PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Všetky štyri novinky sa dostali do prvej desiatky. Do prvej päťky sa dostali dve novinky, ale na prvú priečku z nich nedosiahla ani jedna. Favorizovaný Ostrov skončil až na štvrtom mieste.

TOP 22. 7. - 24. 7. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Charlie and the Chocolate Factory Warner Bros. 2. týždeň  28,2 mil 114,0 mil
2. Wedding Crashers  New Line 2. týždeň 25,6 mil 80,3 mil
3. Fantastic Four Fox 3. týždeň 12,6 mil 122,9 mil
4. The Island DreamWorks 1. týždeň 12,4 mil 12,4 mil
5. Bad News Bears Paramount 1. týždeň 11,3 mil 11,3 mil
6. War of the Worlds Paramount 4. týždeň 8,9 mil 208,4 mil
7. Hustle anf Flow Paramount Classics 1. týždeň 8,0 mil 8,0 mil
8. The Devils Rejects Lions Gate 1. týždeň 7,0 mil 7,0 mil
9. Batman Begins Warner Bros. 6. týždeň 4,7 mil 191,1 mil
10. March of the Penguins Warner Independent 5. týždeň 4,3 mil 9,3 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Charlie and the Chocolate Factory (Charlie a továreň na čokoládu)
Charlie Bucket je malý chlapec, pochádzajúci z celkom zbedačenej rodiny, ktorá býva na pustom okraji mesta, hneď vedľa obrovskej továrne na čokoládu. Charlie miluje čokoládu. Každý rok dostane na narodeniny jeden čokoládový bonbón, ktorý si potom veľmi, ale naozaj veľmi dlho opatruje a chodí sa na neho pozerať. Jedného dňa sa mu splní to najúžasnejšie, čo si len mohol predstaviť. Vyhrá aj s ďalšími štyrmi deťmi cestu po fantastickej čokoládovej továrni v susedstve, ktorú vlastní excentrický Willy Wonka a jeho nemenej zaujímaví zamestnanci. Fantastická cesta po neuveriteľnom svete, v ktorom je úplne všetko z čokolády sa začína...

Býva zvykom, že úspešné dvojice sa stretávajú často. Tim Burton (Veľká ryba) a Johnny Depp už patria k sebe. Tentoraz si do parády vzali detskú knižku anglického majstra slova Roalda Dahla a vytvorili nápaditý svet jednej čokoládovne. Johnny Depp si zahral majiteľa tejto čokoládovne Willyho Wonku, Helena Bonham Carter pani Bucketovú, Christopher Lee doktora Wonku a malého Charieho, okolo ktorého sa to všetko odohráva si zahral Freddie Highmore s ktorým sa Depp stretol pri nakrúcaní filmu Hľadanie Krajiny-nekrajiny. Premiéra čokoládovej továrne bude v našich končinách 18. augusta 2005

Diváci odignorovali Ostrov a ďalej chodili na Johnnyho Deppa do čokoládovej továrne. A hoci továreň zaznamenala takmer 50 percentný pokles, 28,2 milióna dolárov stačilo na prvé miesto. Po desiatich dňoch má film na konte 114 miliónov dolárov. Charlie a továreň na čokoládu by mohla zarobiť viac ako 200 miliónov, ale asi nezarobí viac, ako najziskovejší film Tima Burtona - Batman, ktorý zarobil v roku 1989 - 251,2 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 82%, imdb.com - 7,7/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Trailer 1
Trailer 2
Oficiálna stránka
Keď už nie kvôli informáciám, určite sa na tejto stránke zastavte kvôli hrám, na ktorých sa dá stratiť strašne veľa času...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Wedding Crashers
John Beckwith a Jeremy Klein, párik sukničkárov, majú svoj zabehnutý kolobeh tak, že navštevujú svadby a na nich sa snažia nájsť tú pravú... na jednu noc. Na úspech majú nespočetné množstvo zaručených fíglov, ale všetko sa zmení, keď sa John zamiluje do Claire, dcéry významného politika.

Owen Wilson (John Beckwith) a Vince Vaughn (Jeremy Klein) sa stretli naposledy pred rokom vo filme Starsky and Hutch. Zjavne si padli do oka a v réžii Davida Dobkina (Šanghajskí rytieri) si mohli zahrať dvojicu sukničkárov. Otca Claire (Rachel McAdams - Regina z filmu Protivné baby) si zahral Christopher Walken (Chyť ma ak to dokážeš).
 
Zárobok komédie Wedding Crashers klesol len o 24%, na 25,6 miliónov a po desiatich dňoch sa zárobok filmu vyšplhal na 80,3 miliónov dolárov a už teraz dá považovať za najlepšiu komédiu roku. Rozpočet bol 40 miliónov a nízky pokles naznačuje, že film si v rebríčku pobudne ešte príjemne dlho.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 73%, imdb.com - 7,6/10, Roger Ebert - 2/4 yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Život je párty. Stránka je urobená veľmi príjemne. Fotky si pozeráte ako svadobčania, downloadujete veci zo stola, nazriete do kufríka Crasher Kit... a keď vás to prestane baviť, tak si zastrieľajte.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Fantastic Four (Fantastická štvorka)
Skupina astronaitov sa počas expedície dostane do stredu mrakov kozmickej radiácie, ktoré spôsobia závažné zmeny v genotype všetkých členov posádky. Dôsledky mutácií sa začnú prejavovať po návrate na rodnú planétu: Reed získa schopnosť ľubovoľne naťahovať svoje telo a ako vodca celej skupiny získa prezývku Mr.Fantastic. Sue - teraz Invisible Woman - sa dokáže zviditeľniť a vytvárať pevné silové polia. Johnny sa vďaka svojej schopnosti vzplanúť a kedykoľvek vzlietnuť stane známym ako Human Torch. A Ben sa premení v nadľudsky silné monštrum s oranžovou kožou, ktorá je tvrdá ako kameň - Thing. Skupina sa rozhodne využiť svoje výnimočné schopnosti k tomu, aby prekazili zlomyseľné plány tiež zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvateľov New Yorku pred ďalšími nebezpečenstvami.

Komiks Fantastická štvorka je najdlhšie vydávaný komiks z produkcie nakladateľstva Marvel a v priebehu rokov zaslúžene získal titul najlepší komiks na svete. Jeho stvoriteľom je Stan Lee (Spider-Man, DareDevil, X-Men). Režijne film viedol Tim Story (Barbershop, Taxi) a bolo to práve štúdio, ktoré rozhodlo, že do postav štyroch hrdinov neobsadí žiadnu veľkú hviezdu a väčšina zo 100 miliónového rozpočtu padne na trikové zábery. Fantastickú štvorku tvoria Iaon Gruffudd (Lancelot z Kráľa Artuša) ako Mr. Fantastic, Jessica Alba (Nancy zo Sin City) ako Invisible Woman, Chris Evans (Ryan z Mobilu) ako Human Torch a Michael Chiklis (TV režisér z Nixona) ako The Thing. Premieru má spoločnosť Tatrafilm naplánovanú na 4. 8. 2005.

Foxova Fantastická štvorka klesla o decentných 46% na 12,6 milióna dolárov. Po troch týždňoch zarobila 122,9 miliónov, pri sto miliónovom rozpočte. Kým film opustí tabuľku, mohol by zarobiť 150 miliónov, čo by mohol byť dostatočný dôvod na pokračovanie.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 25%, imdb.com - 6,1/10, Roger Ebert - 1/4 yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Trailer 1
Trailer 2
Trailer 3
Oficiálna stránka
Pripravte sa na Fantastickú štvorku. Dokonalá stránka, ktorej jedinou škodou je, že je len v malom okne, ale zaslúži si preklikanie od začiatku do konca. Kvôli tomuto webu sa oplatí mať Flash.


The Island (Ostrov)
Blízka budúcnosť v 21. storočí nevyzerá dvakrát lákavo. Lincoln Six Echo je obyvateľom mierne utopického sveta a dúfa, podobne ako všetci ďalší, že aj on bude smieť odísť na "Ostrov", údajne posledný kúsok nekontaminovaného územia na Zemi. Čoskoro však zistí, že všetko, čo si o svojej existencii myslel, je lož... On, aj ostaní obyvatelia zo stráženého zariadenia, sú ľudské klony, "chované" ako "náhradné diely" pre svoje ľudské originály. Spolu s priateľkou - klonom - Jordan Two Delta sa rozhodne ujsť skôr, než ich bude treba "použiť"...

Doteraz bolo meno režiséra Michala Baya spojované s producentom Jerry Bruckheimerom. Táto dvojica vytvorila 5 kasovo veľmi úspešných filmov Bad Boys, Skala, Armageddon, Pearl Harbor a Bad Boys II. Ostrov je prvým filmom bez silného producenta. Obsadenie filmu je hviezdne. Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean, Steve Buscemi i Michael Clarke Duncan. Byť vyvolený sa vám u nás podarí od 1. 9. 2005.

122 miliónový veľkofilm Michaela Baya dopadol počas prvého víkendu katastrofálne. Ostrov sa hral v 3 122 kinách, kde zarobil len 12,4 milióna dolárov. Z časti za to môže príšerná marketingová kampaň, z časti zlé kritiky. Zárobok 12,4 milióna je ešte menej, ako zarobil prvý Bayov film Bad Boys - 15,5 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 39%, imdb.com - 6,9/10, Roger Ebert - 3/4 yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Chcem žiť a je mi jedno ako... Nový začiatok. Produkt evolúcie, ktorá trvala 3 miliardy rokov. Merrick. Chvíľu mi trvalo, než som sa dostal k navigácii po stránke, ale o to sladšia bola odmena.


The Bad News Bears
Morris Buttermaker býval kedysi dobrým baseballovým trénerom, ale začal mať ťažkosti s alkoholom a po tom ako zaútočil na rozhodcu ho vyhodili. Právny zástupca Liz Whitewood rozhodne, že Morris bude "kaučovať" detskému tímu.

Režisér Richard Linklater (Pred súmrakom) sa pustil do športovej komédie spolu so scenáristami filmu Santa je úchyl!, remaku rovnomenného filmu z roku 1976. Billy Bob Thornton tu stvárňuje trénera, ktorý dovedie k víťazstvu baseballový tím detských outsiderov.

30 miliónový remake filmu Bad News Bears debutoval s 11,3 miliónmi na piatom mieste a je už v poradí tretím športovým filmom, v ktorom hrá jednu z hlavných úloh tréner: Kicking and Screaming a Rebound.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 43%, imdb.com - 8,4/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
Zvuky pálky a odpalu, vzdialeného potlesku a hučiaceho davu. O filme všetko čo sa dá a naviac 4 celkom schopné hry.


V 1 013 kinách sa hrala hudobná dráma Hustle and Flow, ide o spoluprácu MTV so štúdiom Paramount Classics, ktorá zarobila 8 miliónov dolárov. O milión menej zarobil horor Roba Zombieho The Devil's Rejects. Spielbergova Vojna svetov prekročila 200 miliónovú hranicu po 24 dňoch premietania a Batman Begins má po 40 dňoch na konte 191,1 miliónov dolárov. Do prvej desiatky sa prebojovalo aj Putovanie tučniakov, ktoré už zarobilo takmer 10 miliónov dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 123,3 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
16 - 18 júl 2004 I Robot 52,2 mil
18 - 20 júl 2003 Bad Boys 2 46,6 mil
19 - 21 júl 2002 Road to Perdition 15,4 mil

Do amerických kín sa chystajú tri novinky. Akčný sci-fi thriller Stealth Roba Cohena s Joshom Lucasom, Jessicou Biel a Oscarovým Jamie Foxxom, romantická komédia Must Love Dogs s Diane Lane a Johnom Cusackom a rodinná komédia Mike Mitchella o neobyčajných študentoch s názvom Sky High. Podarí sa Charliemu po tretí krát stáť na najvyššom stupni?


autor Matej Oravec 29.7.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.