DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



September je za dverami a za nami na kvalitné DVD nosiče netradične bohaté leto. Z dnešnej ponuky vytŕča dvojdisk Babel a Scorseseho Špinavé ulice. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BABEL (2DVD)  (kúpiť DVD)
Aj v záverečnom filme trilógie o smrti Alejandra Gonzáleza Inárritua a scenáristu Guillerma Arriagu (Amores Perros, 21 gramov) sa prepletajú zdanlivo nesúvisiace ľudské osudy. V štyroch rôznych príbehoch sa zúfalstvo mieša s nepochopením a bezmocnosťou postáv. Režisér do filmu obsadil herecké hviezdy Cate Blanchett, Brada Pitta, Gaela Garcíu Bernala, ale aj nehercov. Tretia mozaika ľudských osudov si vyslúžila 7 nominácií na Oscara a čestný zásah zaznamenala len v kategórií najlepšia pôvodná hudba (Gustavo Santaolalla – Skrotená hora).


ZÁSTAVY NAŠICH OTCOV  (kúpiť DVD)
Držiteľ Oscara, režisér Clint Eastwood (Nezmieriteľní, Million Dollar Baby), prichádza s drámou z obdobia 2. svetovej vojny, ktorú s ním spoluprodukoval Steven Spielberg. Február 1945. Víťazstvo v Európe je na dosah, ale boje v Tichomorí neustále pokračujú. Jedna z najzásadnejších a najkrvavejších bitiek celého konfliktu bola o ostrov Iwo Jima. Dobývanie vyvrcholilo scénou, ktorú dodnes zachytáva jedna z najikonickejších fotografií dejín – päť vojakov námornej pechoty a námorný poddôstojník vztyčujú americkú vlajku na vyhasnutej sopke Suribači. Pamätná fotografia zachytávajúca tento okamih sa stala symbolom víťazstva národa a táto šestica vojakov je dnes považovaná za pravých hrdinov. Niektorí z nich zakrátko položili svoje životy, bez toho, aby tušili, že ich tých niekoľko sekúnd urobilo nesmrteľnými. Tí, ktorí prežili sa za hrdinov ale nepovažovali. Ich cieľom bolo stáť v jednej rade s ostatnými vojakmi, ktorým sa fanfár či slávy nedostalo...


ŠPINAVÉ ULICE  (kúpiť DVD)
Film, ktorým na seba po prvýkrát výraznejšie upozornil Martin Scorsese. Film, na ktorom prvý raz spolupracovalo duo Scorsese - De Niro (Taxikár, Zúriaci býk) a prvá gangsterka z scorseseovskej filmovej kuchyne (Mafiáni, Kasíno). Príbeh je zasadený do mafiánskej štvrti Little Italy v New Yorku. Hlavným hrdinom je dobrák Charlie (Harvey Keitel), ktorý postupuje v hierarchii miestnej mafie. Zatiaľ čo si on buduje výbornú povesť, jeho blízky a neskrotiteľný priateľ Johnny Boy (Robert De Niro), ktorý holduje gamblerstvu a zanecháva za sebou iba samé dlhy a problémy, mu vytvára nemalé vrásky na čele.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KRV AKO ČOKOLÁDA  (kúpiť DVD)
Pred desiatimi rokmi zavraždila skupina krvilačných mužov rodinu malého dievčaťa. Vivian sa podarilo utiecť do lesa a premeniť sa tak, že lovci ju nebudú schopní nikdy nájsť. Stal sa z nej totiž vlk. Po tých rokoch je stále na úteku. Žije v relatívne bezpečnej Bukurešti, kde cez deň predáva v obchode s čokoládou a noci trávi v spoločnosti svojich blížnych – vlkodlakov. Jedného večera sa jej do cesty pripletie Aiden, ktorý sa snaží preskúmať bukurešťské podsvetie. Obaja sa do seba zamilujú, ale v ceste im stoja nielen Vivianine zvieracie pudy, ale aj Gabriel, vodca americkej svorky vlkodlakov. Gabriel si vybral Vivian ako svoju ďalšiu nevestu a Aiden sa má stať ďalšou obeťou vlkodlakov.  


RUSKÁ RULETA  (kúpiť DVD)
Mladík Sebastien (Georges Babluani) s vidinou slušného zárobku vstúpi do podivného sveta so zatvorenými dverami, ktorý pripomína nočnú moru a kde sa hrá ešte podivnejšia hra o život. „Často sa mi vracajú spomienky z detstva“, hovorí debutujúci režisér Géla Babluani. „Zafixované obrazy sú ako lúče svetla pretínajúce temnotu. Sú vždy nejasne prítomné, ale keď sa pokúšam znova objaviť ich panenskú kvalitu, postrádam pritom pocit nevinnosti z detstva. Originálny čiernobiely snímok v štýle film noir je pozoruhodnou výpoveďou o ľuďoch, ich arogancii, zlobe a strachu. 


GHOST DOG: CESTA SAMURAJA  (kúpiť DVD)
Ghost Dog je zabijak, je ako tieň, nikto ho nikdy nevidel. Vyznáva morálny kódex japonských samurajov, žije jednoducho a sám, len s holubom. Keď mu ale mafia siahne na to najcennejšie čo má, musí sa rozhodnúť, ako dodržať pravidlá a zároveň sa pomstiť. Čiernohumorná samurajská gangsterka "kráľa nezávislého filmu" – Jima Jarmuscha (Káva a cigarety, Zlomené kvety)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NÁHODA  (kúpiť DVD)
Dielo Krzysztofa Kieslowského (Krátky film o zabíjaní) prezentuje osudové variácie na tému život v totalitnom režime. Witek sa ponáhľa na vlak, aby stihol pohreb svojho otca. Divák sleduje, v aké alternatívne pokračovanie by takáto „banálna“ situácia mohla vyústiť. Poviedka prvá: Witek vlak stihne a stane sa aktívnym členom totalitnej komunistickej strany. Druhá: Vrazí do strážnikov, je zatknutý a skončí ako upratovač v parku, kde naviaže kontakt s členmi disentu. Tretia: vlak jednoducho nestihne, stretne dievča, stane sa lekárom a vedie politicky neangažovaný život. Tri alternatívne existenciálne drámy odhaľujú bolestnú nemožnosť morálnych volieb v nemorálnej spoločnosti a ponúkajú sugestívny obraz života socialistického Poľska v rokoch 1978-81.  


BYT  (kúpiť DVD)
Mladý romantický Parížan Max (Vincent Cassell) s obľubou flirtuje, no práve sa rozhodol oženiť. Jedného dňa ale zahliadne cez sklo telefónnej búdky Lisu (Monica Bellucci) – atraktívnu ženu, s ktorou pred dvoma rokmi prežil vášnivý vzťah. V okamžiku zabudne na všetko, na plánovanú cestu do Tokia, ako i na snúbenicu Muriel. Posadnutý Max Lisu prenasleduje a ukryje sa v jej byte. Je tam však pristihnutý dievčaťom menom Alice, ktorá je Lise podozrivo podobná.  


PRÁZDNINY PÁNA BEANA  (kúpiť DVD)
Svoju neobmedzenú fantáziu využíva na čo najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Neortodoxný postup síce prináša radu ťažkostí, no na konci série udalostí, ktorá by sa dala charakterizovať ako sled mimoriadne nešťastných príhod, stojí vždy triumfálne ako víťaz – Mr. Bean, pravá filmová katastrofa. Pred desiatimi rokmi sa z televíznych skečov prvýkrát presunul na filmové plátno a teraz sa naň znovu vracia. Obávať by sa mali predovšetkým Francúzi, pretože práve do ich krajiny sa vydáva na prázdniny. Pôvodne chcel Mr. Bean (Rowan Atkinson) na francúzskej riviére iba nachytať trocha bronzu a zopár dní si oddýchnuť. Život tohto večného smoliara však ani mimo hraníc Veľkej Británie nijako nešetrí, a tak sa pohodová cesta zmení na sériu zmätkov, nehôd a katastrôf, ktorá vyvrcholí premietaním jeho poriadne korenistého prázdninového denníka na filmovom festivale v Cannes.


autor Michal Šmajda 29.8.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.