DVD NOVINKY NA ČELE S TROJDISKOVÝM AVATAROM

DVD NOVINKY NA ČELE S TROJDISKOVÝM AVATAROM

článok



Tri verzie, tri lisované nosiče pod hlavičkou Avatar. Ten je ťahúňom dnešnej DVD ponuky. Sekunduje mu rozprávková Vianočná koleda či experimentálny Kuky se vrací. Nech sa páči.

DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom

AVATAR U.E. (3 DVD)
Trojdisková rozšírená zberateľská edícia Avatara na DVD ponúka tri verzie filmu: pôvodnú kino verziu, predĺženú kino verziu (u nás neuvádzanú) a zberateľskú, doposiaľ neuvedenú, o 16 minút rozšírenú verziu vrátane exkluzívnej alternatívnej úvodnej scény. Diváci majú tiež možnosť cestovať do histórie Pandory v celovečernom dokumente "Nakrúcanie Avatara", ktorý popisuje 16 rokov trvajúcu cestu. Dokument obsahuje nové rozhovory s Jamesem Cameronem, Jonom Landauom, hercami a štábom. Diváci tak môžu preskúmať Cameronove jedinečné vízie vedúce k vzniku filmu, ktorý do dnešného dňa videlo už viac než 310 miliónov ľudí na celom svete.

VIANOČNÁ KOLEDA
Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) začína svoje vianočné sviatky mizerne ako zvyčajne, štekajúc na svojho oddaného úradníka (Gary Oldman) a veselého synovca (Colin Firth). Ale keď ho duchovia Vianoc minulých, prítomných a tých, ktoré ešte len prídu, vezmú na cestu, ktorá mu otvorí oči, starý Scrooge síce neochotne, ale predsa priznáva, že je načase otvoriť si srdce a napraviť chyby minulosti, kým nie je príliš neskoro…

KUKY SE VRACÍ
Kuky se vrací je dobrodružný a poetický rodinný príbeh, v ktorom hlavné úlohy stvárňujú hrdinovia zo sveta detskej fantázie. „Dlho som túžil urobiť film, v ktorom by som sa mohol venovať drobným detailom – hmyzu, svetle v listí... a vôbec ma zaujímalo, čo sa na scéne odohráva, keď herci odídu. Rôzne som to do svojich filmov pašoval, ale išlo to ťažko“, vysvetľuje režisér Jan Svěrák impulzy k nakrúteniu filmu, ktorého hlavnými, ale vonkoncom nie jedinými hrdinami, sú bábky.

DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom

LEGENDA O LIETAJÚCOM CYPRIÁNOVI
Jedného dňa nájdu mnísi pred bránou Červeného kláštora polomŕtveho postreleného muža. Vyliečia ho a príjmu medzi seba, aj keď nič netušia o jeho tajuplnej minulosti, o krutých udalostiach, o stratenej láske… Z jeho správania je však zrejmé, že prešiel peklom a na odľahlom mieste, kam ho zaviedol osud, hľadá úkryt a pokoj. Medzi múrmi kláštora mu spoločnosť robí 5-ročná sirota Michal. Postupne si zvyká na život vo svete, kde sa zastavil čas a začína sa učiť od mnícha Alberta bylinkárskemu a liečiteľskému umeniu. Naďalej ho však prenasledujú démoni z minulosti, preto sa rozhodne zložiť prísahu mlčanlivosti a príjme meno Cyprián. Prejde dlhých 12 rokov a chýr o mlčiacom mníchovi a jeho schopnostiach liečiť sa rozšíri po krajine. Z Michala vyrastie dospelý muž a raz objaví pri Cypriánovom pacientovi knihu s podpisom Leonarda da Vinciho s projektmi lietajúcich strojov. Mladík začne snívať o lietaní a tajne takýto prístroj zostrojí, ale jeho pokus stroskotá. Potom ho už nič neudrží v nehybnom svete kláštora a opustí ho. Roky ďalej plynú. Cyprián je už úplne sám, sám so snom, ktorý sa nepodaril splniť Michalovi. Začína skladať lietajúci stroj teraz on.

PERINBABA
Rozprávka o dobrej a múdrej starenke, ktorá kúzlami vyrábala sneh a o odvážnom Jakubovi, ktorý sa ani smrti nebál. Príbeh zobrazuje odvekú ľudskú túžbu po šťastí, porozumení a láske, snahu prekonať ťažkosti a napokon zvíťaziť nad zlom. Zároveň odsudzuje závisť, chamtivosť a túžbu po rýchlom a nečestnom zbohatnutí.

MAHULIENA, ZLATÁ PANNA
Rozprávka o dobrodružnom putovaní odvážneho princa
a jeho verného sluhu Jána za krásnou Mahulienou do krajiny
chamtivého Zlatovlada. Princov otec daruje Jánovi kúzelnú
korunu, ktorá ich dokáže varovať pred každým nebezpečenstvom. Tajomstvo o jej čarovnej moci však nesmie nikomu prezradiť, pretože ak by tak urobil, okamžite by skamenel.

DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom DVD novinky na čele s trojdiskovým Avatarom

KAJÍNEK
Celovečerný hraný film o najznámejšom doživotne odsúdenom väzňovi súčasnosti. A nielen o ňom. Film nie je životopisným portrétom Jiřího Kajínka, ten je len jednou z jeho hlavných postáv. Jeho dej je dramatickým portrétom doby po páde totalitného režimu a začiatku budovania demokracie, keď totalitné praktiky mocných boli hlavne v organizovanom zločine a kriminálnom podsvetí. Niet divu, že sa čoskoro rozpúta boj o moc a peniaze, ktorý úplne potlačí práva jednotlivcov a neberie ohľady na nič a na nikoho.

COP OUT
Policajti Jimmy Monroe a Paul Hodges mieria na ozbrojeného zabijaka. Dohodli sa, že vystrelia na tri. Ale moment! Znamená to jedna, dva, strieľať? Alebo jedna, dva, tri a tak strieľať? Tvrdé rany a ešte tvrdšie vtipy (alebo naopak?), akčná hviezda Bruce Willis a eso medzi komikmi Tracy Morgan ako večne rozhádaní a napriek tomu nerozluční policajti z Brooklynu. Kevin Smith zrežíroval ich bláznivý hon za ukradnutou baseballovou kartičkou z roku 1952 (Jimmy kartu potrebuje, aby zaplatil svadbu svojej dcére), a tak sa obaja zapletú do vojny s drogovým gangom.

ZATIAĽ SPOLU, ZATIAĽ NAŽIVE
June Havens (Cameron Diaz) ako mladá obyvateľka malého mesta si v akčnej komédii vyrazí na rande naslepo a zrazu sa jej život obráti hore nohami. Jej partnerom je totiž sympatický Roy Milner (Tom Cruise). Tento tajomný mladík spĺňa všetky znaky, ktoré patria každému špiónovi, ktorý ovláda znalosti okolo bojových umení. Nič, ale nie je tak, ako sa na prvý pohľad zdá.


autor Michal Šmajda 24.11.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.