PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Posledný januárový víkend sa najviac darilo pokračovaniu komédie Big Mommas House 2, ktorá dokázala zarobiť necelých 28 miliónov dolárov za prvé tri dni premietania. Nestačil jej ani rodinný film Nanny McPhee či športový Annapolis.

TOP 27. 1. - 29. 1. 2006
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Big Mommas House 2 Fox 1. týždeň 27,7 mil    27,7 mil
2. Nanny McPhee Universal 1. týždeň 14,5 mil    14,5 mil
3. Underworld: Evolution ScreenGems 2. týždeň 11,4 mil    44,6 mil
4. Annapolis Buena Vista 1. týždeň  7,6 mil     7,6 mil
5. Hoodwinked Weinstein Co. 7. týždeň  7,4 mil   37,7 mil
6. Brokeback Mountain Focus 8. týždeň  6,5 mil   51,0 mil
7. Glory Road Buena Vista 3. týždeň  5,3 mil   34,9 mil
8. Last Holiday Paramount 3. týždeň

 4,8 mil

  32,6 mil
9. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Buena Vista 8. týždeň  4,5 mil 277,8 mil
10. The Matador Weinstein Co. 5. týždeň  3,6 mil    5,2 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Big Mommas House 2
Majster prevlekov, špeciálny agent FBI Malcolm Turner sa musí tentoraz znovu preobliecť za „Big Momma“, aby zistil, čo sa skrýva za vraždou jeho ex-partnera.

Réžia: John Whitesell (Malibu's Most Wanted)
Scenár: Don Rhymer
Hrajú: Martin Lawrence (Bad Boys 2), Elton LeBlanc (Glory Road), Nia Long (Alfie), Michelle Parylak (Stage Fright)

Big weekend pre Big Momma. Komédia Martina Lawrencea zarobila v 3.261 kinách až 27,7 milióna dolárov a to pri 40 miliónovom rozpočte. Je neuveriteľnou záhadou, ako sa tak zlý film dokázal dostať na prvé miesto. Na webe rottentommatoes.com dosiahol hodnotenie 8 percent, a známku 2,4/10 na imdb.com, kde je momentálne dokonca na 35 mieste rebríčku 100 najhoršie hodnotených filmov.

Prvý Big Momma's House zarobil 25,7 miliónov v 2.802 kinách počas prvého víkendu v roku 2000 a dohromady celkom 117,6 miliónov. Vo väčšine prípadov sa však komediálnym pokračovaniam nedarí, o čom sa mohli presvedčiť už producenti filmov Dvanásť do tucta, Duece Bigalow, či Miss špeciálny agent. Big Momma's House 2 sa však postaral o tretiu najväčšiu januárovú premiéru po filmoch Star Wars - Special Edition (35,9 mil.) a Black Hawk Down (28,6 mil.). V kariére Martina Lawrenca ide o jeho druhý najúspešnejší otvárací víkend, hneď za 46,5 miliónovým otváracím víkendom Bad Boys II.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 08%, imdb.com – 2,2/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – D+

Trailer
Oficiálna stránka

Na tejto stránke nie je okrem niekoľkých bežných informácii vôbec nič, a aj hlupákovi je hneď jasné, že ide o veľmi primitívnu komédiu.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Nanny McPhee
Nová opatrovateľka prichádza k práve ovdovenému pánovi Brownovi, aby sa postarala o chorobne zlých, extra neposlušných, sedem detí. Najstarší chlapec Simon sa zase postaral o to, že ich už 17 opatrovateliek opustilo vo veľmi krátkom čase. Ale Nanny McPhee je iná, a chovanie detí sa s pomocou kúziel začína meniť. A spolu s deťmi sa mení aj ona...

Réžia: Kirk Jones (Walking Ned)
Scenár: Emma Thompson podľa knižky Christianna Brand
Hrajú: Emma Thompson (Harry Potter a väzeň z Azkabanu), Colin Firth (Denník Bridget Jonesovej 2), Kelly Macdonald (Stopárov sprievodca Galaxiou), Celia Imrie (Denník Bridget Jonesovej 2)

Aj keď všetkých prekvapilo prvé miesto pre Big Momma, prekvapenie sa konalo aj na druhom mieste, na ktorom skončila anglická rodinná komédia Nanny McPhee s Emmou Thompson nielen v titulnej úlohe, ale aj v úlohe scenáristky. V 1.995 kinách zarobil film veľmi slušných 14,5 miliónov dolárov. Má celkom priaznivé kritiky a tak možno očakávať, že sa mu bude v rebríčku aj naďalej dariť. Rozpočet snímky bol 25 miliónov dolárov a len v Anglicku zatiaľ zarobila 29 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 74%, imdb.com – 6,8/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka

Stránka akoby detská, ale je na nej veľa zaujímavého. Napríklad Nanny McPhee´s Make-Up, alebo Animated Credit Sequence či Special Features. A radím Vám, aby ste súhlasili so všetkými pravidlami...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Underworld: Evolution
Vojna medzi upírmi a vlkolakmi pokračuje. Selena, krásna bojovníčka proti upírom a kríženec Michael odhaľujú nové tajomstvo a možno i novú rasu, ktorá je omnoho mocnejšia než všetky doteraz. Bok po boku bojujú Selena a Michael proti nesmierne mocnému a odhodlanému Marcusovi, kráľovi upírov, ktorý chce ovládnuť svet. Každé stretnutie odhalí nové pravdy, vrhne kruté svetlo na predchádzajúce udalosti a preniká do bolestných spomienok v minulosti pochovaných.

Réžia: Len Wiseman (Underworld)
Scenár: Danny McBride, Len Wiseman
Hrajú: Katže Beckinsale (Van Helsing), Scott Speedman (xXx: Druhá dimenzia), Tony Curran (Blade II), Derek Jacobi (Nanny McPhee)

Ako býva pre filmoch zvykoch, v druhom týždni premietania klesnú ich tržby v priemere o 50 percent. Pri Underworld: Evolution klesol víkendový zárobok o 58%, na 11,4 milióna dolárov. Po desiatich dňoch má film na konte 44,6 miliónov, takže už nebude žiaden problém, aby prekonal 50 miliónov, čo bol jeho rozpočet, a zároveň zarobil aj viac ako 52 miliónov, ktoré má na konte prvý Underworld.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 15%, imdb.com – 6,9/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Úplne premakaná stránka. Jej návšteva by sa mala stať povinnosťou.

             

Annapolis
Jakeovi, mladému mužovi z chudých pomerov sa splní jeho sen, keď zistí, že je prijatý do Námornej akadémie. V Annapolise sa prihlási do boxerského turnaja, v ktorom môže dokázať nielen fyzickú silu, ale aj charakter.

Réžia: Justin Lin (Spotlights)
Scenár: David Collard
Hrajú: James Franco (Spider-Man 2), Tyrese Gibson (Rýchlo a zbesilo 2), Jordana Brewster (Rýchlo a zbesilo), Donnie Wahlberg (Saw 2)

Ďalším filmom, ktorý mal svoju premiéru bol film z námorného prostredia s Jamesom Francom v hlavnej úlohe – Annapolis. Film sprevádzala len malá reklamná kampaň, ale aj tak dokázal v 1 605 kinách zarobiť 7,6 miliónov dolárov. Kritiky mu však nie sú filmu veľmi naklonené, takže je dosť pravdepodobné, že sa Annapolis veľmi rýchlo z prvej desiatky vytratí.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 10%, imdb.com – 4,7/10, Roger Ebert – 1,5/4, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Stránka zaujímavá akurát tréningom, ktorý ponúka: Obstacle Course, The Tank a Plebez Quiz. Inak nič moc.

             

Hoodwinked (Karcoolka – Skutočný príbeh červenej čiapočky)
Začína sa od konca , ktorý poznáme všetci – vlk zožerie Červenú čiapočku a… prichádza investigatívny detektív, ktorý si predvolá všetkých podozrivých a pozorne vypočuje ich jednotlivé verzie, aby sa dopátral pravdy. Nie je to vôbec jednoduché a vynárajú sa stále nové a nové otázky: čo nosila Karcoolka v košíčku po lese? Prečo sa vlámal vlk a neskôr drevorubač do babičkinej chalúpky? Je vlk naozaj ten zloduch? Kto si robil zálusk na výborné recepty na koláčiky a prečo? Čomu sa venuje babička vo voľnom čase? Prečo zaznie nakoniec pesnička Červená je modrá? Detektív to naozaj nemá ľahké a výsledok jeho pátrania je naozaj prekvapujúci!

Réžia: Cory Edwards, Todd Edwards (Chillicothe)
Scenár: Cory Edwards, Todd Edwards, Tony Leech
Hovoria: Glen Close (Stepfordské paničky), Anne Hathaway (Denník princeznej 2: Kráľovstvo v ohrození), James Belushi (Joe Somebody), Patrick Warburton (Muži v čiernom 2)

Prekvapivý hit Hoodwinked sa stále drží medzi prvou päťkou. Film zaznamenal 29 percentný pokles, ale po troch veľmi úspešných víkendoch vo väčšom nasadení zarobil 20 miliónový animovaný film už 37,7 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 45%, imdb.com – 6,9/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Na túto stránku je zakázané vstupovať a celý priestor je označený žltými policajnými páskami. Ale tak ako je možné takmer všetko v tejto rozprávke, aj na stránku je vstup možný. Aj keď sa nevyhnete dotieravému fotografovi. Ocitneme sa v miestnosti a pomocou „doličných“ predmetov sa pohybujeme v informáciách. O tom, o aký druh filmu dokonale napovie ukážka v sekcii Music Video – Be Prepared.

Nová spoločnosť Weinstein Co. zvýšila počet kín, v ktorých sa premietal ich The Matador a je z toho desiate miesto v rebríčku. Z rebríčka však pomaly odchádza Narnia, ktorá zatiaľ zarobila 277 miliónov. Na 16. mieste by sme našli King Konga s 213 miliónmi a Harry Potter sa nachádza na 25. mieste s 286 miliónmi.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 92,8 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
28 - 30 január 2004 Hide and Seek 22,0 mil
23 - 25 január 2003 The Butterfly Effect 17,1 mil
24 - 26 január 2002 Darkness Falls 12,0 mil

Simon West, režisér filmov Con AirLara Croft: Tomb Raider prichádza prvý februárový víkend s thrillerom When a Stranger Calls, ktorý bude súperiť s romantickou komédiou Something New o hľadaní lásky tam, kde by ste ju najmenej čakali. V limitovanom počte kín bude nasadený prvý režisérsky počin Tommy Lee Jonesa The Three Burials of Melquiades Estrada, ktorý už na festivale v Cannes stihol získať ceny za najlepší scenár a najlepšieho herca, ktorým sa stal sám Tommy Lee Jones. Rovnako v limitovanom počte kín bude premietaný film A Good Woman s Helen Hunt a Scarlett Johansson.

 


autor Matej Oravec 3.2.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.