PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Prvé miesto tentoraz patrí komédii s názvom 40-Year-Old Virgin, ktorá má veľkú šancu stať sa hitom konca leta. Druhý je thriller Red Eye otca Vreskotu Wesa Cravena. Valiant sa zaradil medzi tie menej úspešné animované rozprávky...

TOP 19. 8. - 21. 8. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The 40-Year-Old Virgin Universal 1. týždeň  21,4 mil 21,4 mil
2. Red Eye DreamWorks 1. týždeň 16,1 mil 16,1 mil
3. Four Brothers Paramount 2. týždeň 12,4 mil 43,1 mil
4. Wedding Crashers New Line 6. týždeň 8,0 mil 177,6 mil
5. The Skeleton Key Universal 2. týždeň 7,7 mil 30,4 mil
6. March of the Penguins Warner Independent 9. týždeň 6,4 mil 48,4 mil
7. The Dukes of Hazzard Warner Bros. 3. týždeň 5,97 mil 69,0 mil
8. Valiant Buena Vista 1. týždeň 5,91 mil 5,91 mil
9. Charlie and the Chocolate Factory Warner Bros. 6. týždeň 4,4 mil 192,6 mil
10. Sky High Buena Vista 4. týždeň 4,0 mil 50,8 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The 40-Year-Old Virgin
Andy Stitzer má 40 rokov a už urobil celkom dosť vecí vo svojom živote. Má pohodlnú prácu - pečiatkovanie faktúr v obchode s elektronikou, nádherný apartmán s kolekciou akčných figúrok a zbierkou komiksov, rovnako má dobrých priateľov a krásny vzťah. Ale je tu ešte jedna malá vecička, ktorú ešte nikdy neurobil. Andy nikdy, nikdy v živote nemal sex. Ale je to až taký veľký problém?

Réžia: Judd Apatow (televízna seriál Undeclared)
Scenár: Judd Apatow, Steve Carell
Hrajú: Steve Carell (Moja krásna čarodejnica), Catherine Keener (Tlmočníčka), Paul Rudd (Správar: Legenda o Ronovi Burgundym)

V 2845 kinách štartovala skromná komédia 40 Year Old Virgin, do ktorej štúdio Universal investovalo 26 miliónov. Kritici takmer tlieskajú radosťou a diváci odchádzajú z kina s úsmevom na perách. Film za prvý víkend zarobil 21,4 milióna dolárov, za čo môže bezpochyby vďačiť komediálnemu nadaniu Steve Carella, ktorý sa doteraz objavoval len malinkých postavách svojich kamarátov z Fratpacku. Konečne prišiel rad aj na neho a hneď sa dokázal vyšvihnúť na prvé miesto víkendového rebríčka návštevnosti.

40 Year Old Virgin má reálnu šancu stať sa najziskovejšou komédiou roka a čaká ho veľmi sľubná dráha v rebríčku.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 86%, imdb.com - 7,9/10, Roger Ebert - 3,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Radšej neskôr ako nikdy... Táto stránka má toľko videí, ako na bonusoch pri DVD. V neprospech stránky hovorí len malé, takmer nečitateľné písmo.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Red Eye
Lisa je žena na palube nočného letu lietadla, ktoré smeruje do Miami a svoj čas si kráti rozhovorom s cestujúcim vedľa seba. Čoskoro zistí, že jeho príjemné chovanie je len pretvárka a záhadný cestujúci prezradí Lise pravý plán cesty a vyhráža sa jej, zabitím otca. Lise neostáva nič iné, len spolupracovať.

Réžia: Wes Craven (Vreskot, Prekliatie)
Scenár: Wes Craven, Dan Foos
Hrajú: Rachel McAdams (Ako si uloviť družičku), Cillian Murphy (Batman začína), Brian Cox (Agent bez minulosti 2)

Rovnako 26 miliónov stálo aj nakrútenie thrilleru Wesa Cravena Red Eye. Film sa hral vo väčšom počte kín ako 40 Yeard Old Virgin - 3 079, ale zarobil len 16,2 milióna dolárov. Recenzie však neboli príliš priaznivé, takže sa nejedná ani o Nočnú moru z Elm Streel, ani o Vreskot. V poslednom čase nemá Wes príliš šťastnú ruku...

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 83%, imdb.com - 7,3/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka

Nič nehovoriace intro sa dá s pokojným svedomím preskočiť. Zvuková stopa sa asi snaží navodiť pocit lietadla, ale skôr to znie ako "máchajúca" práčka. Z nudnej stránky robí niečo viac len Board the Red Eye.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Four Brothers (Štyria bratia)
Na predmestí Detroitu, v zložitom prepletenci čiernej a bielej komunity, sa jej členovia spolu ešte stále učia žiť. Dvaja čierni a dvaja bieli chlapci dostávali model správneho spolužitia už od plienok vďaka láske svojej adoptívnej matky. V dospelosti sa ich cesty síce rozdelili - traja bratia odišli z mesta a jeden zostal doma a "usadil sa" - ale tragická udalosť ich zase spojila. Stačí byť v nepravý čas na nesprávnom mieste a celý život sa vám zosype ako domček z kariet. Keby mama tých chlapcov nešla raz večer nakupovať, nestala by sa obeťou lúpežného prepadnutia a jej život by neukončil výstrel z pištole. Bobby, Angel a Jack sa preto vrátia do Detroitu, aby spolu so štvrtým bratom Jeremiahom svoju adoptívnu matku pochovali. Pri tej príležitosti sa začnú nenápadne zaujímať o to, či išlo skutočne o náhodnú streľbu v supermarkete, ako tvrdí polícia, alebo či matkina smrť nesúvisí s nie úplne čistými podnikateľskými praktikami. Keď zistia, že policajná verzia má príliš veľa medzier, začnú po vrahovi pátrať na vlastnú päsť a ospalé predmestie tým premenia v peklo.

Réžia: John Singleton (Rýchlo a zbesilo 2)
Scenár: David Elliot, Paul Lovett
Hrajú: Mark Wahlberg (Lúpež po taliansky), Tyrese Gibson (Rýchlo a zbesilo 2), André Benjamin (Buď v pohode), Gerrett Hedlund (Trója)

Po minulovíkendovom takmer 21 miliónovom zárobku klesli Štyria bratia na tretie miesto. Do pokladničky si pripočítali 12,4 a keby ju teraz rozbíjali, našli by v nej za 10 dní - 43,1, takže každému zo štyroch bratov by sa ušlo len niečo okolo 10,77 milióna dolárov. Rozpočet filmu bol 45 miliónov a pre režiséra Johna Singletona sú Štyria bratia tretí najziskovejší film kariéry - Za Drsným Shaftom (70,3 mi.) a Rýchlo a zbesilo 2 (127,1 mil.)

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 51%, imdb.com - 7,0/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka

Prišli domov aby pochovali svoju matku a jej vraha. A zároveň pochovali aj túto stránku. Je tu pár videí v sekcii Webisodes Story, ale to je úplne všetko, čo by tak stálo za to.


Wedding Crashers (Ako si uloviť družičku)
John Beckwith a Jeremy Klein, párik sukničkárov, majú svoj zabehnutý kolobeh tak, že navštevujú svadby a na nich sa snažia nájsť tú pravú... na jednu noc. Na úspech majú nespočetné množstvo zaručených fíglov, ale všetko sa zmení, keď sa John zamiluje do Claire, dcéry významného politika.

Réžia: David Dobkin (Šanghajskí rytieri)
Scenár: Steve Faber, Bob Fisher
Hrajú: Owen Wilson (Jeho foter, to je lotor), Vince Vaughn (Pán a pani Smithovci), Christopher Walken (Muž v ohni), Rachel McAdams (Zápisník jednej lásky)

Svadobní podvodníci majú vo "40 Yeard Old Virgin" veľkého konkurenta. Len minule som písal, že "Ako si uloviť družičku" je najziskovejšou komédiou, tak tentoraz to vyzerá, že tento rekord si neudrží dlho a predbehne ho Steve Carell. Wedding Crashers zarobili už 177,6 milióna dolárov.
 
Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 74%, imdb.com - 7,4/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Život je párty. Stránka je urobená veľmi príjemne. Fotky si pozeráte ako svadobčania, downloadujete veci zo stola, nazriete do kufríka Crasher Kit... a keď vás to prestane baviť, tak si zastrieľate.


The Skeleton Key
Jeden obyčajný kľúč dostane mladá ošetrovateľka Caroline od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru, ktorý žije v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, na juhu Spojených štátov. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, to všetko podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Na povale objaví tajnú miestnosť skrývajúcu desivé tajomstvá, ktoré možno navždy zmenia jej život, pokiaľ ju oň rovno nepripravia.

Réžia: Iain Softley (Svet podľa Prota)
Scenár: Ehren Kruger
Hrajú: Kate Hudson (Život s Helenou), Gena Rowlands (Zápisník jednej lásky), John Hurt (Hellboy), Peter Sarsgaard (Kinsley)

Z druhého miesta na štvrté sa presunul horor Kľúč, ktorý má po desiatich dňoch zarobených 30,4 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 39%, imdb.com - 6,1/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka

Aj štrkotanie kľúčika v zámke naháňa strach. Nasleduje Intro. Gramofón, platňa, schody... miestnosť. Tá miestnosť... informácie o filme, klipy, spoty, trailer, downloads. Pohrať sa dá s Create Your Own Conjure. Príjemnú zábavu : )

Dokument Putovanie tučniakov len o niekoľko miliónov predstihol animovanú snímku Valiant. Prvý vysokorozpočtový anglický počítačom animovaný film sa stretol len s veľmi biednym záujmom širokej distribúcie. 6 zarobených miliónov je veľmi zlé, vzhľadom na to, že film stál 40 miliónov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 92,8 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
20 - 22. august  2004 Exorcist: The Beginning  18,1 mil
22. - 24. august 2003 Freddy vs. Jason 13,2 mil
23. - 25. august 2002 Signs 14,3 mil

Do kín sa dostanú Gilliamovi Bratia Grimmovci s Mattom Damonom, Heath Ledgerom a Monicou Bellucci, Horor The Cave a romantická komédia Undiscovered.


autor Matej Oravec 26.8.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.