JÚNOVÉ DVD NOVINKY

JÚNOVÉ DVD NOVINKY

článok



Novinky, časom overené klasiky i kolekcie. To vás už štandardne čaká v našom najnovšom DVD prehľade. Nech sa páči... 

Júnové DVD novinky Júnové DVD novinky Júnové DVD novinky

NÚDZOVÝ VÝCHOD
Dráma Núdzový východ veľmi pripomína Mendesovu oscarovú Americkú krásu. Aj tu vidíme ako je nefunkčná tá najvšeobecnejšia predstava o naplnení Amerického sna, teda pokojný rodinný život v domčeku na predmestí. Trpká skúsenosť, ktorú prežili Frank a April Wheeleroví (Leonardo DiCaprio a Kate Winslet), predchádzala príbehu Americkej krásy o pár desiatok rokov. Núdzový východ je adaptáciou rovnomenného slávneho románu amerického prozaika Richarda Yatesa, ktorý časopis Time zaradil medzi stovku najlepších anglických kníh 20. storočia. „Ľudská tragédia spočíva v tom, že nech sa akokoľvek snažíme, nakoniec zostávame vždy sami“, zhrnul základnú tému svojho príbehu autor predlohy.

MARLEY A JA
Novomanželia John a Jennifer Groganovci začínajú nové životy v Palm Beach na Floride. Majú dobrú prácu, svoj prvý spoločný dom a plánujú aj založenie rodiny. John jedného krásneho dňa daruje svojej žene malé šteniatko. Malinkého Labradora, ktorý žuje všetko, čo mu príde do cesty, každé jedlo berie na novú pohovku, zhadzuje smetné koše, kradne moriaka na deň Vďakyvzdania, konzumuje podhlavníky a kvetiny, pije vodu z toalety a naháňa poštára. Pred týmto malým šteniatkom menom Marley nie je nič v bezpečí. Napriek všetkému ho jeho majitelia majú radi a všetky jeho výstrelky mu tolerujú. Len dokedy...

YES MAN
Život Carla Allena (Jim Carrey) je stále o tom istom. Buď odmietne žiadosť o pôžičku v banke, kde pracuje, alebo odmietne pozvanie od priateľov a radšej ostane sám doma pozerať telku. Stal sa z neho muž, ktorého najčastejšie používaným slovom je „nie“. Jeho život sa radikálne zmení, keď neochotne navštívi seminár, ktorý vedie „Áno“ guru (Terence Stamp), naliehajúci na svojich klientov, aby častejšie používali slovíčko „áno“ a zmenili tak svoje životy.

Júnové DVD novinky Júnové DVD novinky Júnové DVD novinky

FRANCÚZSKA SPOJKA
Dvojica  detektívov, Jimmy „Popeye“ Doyle a Buddy Russo, bojuje proti obchodu s drogami. Pri svojej práci v Brooklyne sa dostanú na stopu pripravovaného obchodu, v ktorom ide o veľké množstvo heroínu, avšak ich veľký prípad nedopadne tak, ako by si priali. Legendárne krimi režiséra Williama Friedkina bolo ocenené 5 Oscarmi v kategóriách Najlepší film, réžia, adaptovaný scenár, herec v hlavnej úlohe a strih. 

FRANCÚZSKA SPOJKA 2
Gene Hackman sa opäť vracia v svojej oscarovej úlohe drsného newyorského detektíva „Popeyea“ Doylea, ktorý je odhodlaný rozbiť francúzsky drogový gang. Na ceste do Marseille sa ale stane obeťou únosu, ktorý zosnoval miestny drogový kráľ menom Alain Charnier (Fernando Rey) a únoscovia mu násilím podávajú jednu dávku drogy za druhou. Po svojom oslobodení sa musí najprv zbaviť svojho nového návyku a potom spojiť sily s francúzskym policajným kolegom (Bernard Fresson), aby spoločne Charniera dopadli. Napínavé scény, strhujúce herecké výkony a realistické prostredia robia z tohto filmu dôstojné pokračovanie skvelého originálu.
 
GRÉK ZORBA
Basil, mladý anglický spisovateľ gréckeho pôvodu, prichádza na Krétu, aby tu obnovil ťažbu lignitu, na ktorý má dedičské právo. Cestou sa zoznámi s Grékom Zorbou, nezávislým človekom, ktorého nezávislosť nie je založená na veľkosti majetku, ale na veľkosti ducha. Najväčším zážitkom, ktorý snímka ponúka, je dionýzsky výkon Anthonyho Quinna v hl. úlohe Zorbu. Quinn predvádza majstrovské herectvo. Film získal v roku 1965 troch Oscaroch.

Júnové DVD novinky Júnové DVD novinky Júnové DVD novinky

REPO! GENETICKÁ OPERA
REPO je špeciálny darček od režiséra „SAW SÉRIE“ Darrena Lynna Bousmana. Film, ktorý je tak „iný“, že ho ani k ničomu nemôžete prirovnať. Pokiaľ milujete muzikály, môžeme zaručiť, že REPO ľahko zapadne medzi vaše najobľúbenejšie filmy. Pre všetkých ostatných je to rozhodne výnimočný film, ktorý vám prinesie novú skúsenosť. A to sa v poslednej dobe v kinematografii veľmi často nestáva. V neďalekej budúcnosti ničí smrtiaca epidémia ľudské orgány. Vedci začínajú masívnu orgánovú žatvu. Biotechnický magnát príde s nápadom splátok. Ak však niekto nezaplatí iba jednu jedinú, príde REPOMAN a svoj orgán si vezme späť.

PAUL NEWMAN – KOLEKCIA (5 DVD)
Ďalšia kolekcia modrookej hereckej legendy, ktorá nás ostatný rok navždy opustila. Vydanie obsahuje nasledujúce filmové tituly: Mačka na rozpálenej plechovej streche, Frajer Luke, Sklenené peklo, Sladký vták mladosti a Chlapci z Philadelphie.

ROMAN POLANSKI – KOLEKCIA (3 DVD)
Najnovšia edícia pôvodom francúzskeho režiséra zahŕňa thrillerovo-hororové snímky ako V slepej uličke, Hnus a celovečerný debut Nôž vo vode, ktorý si vyslúžil nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.


autor Michal Šmajda 10.6.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.