DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Koniec októbra sa nezadržateľne blíži a vonku vládne čoraz nepríjemnejšie jesenné počasie, zabezpečujúce vhodné podmienky na sledovanie DVD titulov v pohodlí vašich domovov. Ponúkame vám aktuálny prehľad DVD noviniek. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

JEDNOTKA PRÍLIŠ RÝCHLEHO NASADENIA  (Kúpiť DVD)
Nicholas Angel (Simon Pegg) je najlepší seržant, aký kedy slúžil v radoch londýnskej polície – napríklad počet zatknutí, ktoré osobne uskutočnil, o 400 percent prekračuje štatistický priemer. Je, skrátka, taký dobrý, že to vrhá zlé svetlo na zvyšok tímu. Preto ho nadriadení prevelia na miesto, kde svojím talentom nebude kolegov strápňovať – do ospalého mestečka Sandford, ktoréhuo štatistiky kriminality sa rovnajú nule, a ktorého najnapínavejšou udalosťou je každoročná záhradná slávnosť. Podľa toho aj vyzerá tunajšie policajné oddelenie. Nicholas vytvorí dvojicu s tučniackym dobrákom Dannym (Nick Frost), ktorý by mohol byť všetkým, len nie dobrým policajtom. Pred totálnou frustráciou ho zachráni až séria zvláštnych „nešťastných náhod“, ktoré naznačujú, že pod idylickou pokrievkou Sandfordu by mohol bublať poriadne ostrý guláš. V podstate existujú len dve možnosti – buď si Nicholas zo zúfalstva začal vymýšľať zločiny tam, kde nie sú, alebo mu stojí v ceste najchladnokrvnejší zabijak, akého vo svojej doterajšej kariére stretol.

KRÁĽOVNÁ  (Kúpiť DVD)
Na 6 Oscarov nominovaná dráma Stephena Frearsa (Hrdina proti svojej vôli) je intímnym exkurzom do zákulisia kráľovskej rodiny, ale i vysokej politiky v „dusnom“ období po tragickej smrti princeznej Diany. Odkrýva skutočné emócie i tragický dosah tejto udalosti na celý svet. Strastiplné chvíle ale prežíva i kráľovná, ktorú pod silným mediálnym tlakom sužuje vnútorný rozpor. Helen Mirren získala za úlohu kráľovnej Alžbety II. zaslúženého Oscara za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.  

ROMING  (Kúpiť DVD)
ROMing predstavuje komediálne ladenú road-movie o putovaní troch Rómov na Slovensko. Jura (Vítězslav Holub) je moderný, racionálne uvažujúci mladý muž, ktorý úspešne študuje na vysokej škole. Keď ho otec (Marián Labuda), za ktorým prišiel na krátku povinnú návštevu, požiada, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevestou, ktorú mu ešte ako chlapcovi dohodol so svojím najlepším priateľom, Jura neverí vlastným ušiam. Spočiatku absurdnú žiadosť odmieta, ale rýchlo podľahne otcovmu citovému vydieraniu. Spoločne s temperamentným a neskrotným rodinným priateľom Stanom (Bolek Polívka) vyrážajú v ošarpanom nákladiaku na cestu plnú nečakaných príhod. Humorný, ale aj dojímavý film plný láskavého humoru s jedinečnými hereckými kreáciami. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

VRATNÉ LAHVE  (Kúpiť DVD)
Megaúspešná komédia scenáristu Zdeňka Svěráka a režiséra Jana Svěráka, uzatvára voľnú trilógiu, ktorú začala na Oscara nominovaná Obecná škola, a na ktorú nadviazal medzinárodne úspešný film Kolja, ocenený Oscarom za najlepší neanglicky hovorený film. Hlavným hrdinom filmu je Josef Tkaloun (Zdeněk Svěrák), učiteľ na dôchodku. Je však stále plný elánu, nápadov a chlapských túžob, a nechce sa zmieriť so životom dôchodcu posedávajúceho na lavičke v parku či doma pred televízorom. Zamestná sa teda vo výkupe fliaš, čo jeho žena Eliška nesúhlasne a sarkasticky komentuje. Na tomto malom priestore, kde sa stretávajú fľašky s fľašami a ľudia s ľuďmi, sa z nášho hrdinu stáva pozorovateľ tragikomických osudov. Jeho opozeranú manželku a stereotypný život aspoň nachvíľu osviežujú noví ľudia a zaujímavé situácie. Jeho pričinením niekedy až veľmi zaujímavé a bizarné situácie. Príjemná komédia so štipkou trpkosti o energickom starnúcom mužovi, ktorý boj s vekom a svojimi tajnými túžbami nehodlá ani zďaleka vzdať.   

POLTERGEIST  (Kúpiť DVD)
Bezstarostný život jednej kalifornskej rodiny naštrbia sily z iného sveta, ktoré sa udomácnia v ich domácnosti na typickom americkom predmestí. Spočiatku sú votrelci dvaja, čoskoro sa ale celý dom mení v strašidelný zámok. Démonická invázia sa nechová vôbec priateľsky a utrápenej rodine nezostáva veľa možností na vyriešenie hrôzostrašnej neúnosnej situácie. Kultový horor vznikol podľa námetu Stevena Spielberga a bol nominovaný na 3 Oscarov v kategóriách najlepšia hudba, vizuálne efekty a strih zvukových efektov. Špeciálna deluxe edícia vychádza pri príležitosti 25. výročia vzniku filmu.

OSTREĽOVAČ  (Kúpiť DVD)
Režisér oscarovej akčnej drámy Training Day, Antoine Fuqua, natočil ďalší film zo žánrovej kategórie, v ktorej sa cíti najlepšie. Hrdinom Ostreľovača je elitný sniper, ktorý sa ocitne v nezávideniahodnej situácii, keď je obvinený z pokusu o atentát na amerického prezidenta. V nerovnom súboji jedinca proti systému sa Mark Wahlberg vydáva v stopách osamelých bojovníkov, ktorí museli zúžitkovať všetky svoje schopnosti k tomu, aby v tejto vopred prehranej hre prežili a zvíťazili. Bývalý špičkový armádny prieskumník a ostreľovač Bob Lee Swagger zavesil kariéru na klinec po tom, čo sa stal obeťou jedného nepekného podrazu, organizovaného vyššími miestami. Aj napriek tomu ho na jeho samote vysoko v horách prekvapí penzionovaný plukovník Johnson, ktorý ho požiada o pomoc. V hre je život amerického prezidenta a údajne len Bobove mimoriadne schopnosti a presná muška môžu túto hrozbu eliminovať. S veľkou nechuťou sa do akcie zapojí a príliš neskoro zistí, že sa stal obeťou podrazu číslo dva. Z hrdinu, od ktorého závisel osud celého národa, sa tak razom stáva „hlavná postava“ novinových titulkov, v ktorých je označovaný za osamelého zabijaka, ktorý sa pokúsil zastreliť hlavu štátu. V zúfalých pretekoch s časom má Bob jedinú nádej – zistiť, kto a prečo ho do tohto komplotu zatiahol. Veľa šancí nemá, pretože proti nemu stojí celá krajina a na svojej strane má len neskúseného agenta FBI a dievča, s ktorým práve začal chodiť. Čím ďalej Bob uniká z perfektne pripravenej pasce, tým je mu jasnejšie, že ohrozený je nielen jeho život, ale tiež osud celej Ameriky. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HANNIBAL: ZRODENIE ZLA  (Kúpiť DVD)
2. svetová vojna, Litva. Harmonický rodinný život Hannibala končí v momente, keď sa skupinka tulákov rozhodne udomácniť v ich chatrči. Zásoby jedla sa minuli a na rad prichádza ohavný akt, ktorého obeťou sa stáva Hannibalova malá sestra Mischa. Mladý Hannibal končí v detskom domove, kde sa zhosťuje pozície uzatvoreného rebelanta. Po pár rokoch ale z domova uteká za svojím strýkom do Francúzska. Miesto neho tam nachádza jeho majetnú družku lady Murasaki, vďaka ktorej začína študovať medicínu a osvojuje si základné anatomické vedomosti. Okrem toho tiež začína holdovať samurajskému umeniu pod vedením krásnej Murasaki. Nerobí to však len z voľnej chvíľky, ale chystá sa raz a navždy vysporiadať s detskou traumou, ktorá ho neutíchajúco sužuje. Verí, že iba spravodlivou a krvavou pomstou sa svojej traumy konečne zbaví. Film vznikol na základe rovnomennej knižnej predlohy slávneho stvoriteľa literárnej postavy Dr. Hannibala Lectora, Thomasa Harrisa.

EDITH PIAF  (Kúpiť DVD)
Narodila sa na chodníku, vyrastala v nevestinci a zarábala si pouličným spevom. Napriek tomu sa z nej stala svetoznáma hviezda najväčšieho formátu. Život Edith Piaf bol bojom o hudbu, prežitie a lásku. Vďaka svojej neuveriteľne silnej vôli a neobyčajnému nadaniu sa dokázala vysporiadať s tragickým osudom a sen z detstva sa stal skutočnosťou. Jej magický hlas, vášeň a priateľstvo s hviezdami svojej doby (Marlene Dietrich, Jean Cocteau, Yves Montand...) jej priniesli obdiv celého sveta. Žila naplno a nikdy nič neľutovala. Snímka otvárala tohoročný festival Berlinale, kde zožala obrovské ovácie.

PACHO, HYBSKÝ ZBOJNÍK  (Kúpiť DVD)
Slovenská komédia, ktorá rozpráva príbeh o legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi, sa radí k divácky najúspešnejším filmom. Pacho nie je historická postava. Je len modelom možného a vysnívaného zbojníka, ktorý okrem toho, že bohatým berie a chudobným dáva, neznáša krivdy a feudálny útlak. Častejšie ako svaly používa bystrý rozum. Vie si poradiť v každej situácii, a to najmä vďaka vlastnej šikovnosti a prešibanosti. So svojou družinou pritom zažíva nevšedné dobrodružstvá. Rešpekt a obdiv nevzbudzuje len u mužov. Napriek tomu, že nepatrí k záletníkom, ženy, nevynímajúc cisárovnú Máriu Teréziu, sa bijú o jeho priazeň. V hlavnej úlohe exceluje nezabudnuteľný Jozef Kroner.


autor Michal Šmajda 24.10.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.