VALENTÍNSKE FILMOVÉ PREMIÉRY

VALENTÍNSKE FILMOVÉ PREMIÉRY

článok



Na Valentína sa do kín chodí najmä na romantiku. Preto je dosť pravdepodobné, že najväčším „hitom“ bude tento týždeň P.S. Milujem ťa s Gerardom Butlerom a Hilary Swank. Druhé husle bude hrať zrejme Denník pestúnky so Scarlett Johansson. Politická satira Súkromná vojna pána Wilsona zaujme (dúfajme že nielen) hviezdnym obsadením (Hanks, Roberts, Hoffman). Pre rodičov s deťmi je určená rodinná fantasy komédia Začarovaní no a päticu premiér tento týždeň uzatvára klubový titul Red Road...

Valentínske filmové premiéry Valentínske filmové premiéry Valentínske filmové premiéry

SÚKROMNÁ VOJNA PÁNA WILSONA  (TIP TÝŽDŇA)

Pád sovietskeho impéria mal na svedomí jediný človek. Charlie Wilson. Playboy, alkoholik, príležitostný užívateľ drog a kongresman, ktorému sa podarilo vyhnať Červenú armádu z Afganistanu a tým odštartovať rýchly krach komunistickej ríše. Stačilo dodať zle ozbrojeným afganským odbojárom kvalitnejšie zbrane. Príbeh, ktorý je príliš šialený na to, aby nebol pravdivý, režíroval držiteľ Oscara Mike Nichols (Absolvent, Na dotyk), ktorému sa pred kamerou zišla výnimočná herecká zostava v čele s Tomom Hanksom, Juliou Roberts a Philipom Seymourom Hoffmanom.

Charlie Wilson's War (USA, 2007, 97 min.)
Réžia: Mike Nichols. Scenár: Aaron Sorkin podľa knihy Georgea Crilea. Kamera: Stephen Goldblatt. Hudba: James Newton Howard. Hrajú: Tom Hanks, Amy Adams, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Terry Bozeman, Brian Markinsom, Jud Tylor.

Valentínske filmové premiéry Valentínske filmové premiéry Valentínske filmové premiéry

ZAČAROVANÍ

Mladá princezná Giselle sa zaľúbi do princa. Táto novinka natoľko rozzúri jeho matku, že vyženie Giselle z ich rozprávkového sveta na jediné miesto vo vesmíre, kde podľa nej nie je možné nájsť skutočnú lásku. Princezná sa tak vynorí z kanalizácie uprostred Manhattanu.

Enchanted (USA, 2007, 107 min.)
Réžia: Kevin Lima. Scenár: Bill Kelly. Kamera: Don Burgess. Hudba: Slan Menken, Stephen Schwartz. Hrajú: Julie Andrews, Amy Adams, James Marsden, Idina Menzel, Susan Sarandon, Patrick Dempsey, Timothy Spall. 

Valentínske filmové premiéry Valentínske filmové premiéry Valentínske filmové premiéry

DENNÍK PESTÚNKY

Scarlett Johansson hrá Annie, čerstvú absolventku bez predstavy o budúcej kariére, ktorá príjme prácu pestúnky v bohatej rodine z New Yorku. Jej školské znalosti z oboru antropológie prekvapivo skoro nájdu praktické uplatnenie a Annie sa púšťa do štúdia nepochopiteľných zvykov rodiny z lepších kruhov. Annie dostáva izbu priamo v obrovskom byte svojich zamestnávateľov a získava unikátnu príležitosť k pozorovaniu. Predmety jej skúmania sú nafúkanci pán a pani X (Paul Giamatti a Laura Linney) a ich rozmaznaný syn. Výnimkou bude možno mladík (Chris Evans), ktorého Annie stretáva vo výťahu.

The Nanny Diaries (USA, 2007, 105 min.)
Réžia: Shari Springer Berman, Robert Pulcini. Scenár: Shari Springer Berman, Robert Pulcini podľa knihy Emmy McLaughlin a Nicoly Kraus. Kamera: Terry Stacey. Hudba: Mark Suozzo. Hrajú: Scarlett Johansson, Donna Murphy, John Henry Cox, Alicia Keys, Lewis Payton Jr., Sonnie Brown, Georgina Chapman, Nicholas Art.

             

RED ROAD

Jackie pracuje ako operátorka monitorovacieho systému mestských štvrtí. Každý deň sleduje malý výsek miestneho sveta, chrániac ľudí, aby žili v pokoji. Jedného dňa sa na jej monitore objaví muž, o ktorom si myslela, že ho už nikdy neuvidí. Muž, ktorý nechcel nikdy vidieť ju. Teraz však nemá inú voľbu. Je prinútená postaviť sa mu zoči-voči. Za každú cenu.

Red Road (VB/Dánsko, 2006, 113 min.)
Réžia: Andrea Arnold. Scenár: Andrea Arnold; Lone Scherfig a Anders Thomas Jensen (postavy). Kamera: Robbie Ryan. Hrajú: Kate Dickie, Tony Curran, Martin Compston, Nathalie Press, Andrew Armour.

            

P.S. MILUJEM ŤA

Holly a Gerry patria k tým šťastným manželským párom, ktorým by každý mohol závidieť. Zaľúbení od detstva, vedia si čítať myšlienky a smejú sa aj keď sa hádajú... nikto by si ich nevedel predstaviť inak ako spolu. Kým sa jedného dňa nestane nepredstaviteľné - Gerryho smrť je pre Holly šokom. Pár dní po jeho smrti však od Gerryho dostane list, v ktorom jej dáva rôzne úlohy, aby jej pomohol vrátiť sa späť do života. Po čase dostáva ďalšie a pomocou nich postupne objavuje nový život, ktorý je dokonca zaujímavejší ako ten, ktorý bola nútená nechať za sebou. Niekedy stačí povedať iba MILUJEM ŤA...

P.S. I Love You (USA, 2007, 126 min.)
Réžia: Richard LaGravenese. Scenár: Richard LaGravenese a Steven Rogers podľa knihy Cecelie Ahern. Kamera: Terry Stacey. Hudba: John Powell. Hrajú: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gershon, James Marsters, Kathy Bates, Harry Connick Jr., Nellie McKay.


autor Michal Michalovič 13.2.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.