PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Štyri novinky, štyri prvé miesta. A kto sa postavil na vrchol rebríčka? Harrison Ford, či opička Curious George? Alebo vyhrala smrť nad Ružovým panterom?

TOP 10. 2. - 12. 2. 2006
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Pink Panter Sony 1. týždeň  20,2 mil    20,2 mil
2. Final Destination 3 New Line 1. týždeň  19,1 mil    19,1 mil
3. Curious George Universal 1. týždeň  14,7 mil    14,7 mil
4. Firewall Warner Bros. 1. týždeň  13,6 mil    13,6 mil
5. When a Stranger Calls ScreenGems 2. týždeň   9,1 mil    33,9 mil
6. Big Mommas House 2 Fox 3. týždeň   6,9 mil    54,9 mil
7. Nanny McPhee Universal 3. týždeň   4,9 mil    32,9 mil
8. Brokeback Mountain Focus 10. týždeň

  4,0 mil

   66,4 mil
9. Underworld: Evolution ScreenGems 4. týždeň   2,6 mil    57,3 mil
10. Hoodwinked Weinstein Co. 9. týždeň   2,4 mil    47,2 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Pink Panter
Inšpektor Clouseau sa zhostí najdôležitejšieho prípadu, aký kedy riešil. Futbalový team vedený svetoznámym trénerom Yvesom Gluantom práve zvíťazil nad reprezentáciou Číny. V priebehu bujarých osláv s fanúšikmi a krásnou milenkou, popovou hviezdou Xaniou ho zasiahne otrávená šipka. V panike, ktorá vznikla sa záhadne stratí jeho diamantový prsteň nevyčísliteľnej hodnoty – Ružový panter. Vražda sa stane ostro sledovanou mediálnou senzáciou a jej riešením je poverený šéf-inšpektor Dreyfus, ktorý sa usiluje o získanie prestížneho vyznamenania, ktoré mu v minulosti už šesť krát tesne uniklo. S vedomín, že teraz nesmie urobiť najmenšiu chybičku – aspoň nie takú, ktorá by sa dala prišiť jemu – poverí vyšetrovaním nezdolateľného inšpektora Clouseaua. Clouseau a jeho nový pomocník, ľadovo pokojný francúzsky policajt Gilbert Ponton, vedú vyšetrovanie neuveriteľnými a fascinujúcimi metódami. Nikdy nestrácajú sústredenie, ťah na bránku a schopnosť pokaziť nepokaziteľné. Aj tak sa im darí neomylne sťahovať slučku okolo krku zatiaľ neznámeho zločinca.

Réžia: Shawn Levy (Dvanásť do tucta)
Scenár: Len Blum, Steve Martin
Hrajú: Steve Martin (Dvanásť do tucta), Kevin Kline (Wild Wild West), Beyoncé Knowles (Taxi), Jean Reno (Purpurové rieky 2)

80 miliónový remake Ružového pantera so Steve Martinom v hlavnej úlohe zarobil za víkend 20,2 milióna dolárov z 3 477 kín. História Ružového pantera sa začala písať v roku 1963. Vtedy bol uvedený pôvodný film Blakea Edwardsa Ružový panter s Davidom Nivenom a Peterom Sellersom v hlavnej inšpektora Clouseaua.

Pre Steve Martina je Ružový panter tretia najziskovejšia filmová premiéra po filmoch Neserte nám pestúnku (31,1 mil.) a Dvanásť do tucta (27,5 mil.).

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 22%, imdb.com – 4,3/10, Roger Ebert – 1,5/4, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

Známa hudobná melódia a po špičkách kráčajúci tieň ružového pantera... Diamant Ružového pantera bol ukradnutý a potrebná je práve vaša pomoc, aby sa odhalila táto záhada. Vyberiete si autíčko a na rôznych miestach sa odkrývajú trailery, fotky, herci i tvorcovia. Veľmi záhadné to nie je, ale aspoň to nie je úplne obyčajné ...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Final Destination 3
Hlavná hrdinka Wendy má predtuchu, že populárna horská dráha "The Devil's Flight" sa vykoľají a všetci pasažieri budú doslova rozmetaní po celom zábavnom parku. Podarí sa jej presvedčiť zopár ľudí, aby sa horskej dráhe vyhli a našli si radšej inú zábavu. Po chvíli z bezpečnej vzdialenosti sledujú, ako sa vízia stáva skutočnosťou a horská dráha sa rozpadáva. Ale smrť sa len tak ľahko oklamať nedá. A ak je váš čas, ona si spôsob ako vás dostať nájde...

Réžia: James Wong (The X-Files)
Scenár: Glen Morgan, James Wong
Hrajú: Mary Elizabeth Winstead (Kruh 2), Ryan Marriman (Kruh 2), Harris Allan (seriál Smallville), Jassica Amlee (Eve and the First Horse)

James Wong sa po šiestich rokoch vrátil k dnes už kultovému hororovému thrilleru Nezvratný osud. 25 miliónové tretie pokračovanie bolo nasadené v 2880 kinách, odkiaľ si odnieslo 19,2 miliónov za prvý víkend. Prvý Nezvratný osud zarobil počas prvého víkendu 10 miliónov, druhý 16 miliónov. Séria Nezvratných osudov sa stala pre štúdio New Line lukratívna, pretože prvé dve pokračovania priniesli celosvetový zárobok cez 200 miliónov dolárov. Tretie pokračovanie by mohlo zarobiť 50 miliónov len v Amerike a 100 miliónov v ostatnom svete.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 41%, imdb.com – 6,5/10, Roger Ebert – 2/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Ak chcete vstúpiť na túto stránku, musíte zadať dátum narodenia (samozrejme nemusí byť váš) a meno. Potom sa pustíte podobne ako hlavní hrdinovia po roller coaster. V The Legend sa nachádzajú ukážky a popis ku každému dielu trilógie, v The Victims nájdete ročenku a 2 televízne spoty, The Evidence – to je plagát, ikony a screensavery. Zaujímavosťou je stiahnutie kričiacich zvonení do mobilu. A v Consequences môžete poslať priateľovi smrť. Milé...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Curious George
Curious Georgie je nemá opica, ktorá sa veľmi rada hrá s vedrami s farbou. Opica nasleduje svojho pána, archeológa Teda, muža v žltom klobúku zo svojej rodnej krajiny Afriky, až do múzea vo veľkomeste.

Réžia: Matthew O´Callaghan (Mickey's Twice Upon a Christmas)
Scenár: Robert L. Baid, Ken Kaufman, H.A. Rey
Hovoria: Drew Barrymore (50 krát a stále po prvý raz), Will Ferrell (Elf), Shane Baumel (Bondage), David Cross (Man in Black II), Eugene Levy (Dvanásť do tucta 2)

Zo všetkých noviniek, pozbieral najlepšie recenzie práve Curious George. Po Karcoolke a Nanny McPhee je Curious George ďalší z filmov pre celú rodinu a chodilo sa naňho dosť. Z 2 566 kín prišiel zárobok 14,7 milióna dolárov, čo je celkom veľa na film podľa papierového „komixu“, ktorý sa v Amerike vydáva už 60 rokov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 71%, imdb.com – 7,2/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Ahoj deti! Moje meno je Ted a toto je môj dobrý priateľ Curious George... a obaja potrebujú vašu pomoc. Tak sa vydajte do Zoo, do mesta, do múzea a do Afriky.

             
Firewall 
Jack Stanfield je bankový bezpečnostný expert, ktorý projektuje bezpečnostné zariadenia proti krádeži peňažných počítačových systémov pre banku Landrock Pacific. Všetko je v poriadku až do okamžiku, kedy Jackovi unesú jeho rodinu a on je nútený nájsť dieru vo svojom vlastnom systéme a ukradnúť 100 miliónov dolárov. Naviac má na to len jednu hodinu...

Réžia: Richard Loncraine (Wimbledon)
Scenár: Joe Forte
Hrajú: Harrison Ford (K-19: Stroj na smrť), Paul Bettany (Wimbledon), Jimmy Bennett (Rukojemník), Beverly Breuer (Scary Movie 3)

Po sérii neúspešných filmov Harrisona Forda (K-19: Stroj na smrť a Hollywood Homicide) prišiel... ďalší neúspech. Firewall sa hral v 2 840 kinách, zarobil 13,6 miliónov dolárov a zo všetkých nasadených noviniek sa dočkal najhorších recenzii. Posledným dobrým Fordovým filmom bol thriller Pod povrchom (2000) v ktorom si zahral s Michelle Pfeiffer.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 17%, imdb.com – 6,1/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Veľmi jednoduchá stránka. V popredí je trailer a nad ním niekoľko možností, ktoré sa otvoria v novom okne. Zaujímavá je hra, kde musíte v miestnosti nájsť čo najviac vecí a dostať sa z nej.

            
When a Stranger Calls
Tínedžerka Jill príde do luxusného domu, aby tam strážila malé dieťatko. Dieťa rýchlo zaspí ale pokojná noc sa zmení v noc teroru, keď zdvihne telefón, v ktorom sa ozve sadistický neznámy...

Réžia: Simon West (Con Air)
Scenár: Jake Wade Wall, Steve Feke, Fred Walton
Hrajú: Camilla Belle (Magická posadnutosť), Tommy Flanagan (Sin City), Brian Geraghty (Jarhead), Tessa Thompson

Až 54% percentný pokles zaznamenal film, ktorý bol minulý víkend na prvom mieste a zároveň aj pokles o štyri miesta. Našťastie nízkorozpočtový horor When a Stranger Calls stál len 15 miliónov dolárov, v druhom víkende zarobil 9,1 miliónov a po desiatich dňoch má na konte 33,9 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com – 4,3/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

Po úvodnom Intre s telefónom sa dostaneme na hlavnú stránku, ktorá neponúka veľa možností. O filme je len synopsia, ďalej fotky a trailer a v možnosti "Tell us your Story" sa dá prečítať 304 iných príbehov odohrávajúcich sa za bezvýchodiskovej situácie. Škoda, potenciál táto stránka má...

Z prvej desiatky po deviatich týždňoch v rebríku vypadla Narnia: Lev, šatník a čarodejnica s 284 miliónmi.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 102,2 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
11 - 13 február 2004 Hitch 43,1 mil
6 - 8 február 2003 Barbershop 2: Back in Business 24,2 mil
7 - 9 február 2002 How to Lose a Guy in 10 Days 24,1 mil

O podobný kúsok, ako sa podaril tohtotýždňovým štyrom novinkám, sa budú usilovať aj ďalšie tri filmy. Dramatický thriller Freedomland s Julianne Moore a Samuelom L. Jacksonom v réžii Joe Rotha, romantická komédia Date Movie, ktorá pochádza z pera tvorcov prvých dvoch Scary Movie filmov, a dobrodružný film Eight Below s Paulom Walkerom a Jasonom Biggsom v studenom snehu.


autor Matej Oravec 17.2.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.