NAJLEPŠIE FILMY NA DVD

NAJLEPŠIE FILMY NA DVD

článok



Prinášame vám prehľad skvelých DVD titulov, predovšetkým časom overených klasík. Túto rubriku budeme pripravovať v spolupráci s internetovým shopom Martinus.sk.

Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD

BHUTÁN - HĽADANIE ŠŤASTIA (KÚPIŤ DVD)
Hovorí sa, že na Bhután zabudli ľudia, ale nikdy nie bohovia. Starodávne horské kráľovstvo učupené medzi indickým Assámom a čínskym Tibetom domorodci nazývajú po svojom - Zem hrmiaceho draka. Putovanie zabudnutou krajinou, v ktorej ľudia uctievajú všetko živé, je rozprávaním o šťastí. Vnútorný pokoj tu je cennejší, než zhon za matériou sveta a harmónia s prírodou sú všetkému nadradené princípy. Dobrý kráľ sa stará o blaho poddaných. Namiesto hrubého domáceho produktu presadzuje hrubé domáce šťastie. Je to akoby rozprávkový svet. Malé himalájske kráľovstvo si totiž v krehkom ponímaní šťastia zvolilo zvláštnu cestu. Možno, že správnu. Zatiaľ...


PAPIEROVÉ HLAVY  (KÚPIŤ DVD)
Jeden z najvýznamnejších a najúspešnejších slovenských filmov Papierové hlavy vychádza aj na DVD. Celovečerný film, ktorý zobrazuje obdobie komunistického režimu, režíroval významný slovenský režisér Dušan Hanák. Dušan Hanák sa preslávil filmami ako Obrazy starého sveta, 322, Ružové sny alebo Ja milujem, ty miluješ. Film Papierové hlavy, výnimočný dokument o vzťahu občana a moci v rokoch 1945-1995, bol dokončený v roku 1996 a získal mnoho ocenení doma aj vo svete, okrem iného Hlavnú cenu Golden Spire v súťaži Golden Gate Award 1997 na 40. MFF San Francisco 1997, Run-up Price na MFF Yamagata 1997 či Osobitnú cenu poroty dokumentárnych filmov na 31. MFF Karlove Vary 1996. Papierové hlavy videlo v kinách svojho času vyše 18.000 divákov, dodnes je to druhý najnavštevovanejší film z pohľadu počtu divákov na jednu kópiu.


MUŽ, KTORÝ NEBOL  (KÚPIŤ DVD)
Hlavným protagonistom je Ed Crane (Billy Bob Thornton) povolaním holič v mestečku Santa Rosa. Je to tuctový chlapík, ktorý robí celý deň svoju prácu, potom sa vráti domov k svojej nevernej manželke (Frances McDormand) a líha si do postele s pocitom prázdnoty, ktorá príde aj v nasledujúci deň. Jeho sprievodcom býva len vyfajčený kartel cigariet a občas aj prúd myšlienok. Ten ho pri jednom zo zákazníkov, ktorý si chce založiť vlastný rad čistiarní, privedie na zaujímavú ideu. Od Veľkého Dava (James Gandolfini), dobrého priateľa, no zároveň i milenca jeho manželky, vymámi anonymne potrebnú sumu vydieraním za informácie o nevere. V tomto momente začína tradičný kolotoč vrážd, pátrania po vinníkovi i hľadaní coenovskej pointy v úplne čiernobielom svete filmu...

Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD

BULLITTOV PRÍPAD  (KÚPIŤ DVD)
Detektív Frank Bullitt dostane prípad, ktorý vyzerá ako obyčajná rutina: ochrániť korunného svedka dôležitého procesu. Ale skôr ako skončí noc, svedok je mŕtvy a Bullitt si nedopraje ani chvíľku oddychu, pokiaľ neodhalí vraha i skorumpovaných politikov, ktorí v pozadí ťahajú za nitky. V Bullittovom prípade je od prvého až po posledný záber všetko autentické: ulice San Francisca, úsporné dialógy policajtov, procedúry v nemocnici a samozrejme legendárna automobilová naháňačka. 


LOVEC JELEŇOV  (KÚPIŤ DVD)
Michael, Steven a Nick sú mladí továrenskí robotníci z Pensylvánie, ktorí musia narukovať do Vietnamu. Pred tým, ako odídu, Steven sa žení s tehotnou Angelou a ich svadba je zároveň slávnosťou na rozlúčku. Po veľa hrôzach, ktoré traja priatelia prežijú, všetci upadnú do rúk Vietkongu a dostanú sa do tábora rukojemníkov, kde sú nútení hrať sami so sebou ruskú ruletu. Kultová 5-oscarová vojnová dráma režiséra Michaela Cimina patrí k najzásadnejším filmom s vietnamskou tematikou.


OSVIETENIE  (KÚPIŤ DVD)
Jack Torrance (Jack Nicholson) prichádza do exkluzívneho horského hotela na prijímací pohovor. Má sa stať správcom hotela na nasledujúcich 5 mesiacov, počas nadchádzajúcej zimnej sezóny, kedy je hotel celkom opustený a navyše snehom úplne odrezaný od všetkých prístupových ciest. Jack ponuku prijme, veď sa chystá konečne začať písať svoj román a na to potrebuje predovšetkým kľud. Prichádza teda do hotela aj so svojou manželkou Wendy (Duvall) a synom Dannym (Lloyd) práve v deň, kedy sa všetok personál balí a odchádza. V opustenom obrovskom hotelovom kolose sa spočiatku cítia celkom dobre. Hotel je však postavený na starobylom indiánskom pohrebisku a navyše sa pred pár rokmi jeden zimný správca z dlhej samoty zbláznil a pozabíjal celú svoju rodinu a potom aj seba. Danny, obdarený schopnosťou telepatie a predvídaním udalostí od začiatku cíti, že tu nie je všetko v poriadku a predovšetkým, že tu nie sú sami! Majstrovský horor z režisérskej dielne Stanleyho Kubricka.

Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD

VTEDY V AMERIKE  (KÚPIŤ DVD)
Filmový epos Sergia Leoneho, ktorého nakrúcanie sa plánovalo desať rokov, zachycuje 50-ročnú históriu podsvetia a ponúka veľké role vynikajúcim hercom. Robert De Niro a James Woods predstavujú vo filme dvoch celoživotných priateľov z Lower East Side, ktorých toľkokrát skúšané kamarátstvo končí smrťou a záhadou. Toto obdivuhodné veľdielo je bodkou za Leoneho vynikajúcou režisérskou kariérou.


RAŇAJKY U TIFFANYHO  (KÚPIŤ DVD)
Romantická adaptácia Capoteho novely, ktorá najlepšie zvýrazňuje šarm a krásu Audrey Hepburn. Príbeh o vzniku a následkoch milostného vzťahu medzi Holly Golightly a Georgom Leopardom - susedom, spisovateľom, ktorý je financovaný staršou dámou.


REBEL BEZ PRÍČINY  (KÚPIŤ DVD)
Slávny James Dean sa predstavuje v úlohe Jima Starka, nového chlapca v meste, ktorého samota, frustrácia a zlosť sa zobrazuje v živote povojnových teenagerov. Natalie Wood (ako Jimova priateľka Judy) a Sal Mineo (v jeho filmovom debute v úlohe Jimovho kamaráta Platóna) boli nominovaní za svoje perfektné výkony na Oscara. Rovnako tak aj režisér Nicholas Ray obdŕžal nomináciu na Oscara za tento film, ktorý bol vybraný Americkým Filmovým Inštitútom medzi Top 100 amerických filmov všetkých dôb. Rebel bez príčiny bol digitálne upravený z novo zreštaurovaných materiálov, takže toto DVD prináša obraz a zvuk v tej najoptimálnejšej možnej podobe od jeho uvedenia do kín.


autor Michal Šmajda 21.1.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.