FILMOVÉ PREMIÉRY 15.5. 2008

FILMOVÉ PREMIÉRY 15.5. 2008

článok



Detiská budú (hádam) utekať v húfoch na Speed Racera, erotiky (a kúsku umenia) chtiví dospelí zase na Túžbu, opatrnosť. Ostatní budú voliť medzi modernou verziou legendárneho českého sitkomu Taková normální rodinka, mediálnou prezentáciou bývalého českého prezidenta – Občana Havla a romantikou v komerčnom americkom strihu s Cameron Diaz a Ashtonom Kutcherom v hlavných úlohách. Opäť platí – pre každého niečo... 

Filmové premiéry 15.5. 2008 Filmové premiéry 15.5. 2008 Filmové premiéry 15.5. 2008

SPEED RACER

Speed Racer je rodený automobilový pretekár, ktorý miluje vysoké obrátky, napätie a preteky. Jeho hnacím motorom je pamiatka na brata – legendárneho Rex Racera, ktorý zahynul počas pretekov. Speed jazdí za rodinnú spoločnosť, vedenú jeho otcom. Neváha odmietnuť lukratívnu ponuku od Royalton Industries, čím rozzúri ich šéfa a navyše odhalí utajované skutočnosti o pozadí pretekov. Jedinou šancou pre Speeda je poraziť Royalton jeho vlastnými prostriedkami – a to na najťažšom okruhu nazvanom Skúška ohňom. Na tom, ktorý jeho brat nikdy nedokončil...

Speed Racer (USA, 2008, 135 min.)
Réžia: Andy Wachowski, Larry Wachowski. Scenár: Andy Wachowski, Larry Wachowski. Kamera: David Tattersall. Strih: Roger Barton, Zach Staenberg. Hudba: Michael Giacchino. Hrajú: Emile Hirsch, Christina Ricci, Matthew Fox, Susan Sarandon, Scott Porter, Joon Park, John Goodman, Christian Oliver, Richard Roundtree. 

Filmové premiéry 15.5. 2008 Filmové premiéry 15.5. 2008 Filmové premiéry 15.5. 2008

TÚŽBA, OPATRNOSŤ

Eroticky ladený špionážny triler sa odohráva v roku 1942 v Šanghaji. Zúri druhá svetová vojna, mesto okupujú Japonci a odbojová skupina plánuje vraždu japonského kolaboranta Yee. Mladá Wang sa dostane do jeho blízkosti a stáva sa jeho milenkou. Ukazuje sa však, že zavraždiť pána Yee pre ňu nebude ľahké, medzi milencami sa totiž vytvoril zvláštny vzťah. Obaja vedia, že ani jeden nemôže mať toho druhého a napriek tomu bez seba nedokážu žiť... Film získal Veľkú cenu Zlatého leva na MFF v Benátkach a bol nominovaný na Zlatý glóbus za najlepší cudzojazyčný film.

Se, jie / Lust, Caution (Hongkong/USA/Čína, 2007, 157 min.)
Réžia: Ang Lee. Námet: Eileen Chang – rovnomenná poviedka. Scenár: Wang Hui Ling, James Schamus. Kamera: Rodrigo Prieto. Strih: Tim Squyres. Hudba: Alexandre Desplat. Hrajú: Tony Leung Chiu Wai, Tang Wei, Joan Chen, Wang Leehom, Tou Chung Hua, Chu Chih Ying, Kao Ying Hajan. 

Filmové premiéry 15.5. 2008 Filmové premiéry 15.5. 2008 Filmové premiéry 15.5. 2008

TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA

V hájovni na samote žijú spolu štyri generácie rodiny Hanákovcov. Babička prekypuje životným elánom a jej vášňou je písanie detektívok. Jej dcéra, rázna žena s veľkým srdcom, miluje spev, ale keďže nemá talent, celý život pracuje ako kuchárka. Pán Hanák je výpravca a chovateľ zvierat všetkých druhov. Staršia dcéra Pavla má so svojím mužom dvoch hyperaktívnych synov, ktorým nikto nepovie inak ako „raubíři“. V jedno rodinné popoludnie oznámi mladšia dcéra Káča rodine, že čaká dieťa. Jeho budúci otec Zdeněk sa stane ďalším obyvateľom hájovne, Hanákovci si ho však chcú najprv poriadne preveriť...

Taková normální rodinka (Česká republika, 2008, 90 min.)
Réžia: Patrik Hartl. Námet: Fan Vavřincová. Scenár: Patrik Hartl. Kamera: Tomáš Kresta. Strih: Jan Mattlach. Hudba: David Kraus. Hrajú: Eva Holubová, Jaromír Dulava, Jiří Mádl, Monika Zoubková, Ivana Chýlková, Marián Labuda, Vanda Hybnerová, Luboš Kostelný, Lilian Malkina, Adam Mišík.

             

OBČAN HAVEL

Celovečerný film nahliada do zákulisia politických a súkromných drám prezidentského obdobia Václava Havla. Diváci uvidia jeho nervozitu pri prvej voľbe českého prezidenta, či trápenie pri nácviku prezidentskej ďakovacej reči. Zistia, že Havel vie recitovať Šrámkov Stříbrný vítr alebo naliať Milošovi Zemanovi becherovku. Kamera ho sleduje aj v situáciách, kedy sa dokáže pekne rozčúliť a zanadávať si na zle ušité košele. Vo filme, tak ako v živote Václava Havla hrajú dôležitú úlohu obe jeho manželky Olga a Dagmar, objavia sa jeho priatelia a spolupracovníci, svetoví i českí politici aj členovia skupiny Rolling Stones. Pavel Koutecký začal film nakrúcať v roku 1992, Havla sledoval viac ako trinásť rokov. Po jeho tragickej smrti v roku 2006 film dokončil režisér Miroslav Janek.

Občan Havel (Česká republika, 2008, 119 min.)
Réžia: (nakrúcanie) Pavel Koutecký; (film) Miroslav Janek. Námet: Pavel Koutecký. Kamera: Stano Slušný. Strih: Tonička Janková. Hudba: rôzne skladby a piesne. Hrajú: Václav Havel, Bill Clinton, Jan Tříska, Václav Klaus, Dagmar Veškrnová – Havlová, George W. Bush, Miloš Zeman, Ladislav Smoljak, Mick Jagger, Taťána Fischerová? Keith Richards, Mejla Hlavsa, Eva Holubová, Barbora Hrzánová, Pavel Koutecký, Leoš Suchařípa, Karel Zich.

             

MEJDAN V LAS VEGAS

Joy práve vyhodil z bytu jej expriateľ, Jacka pre zmenu vyhodili zo zamestnania, obaja sa preto rozhodnú odísť do mesta hriechu – Las Vegas. Hneď v prvý večer na seba narazia pri divokej pitke a ako to už vo Vegas býva, nakoniec sa i vezmú. Ráno ich triezvejší pohľad privedie k zisteniu, že sa musia ihneď nechať rozviesť. Lenže to by nesmeli do jedného z automatov vhodiť štvrťdolár, ktorý im vyniesol rozprávkový jackpot tri milióny dolárov. Keďže sa nevedia dohodnúť ako s peniazmi naložiť, obrátia sa na súd, ktorý výhru „zmrazí“ a im nariadi pol roka spolužitia.

What Happens in Vegas (USA, 2008, 100 min.)
Réžia: Tom Vaughan. Scenár: Dana Fox. Kamera: Matthew F. Leonett. Strih: Matt Friedman. Hudba: Christophe Beck. Hrajú: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Krysten Ritter, Lake Bell, Zach Galifianakis, Dennis Farina.


autor Michal Michalovič 15.5.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.