PRVÁ PÄŤKA V OKU DRAVCA

PRVÁ PÄŤKA V OKU DRAVCA

článok



Témou číslo jedna počas víkendu boli rozhovory budúcich prezidentov, ale do kina sa chodilo a najviac na Shia LaBeoufa a kresťanský Fireproof, ktorému sa podaril malý zázrak.

TOP 26.9. 2008 - 28.9. 2008
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Eagle Eye Paramount/DW 1. týždeň   29,1 mil    29,1 mil
2.

Nights in Rodanthe

Warner Bros. 1. týždeň   13,4 mil    13,4 mil
3. Lakeview Terrace Sony Screen Gems 2. týždeň     6,9 mil    25,6 mil
4. Fireproof Samuel Goldwyn 1. týždeň     6,8 mil      6,8 mil
5. Burn After Reading Focus 3. týždeň

    6,1 mil

   45,5 mil
6. Igor MGM/Warner Bros. 2. týždeň     5,3 mil    14,2 mil
7. My Best Friend's Girl Lionsgate 2. týždeň     3,8 mil

   14,6 mil

8.

Righteous Kill

Overture films

3. týždeň

    3,7 mil

   34,7 mil
9. Miracle at St. Anna

Buena Vista

1. týždeň

    3,4 mil

    3,4 mil
10. Tyler Perry's The Family That Preys Lionsgate 3. týždeň     3,1 mil   32,7 mil

Prvá päťka v oku dravca Prvá päťka v oku dravca Prvá päťka v oku dravca

Eagle Eye (Oko dravca)
Geoff Callister, minister obrany Spojených štátov amerických, stojí pred kľúčovým aktom: musí rozhodnúť, či nechá vybombardovať hľadaného afgánskeho teroristu. Prezident dá príkaz k akcii, bez toho, aby malo ministerstvo stopercentnú, že ide skutočne o hľadaného muža. Toto bombardovanie spustí vlnu terorizmu proti USA. V Chicagu sa 23-ročný povaľač Jerry Shaw, zamestnanec miestneho kopírovacieho obchodu, dozvie, že jeho identické dvojča, brat Ethan, príslušník vojenských síl Air Force, zomrel pri autonehode. V rovnakú dobu na druhej strane Ameriky odprevádza slobodná matka Rachel Holloman svojho 8-ročného syna Sama na školský koncert do Washingtonu. Je to prvý raz, čo ide Sam niekde sám. Neskôr večer, keď je Rachel vonku s kamarátkami, jej zavolá neznáma žena s príkazom, aby robila presne to, čo jej povie. Inak Sam, ktorého Rachel nepochopiteľne vidí na veľkých pouličných obrazovkách, zomrie...

Réžia: D.J. Caruso
Hovoria: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Michael Chiklis,
Premiéra na Slovensku: 9. 10. 2008

Producentské meno Steven Spielberg sa pri každom filme dobre vyníma a je istou zárukou kvalitného zážitku. Shia LaBeouf je mladá herecká nádej a D.J. Caruso patrí medzi zručných fachmanov. Aj preto zarobilo 80 miliónové Oko dravca v 3.510 kinách za prvý víkend 29,1 miliónov dolárov. Je to štvrtý najväčší septembrový zárobok v otváracom víkende. Rekord drží stále Dievča na roztrhanie s 35,6 miliónmi a za ňou sú Križovatka smrti (33 mil.), V moci diabla (30 mil.). Pre LaBeoufa je to druhá spolupráca s režisérom D.J. Carusom. Ich prvý film, Disturbia zarobil v amerických kinách 80,2 milióna dolárov. Najziskovejším filmom Shia LaBeoufa je Transformers (319,2 mil.), na ktorých sa doťahuje štvrtý Indiana Jones (316,8 mil.). Aj keď Oko dravca nezískalo pozitívne recenzie nárast v predaji lístkov z piatka na sobotu o 26% hovorí o dlhej budúcnosti filmu v rebríčku.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 27%, imdb.com – 6,9/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B

Teaser
Trailer

Oficiálna stránka
 

Prvá päťka v oku dravca Prvá päťka v oku dravca Prvá päťka v oku dravca

Nights in Rodanthe (Noci v Rodanthe)
Adrienne Willis je žena, prehodnocujúca svoj doterajší život. Keď ju priateľka požiada, aby sa počas jej neprítomnosti postarala o malý penzión, neváha a odchádza na víkend do malého mestečka Rodanthe v Severnej Karolíne. Dúfa, že tam nájde pokoj, aký nevyhnutne potrebuje na to, aby porozmýšľala o všetkých problémoch – aj o tvrdohlavom manželovi, ktorý nástojí na tom, aby sa vrátila domov, aj o dcére v puberte odmietajúcej akékoľvek jej rozhodnutia. Predpoveď počasia hlási v Rodanthe silnú búrku a práve v tomto čase sa v penzióne ako jediný hosť ubytuje doktor Paul Flanner. Tento výlet nie je pre neho víkendovým oddychom, ale snahou vyrovnať sa so svojím vlastným svedomím. Blížiaca sa búrka spojí osudy dvoch ľudí, ktorí hľadajú útechu a jediný magický víkend v nich prebudí emócie úplne meniace ich životy.

Réžia: George Wolfe
Hrajú: Richard Gere, Diane Lane, Scott Glenn, Christopher Meloni, Viola Davis
Premiéra na Slovensku: 30. 10. 2008

Romantická dráma Noci v Rodanthe je nakrútená podľa úspešného románu Nicholasa Sparksa. Film sa premietal v 2 704 kinách, kde zarobil 13,6 miliónov dolárov. Diane Lane a Richard Gere sa už stretli na filmovom plátne v roku 2002 vo filme Neverná, ktorý debutoval s 14,2 miliónmi a celkovo zarobil 52,7 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 26%, imdb.com – 5,7/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka v oku dravca Prvá päťka v oku dravca Prvá päťka v oku dravca

Lakeview Terrace (Nebezpečný sused)
Mladý pár sa práve presťahoval do kalifornského domu snov v Lakeview Terrace. Hneď sa stávajú stredobodom pozornosti hlavne pre svojho suseda, ktorý očividne neschvaľuje ich medzirasový vzťah. Vážny, slobodný otec Abel Turner je zároveň policajtom LAPD a na starosti má práve stráženie štvrti Lakeview Terrace. Jeho nočné hliadky a bdelé oči môžu niekomu pripadať bezpečné, mladý pár však čoraz častejšie obťažuje a mieša sa do ich života. Ale mladý pár sa nenechá len tak zastrašiť.
 
Réžia: Neil LaBute
Hrajú: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Regine Nehy
Premiéra na Slovensku: 4. 12. 2008

53 percentný pokles postihol minulotýždňového šampióna Samuela L. Jacksona. Jeho triler Lakeview Terrace zarobil v druhom víkende premietania 6,9 milióna dolárov. Desaťdňový zárobok je zatiaľ 25,6. Viac ako 40 miliónov však film nezarobí.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 42%, imdb.com – 6,4/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

             

Fireproof
V práci v horiacej budove sa kapitán hasičského zboru Caleb Holt riadi podľa starého požiarnického hesla: „Nikdy nenechaj priateľa v núdzi“. Doma je jeho vzťah na bode mrazu. Po siedmich rokoch manželstva si Calebova žena Catherine praje, aby sa nikdy nebola vydala. Ako sa postupne pripravujú na rozvodové konanie Calebov otec vyzýva svojho syna, aby skúsil 40 dňový experiment „The Love Dare“. Ako má Celab ukázať svoju lásku niekomu, kto ním neustále opovrhuje? Ale otec mu vysvetlí, že je to láska k Bohu, ktorá nám ukazuje ako milovať. A tak, s Božou pomocou Celab prichádza na to, čo to znamená milovať svoju manželku.

Réžia: Alex Kendrick
Hrajú: Kirk Cameron, Erin Bethea, Ken Bevel, Harris Malcom, Phyllis Malcom

Najväčším prekvapením víkendu je dráma s kresťanskou tématikou Fireproof, ktorá dokázala v 839 kinách zarobiť 6,8 milióna dolárov. Druhým prekvapením je, že film stál neuveriteľných 500 tisíc dolárov a tretím „zázrakom“ je, že film nemal takmer žiadnu mediálnu kampaň a dobré zvesti o ňom sa šírili hlavne ústnym podaním. Niečo podobné sa udialo aj v roku 2006. Nezávislá produkcia vtedy uviedla futbalovú drámu s vierou (a sloganom s Božou pomocou je všetko možné) Facing the Giants za 10 tisíc dolárov, ktorá dokázala v kinách zarobiť 10,1 milióna dolárov a reklama naň bola len z úst do úst.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 63%, imdb.com – 4,6/10, yahoo.com – A, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

             

Burn After Reading
Osborne Cox je veterán CIA, ktorý kvôli problémom s alkoholom dostane padáka. Aby sa pomstil svojim zamestnávateľom, rozhodne sa spísať text, v ktorom objasňuje nielen zákerné praktiky celej CIA. CD s textom, ktoré by mohlo skončil v zlých rukách mu ukradne manželka. Lenže tá ho zabudne vo fitnes centre a neskôr skončí v rukách majiteľov posilňovne. Tí sa rozhodnú veterána vydierať. Do prípadu sa zamotajú aj ďalší nechcení ľudia, ktorí ďalej komplikujú celú situáciu.

Réžia: Ethan Coen, Joel Coen
Hrajú: George Clooney, John Malkovich, Frances McDormand, Brad Pitt

Tretí týždeň v rebríčku a piate miesto v tabuľke. Taká je momentálne vizitka filmu Burn After Reading. Priebežný zárobok filmu po 17tich dňoch je 45,5 miliónov dolárov.
 
Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 78%, imdb.com – 8,0/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Trailer R

Oficiálna stránka

Prvých 12 filmov zarobilo počas víkendu 87,6 milióna dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  28.9.- 30.9. 2007

The Game Plan 22,7 mil
  29.9.- 1.10. 2006 Open Season 23,6 mil
  30.9.- 2.10. 2005

Flightplan

14,8 mil

Tak čo, môžeme aj ďalší víkend počítať s tromi novými filmami v prvej päťke? Potenciál na to má rodinný animovaný film Beverly Hills Chihuahua kde hlasy nielen psom prepožičali napríklad Drew Barrymore a Andy Garcia. Pre trochu staršie publikum je pripravená tínedžerská dráma Nick and Norah's Infinite Playlist o mladom mužovi, ktorý prehovorí neznáme dievča, aby hrala jeho priateľku pred jeho bývalou priateľkou. V hlavnej úlohe Michael Cera známy zo SuperBad a Juno. Pre tých v stredom veku je tu Blindless, mysteriózny triler s Julianne Moore a Markom Ruffalom. Netradičnú trojicu hercov (Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox) spojuje film s názvom How to Lose Friends & Alienate People. Svoje zastúpenie medzi novinkami má ja šport, film o živote Ernie Davisa, hráča amerického futbalu. Už nech je tu 17. október a nejaký poriadny Max Payne.
 


autor Matej Oravec 30.9.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.