PRVEJ PÄŤKE USA STÁLE KRAĽUJE BEN STILLER

PRVEJ PÄŤKE USA STÁLE KRAĽUJE BEN STILLER

článok



Komédia Tropická búrka odolala náporom noviniek a obhájila v druhom víkende prvenstvo. Nad akčným pretekom Rallye smrti však vyhrala komédia Domáci maznáčik.

TOP 22.8. 2008 - 24.8. 2008
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Tropic Thunder Paramount/DW 2. týždeň   16,2 mil   65,8 mil
2.

The House Bunny

Sony 1. týždeň   14,5 mil   14,5 mil
3. Death Race Universal 1. týždeň   12,6 mil   12,6 mil
4. The Dark Knight Warner Bros. 6. týždeň    10,5 mil 494,0 mil
5. Star Wars: The Clone Wars Warner Bros. 2. týždeň

     5,6 mil

  24,9 mil
6. Pineapple Express Sony 3. týždeň      5,4 mil   73,7 mil
7. Mirrors Fox 2. týždeň      5,0 mil

  20,2 mil

8.

Mamma Mia!

Universal

6. týždeň

     4,3 mil

124,4 mil
9. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Universal

4. týždeň

   4 ,1 mil

 93,9 mil
10. The Longshots MGM/Warner 1. týždeň     4,0 mil    4,0 mil

Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller

Tropic Thunder (Tropická búrka)
Najnovší film Bena Stillera, na ktorom pracoval ako herec, režisér, scenárista a producent, si berie na paškál predovšetkým Hollywood. Pri nakrúcaní „najlepšieho“ vojnového filmu všetkých čias (o vojne vo Vietname) sa zídu vyhasínajúca akčná hviezda Tugg Speedman (Stiller), komik Jeff Portnoy (Jack Black) známy predovšetkým plynnými výlučkami svojho hrubého čreva a svojou drogovou závislosťou, charakterový herec a 5-násobný držiteľ Oscara Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), ktorý podstúpil procedúru pigmentácie, aby mohol hrať černošského seržanta Osirisa a černošský raper Alpa Chino (čítaj, ako počuješ). Keď má film po pár dňoch vyše mesačný sklz v nakrúcaní a dávno prešvihol rozpočet, rozhodne sa režisér spolu s veteránom a autorom knižnej predlohy seržantom „Štvorlístkom“ (Nick Nolte) a filmovým pyrotechnikom, že rozmaznaným hviezdam pripravia pekelnú prekážkovú dráhu, aby zachytili ich autentické pocity. Pri jej príprave akurát zaletia priďaleko (do Laosu), kde narazia na juhočínsky drogový kartel a priblblým hercom dosť dlho trvá, než pochopia, že tu už ide o život.

Vo filme, ktorý podrobuje Hollywood tvrdej kritike, chcel hrať zrejme každý. V úlohe dobráckeho Speedmanovho agenta sa predstaví Matthew McConaughey a rolu nekompromisného a najvulgárnejšieho producenta si strihol Tom Cruise (plešatý a s dioptrickými popolníkmi ukradol hlavným hrdinom takmer každú scénu). Tiež ste ho asi ešte nevideli tancovať rap. Okrem iných sa objaví napríklad Tobey Maguire ako teplý mních. Film je považovaný za jeden z najvulgárnejších všetkých čias, v USA má rating od 18, no napriek tomu je obrovským úspechom. Ako píšu v jednej americkej recenzii „čím viac poznáte Hollywood, tým viac si tento kus užijete“.

Réžia: Ben Stiller
Hrajú: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Steve Coogan, Jay Baruchel
Premiéra na Slovensku: 25. 9. 2008

Ben Stiller a jeho partia z komédie Tropic Thunder neopustili prvé miesto a počas druhého víkendu zarobili 16,2 milióna dolárov. Priebežný zárobok po dvanástich dňoch je 65,8 miliónov dolárov, čo pre túto 90 miliónovú komédiu značí prekonanie 100 miliónovej hranice.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 83%, imdb.com – 8,0/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer 
Oficiálna stránka 

Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller

The House Bunny (Domáci maznáčik)
Shelley Darlington žila posledných deväť rokov v sídle Playboya. Ona je Hefov miláčik, rovnako ako pre ostané dievčatá. Na svojich narodeninách, je však nešetrne vyhodená Hefovho sídla, pretože je „príliš stará“. Shelley je razom bezdomovec, bez základných schopností postarať sa sama o seba. Potuluje sa okolo L.A. až kým nenájde novú prácu – starať sa o dievčatá z miestnej strednej školy. Ona ich učí ako správne používať rúž a oni ju, ako sa chovať v reálnom živote.

Réžia: Fred Wolf
Hrajú: Anna Faris, Emma Stone, Kat Dennings, Colin Hanks, Beverly D'Angelo
Premiéra na Slovensku: 16. 10. 2008

Komédia s Annou Faris The House Bunny dopadla omnoho lepšie ako všetci predpokladali. 25 miliónový film sa premietal v 2.714 kinách kde zarobil 14,5 milióna dolárov. Aj napriek tomu, že recenzie na film sú veľmi slabé, pre Annu Faris je zárobok 14,5 miliónov dolárov najlepším, pokiaľ nepočítame sériu Scary Movie.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 41%, imdb.com – 5,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – C+

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller Prvej päťke USA stále kraľuje Ben Stiller

Death Race (Rallye smrti)
Ostrov Terminal: Veľmi blízka budúcnosť. Túžba po extrémnych športoch dospela do krvilačného stavu. Teraz sa objavila extrémna závodná súťaž, kde sú súťažiaci samotní väzni, vraždiaci sa navzájom. Pravidlá Rellye smrti sú jednoduché: Vyhrajte päť závodov a ste voľný. Jensen Ames, bývalý šampión NASCAR je trojnásobný víťaz súťaže má teraz proti sebe najväčšiu výzvu, Joea, ktorého obrovský Mustang V8 Fastback je vybavený dvomi namontovanými zbraňami a plameňometmi s napalmom. Joe sa nebojí ničiť všetko, čo mu stojí v ceste. Ale ak chce Jensen ešte niekedy vidieť svoju dcéru, musí vyhrať.

Réžia: Paul W.S. Anderson
Hrajú: Jason Statham, Tyrese Gibson, Natalie Martinez, Ian McShane
Premiéra na Slovensku: 22. 11. 2008

Ani akčný film Death Race s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe sa nedočkal kladného prijatia u kritikov. Remake kultového akčného filmu z roku 1975 Death Race 2000 stál spoločnosť Universal 45 miliónov dolárov. Premietalo ho 2.532 kín, v ktorých zarobil 12,6 milióna dolárov. Štúdio sa bude musieť spoliehať na predaj DVD nosičov. Stathamov posledný veľký film Transporter 2 zarobil v prvom víkende 16,5 miliónov dolárov. Transporter 3 je už v post produkcii.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 41%, imdb.com – 6,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

             

The Dark Knight (Temný rytier)
V Temnom rytierovi Batman zvyšuje stávku v boji so zločinom. S pomocou poručíka Jima Gordona a štátneho žalobcu Harveyho Denta, sa snaží zničiť posledné kriminálne živly v uliciach mesta. Toto spojenectvo spočiatku funguje efektívne, ale čoskoro všetci zistia, že to bola iba pasca a oni sa stali obeťami nevypočítateľného zločinca, ktorého všetci obyvatelia Gothamu poznajú ako Jokera.
 
Réžia: Christopher Nolan
Hrajú: Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman
Premiéra na Slovensku: 24. 7. 2008

Temnému rytierovi už nič nezabráni, aby sa dostal cez 500 miliónovú hranicu. V šiestom víkende premietania klesol jeho zárobok o 37%, na 10,5 milióna dolárov. Šiestemu Batmanovi sa výborne darí aj mimo Ameriky, kde zatiaľ zarobil 381 miliónov dolárov. Len trom filmom sa podarilo prekročiť v celosvetových zárobkoch 1 miliardu dolárov. Titanic, Pán prsteňov: Návrat kráľa a Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža. Všetko nasvedčuje tomu, že rodina jednomiliardových filmov sa rozrastie o nového člena.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 94%, imdb.com – 9,2/10, yahoo.com – A, boxofficemojo.com – A

Sekcia na kineme
Recenzia

Séria plagátov

Trailer

Oficiálna stránka

             

Star Wars: The Clone Wars
Na frontových líniách intergalaktického zápasu medzi dobrom a zlom sa stretávame s Anakinom Skywalkerom, Obi - Wan Kenobim aj Padme Amidalou. Zlovestní darebáci vedení Palpatine chcú stále ovládnuť Galaxiu. Stávky sú vysoké a osud vesmíru Hviezdnych vojen spočíva v rukách odvážnych Jediových rytierov. Ich smelé činy vedú k novým odhaleniam a bojom.
 
Réžia: Dave Filoni
Hrajú: Matt Lanter, Ashley Eckstein, James Arnold Taylor, Dee Bradley Baker
Premiéra na Slovensku: 2. 10. 2008

Konečne aj film z produkcie George Lucasa zažil veľký pád. Jeho Star Wars: The Clone Wars klesli oproti minulému víkendu o 61%, čo je najväčší pokles v rebríčku. 5,6 miliónov dolárov stačilo len na piate miesto v rebríčku.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 18%, imdb.com – 5,1/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Premiéru mali ešte dve novinky. Tá lepšie umiestnená The Longshots skončila na desiatom mieste so štyrmi miliónmi dolárov. Športový film nezachránil ani Ice Cube. Až na 13. miesto dopadla komédia The Rocker, ktorá v 2.784 kinách nedokázala zarobiť viac ako 2,6 milióna dolárov, čo je jeden z najhorších výsledkov pre široko nasadený film v tomto roku. 25 miliónov, ktoré do filmu vložila spoločnosť Fox sú nenávratne fuč.

Prvých 12 filmov zarobilo počas víkendu 88,4 milióna dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  24.8.- 26.8. 2007

Superbad 18,0 mil
  25.8.- 27.8. 2006 The Convenant   8,9 mil
  26.8.- 28.8. 2005

The 40 Year-Old Virgin

16,3 mil

Naše kiná začal przniť Superhrdina, na tie americké sa chystá ďalší z rady "paródia na všetko možné", ktorý vôbec netreba vidieť. Ale filmy z radu Movie na seba zarábajú aspoň v Amerike a tak nie je dôvod prečo neprísť s ďalším. Ten najnovší bude mať názov Disaster Movie a hlavnou hviezdou v ňom je Carmen Electra. Zachrániť si meno a nahrabať nejaké peniaze na ďalšieho Riddicka sa pokúsi Vin Diesel v akčnom sci-fi dobrodružstve Babylon A.D. Medzi novinkami nebude chýbať komédia. Už názov Collage vypovedá sám o sebe o čom film bude. Dvojdňový náskok bude mať Dan Cheadle a Guy Pearce v dráme Trailor. Časy kasových trhákov pominuli, všetko zhrabol Temný rytier a zdá sa, že nikto sa už do boja proti najziskovejšiemu filmu roka nepustí.


autor Matej Oravec 27.8.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.