DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Blížiaci sa december bude v znamení vynikajúceho Temného rytiera. Prehliadnuť by ste však nemali ani jeho kolegu Iron Mana, Hitchcockovu satiru na studenú vojnu či Hanákové Papierové hlavy. Nech sa páči.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

TEMNÝ RYTIER (2 DVD) + MOTORKA  (KÚPIŤ DVD)
V pokračovaní úspešného hitu Batman začína opäť spojili svoje sily výnimočný režisér Christopher Nolan (Memento, Dokonalý trik) a skvelý herec Christian Bale, ktorý sa vrátil ako Batman/Bruce Wayne. V Temnom rytierovi Batman zvyšuje stávku v boji so zločinom. S pomocou poručíka Jima Gordona (Gary Oldman) a štátneho žalobcu Harveyho Denta (Aaron Eckhart), sa snaží zničiť posledné kriminálne živly v uliciach mesta. Toto spojenectvo spočiatku funguje efektívne, ale čoskoro všetci zistia, že to bola iba pasca a oni sa stali obeťami nevypočítateľného zločinca, ktorého všetci obyvatelia Gothamu poznajú ako Jokera. K hereckým esám z filmu Batman začína (okrem už spomínaných ešte Michael Caine a Morgan Freeman) pribudli Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal a famózny Heath Ledger, ktorý si strihol svoju poslednú rolu - šialeného klauna Jokera. Jeho výkon si priam žiada posmrtného Oscara! (recenzia filmu)


NA SEVER SEVEROZÁPADNOU LINKOU (2 DVD)  (KÚPIŤ DVD)
Americká kontrašpionáž si vymyslí neexistujúceho agenta. Obetným baránkom sa stane úradník Roger O. Thornhill (výborný Cary Grant). Ako údajný vládny agent sa stáva volavkou a dostáva sa do nebezpečnej hry agentov. Musí sa dať na útek naprieč celými USA a zažíva svoje najväčšie a najromantickejšie dobrodružstvo. Pri úteku mu totiž pomáha krásna blondínka (Eva Marie Saintová)...


IRON MAN (2 DVD)  (KÚPIŤ DVD)
Slávna komiksová postava Iron man patrí medzi najhýčkanejších superhrdinov združených pod krídlami giganta menom Marvel. Napriek tomu (alebo možno práve preto) sa až teraz mohol pridať k svojim súrodencom Spider-manovi, Fantastickej štvorke a X-Menom, ktorí môžu o sebe s hrdosťou vyhlasovať, že o nich nakrútili film. Muž so železnou maskou, občianskym menom Tony Stark , sa k svojej výnimočnosti „poctivo“ prepracoval. Tony sa živí ako VIP výrobca a dodávateľ technologicky vyspelých zbraní pre americkú armádu a jeho životnú filozofiu vystihuje veta: Najlepšia zbraň je tá, z ktorej stačí vystreliť len raz... (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

PAPIEROVÉ HLAVY  (KÚPIŤ DVD)
Jedno z najvýznamnejších diel našej kinematografie vychádza po 12 rokoch na lisovanom médiu. Film Dušana Hanáka (Obrazy starého sveta, 322) vykresľuje obdobie komunistického režimu. Tento výnimočný dokument o vzťahu občana a moci v rokoch 1945-1995 bol dokončený v roku 1996. Film získal mnoho ocenení na domácej i zahraničnej scéne. Okrem iných Hlavnú cenu Golden Spire v súťaži Golden Gate Award na 40. MFF San Francisco 1997, Run-up Price na MFF Yamagata 1997 či Osobitnú cenu poroty dokumentárnych filmov na 31. MFF Karlove Vary 1996. Papierové hlavy videlo v kinách vyše 18 000 divákov a dodnes sú druhým najnavštevovanejším film podľa počtu divákov na jednu kópiu. DVD obsahuje slovenskú, anglickú a francúzsku verziu filmu a viacero bonusov. Ťahákom je interview s režisérom Hanákom. 


OBČAN HAVEL  (KÚPIŤ DVD)
Celovečerný film Občan Havel režisérov Pavla Kouteckého a Miroslava Janka nazerá do zákulisia politických i súkromných drám prezidentského obdobia Václava Havla. Diváci uvidia jeho nervozitu pri prvej voľbe českého prezidenta či trápenie pri nácviku ďakovacej prezidentskej reči, dozvedia sa, že vie recitovať Šrámkov Stříbrný vítr alebo naliať Milošovi Zemanovi becherovku. Kamera ho ale sleduje aj v situáciách, keď sa dokáže pekne rozčúliť a zanadávať na zle ušité košele. Vo filme bude tiež konečne rozlúštených niekoľko dlhoročných záhad českej politiky – ako sa podarilo Václavovi Klausovi preniknúť do jazzového klubu, a kto posadil Jacqua Chiraca vedľa prvej dámy. (recenzia filmu)


ONG BAK 2  (KÚPIŤ DVD)
Mladý Thajčan Kam (Tony Jaa) sa vydáva na cestu do Austrálie, aby získal späť svojho ukradnutého slona. S pomocou prefíkaného policajného detektíva čoskoro zisťuje, že páchateľom je záhadná žena vlastniaca obchod pomenovaný Tom Yum Goong. V nerovnom meraní síl s mnohými protivníkmi sa Kamovi hodia jeho vynikajúce bojové schopnosti.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DOSTAŇTE AGENTA SMARTA  (KÚPIŤ DVD)
Organizácia CONTROL posiela agenta Smarta (Steve Carell) na jeho najnebezpečnejšiu a najdôležitejšiu misiu – musí zabrániť tomu, aby svet ovládol zločinecký syndikát známy pod menom KAOS. Čistou náhodou je to však zároveň aj úplne prvá misia agenta Smarta... Keď vedenie americkej tajnej špionážnej organizácie CONTROL čelí útoku a identita jeho najlepších ľudí je odhalená, najvyšší šéf (Alan Arkin) nemá na výber – do akcie musí nasadiť snaživého analytika Maxwella Smarta, ktorý vždy túžil vyraziť z kancelárie do priameho boja po boku svojho idolu – neporaziteľného Agenta 23 (Dwayne Johnson). Smartovi však pridelia iného partnera – krásnu a nebezpečnú Agentku 99 (Anne Hathaway)... (recenzia filmu)


MÚMIA: HROB DRAČIEHO CISÁRA  (KÚPIŤ DVD)
Rick O'Connell (Brendan Fraser) sa spolu so svojím synom Alexom (Luke Ford), manželkou Evelyn (Maria Bello) a jej bratom Jonathanom (John Hannah) vydáva v treťom filme zo série Múmia do Číny, kde musí v himalájskych horách bojovať so vzkrieseným Han Emperorom (Jet Li). Druhé pokračovanie slávnej dobrodružnej série. (recenzia filmu)


RAGTIME  (KÚPIŤ DVD)
Afroamerický klavírsta Walker je úspešný a bohatý, čo však akceptujú bieli ľudia v jeho okolí s nevoľou. Neustále sa dostáva do nejakých konfliktov a pri jednom z nich zahynie jeho žena Sarah. Walker sa dáva do boja o spravodlivosť a siaha stále ku krajnejším prostriedkom. Réžia: Miloš Forman. 


autor Michal Šmajda 26.11.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.