DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Po kliknutí na náš takmer každotýždenný prehľad vás čakajú tie najhorúcejšie novinky na čele s drámou Katyň, thrillerom Pavučina lží a novým westernom Eda Harrisa.

FILMY NAKUPUJTE NA MARTINUS.SK.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KATYŇ
Andrzej Wajda nakrútil tento film o masakri v Katyňskom lese, pri ktorom prišiel o život aj jeho otec. Červená armáda tu postrieľala poľských zajatých dôstojníkov. Wajda sa sústreďuje na dopad tejto tragédie na konkrétnych ľudí... Vojnová dráma bola nominovaná na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

PAVUČINA LŽÍ
Je najlepším mužom amerických spravodajských služieb v oblasti, schopný vyjednávať a pohybovať sa v zónach, z ktorých sa dostane živý málokto. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je muž bez identity, ktorý zveruje svoj život chladnému hlasu na druhom konci telefónnej linky. CIA veterán Ed Hoffman (Russell Crowe) zase vedie vojnu z počítača vo svojej obývačke na predmestí a riadi každý Ferrisov krok. Jednej z najlepších spravodajských služieb uniká vodca teroristov, ktorý pripravuje bombové útoky po celom svete...

APPALOOSA
Viggo Mortensen hrá vo westerne Eda Harrisa jedného z dvoch nájomných pištoľníkov, ktorých si obyvatelia odľahlého mestečka Appaloosa povolajú, aby ich chránili pred bezohľadným, zákonmi pohŕdajúcim rančerom. Všetko sa však skomplikuje, keď na scénu vstúpi atraktívna vdova...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

RENÉ
Dokumentárny film so surovou autentickosťou rozpráva ťažko uveriteľný príbeh Reného, ktorý bol od 17 rokov sledovaný filmovou kamerou na svojej ceste medzi väzením a krátkymi pobytmi na slobode. Kamera ho v roku 2008 v jeho 37 rokoch opúšťa ako chorého človeka, muža stále sa pohybujúceho na hrane zákona, ktorý napísal a publikoval dve knihy. Čas premeny mladíka v muža zaznamenáva režisérka Helena Třeštíková na pozadí významných politických zmien strednej Európy. Reného príbeh začína vo väzení pod socialistickými plagátmi, pokračuje behom Zamatovej revolúcie a dostáva zdanlivú pointu amnestií vtedajšieho prezidenta Václava Havla. René sa ale čoskoro vracia do kriminálu, aby tak vstúpil do Európskej únie opäť ako väzeň...

KARANTÉNA
11. marca 2008 vláda hermeticky uzavrela veľký bytový komplex v Los Angeles. Jeho obyvateľov už nikdy nikto nevidel. Žiadne detaily, žiadni svedkovia, žiadne dôkazy. Až do dnešného dňa... viac odhaľuje nájdená videokazeta televíznej reportérky, ktorá spolu s kameramanom nakrúcala reportáž na hasičskej stanici. Po rutinnom zavolaní sa hasičský zbor dostáva do bytového komplexu, kde zisťujú, že sa jedna žena nakazila neidentifikovateľným vírusom...

CINCINNATI KID
Nádejný hráč pokru (Steve McQueen) z New Orleans vyzve dlhoročného majstra tejto hry. V stávke nie je len balík peňazí, ale aj reputácia najlepšieho hráča. Avšak rozdávajúceho vydierajú, aby hru sfalšoval.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SMRTONOSNÁ PASCA 2
John McClane (Bruce Willis) je opäť na Vianoce v Los Angeles. Čaká tu na svoju ženu na medzinárodnom letisku. Zapletie sa však do prestrelky a odvedú ho k veliteľovi letiskovej polície. Vie, že sa znovu niečo stane. Jeho predtucha je správna: teroristi na čele s plukovníkom Stuartom získajú kontrolu nad letiskom a prikážu všetkým lietadlám, aby zmenili smer na iné letisko. Tri lietadlá však majú málo paliva a musia krúžiť nad letiskom a hrozí že sa zrútia. V jednom je aj Johnova žena. Teroristi požadujú prepustenie obchodníka s drogami Esperanza (Franco Nero), ktorý má na letisku pristáť. McClane musí zasiahnuť!

PRODUCENTI
Filmová klasika, ktorá sa stala senzáciou na Broadwayi, sa teraz vracia na strieborné plátno ako filmový muzikál. Dvojnásobní držitelia ceny Tony Nathan Lane a Matthew Broderick sa vracajú do svojích úloh Maxa Bialystocka a Lea Blooma - intrigánskeho divadelného producenta a jeho zakríknutého účtovníka, ktorí spoločne vymyslia bezchybný plán, ako spreneveriť vo svoj prospech veľké množstvo peňazí: chcú získať vysoký rozpočet, vyprodukovať pomocou jeho zlomku lacný broadwayský prepadák a potom zhrabnúť celý rozdiel - pretože žiadny z investorov nebude predpokladať, že sa mu nejaké peniaze vráti. Aby mohli tento zámer zrealizovať, potrebujú čo najpríšernejšiu hru, ktorú sa im podarí nájsť v muzikálu Springtime for Hitler. Ich plány však začnú padať v okamžiku, keď sa hra prekvapivo stane hitom celého mesta.

LEV V ZIME
Anglicko, obdobie Vianoc roku 1183. Starnúci kráľ Juraj II. (Peter O´Toole) vyberá svojho nasledovníka. Každý z jeho synov, Richard, John a Geoffrey, chce trón získať. Jurajova žena, Eleanor, je ochotná kráľovstvo rozdeliť, kráľ je avšak proti a usiluje, aby kráľovstvo zostalo jednotné. V priebehu niekoľko málo dní je rozohraná komplikovaná hra a v "banku" je budúcnosť celej ríše.


autor Michal Šmajda 8.4.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.