FILMOVÉ PREMIÉRY 31.1. 2008

FILMOVÉ PREMIÉRY 31.1. 2008

článok



Rôznorodú filmovú nádielku si pre divákov pripravili naši distribútori. Ľúbostná dráma odohrávajúca sa počas druhej svetovej vojny, zárez na westernovej pažbe, remake klasického hororu a na záver dva francúzske prírastky – jeden pre dospelých a jeden pre deti. Naozaj si teda máte z čoho vyberať... 

Filmové premiéry 31.1. 2008 Filmové premiéry 31.1. 2008 Filmové premiéry 31.1. 2008

POKÁNIE

Príliš bujná fantázia dvanásťročnej „budúcej spisovateľky“ Briony Tallisovej odštartuje tragický príbeh, ktorý nenapraviteľne zmení osudy troch ľudí. Vinou vlastnej nezrelosti a série nedorozumení obviní mladého záhradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) zo znásilnenia neplnoletej sesternice. Nadaný chlapec, ktorý mal pôvodne namierené na lekársku fakultu, končí vo väzení. Toto obvinenie ale ničí život aj jej sestre Cecílii (Keira Knightley), ktorá Robbieho bezhlavo milovala. Keď si potom už o niečo staršia Briony (Romola Garai) uvedomí, čo spôsobila, je už neskoro. Cecília zavrhla celú rodinu na čele s ňou a odsťahovala sa do Londýna, kde sa živí ako zdravotná sestra. Robbie výmenou za skrátenie trestu narukoval do armády a vo Francúzsku sa snaží zastaviť postupujúcich Nemcov. Briony na ceste za vykúpením nastúpi do ošetrovateľského kurzu a vďaka utrpeniu, ktoré dennodenne okolo seba vidí, konečne dospieva. S tým súvisí aj rozhodnutie, postaviť sa svojím dvom obetiam tvárou v tvár a rešpektovať akýkoľvek trest. Možno sa tým očistí, možno to ale na vykúpenie stačiť nebude. Možno to ani nestihne, pretože Londýn sa pripravuje na masívne bombardovanie. Možno všetkých troch čaká úplne iný koniec...

Atonement (VB/Franc., 2007, 130 min.)
Réžia: Joe Wright. Scenár: Christopher Hampton (podľa novely Iana McEwana). Kamera: Seamus McGarvey. Hudba: Dario Marianelli. Hrajú: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan, Romola Garai, Vanessa Redgrave (a ďalší). 

Filmové premiéry 31.1. 2008 Filmové premiéry 31.1. 2008 Filmové premiéry 31.1. 2008

3:10 VLAK DO YUMY  (HIT TÝŽDŇA)

Rančer Dan Evans (Christian Bale) je svedkom lúpežného prepadnutia, na čele ktorého stojí zločinec Ben Wade (Russell Crowe). Wade je čoskoro zatknutý a keďže Evans zúfalo potrebuje peniaze, podujme sa za odmenu odviesť Wadea na stanicu do Yumy. Odtiaľ by mal byť Wade prevezený vlakom o 3:10 do väzenia na popravu. Evans to nerobí len pre záchranu svojho ranču, ale aj kvôli svojmu synovi, pretože túži byť v jeho očiach niečo viac ako len opatrný a naivný rančer. Cesta do Yumy je nebezpečná, sú im v pätách nielen Indiáni, ale aj Wadeova banda, túžiaca po pomste. Vzťah medzi Wadeom a Evansom sa pomaly mení - Wade začína Evansa rešpektovať, Evans v hĺbke duše Wadea obdivuje. Obom ide o veľa - Wadeovi o život a slobodu, Evansovi o syna. A vyhrať môže iba jeden.

3:10 to Yuma (USA, 2007, 122 min.)
Réžia: James Mangold. Scenár: Halsted Welles, Michael Brandt, Derek Haas. Kamera: Phedon Papamichael. Hudba: Marco Beltrami. Hrajú: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster, Peter Fonda (a ďalší).

Filmové premiéry 31.1. 2008 Filmové premiéry 31.1. 2008 Filmové premiéry 31.1. 2008

HALLOWEEN

Obyvatelia Haddonfieldu to zatiaľ netušia, ale smrť prichádza do ich ospalého mestečka. Pred pätnástimi rokmi Michae l Meyers vyvraždil polovicu svojej rodiny, vtedy mal len jedenásť rokov. Od tej doby bol pod zámkou v psychiatrickej liečebni. Teraz, v podvečer Halloweenu, sviatku zosnulých, prichádza späť, aby našiel svoju malú sestru. Dr. Loomis ako jediný naozaj vie, čoho je maniak schopný a vydáva sa mestečko varovať. Úspešné znovuzrodenie jedného z najslávnejších hororov, odhaľuje pozadie patologicky narušenej mysle a oslovuje ako nových divákov, tak aj fanúšikov pôvodnej série. Režisér Rob Zombie obracia čas a pátra po pôvode čistého zla menom Michael Meyers.

Halloween (USA, 2007, 109 min.)
Réžia: Rob Zombie. Scenár: Rob Zombie. Kamera: Phil Parmet. Hudba: Tyler Bates. Hrajú: Malcolm McDowell, Brad Dourif, Tyler Mane, Daeg Faerch, Sheri Moon Zombie (a ďalší).

             

MEDZI NEPRIATEĽMI

Skutočný príbeh z čias francúzskej koloniálnej vojny. Mladý nadporučík plný ideálov velí na základni v Alžírsku, krajine, ktorá bojuje za oslobodenie sa od Francúzska. Tu sa spriatelí s veteránom bez ilúzií a miestnym mladíkom, ktorý patrí do jeho čaty. Vojna a jej zverstvá čoskoro podrobia ťažkej skúške morálne hodnoty mladých hrdinov. Film je založený na historických faktoch a divákom ponúka dobový pohľad na vojnu. Zaznamenáva premenu vojakov na týraných väzňov a spojencov na nepriateľov.

L´Ennemi intime (Franc., 2007, 108 min.)
Réžia: Florent Emilio Siri. Scenár: Patrick Rotman, Florent Emilio Siri. Kamera: Giovanni Fiore Coltellacci. Hudba: Alexandre Desplat. Hrajú: Benoît Magimel, Albert Dupontel, Aurélien Recoing, Marc Barbé, Eric Savin, Mohamed Fellag (a ďalší).

             

ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY

Asterix a Obelix sú späť! A tento krát vás čaká príbeh plný športového zápolenia medzi galmi a ich súpermi z celého sveta. Popritom všetkom sa odvážny mladý gal Alafolix vášnivo zaľúbi do gréckej princeznej Iriny. Spolu s Asterixom a Obelixom a za pomoci ich čarovného elixíru sa vydá do Grécka s cieľom vyhrať nielen olympijské hry, ale aj srdce princeznej Iriny. Stretáva sa tu však so zlomyseľným Brutusom, synom Cézara, a jeho tímom, ktorý je zdá sa silným súperom... Ako je všeobecne známe, čarovné elixíry sú na olympijských hrách zakázané, ale Asterix už má plán ako opäť zvíťaziť... Európsky veľkofilm s rekordným rozpočtom 78 miliónov eur, s hereckým obsadením z ôsmych krajín (aj zo Slovenska), pre ktorý bol postavený 280 metrový štadión, dva paláce a galská dedina.

Astérix aux jeux olympiques (Franc./Nem./Špan./Tal./Belg., 2008)
Réžia: Frédéric Forestier, Thomas Langmann. Scenár: Alexandre Charlot, Olivier Dazat. Kamera: Thierry Arbogast. Hudba: Frédéric Talgorn. Hrajú: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon, Jean-Pierre Cassel, Adriana Karembeu-Sklenaříková (a ďalší).


autor Michal Michalovič 31.1.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.