. Psi musia rovnako bojovať o prežitie v antarktickej zime a to dlhšie ako 6 mesiacov. 

Réžia: Frank Marshall (Congo)
Scenár: David DiCilio, Toshirô Ishido
Hrajú: Paul Walker (Rýchol a zbesilo 2), Bruce Greenwood (Capote), Moon Bloodgood (Takmer ako láska), Jason Biggs (Prci, prci, prcičky)

Aj vďaka tomu, že boli školy v pondelok zavreté sa dobrodružný film Eight Below dostal na prvé miesto so zárobkom takmer 25 miliónov dolárov z 3 066 kín. Debut Eight Below odštartoval lepšie ako ako hit spoločnosti Buena Vista z roku 2002 - Snow Dogs. Ten zarobil počas otváracieho víkendu 17,8 miliónov a 81,1 miliónov celkovo. Eight Below by mohol dopadnúť podobne.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 71%, imdb.com – 7,3/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka

Celkom príjemné intro, ale po ňom sa ako jediná možnosť naskytla „Build Your Team“, ale všetky mestá na mape hlásia len Comming Soon.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Date Movie
Romantička Julia Jones konečne stretla muža svojich snov – Angličana Granta Fonckyerdodera. Ale ešte predtým, ako budú mať svoju veľkú tučnú grécku svadbu sa musia stretnúť s fotrovcami – lotrovcami, zorganizovať svadbu podľa Mary a súťažiť so svadbou najlepšieho priateľa.

Réžia: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Scenár: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Hrajú: Alyson Hanning (Prci, prci, prcičky), Jennifer Coolidge (Prci, prci, prcičky), Adam Campbell, Tony Cox, Fred Willard

Nizkorozpočtový debet foxovcov, paródia Date Movie skončila nakoniec za prvým miestom so zárobkom 21,8 miliónov za štyri dni. Film stál len 20 miliónov, takže vložené peniaze sa už vrátili, ale hodnotenia nie sú príliš chválihodné. Ale ako inak by mohol dopadnúť film, ktorý náhodne imituje najrôznejšie scény z najrôznejších filmov?

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com – 2,9/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Stránka nezaprie, že ide o paródiu so všetkým, čo k tomu patrí. Veľmi dobre som sa pobavil na „King is Kong“ – stratených produkčných denníkov oficiálne neoficiálnej oficiálnej stránky...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Pink Panter
Inšpektor Clouseau sa zhostí najdôležitejšieho prípadu, aký kedy riešil. Futbalový team vedený svetoznámym trénerom Yvesom Gluantom práve zvíťazil nad reprezentáciou Číny. V priebehu bujarých osláv s fanúšikmi a krásnou milenkou, popovou hviezdou Xaniou ho zasiahne otrávená šipka. V panike, ktorá vznikla sa záhadne stratí jeho diamantový prsteň nevyčísliteľnej hodnoty – Ružový panter. Vražda sa stane ostro sledovanou mediálnou senzáciou a jej riešením je poverený šéfinšpektor Dreyfus, ktorý sa usiluje o získanie prestížneho vyznamenania, ktoré mu v minulosti už šesť krát tesne uniklo. S vedomím, že teraz nesmie urobiť najmenšiu chybičku – aspoň nie takú, ktorá by sa dala prišiť jemu – poverí vyšetrovaním nezdolateľného inšpektora Clouseaua. Clouseau a jeho nový pomocník, ľadovo kľudný francúzsky policajt Gilbert Ponton, vedú vyšetrovanie neuveriteľnými a fascinujúcimi metódami. Nikdy nestrácajú sústredenie, ťah na bránku a schopnosť pokaziť nepokazitelné. Aj tak sa im darí neomylne sťahovať slučku okolo krku zatiaľ neznámeho zločinca.

Réžia: Shawn Levy (Dvanásť do tucta)
Scenár: Len Blum, Steve Martin
Hrajú: Steve Martin (Dvanásť do tucta), Kevin Kline (Wild Wild West), Beyoncé Knowles (Taxi), Jean Reno (Purpuroví rieky 2)

Necelých 21 miliónov sa za 4 dni podarilo zarobiť komédii Ružový Panter, čo je po úvodnom víkende dokonca nárast o necelé 4 percentá. 80 miliónová investícia má momentálne na konte 46,5 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 22%, imdb.com – 4,3/10, Roger Ebert – 1,5/4, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

Známa hudobná melódia a po špičkách kráčajúci tieň ružového pantera... Diamant Ružového pantera bol ukradnutý a zapotrebí je práve vača pomoc, aby sa odhalila táto záhada. Vyberiete si autíčko a na rôznych miestach sa odkrývajú trailery, fotky, herci aj tvorcovia. Moc záhadné to nie je, ale aspoň to nie je obyčajný spôsob...

             
Curious George
Curious George je nemá opica, ktorá sa veľmi rada hrá s vedrami s farbou. Opica nasleduje svojho pána, archeológa Teda, muža v žltom klobúku zo svojej rodnej krajiny Afriky až do múzea vo veľkomeste.

Réžia: Matthew O´Callaghan (Mickey's Twice Upon a Christmas)
Scenár: Robert L. Baid, Ken Kaufman, H.A. Rey
Hovoria: Drew Barrymore (50 krát a stále po prvý raz), Will Ferrell (Elf), Shane Baumel (Bondage), David Cross (Man in Black II), Eugene Levy (Dvanásť do tucta 2)

Veľmi dobre sa darí aj filmu Curious George, ktorý tiež zaznamenal oproti minulému víkendu viac ako štvorpercentný nárast. Rodinný film Universalu zarobil za 11 dní už 33 ,5 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 71%, imdb.com – 7,2/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Ahoj deti! Moje meno je Ted a toto je môj dobrý priateľ Curious George... a potrebujeme vašu pomoc. Tak sa vydajte do Zoo, do mesta, do múzea a do Afriky...

            
Final Destination 3
Hlavná hrdinka Wendy má predtuchu, že populárna horská dráha "The Devil's Flight" sa vykoľají a všetci pasažieri budú doslova rozmetaní po celom zábavnom parku. Podarí sa jej presvedčiť zopár ľudí, aby sa horskej dráhe vyhli a našli si radšej inú zábavu. Po chvíli z bezpečnej vzdialenosti sledujú, ako sa vízia stáva skutočnosťou a horská dráha sa rozpadáva. Ale smrť sa len tak ľahko oklamať nedá. A ak je váš čas, ona si spôsob, ako vás dostať nájde...

Réžia: James Wong (The X-Files)
Scenár: Glen Morgan, James Wong
Hrajú: Mary Elizabeth Winstead (Kruh 2), Ryan Marriman (Kruh 2), Harris Allan (seriál Smallville), Jassica Amlee (Eve and the First Horse)

Medzi prvou päťkou sa ešte udržala tretia časť série Nezvratný osud. So zárobkom 11,5 miliónov jej patrí piate miesto. Celkovo má trojka Osudu na konte 37,2 miliónov a ak sa jej podarí zarobť viac ako 54 miliónov, stane sa najziskovejším z celej série.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 41%, imdb.com – 6,5/10, Roger Ebert – 2/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Ak chcete vstúpiť na túto stránku, musíte zadať dátum narodenia (samozrejme nemusí byť váš) a meno. Potom sa pustíte podobne ako hlavní hrdinovia po roller coaster. V The Legend sa nachádzajú ukážky a popis ku každému dielu trilógie, v The Victims nájdete ročenku a 2 televízne spoty, The Evidence – to je plagát, ikony a screensavery. Zaujímavosťou je stiahnutie kričiacich zvonené do mobilu. A v Consequences môžete poslať priateľovi smrť. Milé...

Z trojice filmov, ktoré mali premiéru, sa do prvej desiatky, konkrétne na siedme miesto dostal so zárobkom 6,7 miliónov film Freedomland. Spoločnosť Sony trochu podcenila marketingovú kampaň a tak bola pretrhnutá šnúra troch filmov, ktoré táto spoločnosť nasadila a dostali sa hneď na prvé miesto. Boli to filmy Underworld: Evolution, When a Stranger Calls a The Pink Panther. V limitovanom počte kín sa sa hral ruský import Night Watch – Nočná hliadka, ktorý už našimi kinami prebehol. V troch amerických kinách film zarobil 110 000 dolárov a širokého nasadenia sa dočká už 3. marca. A ešte jedna dobrá správa. Na 22. mieste v rebríčku sa nachádza Harry Potter a ohnivá čaša, ktorý v amerických kinách zarobil 288 miliónov dolárov. Omnoho väčší úspech však mal v ostatných krajinách, kde zárobok už dosiahol 600 miliónov dolárov. Ohnivá čaša je tak tretím najúspešnejším filmom zo série. Prekročiť hranicu 600 miliónov mimo USA sa doteraz podarilo len štyrom filmom: Titanicu, Návratu kráľa, Kameňu mudrcov a Tajomnej komnate.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 130,3 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
18 - 20 február 2005 Hitch 31,4 mil
13 - 15 február 2004 50 First Dates 39,9 mil
14 - 16 február 2003 DareDevil 40,3 mil

Nadviazať na úspech, aký dosiahol film Hoodwinked sa pokúsi ďalší z animovaných filmov spoločnosti Weinstein Company – Doogal. Komediálny žáner bude zastupovať film Madea´s Family Reunion Tylera Perryho a akčný thriller podrží Running Scared Wayne Kramera s Paulom Walkerom v hlavnej úlohe. Ďalšie štyri filmy budú nasadené len v limitovanom počte kín.


autor Matej Oravec 24.2.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.