PRVÁ PÄŤKA USA AJ O RÝCHLOM OMLADNUTÍ

PRVÁ PÄŤKA USA AJ O RÝCHLOM OMLADNUTÍ

článok



Keď sa človek v strednom veku zamyslí nad tým, aké by to mohlo byť, keby vtedy v sedemnástich... 17 Again sa stal kráľom rebríčka a nestačili naňho ani dobitý Crank, ani Affleck s Russelom Croweom spolu.

TOP 17.4. - 19.4. 2009
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. 17 Again Warner Bros. 1. týždeň    32,7 mil     32,7 mil
2.

State of Play

Universal 1. týždeň    14,0 mil     14,0 mil
3. Hannah Montana The Movie Buena Vista 2. týždeň    13,4 mil     56,8 mil
4. Monsters vs. Aliens Paramount DreamWorks 4. týždeň    13,2 mil  163,2 mil
5. Fast & Furious Universal 3. týždeň

   11,7 mil

 136,2 mil
6. Crank: High Voltage Lionsgate 1. týždeň      6,9 mil       6,9 mil
7. Observe and Report Warner Bros. 2. týždeň      4,1 mil

   18,8 mil

8.

Knowing

Summit Entertainment

5. týždeň

     3,5 mil

   73,7 mil
9. I Love You, Man

Paramount / DreamWorks

5. týždeň

     3,2 mil

  64,6 mil
10. The Haunting on Connecticut Lionsagate 4. týždeň      3,1 mil   51,8 mil

Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí

17 Again (Znovu 17)
Teenager Mike O'Donnell má všetko – je úspešným športovcom, obľúbeným v kolektíve, ktorého čaká štipendium na univerzite. Náhle sa však rozhodne všetkého sa vzdať a oženiť sa so svojou stredoškolskou láskou Scarlett. O 25 rokov neskôr si dospelý Mike uvedomuje, že jeho život nie je celkom tým, čo očakával. Odišiel od manželky, Scarlett, býva so svojím najlepším kamarátom Nedom, jeho kariéra vo farmaceutickej spoločnosti stagnuje a jeho vzťah k vlastným deťom v teenagerskom veku je na bode mrazu. Po tom ako prepasie ďalšiu šancu na postup v zamestnaní, navštívi svoju bývalú školu, aby si pripomenul svoje basketbalové úspechy a porozmýšľal nad životom, ktorý mohol mať. V spomínaní na minulosť ho vyruší školník, s ktorým sa zhodnú na tom, aké bolo všetko skvelé, keď mal 17. Po ceste domov Mike zbadá záhadného školníka stáť na okraji útesu ako sa pripravuje skočiť do rieky. Mike vybehne z auta, aby ho zachránil, ale keď sa k nemu priblíži, muž zmizne. Mike spadne do rieky a zrazu má znovu 17...

Réžia: Burr Steers
Hrajú: Zac Efron, Leslie Mann, Thomas Lennon, Michelle Trachtenberg
Premiéra na Slovensku: 7. 5. 2009

Komédia Znovu 17 so Zacom Efronom v hlavnej úlohe sa podľa očakávania umiestnila na prvom mieste so zárobkom 32,7 milióna dolárov z 3.255 kín. Naposledy sme film o „zámene tiel“ videli v roku 2004 s Jennifer Garner. Rozpočet 37 miliónov, celosvetové tržby 96,4 milióna dolárov. Znovu 17 by sme však skôr mali prirovnať ku komédii Big (Veľký) s Tomom Hanksom, alebo Freaky Friday (Strelený piatok / Medzi nami dievčatami) kde si telá vymenili Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan. Oba tieto filmy zarobili cez 110 miliónov dolárov a ani v prípade Znovu 17 by to nemal byť až taký problém. Veď film má hviezdu muzikálov Hairspray a High School Musical 3: Senior Year. Čo na tom, že 75 percent divákov bolo ženského pohlavia a 43 percent ešte nemalo 18 rokov... :)

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 56%, imdb.com – 6,4/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí

State of Play (Na odstrel)
Práca investigatívnych novinárov je vzrušujúca, príťažlivá a sexi. Ale koho by dojímal zastrelený feťák a poslíček s pizzou? Cal McAffrey, skúsený reportér denníku The Washington Globe, však tuší, že za profesionálnou vraždou dvoch bezmenných outsiderov, by sa mohlo skrývať niečo omnoho väčšieho, zvlášť keď sa mu podarí nájsť spojenie medzi týmito zločinmi a záhadnou smrťou asistentky vplyvného kongresmana Stephena Collinsa. Čo spočiatku vyzeralo ako nešťastná náhoda alebo samovražda z nešťastnej lásky, sa postupne premení v mozaiku spiknutí, ktorých cieľom je zmietnutie politika z piedestálu moci. A pretože kongresman a investigatívec sú dlhoročnými priateľmi, zapne Cal svoj novinársky čuch na plné obrátky a vydá sa po stope, starostlivo sledovaný kolegyňou Dellou a šéfredaktorkou, ktoré majú obavy o jeho objektívnosť. Vzhľadom na to, že tu sa pravdepodobne hrá omnoho vyššia hra, by mali mať skôr strach o samotného Cala, ako o jeho prácu.

Réžia: Kevin MacDonald
Hrajú: Rachel McAdams, Ben Affleck, Russell Crowe, Robin Wright Penn
Premiéra na Slovensku: 28. 5. 2009

Režiséra Kevina Macdonalda (Posledný škótsky kráľ) zaujala miniséria BBC o vyšetrovaní záhadnej smrti kongresmanovej ženy natoľko, že sa rozhodol ju pretaviť v celovečerný triler s hviezdnym obsadením. O scenár sa postarali Tony Gilroy (nominácia na Oscara za scenár Michaela Claytona) a Matthew Michael Carnahan (Kráľovstvo, Hrdinovia a zbabelci). Politické trilery nemajú veľkú obľubu u divákov, ale State of Play sa premietalo v 2.803 kinách, kde za prvý víkend zarobilo 14 miliónov dolárov, čo je veľmi slušné na tento žáner. Je to dokonca lepší zárobok, ako mal Ridley Scott s filmom Body of Lies (a to v ňom okrem Crowea hral aj DiCaprio). Recenzenti rozdali State of Play samé dobré hodnotenia.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 81%, imdb.com – 7,9/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí Prvá päťka USA aj o rýchlom omladnutí

Hannah Montana The Movie
Miley Stewart sa snaží stíhať školu, priateľov a ešte aj svoju tajnú identitu, popovú hviezdu. Keď stúpajúca popularita Hannah Montany hrozí tým, že ovládne celý jej život, je ochotná to podstúpiť. Jej otec ju preto odvezie domov do Crowley Corners v Tennessee, aby poznala skutočný život, čím spustí dobrodružstvo plné srandy, smiechu a romantiky, že si to ani Hannah Montana nedokázala predstaviť.

Réžia: Peter Chelsom
Hrajú: Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso
Premiéra na Slovensku: 16. 7. 2009

So 61 percentným poklesom skončila až na treťom mieste Hannah Montana. Zárobok v druhom víkende sa zastavil na 13,4 milióna. Za 10 dní má teda na konte 56,8 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 80%, imdb.com – 8,0/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

             

Monsters Vs. Aliens (Monštrá verzus Votrelci)
Suzan, obyčajné dievča z Kalifornie, má už o pár hodín povedať svoje „Áno“ svojmu vyvolenému. Keď ju do hlavy trafí meteorit plný kozmického slizu, dosť ju to vykoľají. Následne narastie do výšky 15 metrov a to ju rozhodí ešte o niečo viac. Než sa stačí svojho vyvoleného opýtať, či mu bude jej výška vadiť, zaútočí na ňu špeciálna vojenská jednotka, zajme ju a uväzní v tajnom vládnom komplexe. Tu Suzan, oficiálne premenovaná na Megacicu zisťuje, že so svojou výnimočnosťou rozhodne nie je sama...

Réžia: Rob Letterman, Conrad Vernon
Hrajú: Will Arnett, Paul Rudd, Seth Rogen, Hugh Laurie, Reese Witherspoon
V Slovenskom znení: Zuzana Mauréry, Juraj Kemka, Štefan Skrúcaný, Vladimír Jedľovský, Marián Miezga, Lenka Košická, Martin Kaprálik, Ján Gallovič.
Premiéra na Slovensku: 26. 3. 2009

Monštrá vs. Votrelci si polepšili a v rebríčku predbehli Fast & Furious, ktorí štartovali o týždeň neskôr. 13,2 miliónov dolárov vo štvrtom víkende premietania je výborný zárobok a so 163,2 miliónmi dolárov sa Monštrá vs. Votrelci stávajú najziskovejším filmom roku 2009 s premiérou tohto roku. Zároveň im patrí šieste miesto medzi najziskovejšími animovanými filmami štúdia DreamWorks.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 70%, imdb.com – 7,3/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

             

Fast & Furious (Rýchli a zbesilí)
V Dominikánskej republike sa Torrettova skupina pripravuje ukradnúť „pár litrov“ benzínu z idúceho konvoja... V Los Angeles sa policajt Brian O´Conner práve snaží rozkryť drogový kartel, ktorého členovia pašujú drogy do Spojených štátov cez mexickú hranicu nebezpečnými jazdami podzemnými tunelmi. Majster volantu O´Conner získa od nadriadených oficiálne povolenie oprášiť svoje šoférske umenie a preniknúť do tohto gangu ako jeden z vodičov. Rovnaký zámer, a omnoho osobnejší cieľ má aj Dominic Toretto. A tak sa obaja stretávajú na štarte nelegálneho závodu, kde víťazi získajú právo stať sa členmi gangu a pracovať pre nich. Motory hučia, pneumatiky trhajú asfalt a okrem benzínu potečie aj krv.

Réžia: Justin Lin
Hrajú: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, John Ortiz
Premiéra na Slovensku: 2. 4. 2009

Na piate miesto kleslo Fast & Furious. V treťom víkende zarobilo 11,7 milióna dolárov A po 17tich dňoch má na konte 136,2 miliónov. Filmu sa veľmi dobré radí aj mimo Ameriky odkiaľ prichádzajú zárobky v hodnote 145 miliónov dolárov. Celosvetovo je teda Fast & Furious s 281,7 miliónmi najziskovejší zo série.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 24%, imdb.com – 7,2/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

Jason Statham patrí medzi veľkých snaživcov v šoubiznise, ale zárobky sa mu príliš nehrnú. Za tri roky urobil 10 filmov a ten najnovší Crank: High Voltage mal premiéru v 2.223 kinách, kde však zarobil len 6,9 milióna dolárov, čo nestačilo na elitnú prvú päťku. Prvý akčný Crank sa premietal v roku 2006 a otvárací víkend mal 10,4 milióna dolárov.

Prvých 12 filmov v tabuľke zarobilo počas víkendu 100,3 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  18.4.- 20.4. 2008

The Forbidden Kingdom 21,4 mil
  20.4.- 22.4. 2007 Disturbia 13,0 mil
  21.4.- 23.4. 2006

Silent Hill

20,1 mil

Tento týždeň sa začnú premietať filmy s veľmi príznačnými názvami. Prvá distribučná novinka príde do kín už v stredu. Bude to dokument s názvom Earth (Zem, 2007). V piatok ju budú nasledovať akčná dráma Fighting (Bojovanie), triler Obsessed (Posadnutosť) a hudobná dráma The Soloist (Sólista).


autor Matej Oravec 22.4.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.