PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Ťažko sa tomu verí, ale šialená komédia podľa televízneho seriálu vysielaného v rokoch 1979 až 1985 - The Dukes of Hazzard sa s tridsiatimi miliónmi dostala na prvé miesto.

TOP 5. 8. - 7. 8. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Dukes of Hazzard Warner Bros. 1. týždeň  30,6 mil 30,6 mil
2. Wedding Crashers New Line 4. týždeň 16,0 mil 143,6 mil
3. Charlie and the Chocolate Factory Warner Bros. 4. týždeň 10,9 mil 169,4 mil
4. Sky High Buena Vista 2. týždeň 9,0 mil 32,0 mil
5. Must Love Dogs Warner Bros. 2. týždeň 7,3 mil 26,2 mil
6. March of the Penguins Warner Independent 7. týždeň 7,1 mil 26,4 mil
7. Stealth Sony 2. týždeň 5,9 mil 24,5 mil
8. Fantastic Four Fox 5. týždeň 4,2 mil 143,9 mil
9. War of the Worlds Paramount 6. týždeň 3,5 mil 224,6 mil
10. The Island DreamWorks 3. týždeň 3,1 mil 30,9 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Dukes of Hazzard
Bratranci Bo a Luke Dukeovcov sa s pomocou sesternice Daisy a strýka Jesseho snažia zachrániť rodinnú farmu pred zničením skorumpovaným komisárom Hoggsom.

Veľkú rodinu si spoločne zahrali Sean William Scott (trilógia Prci, prci, prcičky) ako Bo a Johnny Knoxville (Kráčajúca skala) ako Luke. Krásnu Daisy stvárnila na veľkom plátne debutujúca speváčka Jessica Simpson a protivníka Huggsa si zahral Burt Reynolds. Na režisérsku stoličku zasadol Jay Chandrasekhar, ktorý nazbieral skúsenosti z televíznych seriálov. Na scenári filmu sa podieľali Gy Waldron a John O´Brien.

Komédia štúdia Waner Bros. sa hrala v 3785 kinách, kde zarobila 30,6 milióna dolárov za prvé tri dni. Film s 50 miliónovým rozpočtom, v ktorom nie je započítaných ešte 17,5 milióna za práva na spracovanie z televízneho seriálu, mal veľmi dobrý štart v piatok, kedy zarobil 12,6 milióna. V sobotu to bolo o 21% menej - 9,9 milióna a v nedeľu ďalších 8 miliónov. Diváci na film chodili, ale kritika ho takmer roztrhala.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 17%, imdb.com - 4,3/10, Roger Ebert - 1/4, yahoo.com - C+, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka

Z nuly na stovku vám to vytiahne podľa rýchlosti internetového pripojenia, potom sa vám však podarí ujsť pred políciou. Pri kliknutí na jednu z hlavných postav dostanete iba Wallpaper. Nájdete tu informácie o filme, hercoch a tvorcoch, trailer, i fotky. Tentoraz žiaden download a hry.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Wedding Crashers (Ako si uloviť družičku)
John Beckwith a Jeremy Klein, párik sukničkárov, majú svoj zabehnutý kolobeh tak, že navštevujú svadby a na nich sa snažia nájsť tú pravú... na jednu noc. Na úspech majú nespočetné množstvo zaručených fíglov, ale všetko sa zmení, keď sa John zamiluje do Claire, dcéry významného politika.

Owen Wilson (John Beckwith) a Vince Vaughn (Jeremy Klein) sa stretli naposledy pred rokom vo filme Starsky and Hutch. Zjavne si padli do oka a v réžii Davida Dobkina (Šanghajskí rytieri) si mohli zahrať dvojicu sukničkárov. Otca Claire (Rachel McAdams - Regina z filmu Protivné baby) si zahral Christopher Walken (Chyť ma ak to dokážeš). V našich kinách si dvojica zašantí od 29. 9. 2005.

Naháňači družičiek majú za sebou ďalší úspešný víkend a pokles len o slabých 20% na 16 miliónov zarobených vo štvrtom víkende. To je dokonca viac ako vo štvrtom víkende zarobilia Pomsta Sithov - 14,8 miliónov. So 143,6 miliónmi sú Wedding Crashers najziskovejšou komédiou roku 2005. Porazili tak komédie Hitch a The Longest Yard.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 73%, imdb.com - 7,6/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Život je párty. Stránka je urobená veľmi príjemne. Fotky si pozeráte ako svadobčania, downloadujete veci zo stola, nazriete do kufríka Crasher Kit... a keď vás to prestane baviť, tak si zastrieľate...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Charlie and the Chocolate Factory (Charlie a továreň na čokoládu)
Charlie Bucket je malý chlapec, pochádzajúci z celkom zbedačenej rodiny, ktorá býva na pustom okraji mesta, hneď vedľa obrovskej továrne na čokoládu. Charlie miluje čokoládu. Každý rok dostane na narodeniny jeden čokoládový bonbón, ktorý si potom veľmi, ale naozaj veľmi dlho opatruje a chodí sa na neho pozerať. Jedného dňa sa mu splní to najúžasnejšie, čo si len mohol predstaviť. Vyhrá aj s ďalšími štyrmi deťmi cestu po fantastickej čokoládovej továrni v susedstve, ktorú vlastní excentrický Willy Wonka a jeho nemenej zaujímaví zamestnanci. Fantastická cesta po neuveriteľnom svete, v ktorom je úplne všetko z čokolády sa začína...

Býva zvykom, že úspešné dvojice sa stretávajú často. Tim Burton (Veľká ryba) a Johnny Depp už patria k sebe. Tentoraz si do parády vzali detskú knižku anglického majstra slova Roalda Dahla a vytvorili nápaditý svet jednej čokoládovne. Johnny Depp si zahral majiteľa tejto čokoládovne Willyho Wonku, Helena Bonham Carter pani Bucketovú, Christopher Lee doktora Wonku a malého Charieho, okolo ktorého sa to všetko odohráva zahral Freddie Highmore, s ktorým sa Depp stretol pri nakrúcení Hľadanie Krajiny-nekrajiny. Premiéra čokoládovej továrne bude 18. 8. 2005

S desiatimi miliónmi je Charlie na treťom mieste. Zarobených má 169 miliónov, čo je druhý najvýnosnejší film Johnnyho Deppa, hneď po 305 miliónových Pirátoch Karibiku.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 82%, imdb.com - 7,7/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Trailer 1
Trailer 2
Oficiálna stránka
Keď už nie kvôli informáciám, určite sa na tejto stránke zastavte kvôli hrám, na ktorých sa dá stratiť strašne veľa času...


Sky High
Vo svete, v ktorom mladých študentov posielajú do zvláštnej školy pre deti s nadprirodzenými schopnosťami a superhrdinovia sú bežne známi a akceptovaní, sa mladý Jeremy snaží nájsť rovnováhu medzi životom normálneho tínedžera a životom výnimočného stvorenia. Ako na všetkých stredných školách, aj tu vznikajú partie a populárni študenti sa od nepopulárnych odlišujú tým, že tí prví dokonale ovládajú svoje superschopnosti, zatiaľ čo tí druhí sú degradovaní na obyčajných pomocníkov.

Trojica scenáristov, ktorí sa nechali inšpirovať Rodinkou Úžasných je podpísaná pod projektom Sky High. Réžie sa ujal Mike Mitchel, tvorca komédia Deuce Bigalow. Najzvučnejšími menami vo filme plnom efektov a nových nádejných talentov sú Kurt Russel (Hviezdna brána, Vanilkové nebo) a Kelly Preston (Jack Frost, Po čom ženy túžia). Na školu Sky High sa Slováci môžu pozrieť od 13.10.2005.

Minulotýždňový najvyššie umiestnená novinka Sky High klesla o 38% a za 10 dní sa priblížila k zárobku 32 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 62%, imdb.com - 7,0/10, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Vitajte na Sky High. K dispozícii máte PDA, pomocou ktorého za dozviete niečo o škole a o študentoch. K ostatným častiam máte prístup len, keď sa zaregistrujete. A táto stránka nie je taká dobrá, aby to stálo za to.


Must Love Dogs
Sarah Nolan je čerstvo rozvedená žena, ktorá obozretne znovu-objavuje romantiku pomocou rodiny, ktorá to s ňou myslí dobre. Po tom ako statočne zdolá katastrofálne stretnutia na inzerát sa naučí počúvať a veriť svojim inštinktom a zistí, že nikdy nesmie zabudnúť na lásku. Tá predsa kvitne v každom veku.

Diane Lane sa vďaka románu Claire Cook prevtelila do postavy Sarah, ktorá je nútená sa na život pozerať novými očami. Jej partnerom vo filme je John Cusack (V koži Johna Malkovicha, Porota) a nad všetkým bdel scenárista, režisér a producent Gary David Goldberg.

Prvú päťku uzatvára romantická komédia Must Love Dogs, ktorá zaznamenala 42 percentný pokles na 7,3 milióna dolárov. S tridsať miliónovým rozpočtom po desiatich dňoch zarobila 26,2 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 39%, imdb.com - 6,1/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
Nádherne spracovaná flashová stránka. Dávam do pozornosti aj osobám s averziou pre romantiku.


Francúzsky dokument Putovanie tučniakov sa vyšvihol z desiateho miesta priamo na šieste a počas siedmeho víkendu zarobil 7,1 miliónov dolárov, čo je nárast o 76% aj vďaka tomu, že sa film hral v 1867 kinách. Putovanie tučniakov je momentálne tretím najziskovejším dokumentom všetkých čias, hneď medzi megaúspešnými Fahrenheitom 9/11 a Bowling for Columbine.

Warner Bros. vytvorilo tento víkend rekord, pretože jeho filmy Charlie and the Chocolate Factory, Must Love Dogs a Batman Begins sa za víkend hrali dohromady 13 342 krát.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 97,8 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
30.7. - 1.8.  2004 The Village  50,7 mil
1 - 3 august 2003 American Wedding 33,6 mil
2 - 4 august 2002 Signs 60,1 mil

Minulý týždeň bol do širokej distribúcie nasadený jeden film, tentoraz majú šancu na popredné miesta v tabuľke hneď 4 filmy. Deuce Bigalow: European Gigolo s Robom Schneiderom v hlavnej úlohe, horor The Skeleton Key s Kate Hudson, dráma Four Brothers s Markom Wahlbergom a vojnová dráma The Great Raid s Benjaminom Brattom a Jamesom Francom.

 


autor Matej Oravec 12.8.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.