TV TIPY 13.6. - 19.6. 2016

TV TIPY 13.6. - 19.6. 2016

článok



13.06.
Pondelok

22:20 Podozrenie (Presumed Innocent) USA, 1990, Kriminálny/Thriller/Mysteriózny (Nova Cinema)
Harrison Ford je poverený vyšetrovaním vraždy svojej kolegyne a zároveň milenky. Keďže dôkazy smerujú práve k nemu, je obžalovaný a zatknutý. O pomoc musí požiadať svojho najväčšieho rivala. Jeden z vrcholných filmov žánru právnických thrillerov, ktoré zažili vrchol v 90-tych rokoch. Podozrenie ťaží z prekvapivej pointy, temnej a depresívnej atmosféry a kritiky mocenských machinácií. Za morálne zlyhanie sa vo filmoch platí.

22:30 Otec vojaka (Otec soldata) Sovietsky zväz/Gruzínsko, 1964, Vojnový (Dvojka)
Počas druhej svetovej vojny sa gruzínsky dedinčan Giorgi Macharašvili rozhodol navštíviť svojho raneného syna. V nemocnici ho nenájde, a preto sa ho vydá hľadať. Cestou vo vojnovom zmätku stratí stopu a je rozhodnutý narukovať, len aby mal väčšiu šancu stretnúť ho. Popri hľadaní sa tak stáva priamym účastníkom vojnových udalostí, ktoré ho privedú až do Berlína.


14.06.
Utorok

21:10 Pred polnocou (Before Midnight) USA, 2013, Romantický/Dráma (ČT art)
Pred úsvitom, Pred súmrakom a Pred polnocou sú tri filmy Richarda Linklatera o milencoch - Američanovi Jessem a Francúzke Celine. V zatiaľ poslednom diely sú už manželmi, ktorí vychovávajú dve dcéry. Obaja sú starší a múdrejší, ale aj stratenejší. Spoločne trávia letnú dovolenku v slnečnom Grécku. Jesse tu hľadá inšpiráciu pre svoje písanie, avšak Celine už unavuje byť stále zvodnou francúzskou múzou. Romantické chvíle narušuje neodbytná realita: rozhovory na tému stereotypný rodinný život, výchova detí, práca, nenaplnené sny a priania a pomalé vyprchávanie lásky. Pred polnocou je príbehom dvoch ľudí, ktorí kvôli spomienkam zmenili svoje životy a urobili to, čo na začiatku nechceli dopustiť.

21:50 Pred súmrakom (Before Sunset) USA, 2004, Romantický/Dráma (Nova Cinema)
V druhej časti trilógie sa Linklater zameriava na stretnutie po deviatich rokoch v Paríži. Jesse, z ktorého sa stal spisovateľ, končí turné venované propagácii svojho románu, v ktorom zachytil krátky okamih šťastia, ktoré vtedy s Céline prežil. To ho vyhľadá a po chvíli rozpakov naviažu na to, čo ich pred rokmi spájalo. Popri prechádzke po meste sa rozprávajú o všetkom, čo za tú dobu prežili. V priebehu rozhovoru sa stále jasnejšie derú na povrch, nenaplnené city.

TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016


15.06.
Streda

20:15 Nikdy ma neopusť (Never Let Me Go) Veľká Británia/USA, 2010, Dráma/Romantický/Psychologický/Sci-Fi (Prima MAX)
31-ročná Britka Kathy H. pracuje ako opatrovateľka darcov orgánov. Jej práca je vyčerpávajúca a depresívna, pretože väčšina ľudí, s ktorými sa v sanatóriu stretne, po nejakom čase umiera. Keď sa medzi pacientmi a umierajúcimi začnú objavovať aj jej bývalí spolužiaci a známi, ponorí sa Kathy do nostalgických spomienok na svoje detstvo, predovšetkým na svojich dvoch najlepších priateľov Ruth a Tommyho a na svoje nezvyčajné dospievanie na záhadami opradenej internátnej škole Hailsham. Kathy spomína na posadnutosť školou umenia, na učiteľov štítiacich sa svojich žiakov, na podivné poznámky a na šok, ktorý pocítila, keď jej bolo vyjavené poslanie. Dystopický román Neopúšťaj ma pracuje s ideou, že práve cez umenie dokážeme rozpoznať pravosť svojich emócií.

20:20 Malý unavený Joe (...continuavano a chiamarlo Trinità) Taliansko, 1972, Western/Komédia (Barrandov)
Bratia Malý Joe a Drobček sa rozhodnú zastaviť na návštevu v rodnej dome. Drobček cestou ukradne pár koní, zatiaľ čo Malý Joe prichádza s prázdnymi vreckami. Rodičia sa tak začínajú obávať o jeho budúcnosť. Otec síce Joea nabáda, že krádeže koní sú perspektívnym zamestnaním, ale jemu táto práca nevonia. V tamojšom salóne však Joe objaví svoj talent falošného hráča pokeru. Za vyhrané peniaze obaja bratia zmenia svoj zovňajšok a vydávajú sa do San Jose precvičiť Joea v krádeži koní.


16.06.
Štvrtok

20:20 Frances (Frances) USA, 1982, Životopisný/Romantický (ČT art)
Americká herečka Frances Farmerová patrila k najrozporuplnejším úkazom Hollywoodu 30. a 40. rokov. Jej kariéra mala strmý vzostup a rovnako strmý pád. Frances nebola ochotná podriadiť sa požiadavkám vtedajšej komerčnej tvorby a skôr než po sláve filmovej hviezdy túžila po úspechu na javisku. To sa jej však podarilo len čiastočne. Tvorcovia filmu Frances vychádzali z jej skutočného osudu a vzniknutú biografiu možno určite zaradiť medzi nadpriemerných zástupcov svojho žánru.
Snímka ukazuje, že aj tí najkomerčnejší herci „továrne na sny“ sú až na na malé výnimky majstrami svojho odboru. Ich rozporuplný osud tkvie v „umeleckom zločine“, pri ktorom sa likviduje veľká tvorivá osobnosť.

22:30 Tajnosti, Česko/Slovensko, 2007, Dráma/Komédia (ČT2)
Julie má zdanlivo úplne všetko - pekného a bohatého manžela, šikovnú dcéru, nenáročnú prácu prekladateľky, ktorú robí pre radosť a nový dom. Pod týmto nalešteným povrchom však skrýva časovanú bombu v podobe tajomstva. Keď ráno Julie náhodne započuje správu o smrti svojej obľúbenej speváčky Niny Simone, úplne iracionálne sa rozhodne kúpiť si piano. A táto nezmyselná misia, ktorá ju odvedie od „idylickej“ dennej rutiny, sa stane novodobou odyseou, ktorá Júlii zmení celý život. Niekedy tak práve dobre načasovaná bomba môže priniesť ten najväčší úžitok.

TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016


17.06.
Piatok

20:00 Pouta, Česko/Slovensko, 2009, Thriller/Psychologický (ČT2)
Je rok 1982 a prebiehajúca normalizácia sa zdá byť nekonečná. Antonín, príslušník ŠTB, je takmer až psychopatický násilník, ktorý v sebe dusí hnev a zúfalstvo. Znudený všetkým okolo seba sa snaží vykúpiť v spaľujúcej túžbe k mladej Kláre. Antonínova snaha získať Kláru pre seba ho obracia nielen proti tradičným nepriateľom režimu, ale aj proti vlastným ľuďom a samotnému systému.
Po ostalgických a úsmevných filmoch ako Pelíšky či Pupendo sa Česko odhodlalo na cestu priamej konfrontácie s každodennou realitou v socialistickom Československu. Z filmu tak vyviera agresivita jedinca i nuda, zúfalstvo a šedivosť celého systému.

22:30 Okno zo spálne (The Bedroom Window) USA, 1987, Thriller/Mysteriózny/Krimi (ČT2)
Ambiciózny architekt Terry Lambert trávi čas s manželkou svojho šéfa, Sylviou Wentworthovou. Počas večera však jeho milenka zbadá na ulici neznámeho muža práve v okamihu, keď sa pokúša zabiť dievča. Útočník si Sylviu všimne a rýchlo zmizne z miesta činu. Na druhý deň prinesú noviny správu o vražde mladej ženy. V snahe prispieť k dolapeniu vraha, sa Terry galantne ponúkne, že na polícii bude svedčiť namiesto Sylvie. Následne sa však samotný Terry stáva podozrivým, a zároveň sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016


18.06.
Sobota

20:20 Za borovicovým hájom (The Place Beyond the Pines) USA, 2012, Kriminálny/Dráma (Kino Barrandov)
Luke sa živí ako motocyklový kaskadér na jarmokoch. Keď zistí, že jeho milenka tajne porodila syna, rozhodne sa ju nájsť a byť pre svoje dieťa dobrým otcom. Aby zabezpečil pre rodinu viac peňazí, opustí kaskadérsky život a začne na motorke vykrádať banky. To čoskoro priláka záujem polície na čele s ambicióznym detektívom Crossom a skorumpovaným šéfom miestneho oddelenia DeLucom. Začína sa nemilosrdný boj bez pravidiel.

22:15 Biely Boh (Fehér isten) Maďarsko/Nemecko/Švédsko, 2014, Dráma/Thriller (ČT art)
13-ročná Lili sa zúfalo snaží ochrániť svojho psa Hagena pred nezmyselnými a krutými úradnými predpismi, ktoré zakazujú prechovávať krížené plemená. Nedokáže prijať argumenty svojho otca a je šokovaná, keď Hagena vyhodí z auta. Zdrvené dievča znenávidí otca za zradu, ale stále verí, že láskou je možné prekonať všetky problémy a napriek všetkým okolnostiam je odhodlaná svojho psíka nájsť a zachrániť. Lili, ako predstaviteľka dospievajúcej rebelujúcej generácie sa vzpiera vzpiera autoritám a bojuje proti privilegovanej „rase“.

23:10 Oblomov (Neskolko dnej iz žizni I. I. Oblomova) Sovietsky zväz, 1979, Komédia/Dráma/Romantický (Dvojka)
Oblomov žije v svojom petrohradskom byte iba so sluhom Zacharom a jeho manželkou, ktorá u neho pracuje ako kuchárka. Je nerozhodný, váhavý, pochybuje o zmysle akéhokoľvek konania a tak väčšinu dňa trávi spánkom a snením. Jeho pravým opakom je energický Štolc, jeden z mála ľudí, s ktorými sa Oblomov stýka. Jedného dňa mu Štolc predstaví krásnu Oľgu. Prebudený spáč sa začne opájať novými podnetmi.

TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016 TV tipy 13.6. - 19.6. 2016


19.06.
Nedeľa

14:10 Kdyby tisíc klarinetů, Československo, 1964, Muzikál/Komédia/Fantasy (Jednotka)
Legendárny filmový muzikál sleduje grotesknú premenu zbraní na hudobné nástroje. Hudobné nástroje nemôžu nikoho zabiť, ani nikomu ublížiť. A vojaci, ako sa zdá, v týchto "zbraniach" nachádzajú ďaleko väčšiu zaľúbu než v čomkoľvek inom. Proti posádke je podniknutá trestná výprava, ale bezvýsledne … Obnovenie práva na radosť zo života, predznamenáva šesťdesiate roky a zachytáva prvé príznaky rodiaceho sa československého show businessu.

20:10 Tichý Don III. (Tikhij Don III) Sovietsky zväz, 1958, Dráma/Vojnový (Dvojka)
Trojdielna výpravná adaptácia rovnomennej predlohy Michaila Šolochova zachytáva ruské 20. storočie - od cárskej monarchie až po Sovietsky zväz. Ten okrem politických zmien priniesol radikálny zvrat v osobnom živote desiatok miliónov ľudí, pretože tradičné kresťanské hodnoty boli prevalcované abstraktnými revolučnými ideálmi. Šolochov svoju epopej stavia na donských kozákoch a malých poľnohospodároch, ktorí doplatili na svoju rodovú povinnosť zachovávať vernosť monarchii a nakoniec sa ocitli v nezmyselnej občianskej vojne, ktorá úplne rozvrátila ich pospolitosť. Popritom sledujeme tragickú lásku Grigorija Melechova a osud jeho rodiny. Záverečná časť, v ktorej Grigorij stráca všetky opory svojho doterajšieho života, pripomína svojou fatálnosťou antickú tragédiu.

21:40 J.F.K. (JFK) USA/Francúzsko, 1991, Historický/Životopisný/Thriller (ČT2)
Newyorský prokurátor Jim Garrison neverí oficiálnej verzii Warrenovej komisie o atentáte na prezidenta Kennedyho, ktorá vraždu označila za akt jednotlivca. Podľa jeho presvedčenia bol Lee Harvey Oswald iba nastrčenou figúrkou a atentát bol dielom sprisahania pravicových kruhov. Garrison s tímom spolupracovníkov skúma všetky dostupné obrazové záznamy dallaského atentátu, ktoré potvrdzujú teóriu o viacerých strelcoch. Ďalšie svedectvá ho privádzajú k vysokým predstaviteľom CIA a vojensko-priemyselnému komplexu, ktorí sa obávali, že prezident Kennedy sa po svojom znovuzvolení odhodlá stiahnuť americké vojská z Vietnamu...

22:15 Jasmínine slzy (Blue Jasmine) USA, 2013, Dráma/Komédia (Dvojka)
Jasmine je elegantná a rozmaznaná žena, ktorej idylické manželstvo s bohatým podnikateľom Haleom a bezstarostný život sa v jediný okamih rozpadnú na kúsky. Presťahuje k svojej sestre Ginger, ktorá má byt v San Franciscu, avšak útek z rozprávkového stereotypu nie je vôbec jednoduchý. Jasmine s nechuťou prijíma prácu recepčnej v zubnej ordinácii, kde priťahuje nechcenú pozornosť svojho šéfa. Aj napriek tomu sa snaží zachovať si „uhladené spôsoby“, avšak pod povrchom sa skrýva kombinácia antidepresív a alkoholu. Keď stretáva šarmantného diplomata Dwighta, ktorý je uchvátený jej krásou, má dojem, že nachádza novú životnú cestu...


autor Marcel Šedo 13.6.2016
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.