DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Film inšpirovaný skutočným príbehom, veľkofilm, vojnový opus, klubové diela, animák či sci-fi. Z dnešnej DVD nádielky si vyberie skutočne každý. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ALPHA DOG  (Kúpiť DVD)
Johnny Truelove (Emile Hirsch) je mladý drogový dealer, predávajúci tvrdé drogy pohodlne zo svojho luxusného domu spolu s vernými kamošmi (Justin Timberlake, Vincent Kartheiser, Shawn Hatosy, Alex Solowitz), ktorí preňho spravia čokoľvek. Jake Mazursky (Ben Foster) je Jonnyho stály zákazník. Život ide hladko až do chvíle, pokiaľ nie je Jake schopný zaplatiť Johnnymu za nemalú dávku. Ten má slabé nervy, a nie je zvyknutý na svoje peniaze čakať. Rozhodne sa teda konať... Film je inšpirovaný životom Jesseho Jamesa Hollywooda, jedného z najmladších ľudí, ktorí sa kedy objavili na zozname hľadaných osôb FBI.

300 (2DVD)  (Kúpiť DVD)
Epický veľkofilm o antickej Bitke pri Termopylách, v ktorej sa kráľ Leonidas (Gerard Butler) a 300 Sparťanov postavili proti Xerxovi (Rodrigo Santoro) a jeho obrovskej perzskej armáde. Obetavosť a udatnosť, akú ukázali stojac proti neporaziteľnej presile, viedla zvyšok Grécka k tomu, aby sa zjednotilo a spoločne čelilo Peržanom. Film 300 je inšpirovaný rovnomenným grafickým románom Franka Millera, autora Sin City. 300 je epickým dobrodružstvom o vášni, odvahe, slobode a obeti, ktorú podstúpili sparťanskí bojovníci bojujúci v jednej z najväčších bitiek v histórii ľudstva. Režisér Zack Snyder (Úsvit mŕtvych) prináša Millerov príbeh na plátna kín pomocou unikátneho spôsobu natáčania, ktorý v sebe kombinuje prvky živej hereckej akcie a virtuálneho pozadia.

LISTY Z IWO JIMMA  (Kúpiť DVD)
Pred 61 rokmi stáli proti sebe na ostrove Iwo Jima americká a japonská armáda. Prešli desiatky rokov a na tomto ostrove sú stále v sopečnej pôde pochované stovky listov, ktoré doteraz neboli objavené. Tieto listy dávajú mužom, ktorí tu bojovali a generálovi, ktorý ich viedol. Japonskí vojaci odvelení na Iwo Jima vedeli, že domov sa už pravdepodobne nevrátia. Sú medzi nimi aj Saigo - pekár, ktorý chce žiť, aby znovu uvidel tvár svojej práve narodenej dcéry; Nishi - olympijský šampión v jazdectve, známy po celom svete pre svoj talent a česť; Shimizu – bývalý policajt, ktorého idealizmus ešte nebol skúšaný vojnou; a poručík Ito – prísny vojak, ktorý radšej prijme samovraždu ako kapituláciu...Dielo Clinta Eastwooda na rozdiel od Zástav našich otcov sprostredkováva pohľad na konflikt očami Japoncov.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ŠŤASTNÉ A VESELÉ  (Kúpiť DVD)
Rok 1914, 1. svetová vojna, doba, kedy sa táto jedna z najkrvavejších vojen v histórii ľudstva iba rozbiehala. Avšak v čase Vianoc sa na mnohých miestach západného frontu konala na základe akejsi tichej dohody „neformálna prestávka“, počas ktorej vojaci z prvej línie vojnového konfliktu prerušili krviprelievanie a stretli sa v „Krajine nikoho“ . Tu aspoň na chvíľu zavládol pokoj a mier. Tento film vykresľuje jednu takúto magickú chvíľu, kedy sa francúzski, britskí a nemeckí vojaci zúčastnili na niečom, čo by im sotva tolerovali ich velitelia...

SUNSHINE  (Kúpiť DVD)
21. storočie sa prelamuje do svojej druhej polovice. Slnko pomaly vyhasína a Zem, sužovaná chladom a zimou, zomiera spolu s ním. Tím astronautov je na kozmickej lodi Icarus 1 vyslaný, aby sa pokúsil hviezdu regenerovať, ale niečo sa pokazí... O sedem rokov neskôr. Nový 8-členný tím sa na lodi Icarus 2 snaží dokončiť záchranu Slnka. Sú teda poslednou nádejou ľudstva. Keď ale zachytia volanie o pomoc, v ich misii nastáva zvrat... Režisér Danny Boyle (Trainspotting, Pláž, O 28 dní) a jeho dvorný scenárista Alex Garland (O 28 dní, Pláž) vychádzajú z vedeckých poznatkov o možnom konci našej civilizácie.

SATAN  (Kúpiť DVD)
Presne na Štedrý večer v klube Styxx stretáva Bart a jeho dvaja kamaráti barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádke v nočnom klube pozve Eve túto partiu chlapcov k sebe domov, na vidiek. Pred cieľom však narazia na stádo kôz vedené výstredným pastierom a uctievačom diabla Josephom (Vincent Cassel), ktorý im behom najkrajšieho večera v roku odhalí svoj skutočný zámer, pri ktorom potečie krv. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

AMATÉR  (Kúpiť DVD)
Príbeh sa odohráva v 70. rokoch v Poľsku. Tridsiatnikovi Filipovi sa čoskoro narodí dieťa, a preto sa rozhodne zakúpiť si 8mm kameru, aby vytvoril malý rodinný videoarchív. Vzhľadom na to, že je vôbec prvý, kto má v meste kameru, ho predseda miestnej komunistickej strany menuje oficiálnym kameramanom. Filip sa vďaka tomu dostáva do situácií, ktoré by za normálnych okolností nikdy nezažil. Réžia: Krzysztof Kieslowski (Krátky film o láske, Krátky film o zabíjaní, Náhoda)

TAJOMSTVO ROBINSONOVCOV  (Kúpiť DVD)
Lewis je geniálny dvanásťročný vynálezca. Okrem hovoriacej žiarovky a tampónov, ktoré svietia aj v tme, vynašiel aj skener ľudskej pamäti. Ten funguje tak, že keď ho niekomu namierite na hlavu, môžete si z nej vziať prakticky akúkoľvek spomienku, skrátka čo len chcete. Lewis chce skener nenápadne použiť na svoju mamu. Lenže, ako to už býva, v blízkosti geniálnych vynálezov sa vždy vyskytujú aj všelijakí darebáci. A tak sa stane, že skener pamäti skončí v nepovolaných rukách, a tie ho, samozrejme, chcú použiť na ovládnutie sveta. Je treba zakročiť, a tak sa Lewis vydáva na dlhú a nebezpečnú cestu plnú nebezpečných zloduchov, ale aj nových priateľov a milých zvieratiek z knižiek Walta Disneyho.

OBSLUHOVAL SOM ANGLICKÉHO KRÁĽA  (Kúpiť DVD)
Kdesi v zapadnutom kúte blízko hraníc býva v opustenej hájovni drobný muž bohatej minulosti, ktorý tu pracuje ako cestár... Tak sa začína filmová adaptácia slávneho bestselleru Bohumila Hrabela. Na pozadí významných spoločenských udalostí prvej polovice minulého storočia sa odohráva príbeh malého českého čašníka, plný spomienok na svet bohatstva, senzácií, zmätkov či poníženia, ktoré boli bohaté na fantáziu či bizarné situácie. Jiří Menzel prináša film o mužovi, ktorý na sklonku svojho života spomína na časy, kedy sa túžil obklopiť krásou a bohatstvom. No jeho dobrá povaha a srdce mu to neumožnili... Film získal 4 České levy, vrátane Českého leva za najlepší film.


autor Michal Šmajda 19.9.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.